AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

hyundai getz, kicx magassugárzó, volvo v40 2 din radi, skoda fabia mélynyom, renault scenic rádió, opel astra H, volvo s40 motoros an, dension gateway lite, gps antenna csatlako, székesfehérvár berén

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók
 
Rockford Fosgate autóhifi

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötéseAutórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Autórádió bekötése házilag, a gyári autórádió kiszerelése, autórádió ISO csatlakozó bekötése, az autórádió hangszóróinak a bekötése lépésről lépésre, képekkel videókkal.

Ha van egy régi, vagy gyári autórádiód, akkor azt első körben ki kell szedned.

 

Ha nincs rádió, csak a hűlt helye, akkor kattints ide: AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

 

 

A gyári autórádió kiszerelése

 

A gyári rádiók sokféle trükkös módszerrel lehetnek beszerelve, ha éppen nincsenek egybeépítve a középkonzollal, akkor egy speciális autórádió kiszedő villával, vagy kulccsal ki tudod őket húzni a helyükről.

 

Autórádió kiszerelő villa

A fenti autórádió kiszedő készlet sokféleségéből látszik, hogy nagyon nem egységesek a kiszedő kulcsok, de a két leggyakoribb eset, hogy egy lapos horoggal, vagy egy dupla villával kell kiszedni a gyári autórádiót, íme két videó segítség gyanánt...

 

Volkswagen csoportba tartozó gyári autórádiók kiszedése:

 

 

Ford, Opel gyári autórádiók kiszedése:

 

 

 

  

AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

 

Ha házilag akarod az autórádió bekötését elvégezni, akkor három különböző esettel találhatod magad szemben...

 

Válassz a lehetőségek közül:

 

1. Az autódból csak a kábelek lógnak ki

 

2. Az autódban speciális, azaz, nem szabványos ISO csatlakozó van és ezt nem tudod a rádiódhoz csatlakoztatni.

 

3. Az autódban szabványos ISO csatlakozó van, de a rádiód hátulján más a csatlakozás

 

 

 

1. Autórádió bekötés, ha az autóban csak kábelek vannak

 

Ebben az esetben szükséged lesz egy ISO csatlakozóra, amelyet többnyire beletettek az új autórádiód csomagolásába, ha nem, akkor itt meg is tudod rendelni tőlünk: ISO csatlakozók

ISO csatlakozó bekötése

A képen azt a szabványos ISO csatlakozót látod, amelyet az összes nem gyári és rengeteg gyári rádióhoz csatlakoztathatsz.

 

 

Autórádió ISO csatlakozó bekötése

 

ISO csatlakozó lábkiosztás

 

A következő képen az autórádiód hátulját látod. Színekkel jelöltem, hogy az ISO csatlakozóban lévő kábeleknek hova kell befutniuk.

 

A C. csatlakozóval nem kell foglalkoznod, az az erősítő kimeneti, CD-tár és kormánykerék csatlakozókat mutatja, de sok autórádió típuson ezek nem is itt vannak.

 

Autórádió ISO csatlakozó lábkiosztása

 

Itt láthatod, hogy a különböző színű kábeleket mire kell kötni, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor olvass tovább bátran, mert lépésről lépésre leírom, hogyan megy az autórádió bekötése házilag.

 

A:ISO táp csatlakozó bekötés

 

4. (Sárga) Állandó pozitív Ezen a kábelen folyamatosan +12V-ot kell kapnia a rádiónak, mert ennek segítségével őrzi meg az eltárolt rádióállomásokat és beállításokat.
5. (Kék) Antenna kapcsoló szál Ezen a vezetéken +12V jelenik meg, amikor bekapcsold az autórádiót. Ez kapcsolja be az elektromos antennát és az autóhifi erősítőt.
6. (Narancs) Világítás Itt kikapcsolt világítás esetén testet, bekapcsolt világításnál +12V-ot kap a rádió és ettől függően kapcsolja ki és be a rádió a gombok világítását, vagy halványítja le a kijelzőt.
7. (Piros) Gyújtás +12V A kulcs elfordításakor itt +12V-ot kap a rádió és bekapcsol, amint nem kap +12V-ot kikapcsol.
8. (Fekete) Test  

 

B:ISO hangszóró csatlakozó bekötés

 

1. (Lila) Jobb hátsó +

 

2. (Lila/fekete) Jobb hátsó -  
3. (Szürke) Jobb első +  
4. (Szürke/fekete) Jobb első -  
5. (Fehér) Bal első +  
6. (Fehér/fekete) Bal első -  
7. (Zöld) Bal hátsó +  
8. (Zöld/fekete) Bal hátsó -  

 

 

 

AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

Melyik kábelt hova kössem?

 

Ne kókizz és ne hörcsögölj!

Az igénytelen módon végzett autórádió beszerelés veszélyes!!! A kábeleket forrasztani kell és nem összetekergetni, majd hebehurgya módon összeszigetelőszalagozni.

Minden esetben forrassz, használj a kötés szigeteléséhez zsugorcsövet, vagy jó minőségű szigetelőszalagot, mert ha lehullik a szigetelés, vagy szétcsúszik az összetekergetett vezeték, akkor nem csak az autórádiód mehet tönkre, hanem az egész autó is leéghet.

 

PróbalámpaA műszerfalból kilógó kábelek káosza első ránézésre ijesztő lehet, de nem kell megijedned. A kábelköteg kifésüléséhez és a káosz megszüntetéséhez egy egyszerű próbalámpát is használhatsz.

 

A csipeszes végét valahova az autó tiszta fém részéhez kell csatlakoztatnod, míg a másik hegyes végével a rádió helyéről kilógó kábelek végét kell megérintened.

 

Sárga vezeték bekötése

 

4. (Sárga) Állandó pozitív Ezen a kábelen folyamatosan +12V-ot kell kapnia a rádiónak, mert ennek segítségével őrzi meg az eltárolt rádióállomásokat és beállításokat.

 

A próbalámpát testre kötöd.

A próbalámpa segítségével meg kell találnod az egyetlen kábelt az autóban, amelyen gyújtás nélkül, az indítókulcs kihúzott állapotában is +12 Volt van, ergo világít a próbalámpa.

 

Erre a vezetékre kell ráforrasztanod az ISO csatlakozó sárga vezetékét, használj zsugorcsövet, vagy gondosan szigeteld a forrasztást, mert ez a kábel folyamatosan áram alatt van.

 

Piros vezeték bekötése

 

7. (Piros) Gyújtás +12V A kulcs elfordításakor itt +12V-ot kap a rádió és bekapcsol, amint nem kap +12V-ot kikapcsol.

 

Most keress egy olyan vezetéket a próbalámpával, amelyen akkor jelenik meg +12Volt, amikor ráadod az autóra a gyújtást. Sok autóban ez nem gyújtás függő, van a egy állás a gyújtás előtt is, bizonyos típusoknál ez az állás ad áramot a kábelre és addig rajta is tartja, míg a kulcsot ki nem húzod a gyújtáskapcsolóból.

 

Ha megtaláltad, akkor forraszd erre a kábelre az ISO csatlakozó piros kábelét.

 

Fekete vezeték bekötése

 

8. (Fekete) Test  

 

Az előbb felfedezett, sárga kábelre kötött állandó pozitív vezetékre csípteted a keresőlámpa csipeszét, majd megkeresed a kötegben azt a kábelt, amelyen test van, mondanom sem kell, ilyenkor világítani fog a próbalámpa.

 

Nem kötöd rá a fekete kábelt, mert a gyári kábelkötegben 2 kábelen is lesz negatív. Ez a másik kábel, a rádió világítását bekapcsoló vezeték, amely a helyzetjelzők bekapcsolásakor negatív helyett +12Voltot fog kiadni.

 

Ezért ha megtaláltad a negatívot adó kábelt, akkor kapcsold be a világítást az autón és ha ezután is világítani fog a keresőlámpa izzója, akkor biztos lehetsz benne, hogy a rendes test kábelt találtad meg, így rá is forraszthatod az ISO csatlakozó fekete kábelét a vezetékre.

 

Narancssárga vezeték bekötése

 

6. (Narancs) Világítás Itt kikapcsolt világítás esetén testet, bekapcsolt világításnál +12V-ot kap a rádió és ettől függően kapcsolja ki és be a rádió a gombok világítását, vagy halványítja le a kijelzőt.

 

Ez lesz a második kábel, amelyen negatívot mérhetsz kikapcsolt világítás mellett. Ha a világítást ráadod, akkor +12Voltot találsz rajta a próbalámpával.

Ha így működik, akkor ezt is ráforraszthatod a helyére.

 

Kék vezeték bekötése

 

5. (Kék) Antenna kapcsoló szál Ezen a vezetéken +12V jelenik meg, amikor bekapcsold az autórádiót. Ez kapcsolja be az elektromos antennát és az autóhifi erősítőt.

 

Erre a kábelre kötöd az autóhifi erősítőd REM, vagy Remote vezetékét, ez többnyire az RCA kábelek közepén futó szál.

 

Ezzel kész is az autórádió ISO tápcsatlakozó bekötése, következhet a hangszóró csatlakozó...

 

 

Autórádió hangszóró ISO csatlakozó bekötése

 

Autórádió bekötése elemEhhez a művelethez már nem a próbalámpára, hanem egy jó kondiban lévő ceruzaelemre lesz szükséged.

 

Kezdd azzal, hogy a kábeldzsungelt valahogy kifésülöd és megpróbálod egymás mellé csoportosítani, azt a 4 pár kábelt, amely valószínűleg a hangszórók kábele lehet.

 

Ezeket minden autóban más színnel jelölik, sokszor a pozitív, vagy a negatív kábelt jelölik csíkkal, úgyhogy ne keress ilyen jellegű segítséget a kábeleken.

 

Annyi néha segíthet, hogy bizonyos autóknál egymás mellett futnak, vagy össze vannak csavarva az adott hangszórókhoz vezető kábelek úgy mint a következő képen.

 

Hangszóró vezeték bekötés

 

Segítség lehet még, hogy az utólag behúzott hangszóró vezetékek színkiosztása gyakran megegyezik az ISO csatlakozó színkiosztásával, de ki tudja hogyan lett bekötve a kábel másik vége, úgyhogy még ne kösd rá ezekre sem az ISO csatlakozót.

 

Ha nincsenek egymáshoz illesztve, vagy összetekerve, akkor szépen megblankolod a kábeleket és jöhet a ceruzaelem.

 

Hangszóró polaritás ellenőrzése

 

Az elem egyik végét érintsd hozzá az megblankolt kábelek egyikéhez, majd a másik végét egyenként a maradék 7 kábelhez. Ha valamelyik hangszóró érintésre recsegni kezd, akkor máris megtudtad, hogy melyik az adott hangszóróvezeték párja és azt is, hogy első, hátsó, jobb vagy baloldali hangszóróé az adott vezetékpár.

 

Egy dolgot nem tudsz még, hogy a hangszórópárból melyik a pozitív és melyik a negatív vezeték.

 

Autórádió bekötés esetén nagyon nem mindegy a hangszórók polaritása, mert a fordítva bekötött hangszórók kioltják egymás mélyhangjait így borzalmasan fog szólni a rendszered.

 

 

Keresd meg a helyes hangszóró polaritást

 

Kérd meg egy ismerősödet, hogy figyelje, vagy ha van rá lehetőség érintse meg a az adott hangszóró membránját.

 

Te elől az autórádiónál érintsd hozzá az elemet a hangszóró vezetékéhez és amennyiben a hangszóró membránja a mágnestől kifelé mozdul, akkor jó a polaritás, tehát az elem + sarka lesz a hangszóró pozitív vezetéke.

Hangszóró polaritás ellenörzése elemmel

 

Jó polaritás esetén a membrán kifelé mozdul

 

Ha az elem hozzáérintésekor a hangszóró membránja nem kifelé, hanem befelé, azaz a mágnes irányába mozdul el, akkor az elem negatív sarka van éppen azon a vezetéken, ahova az autórádió pozitív hangszóró kimenetét kell majd bekötnöd.

 

Ezzel a módszerrel meg tudod találni az összes hangszóró vezetéket és azt is meg tudod állapítani, melyek ezek közül a pozitív és negatív szálak.

 

1. (Lila) Jobb hátsó +

 

2. (Lila/fekete) Jobb hátsó -  
3. (Szürke) Jobb első +  
4. (Szürke/fekete) Jobb első -  
5. (Fehér) Bal első +  
6. (Fehér/fekete) Bal első -  
7. (Zöld) Bal hátsó +  
8. (Zöld/fekete) Bal hátsó -  

 

Nem maradt más dolgod, minthogy ezeket rákösd az ISO csatlakozóra a fenti táblázat szerint.

 

 

Próbáld ki,

hogy jól végezted-e az autórádió bekötést

 

Csatlakoztasd be a rádió hátuljába az ISO csatlakozót.

 

Elvileg kulcs nélkül nem kellene tudnod bekapcsolni, bár bizonyos rádiótípusok esetében, az ISO csatlakozó mellett lévő biztosítékot egy hellyel arrébb lehet tenni és ilyenkor a rádió kulcs nélkül is működik.

 

Csatlakoztasd az antennát.

 

Ha nem illeszkedik az autórádiódhoz, akkor egy filléres antenna átalakítóval könnyen orvosolható lesz a helyzet, amelyet nálunk is be tudsz szerezni.

Antenna átalakító pipa

Antenna átalakító pipa

Antenna átalakító dugó

Antenna átalakító dugó

 

Az antenna átalakítókat itt találod: Antenna csatlakozó átalakító

 

Ellenőrizd le hogy a gyújtáskulcs ki és bekapcsolja-e a rádiót.

 

Tárolj le a memóriába néhány állomást, majd vedd ki a kulcsot az autóból, várj egy percet, majd ellenőrizd le, hogy az autórádió bekapcsolása után megjegyezte-e a beállításokat.

 

Elfelejti a rádió a beállításokat?

 

Ha igen, akkor előfordulhat, hogy a sárga és piros kábelt meg kell cserélned az ISO csatlakozóban, vagy a rádió hátulján a biztosítékot át kell tenned a másik foglalatba.

 

Próbáld ki hogy helyesen működik-e a Balance és a Fader.

 

Ha olyan jelenséget tapasztalsz, hogy egy oldalra Balance-olva, vagy Fader-elve van mély, középső állásban pedig eltűnnek a mély hangok, akkor fordított polaritással van bekötve valamelyik hangszóród.

 

 

Az autórádió beszerelés utolsó lépése

 

Ha minden rendesen működik, megjegyzi a rádió a beállításokat és nem oltják ki a fordítva bekötött hangszórók egymás mélyhangjait, akkor vedd ki a rádiót.

 

Tekerd be bandázsszalaggal az egész összefogott kábelköteget, hogy csak egy vastagabb köteg érkezzen a rádióhoz.

 

Autórádió beszerelő keretTold be a rádiókeretet, majd a füleket kihajtva rögzítsd a műszerfalhoz.

 

Csatlakoztasd újra a rádiót. Told be finoman, ügyelve arra, hogy a fém részek nehogy elnyírják a kábelek szigetelést.

 

Addig kel tolnod a rádiót, míg a kereten lévő oldalsó rögzítő fülek be nem kattannak a rádió oldalába.

Ha kattan mindkét oldalon, akkor a rádiót már csak a hozzá kapott kiszedővel tudod majd kivenni.

 

Kész is!

 

 

  

2. Autórádió bekötés, ha az autóban speciális csatlakozó van

 

Semmi pánik!

Honda ISO autórádió csatlakozó

 

Nem kell levágnod a gyári csatlakozót, mert léteznek autóspecifikus átalakító csatlakozók, amelyek a gyári csatidat szabványos ISO csatlakozóra fordítják.

 

Itt találod őket: Autó specifikus ISO csatlakozó

 

Megrendeled, elküldjük postai levélként, összecsatlakoztatod és kész is.

 

Fontos! A gyári csatlakozót ne vágd le az autóról, mert eladáskor így vissza tudod tenni a gyári autórádiót, hiszen az új vevő nem fog felárat fizetni az utólagos rádiódért, ráadásul ezt a rádiót a következő autódban is használhatod.

 

A gyári autórádió kiszerelésének, az új autórádió fém keretének rögzítésének menetét fentebb görgetve megtalálod.

 

 

  

3. Autórádió bekötés, ha az autódban szabványos ISO csatlakozó van, de a rádiód hátulján más a csatlakozás

 

Ez a helyzet akkor szokott előállni, ha használt autórádiót vásárolsz és az előző tulaj az autójában felejtette az autórádió csatlakozóját.

 

Sok esetben a szabványos ISO csatlakozó nem az autórádió hátuljába van építve, hanem van egy köztes kábelköteg, melynek az autó felőli vége ISO, a rádió felőli vége speciális Pioneer, Kenwood, JVC, Sony, Clarion, stb. csatlakozó.

 

Ilyenkor, ha nem tudod már elkérni a régi tulajtól a csatlakozót, akkor rendelned kell egy rádióspecifikus csatlakozót, amelyeket itt találsz meg: Autórádió csatlakozók

 

Megrendeled, elküldjük postai levélként, összecsatlakoztatod és kész is.

 

A gyári autórádió kiszerelésének, az új autórádió fém keretének rögzítésének menetét fentebb görgetve megtalálod.(144 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autórádió bekötése rajz, autórádió bekötési rajz, alfa 159 autorádió bekötés, sal wb 2000 autórádió bekötése, iso csatlakozó bekötése autóhifi, skoda iso csatlakozó átalakító, rd3 autórádió csatlakozó, fiat punto 1 autórádio iso csatlakozo egyforma?, ford iso csatlakozó, autórádió bekotése

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése


Renault Megane fejegység

Szia! Renault Megane (200-be szeretnék egy 2 din-es, érintőképernyős fejegységet, lehetőleg minimum a következő igényekkel: FM-rádió, internet rádió, Androidos telefontükrözés, tolatókamera fogadása. Lehetőleg a kormányvezérlést szeretném megtartani. Természetesen egyéb szolgáltatások is érdekesek. Ha van erre több minőségi fokozat, az is érdekelne. Milyen típus(oka)t tudnál javasolni? Köszönöm! Üdv: Lajos

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lajos - 2020-09-22 15:22:41
Válasz erre a hozzászólásraRenault Megane fejegység

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7988
Reg.: 2008.01.01.
6486 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Android Auto, Apple Car Play megfelelő lenne számodra? Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-09-22 21:02:41
Válasz erre a hozzászólásraRenault Megane fejegység

Szia! Egy alternatívaként érdekelne az Android Autós alkalmazás lehetősége is. (Bár a telefonomon jelenleg nincs FM rádió. A tolató kamera csatlakozás megoldható?) De érdekelne az is, hogy mik a következő lehetséges fokozatok? Köszönöm! Üdv. Lajos

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lajos - 2020-09-22 23:34:54
Válasz erre a hozzászólásraMNC Road Movie

Iceman78

Iceman78


Újudvar
Hozzászólások: 1
Reg.: 2016.05.01.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Üdv! Olyan problémám van, hogy van egy Mnc Road Movie 1 dines kiforduló kijelzős fejegységem amivel csak az a baj, hogy a film vagy videó imdítását követően kiírja angolul, hogy vezetés közben veszélyes filmet nézni, és a felirat ott marad. Nem tudom eltűntetni. A használati utasításban nincs erről szó, hogy ezt hogyan lehetne kikapcolni. A kislányaim szeretnének menet közben mesét nézni, de ezen ok miatt nem sikerül. Hogyan tudom ezt a safety módot kikapcsolni, hogy lehessen rendesen nézni a mesét? Rem~oem lesz segítség! Köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rácz László - 2020-10-07 18:42:06
Válasz erre a hozzászólásraMNC Road Movie

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7988
Reg.: 2008.01.01.
6486 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Keress egy olyan szálat a készüléken, hogy Parking Break. Ezt kösd le testre. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-10-07 20:19:10
Válasz erre a hozzászólásraIllumi cancel probléma

Szia. 2008as suzuki sx4-be vásároltam direkt sx4-be való androidos fejegységet. Van ugye az illumi cancel gomb a suzukiba amivel lehet állítani hogy gyengén világítson a gyári rádió és külön helyen lévő kis óracsoport fogyasztás hőfok stb. A gyári rádiót lecseréltem az androidosra és ha be.nyomom az illumi cancel gombott hogy erősen világítsin az óra hőfokmérő stb akkor kivágja a biztosítékot mindig és nincs műszerfal világítás meg hátsó helyzetjelző világítás. Ha nem nyomom be az illumi cancel gombot akkor minden tökéletesen működik. Csak sajnos az az óra csoport ami a hőfokot időt méri ugye gyengén világít és nappal alig lehet látni. Mi lehet a probléma? Ha a lámpákat kapcsolom fel akkor az androidos rádió is halványabban világít szóval azt észleli azzal nincs gond. Előre is köszönöm a segítséget.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Péter - 2020-10-11 21:44:20
Válasz erre a hozzászólásraIllumi cancel probléma

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7988
Reg.: 2008.01.01.
6486 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Csörgess meg holnap. 06704506440 Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-10-12 20:23:44
Válasz erre a hozzászólásraH astra

Szia. Erdeklodni szeretnek. Vettem egy 7021g markaju 2 din es multimedias lejatszot. H astram van. Ha vezsek egy iso at alakitot ossze tudom kotni? Nem lesz baja? Nem szeretnek nagyobb kart okozni Valaszod elore is koszonom Udv; Csabi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Nagy csabi - 2020-10-13 23:00:57
Válasz erre a hozzászólásraSkoda Fabia SYMPHONY rádió

Szia! Személyesen egyszerűbb lenne, de ahhoz Debrecenbe kéne mennem- nem pulykakakast vennem - De bizonytalanra nem autóznék oda Bp.-ről. Szóval: Akkucsere miatt az eredeti gyári CD-s rádió bekapcsolás után SAFE kijelzéssel kéné a 4 jegyű kódot, amit nem tudok. (NEM kaptam a szalonban anno kódkártyát, ami tartalmazná. Sőt, a Skoda márkaszervíz sem tudja már kiolvasni a kódot, mert 2002-es az autó, tehetetlenül széttárták a kezüket a Prielle utcai központban. Lehet még orvosság ezen kívül? (Kiemelő szerszámmal sikerült kihúznom a keretből az eszközt, de nincs felragasztva a kód a fém házára sem, ahogy bizonyos évjáratoknál igen...) Ha nem létezik már megoldás, tudnál egy általad ismert, megbízható bp.-i autórádió szervízt ajánlani, ahol kicserélnék egy másik rádióra? Köszönettel Laci

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Hetesi László - 2020-10-18 16:43:43
Válasz erre a hozzászólásraMercedes Truck

Sziasztok! Van egy teherautóm ami 24 voltról üzemel. A problémám az lenne, h a rádió antennája a kabin tetején helyezkedik el, és mivel mindig el akad valamiben, letörik. A kocsiban volt egy feszültség átalakító, ami sajnos meg adta magát, nem tudtam vásárolni bele másikat, így egy olyan rádiót vásávásároltam ami 12-24 voltrol is üzemel. Mivel nem szeretnék több antennát eltörni, így vettem egy szélvédőre ragasztható erősítős antennát ami 12 voltról működik. A kérdésem az, hogy mi történik, ha nem kötöm be az erösítő részét? Fog működni? Ha be kötöm az erősítő részét 24 voltra lehet belőle valami baj? Köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Krizsó Zsolt - 2020-11-05 07:01:40
Válasz erre a hozzászólásraMercedes Truck

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7988
Reg.: 2008.01.01.
6486 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Mindenképpen adni kell neki 12V-ot mivel akkor nem lesz rádióvételed. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-11-05 20:21:42
Válasz erre a hozzászólásraKikapcsol a rádió

Helló! Egy olyan problémám van, hogy a rádió az autó egy helyben állása közben tökéletesen működik, járó motornál is, de amint az autó elindul a rádió ki kapcsol. Menet közbeni bekapcsolásnal azonnal a good by felirat jelentkezik és kikapcsol. VW polo 2001 es évjárat és blaupunkt radio. Van esetleg valami ötleted? Előre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bence - 2020-11-05 23:28:16
Válasz erre a hozzászólásraFord Mondeo mk3 2002

Adott a címben szereplő autó. Gyári rádió kijött, vettünk a helyére egy 2 dines fejegységet. Az autó csatlakozója nem volt kompatibilis a fejegység hátulján lévő csatival ezért vettünk egy átalakító ISO csatlakozót hozzá. A csatlakozás jó, a színek ugyanazok viszont, nem ugyanott helyezkednek el. Tehát az autóról jövő kábelek nem ugyanabba a sorrendbe vannak kötve így amikor a két csati össze van dugva két eltérő szín találkozik. A rádió nem csinál semmit. Ilyenkor mi a teendő? Megoldás lehet ha a átrendezzük a kábeleket úgy hogy színre szín passzoljon?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gál Niko - 2020-11-19 21:12:57
Válasz erre a hozzászólásraGyenge mikrofon

Szia. Azt szeretném kérdezni hogy, lecseréltem a gyári rádiót egy androidos rádióra, mint azt azért hogy a telefon is müködjön rajta. Minden rendben van vele csak a mikrofon annyira gyenge hogy kiabálnom kell hogy halyák a mondandómat. Mi a megoldás azt szeretném kérdezni. Elöre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zsolt - 2020-11-25 07:58:33
Válasz erre a hozzászólásraRadióm lemeríti az akksit.

Hello! Lany vagyok es 22 eves. Vettem egy 2Din-es radiot kulfoldrol. Bekites utan par nap mulva leszivta az akksim. Mar meg lett oldva, hogy gyujtasra kapcsoljon csak be es kulcs kihuzasa utan ki is kapcsol. Viszont meg mindig lemerul az akksi. Olvasgattam tobb hozzaszolast is, hogy aki a kulfoldi radiok bekotese forditva van. Tehat a piros es a sarga kabelt meg kell cserelni es nem lesz baj. Mit gondolsz/Gondoltok errol?!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Nikoletta - 2020-11-26 17:08:46
Válasz erre a hozzászólásraTolatókamera bekötése

Iceman78

Iceman78


Újudvar
Hozzászólások: 1
Reg.: 2016.05.01.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Van egy olyan gondom, hogy egy Fiat Ulysse típusú autóba kicseréltem a gyári fejegységet egy MNC Road Movie egységre amihez lehet tolatókamerát kötni. Felszereltem a kamerát a rendszámtáblatartóra, a tolatólámpáról adtam neki szuflát(+, -), az Video RCA piros kábelére szintén adtam a lámpáról pozitív áramot, a másik felén ami a rádióhoz megy összedugtam az RCA videokábelt, ott is adtam a rádióhoz menő pozitívból áramot. Hátramenetbe kapcsolom és nem kapom meg a képet a készüléken. Mi lehet a gond? Esetleg tudsz ebben segíteni? Köszönöm szépen.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rácz László - 2020-12-23 20:43:18
Válasz erre a hozzászólásraTolatókamera bekötése

Szia! Van egy olyan gondom, hogy egy Fiat Ulysse típusú autóba kicseréltem a gyári fejegységet egy MNC Road Movie egységre amihez lehet tolatókamerát kötni. Felszereltem a kamerát a rendszámtáblatartóra, a tolatólámpáról adtam neki szuflát(+, -), az Video RCA piros kábelére szintén adtam a lámpáról pozitív áramot, a másik felén ami a rádióhoz megy összedugtam az RCA videokábelt, ott is adtam a rádióhoz menő pozitívból áramot. Hátramenetbe kapcsolom és nem kapom meg a képet a készüléken. Mi lehet a gond? Esetleg tudsz ebben segíteni? Köszönöm szépen.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rácz László - 2020-12-23 20:44:46
Válasz erre a hozzászólásraCan bus decoder

Üdvözlöm! Adott egy Audi A4 B7 gépkocsi, amiben az előző tulaj kicseréltette a rádiót egy "nem kínai gagyi" androidos készülékre, amelyet szakszerűen be is szereltek. Amikor megvettem akkor a kulcs kihúzására kikapcsolt a rádió, most pedig nem kapcsol ki, a minap teljesen lemerült az akkumulátorom is, pont amikor nagyon sürgősen kellett volna az autó. Esetleg ilyen esetben a can bus adapter hibásodhatott meg és azt kellene kicserélnem, vagy esetleg más elektronikai probléma lehet inkább, amit nem a rádió környékén kellene keresni? Ha kihúzom a kulcsot, akkor az utastérben lévő lámpa kigyullad, de a rádió megy tovább. Szíves válaszát előre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kiss Géza - 2021-01-20 19:16:44
Válasz erre a hozzászólásraCan bus decoder

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7988
Reg.: 2008.01.01.
6486 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Meg tudsz csörgetni holnap? 06704506440 Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2021-01-21 17:08:46
Válasz erre a hozzászólásraCan bus decoder

Üdvözlöm! Adott egy Audi A4 B7 gépkocsi, amiben az előző tulaj kicseréltette a rádiót egy "nem kínai gagyi" androidos készülékre, amelyet szakszerűen be is szereltek. Amikor megvettem akkor a kulcs kihúzására kikapcsolt a rádió, most pedig nem kapcsol ki, a minap teljesen lemerült az akkumulátorom is, pont amikor nagyon sürgősen kellett volna az autó. Esetleg ilyen esetben a can bus adapter hibásodhatott meg és azt kellene kicserélnem, vagy esetleg más elektronikai probléma lehet inkább, amit nem a rádió környékén kellene keresni? Ha kihúzom a kulcsot, akkor az utastérben lévő lámpa kigyullad, de a rádió megy tovább. Szíves válaszát előre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kiss Géza - 2021-01-20 19:17:34
Válasz erre a hozzászólásraOpel G Astra

Szia Zsolti! A véleményedre lennék kíváncsi. Van egy 5 ajtós G Astrám, jók a gyári hangszórók, van egy JVC fejegység benne. Kellene egy kis mély, amit alacsonyabb hangerőn is hallható. Egy ülés alatti mély ládára gondoltam (Kenwood KSC-SW11, vagy Pioneer TS-WX130DA ). Sajnos nem fér el az ülés alatt. A csomagtartóban is élvezhető lenne a hangja szerinted? Tetszik hogy olyan kicsi és van hozzá vezetékes távirányító). Köszönöm! Attila

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2021-01-21 17:52:48
Válasz erre a hozzászólásraOpel G Astra

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7988
Reg.: 2008.01.01.
6486 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Nem igazán fog érvényesülni a csomagtartóban. Kevés lesz hozzá. Én inkább a csomagtartóba raknám be ezt: [katt] Vagy a pótkerékbe ezt: [katt] Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2021-01-21 18:44:41
Válasz erre a hozzászólásraOpel G Astra

Vagy esetleg milyen más típust ajánlanál ezek a lapos kis mélynyomók közül? Pioneer,Hertz,Kenwood?? Köszi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2021-01-21 17:58:48
Válasz erre a hozzászólásraOpel G Astra

Ok, ha nem fog érvényeslülni, és ha már mindenképp nagyobb ládát javasolsz, nem vennék aktív ládát. Egy kisebb zárt láda, erősítővel? Köszi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2021-01-21 19:31:11
Válasz erre a hozzászólásraOpel G Astra

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7988
Reg.: 2008.01.01.
6486 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Akkor ezt ajánlanám: [katt] Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2021-01-22 20:15:52
Válasz erre a hozzászólásraIgnis utólagos Pioneer fejegységgel

Üdv, Arra szeretnék választ kapni, hogy normális viselkedés e, ha indítózás közben a rádió folyamatosan működik. Más autóban ilyenkor mindig megszakad egy időre az áram ellátás és kikapcsol a rádió, A bekötésnél csináltak valamit rosszul? A rádió nem felejti el az állomásokat egyébként. Pioneer mvh 370bt a fejegység. Köszönöm előre is Viktor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
szv - 2021-01-24 10:43:24
Válasz erre a hozzászólásrabekötés

Szia! Érdeklődnék, ha a piros,sárga, kék és narancs vezetékeket összekötöm és 12V adok rájuk akkor a probapadon is kitudom probálni, ill. a lakásban? köszi. József

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sipos József - 2021-02-04 20:35:14
Válasz erre a hozzászólásrabekötés

Szia! Ha a piros, sárga,kék és narancs vezetékeket össze kötöm akkor kitudom probálni otthon a lakásban a rádiót? József

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sipos József - 2021-02-04 20:38:07
Válasz erre a hozzászólásra2 dines rádió

Szia! Opel Astra J be vettem egy 2 dines andoridos autoradiot. Minden mukodik, kiveve a kormanyrol vezerlest a es a kozepkonzolon a kijelzo. A radio csatijan van olyan vezetek hogy key1 key2 gondolom tudja a kormanyrol vezerlest es mindent. Mit kellene tenni hogy mukodjon? A gyari radiora ment egy kulon csati azt hiszem 3 vezetekkel. Esrtleg azzal kellene osszekotni a radio csatijat?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Pityu - 2021-03-14 22:36:34
Válasz erre a hozzászólásraMercedes command Japán gyártmány

Vettem egy mercedes Command A2098203289 facelift utáni Japán gyártmányu rádiótrádiót,de nincs hozzá meg a gyári csatlakozó.Az autóban normál iso van.Beszerezhető hozzá a csatlakozó vagy milyen megoldást ajánlatok.Előre is köszi.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila Szanto - 2021-04-04 12:24:56
Válasz erre a hozzászólásra2 din bekötés

Helló. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Audi a6 c5 RNS-D 2 din és gyári fejegységre volt amit kicseréltem egy márka specifikus fejegységre. A probléma ott kezdődött hogy nem kapcsolódik be. Egy pillanatra világit a gombsor de nem kapcsol be. A szerelő azt mondta nem jó a fejegységre amit én nem nagyon akarok elhinni. Esetleg valami ötlet hogy tudnám ellenőrizni köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Laci - 2021-05-02 11:00:33
Válasz erre a hozzászólásraTest kábel?

Működő rádió van az autóban de egyik alkalommal nem kapcsolt már be. Biztosítékot megnéztem, kimértem, jön a 12v és próbáltam másik rádióval de az sem kapcsol be. Arra gondoltam,hogy a test kábel adta meg magát valahol. A műszerfalat nem bontanám ki így gondoltam be kötöm a rádió mögé valahova de ott meg minden műanyag. Találtam fém felületet de nehéz hozzáférni. A testet amúgy bárhova tehetem? Köszönettel Gergő

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kósa Gergely - 2021-05-11 19:47:46
Válasz erre a hozzászólásraElőző oldal7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19  

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése, autórádió bekotése, ford iso csatlakozó, fiat punto 1 autórádio iso csatlakozo egyforma?, rd3 autórádió csatlakozó, skoda iso csatlakozó átalakító, iso csatlakozó bekötése autóhifi, sal wb 2000 autórádió bekötése, alfa 159 autorádió bekötés, autórádió bekötési rajz, autórádió bekötése rajz

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!


 

HozzászólásokÚj autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

Befér az Ignisembe ez elöre ez a kétutas JVC CS DR 420?
Hátra rendeltem egy 13 cm -est szintén kétutast az állítólag tutira befér.
Előre talán határeset...
A Hertz-et ajánlják,vagy a MAC Street 13-2 audiót.
Szertném kérni a tanácsát!
Autohifi City 15:08: Szia!
Én ezt ajánlanám:
[katt]
[katt]
[katt]
Üdv.
Sziasztok!

Feleségem 2007-es Suzuki Ignisében szeretném kicserlni ezt a csoda Blaupunkt gyári 2DIN-es rádiót költséghatékonyan. Nagy igények nincsenek, elég lenne egy 1DIN-es fej ami tud AUX+USB-t beépítő kerettel. Van valakinek erre bejáratott szépen beszerelhető "szettje" ? Előre is köszönöm !
Üdv,
M
Szia Katona Zoltán!
Telefonos beszélgetésünk alapján megrendelem tx-120 hátsó hangfal párat (kerek) a w202 1995 c200 MB gépjárművemhez.
+36 20 9516398 telefonszámon elérhető vagyok. Címem 2192 Hévízgyörk, Akácfa utca 14. átvételnél fizetném ki az árut.
Köszönöm
Schapira Balázs
tataratatata 19:30: Üdv mindenkinek! Segítsetek nekem abban,
hogy a Pioneer TS-WX130EA mélynyomomhoz hol lehet esetleg vásárolni új hangszórót,
mert a jelenlegi megadta magát.
Remélem, hogy van bele megfelelő hangszóró,
mert így használhatatlan. Köszi, a mielőbbi válaszokat.
redboy2009 13:27: Üdv. Szeretnék vásárolni Iso átalakitó kábelt Pioneer MVH-S110UB tipusu készülékhez.Mgtenné,hogy belinkeli,hogy melyiket rendeljem önöktől?Köszönöm. Robi.
Autohifi City 18:15: Szia!
Mindenképpen a DLD lenne jobb választás.
Üdv.
Melyik lenne jobb választás Dld 500+ pro, vagy Renegade RXV1002 ?
Előre is köszönöm!
Szia! lenne egy olyan kérdésem, hogy Megakick imperator 2000w erősitő meg tudná e hajtani a dld 500-t? Vagy esetleg az 500 pro-t? Talán a pro 3-t? Melyikhez ajánlanád?
Válaszod előre is köszönöm szépen!
Autohifi City 18:37: Szia!
A DLD jobb választás a megfelelő erősítővel.
Üdv.

Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriákA fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


W.Kornél
W.Kornél
Szolnok

mezofi
mezofi
Pécs

peti98
peti98
Pilisszentkereszt

Dobos67
Dobos67
Fót

Szuren
Szuren
Baktalórántháza