AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

2 din kinai wince autorádió, peugeot 206 gyári hangszóró, használt erősítők, 35a=0, autórádió használati útmutató flk-2530, sal tornado 3ő, mac attack 2060, bmw e46 hol van a rádió biztosíték, eladó dension gateway lite bt, suzuki swift rádio bekötés

Ingyen KENWOOD autórádió
Minden nap kisorsolunk egy ilyen KENWOOD autórádiót és semmit sem kérünk érte cserébe...
Megnézem
EDDIGI NYERTESEK
Ingyen KENWOOD autórádió nyertesek
Pap Ö. A Keresztnevem2019. 10. 20.
Simon Zsombor 2019. 10. 19.
Paupa Endre2019. 10. 18.
Csizmadia Ákos2019. 10. 17.
Hajtó Viktor2019. 10. 16.
Átyim László2019. 10. 15.
Vékony József2019. 10. 14.
Tamás Bogacsovics2019. 10. 13.
Molnár Gábor2019. 10. 12.
Szalai Zoltán2019. 10. 11.
További nyertesek

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkék 
Rockford Fosgate autóhifi

Autóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötéseAutórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Autórádió bekötése házilag, a gyári autórádió kiszerelése, autórádió ISO csatlakozó bekötése, az autórádió hangszóróinak a bekötése lépésről lépésre, képekkel videókkal.

Ha van egy régi, vagy gyári autórádiód, akkor azt első körben ki kell szedned.

 

Ha nincs rádió, csak a hűlt helye, akkor kattints ide: AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

 

 

A gyári autórádió kiszerelése

 

A gyári rádiók sokféle trükkös módszerrel lehetnek beszerelve, ha éppen nincsenek egybeépítve a középkonzollal, akkor egy speciális autórádió kiszedő villával, vagy kulccsal ki tudod őket húzni a helyükről.

 

Autórádió kiszerelő villa

A fenti autórádió kiszedő készlet sokféleségéből látszik, hogy nagyon nem egységesek a kiszedő kulcsok, de a két leggyakoribb eset, hogy egy lapos horoggal, vagy egy dupla villával kell kiszedni a gyári autórádiót, íme két videó segítség gyanánt...

 

Volkswagen csoportba tartozó gyári autórádiók kiszedése:

 

 

Ford, Opel gyári autórádiók kiszedése:

 

 

 

  

AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

 

Ha házilag akarod az autórádió bekötését elvégezni, akkor három különböző esettel találhatod magad szemben...

 

Válassz a lehetőségek közül:

 

1. Az autódból csak a kábelek lógnak ki

 

2. Az autódban speciális, azaz, nem szabványos ISO csatlakozó van és ezt nem tudod a rádiódhoz csatlakoztatni.

 

3. Az autódban szabványos ISO csatlakozó van, de a rádiód hátulján más a csatlakozás

 

 

 

1. Autórádió bekötés, ha az autóban csak kábelek vannak

 

Ebben az esetben szükséged lesz egy ISO csatlakozóra, amelyet többnyire beletettek az új autórádiód csomagolásába, ha nem, akkor itt meg is tudod rendelni tőlünk: ISO csatlakozók

ISO csatlakozó bekötése

A képen azt a szabványos ISO csatlakozót látod, amelyet az összes nem gyári és rengeteg gyári rádióhoz csatlakoztathatsz.

 

 

Autórádió ISO csatlakozó bekötése

 

ISO csatlakozó lábkiosztás

 

A következő képen az autórádiód hátulját látod. Színekkel jelöltem, hogy az ISO csatlakozóban lévő kábeleknek hova kell befutniuk.

 

A C. csatlakozóval nem kell foglalkoznod, az az erősítő kimeneti, CD-tár és kormánykerék csatlakozókat mutatja, de sok autórádió típuson ezek nem is itt vannak.

 

Autórádió ISO csatlakozó lábkiosztása

 

Itt láthatod, hogy a különböző színű kábeleket mire kell kötni, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor olvass tovább bátran, mert lépésről lépésre leírom, hogyan megy az autórádió bekötése házilag.

 

A:ISO táp csatlakozó bekötés

 

4. (Sárga) Állandó pozitív Ezen a kábelen folyamatosan +12V-ot kell kapnia a rádiónak, mert ennek segítségével őrzi meg az eltárolt rádióállomásokat és beállításokat.
5. (Kék) Antenna kapcsoló szál Ezen a vezetéken +12V jelenik meg, amikor bekapcsold az autórádiót. Ez kapcsolja be az elektromos antennát és az autóhifi erősítőt.
6. (Narancs) Világítás Itt kikapcsolt világítás esetén testet, bekapcsolt világításnál +12V-ot kap a rádió és ettől függően kapcsolja ki és be a rádió a gombok világítását, vagy halványítja le a kijelzőt.
7. (Piros) Gyújtás +12V A kulcs elfordításakor itt +12V-ot kap a rádió és bekapcsol, amint nem kap +12V-ot kikapcsol.
8. (Fekete) Test  

 

B:ISO hangszóró csatlakozó bekötés

 

1. (Lila) Jobb hátsó +

 

2. (Lila/fekete) Jobb hátsó -  
3. (Szürke) Jobb első +  
4. (Szürke/fekete) Jobb első -  
5. (Fehér) Bal első +  
6. (Fehér/fekete) Bal első -  
7. (Zöld) Bal hátsó +  
8. (Zöld/fekete) Bal hátsó -  

 

 

 

AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

Melyik kábelt hova kössem?

 

Ne kókizz és ne hörcsögölj!

Az igénytelen módon végzett autórádió beszerelés veszélyes!!! A kábeleket forrasztani kell és nem összetekergetni, majd hebehurgya módon összeszigetelőszalagozni.

Minden esetben forrassz, használj a kötés szigeteléséhez zsugorcsövet, vagy jó minőségű szigetelőszalagot, mert ha lehullik a szigetelés, vagy szétcsúszik az összetekergetett vezeték, akkor nem csak az autórádiód mehet tönkre, hanem az egész autó is leéghet.

 

PróbalámpaA műszerfalból kilógó kábelek káosza első ránézésre ijesztő lehet, de nem kell megijedned. A kábelköteg kifésüléséhez és a káosz megszüntetéséhez egy egyszerű próbalámpát is használhatsz.

 

A csipeszes végét valahova az autó tiszta fém részéhez kell csatlakoztatnod, míg a másik hegyes végével a rádió helyéről kilógó kábelek végét kell megérintened.

 

Sárga vezeték bekötése

 

4. (Sárga) Állandó pozitív Ezen a kábelen folyamatosan +12V-ot kell kapnia a rádiónak, mert ennek segítségével őrzi meg az eltárolt rádióállomásokat és beállításokat.

 

A próbalámpát testre kötöd.

A próbalámpa segítségével meg kell találnod az egyetlen kábelt az autóban, amelyen gyújtás nélkül, az indítókulcs kihúzott állapotában is +12 Volt van, ergo világít a próbalámpa.

 

Erre a vezetékre kell ráforrasztanod az ISO csatlakozó sárga vezetékét, használj zsugorcsövet, vagy gondosan szigeteld a forrasztást, mert ez a kábel folyamatosan áram alatt van.

 

Piros vezeték bekötése

 

7. (Piros) Gyújtás +12V A kulcs elfordításakor itt +12V-ot kap a rádió és bekapcsol, amint nem kap +12V-ot kikapcsol.

 

Most keress egy olyan vezetéket a próbalámpával, amelyen akkor jelenik meg +12Volt, amikor ráadod az autóra a gyújtást. Sok autóban ez nem gyújtás függő, van a egy állás a gyújtás előtt is, bizonyos típusoknál ez az állás ad áramot a kábelre és addig rajta is tartja, míg a kulcsot ki nem húzod a gyújtáskapcsolóból.

 

Ha megtaláltad, akkor forraszd erre a kábelre az ISO csatlakozó piros kábelét.

 

Fekete vezeték bekötése

 

8. (Fekete) Test  

 

Az előbb felfedezett, sárga kábelre kötött állandó pozitív vezetékre csípteted a keresőlámpa csipeszét, majd megkeresed a kötegben azt a kábelt, amelyen test van, mondanom sem kell, ilyenkor világítani fog a próbalámpa.

 

Nem kötöd rá a fekete kábelt, mert a gyári kábelkötegben 2 kábelen is lesz negatív. Ez a másik kábel, a rádió világítását bekapcsoló vezeték, amely a helyzetjelzők bekapcsolásakor negatív helyett +12Voltot fog kiadni.

 

Ezért ha megtaláltad a negatívot adó kábelt, akkor kapcsold be a világítást az autón és ha ezután is világítani fog a keresőlámpa izzója, akkor biztos lehetsz benne, hogy a rendes test kábelt találtad meg, így rá is forraszthatod az ISO csatlakozó fekete kábelét a vezetékre.

 

Narancssárga vezeték bekötése

 

6. (Narancs) Világítás Itt kikapcsolt világítás esetén testet, bekapcsolt világításnál +12V-ot kap a rádió és ettől függően kapcsolja ki és be a rádió a gombok világítását, vagy halványítja le a kijelzőt.

 

Ez lesz a második kábel, amelyen negatívot mérhetsz kikapcsolt világítás mellett. Ha a világítást ráadod, akkor +12Voltot találsz rajta a próbalámpával.

Ha így működik, akkor ezt is ráforraszthatod a helyére.

 

Kék vezeték bekötése

 

5. (Kék) Antenna kapcsoló szál Ezen a vezetéken +12V jelenik meg, amikor bekapcsold az autórádiót. Ez kapcsolja be az elektromos antennát és az autóhifi erősítőt.

 

Erre a kábelre kötöd az autóhifi erősítőd REM, vagy Remote vezetékét, ez többnyire az RCA kábelek közepén futó szál.

 

Ezzel kész is az autórádió ISO tápcsatlakozó bekötése, következhet a hangszóró csatlakozó...

 

 

Autórádió hangszóró ISO csatlakozó bekötése

 

Autórádió bekötése elemEhhez a művelethez már nem a próbalámpára, hanem egy jó kondiban lévő ceruzaelemre lesz szükséged.

 

Kezdd azzal, hogy a kábeldzsungelt valahogy kifésülöd és megpróbálod egymás mellé csoportosítani, azt a 4 pár kábelt, amely valószínűleg a hangszórók kábele lehet.

 

Ezeket minden autóban más színnel jelölik, sokszor a pozitív, vagy a negatív kábelt jelölik csíkkal, úgyhogy ne keress ilyen jellegű segítséget a kábeleken.

 

Annyi néha segíthet, hogy bizonyos autóknál egymás mellett futnak, vagy össze vannak csavarva az adott hangszórókhoz vezető kábelek úgy mint a következő képen.

 

Hangszóró vezeték bekötés

 

Segítség lehet még, hogy az utólag behúzott hangszóró vezetékek színkiosztása gyakran megegyezik az ISO csatlakozó színkiosztásával, de ki tudja hogyan lett bekötve a kábel másik vége, úgyhogy még ne kösd rá ezekre sem az ISO csatlakozót.

 

Ha nincsenek egymáshoz illesztve, vagy összetekerve, akkor szépen megblankolod a kábeleket és jöhet a ceruzaelem.

 

Hangszóró polaritás ellenőrzése

 

Az elem egyik végét érintsd hozzá az megblankolt kábelek egyikéhez, majd a másik végét egyenként a maradék 7 kábelhez. Ha valamelyik hangszóró érintésre recsegni kezd, akkor máris megtudtad, hogy melyik az adott hangszóróvezeték párja és azt is, hogy első, hátsó, jobb vagy baloldali hangszóróé az adott vezetékpár.

 

Egy dolgot nem tudsz még, hogy a hangszórópárból melyik a pozitív és melyik a negatív vezeték.

 

Autórádió bekötés esetén nagyon nem mindegy a hangszórók polaritása, mert a fordítva bekötött hangszórók kioltják egymás mélyhangjait így borzalmasan fog szólni a rendszered.

 

 

Keresd meg a helyes hangszóró polaritást

 

Kérd meg egy ismerősödet, hogy figyelje, vagy ha van rá lehetőség érintse meg a az adott hangszóró membránját.

 

Te elől az autórádiónál érintsd hozzá az elemet a hangszóró vezetékéhez és amennyiben a hangszóró membránja a mágnestől kifelé mozdul, akkor jó a polaritás, tehát az elem + sarka lesz a hangszóró pozitív vezetéke.

Hangszóró polaritás ellenörzése elemmel

 

Jó polaritás esetén a membrán kifelé mozdul

 

Ha az elem hozzáérintésekor a hangszóró membránja nem kifelé, hanem befelé, azaz a mágnes irányába mozdul el, akkor az elem negatív sarka van éppen azon a vezetéken, ahova az autórádió pozitív hangszóró kimenetét kell majd bekötnöd.

 

Ezzel a módszerrel meg tudod találni az összes hangszóró vezetéket és azt is meg tudod állapítani, melyek ezek közül a pozitív és negatív szálak.

 

1. (Lila) Jobb hátsó +

 

2. (Lila/fekete) Jobb hátsó -  
3. (Szürke) Jobb első +  
4. (Szürke/fekete) Jobb első -  
5. (Fehér) Bal első +  
6. (Fehér/fekete) Bal első -  
7. (Zöld) Bal hátsó +  
8. (Zöld/fekete) Bal hátsó -  

 

Nem maradt más dolgod, minthogy ezeket rákösd az ISO csatlakozóra a fenti táblázat szerint.

 

 

Próbáld ki,

hogy jól végezted-e az autórádió bekötést

 

Csatlakoztasd be a rádió hátuljába az ISO csatlakozót.

 

Elvileg kulcs nélkül nem kellene tudnod bekapcsolni, bár bizonyos rádiótípusok esetében, az ISO csatlakozó mellett lévő biztosítékot egy hellyel arrébb lehet tenni és ilyenkor a rádió kulcs nélkül is működik.

 

Csatlakoztasd az antennát.

 

Ha nem illeszkedik az autórádiódhoz, akkor egy filléres antenna átalakítóval könnyen orvosolható lesz a helyzet, amelyet nálunk is be tudsz szerezni.

Antenna átalakító pipa

Antenna átalakító pipa

Antenna átalakító dugó

Antenna átalakító dugó

 

Az antenna átalakítókat itt találod: Antenna csatlakozó átalakító

 

Ellenőrizd le hogy a gyújtáskulcs ki és bekapcsolja-e a rádiót.

 

Tárolj le a memóriába néhány állomást, majd vedd ki a kulcsot az autóból, várj egy percet, majd ellenőrizd le, hogy az autórádió bekapcsolása után megjegyezte-e a beállításokat.

 

Elfelejti a rádió a beállításokat?

 

Ha igen, akkor előfordulhat, hogy a sárga és piros kábelt meg kell cserélned az ISO csatlakozóban, vagy a rádió hátulján a biztosítékot át kell tenned a másik foglalatba.

 

Próbáld ki hogy helyesen működik-e a Balance és a Fader.

 

Ha olyan jelenséget tapasztalsz, hogy egy oldalra Balance-olva, vagy Fader-elve van mély, középső állásban pedig eltűnnek a mély hangok, akkor fordított polaritással van bekötve valamelyik hangszóród.

 

 

Az autórádió beszerelés utolsó lépése

 

Ha minden rendesen működik, megjegyzi a rádió a beállításokat és nem oltják ki a fordítva bekötött hangszórók egymás mélyhangjait, akkor vedd ki a rádiót.

 

Tekerd be bandázsszalaggal az egész összefogott kábelköteget, hogy csak egy vastagabb köteg érkezzen a rádióhoz.

 

Autórádió beszerelő keretTold be a rádiókeretet, majd a füleket kihajtva rögzítsd a műszerfalhoz.

 

Csatlakoztasd újra a rádiót. Told be finoman, ügyelve arra, hogy a fém részek nehogy elnyírják a kábelek szigetelést.

 

Addig kel tolnod a rádiót, míg a kereten lévő oldalsó rögzítő fülek be nem kattannak a rádió oldalába.

Ha kattan mindkét oldalon, akkor a rádiót már csak a hozzá kapott kiszedővel tudod majd kivenni.

 

Kész is!

 

 

  

2. Autórádió bekötés, ha az autóban speciális csatlakozó van

 

Semmi pánik!

Honda ISO autórádió csatlakozó

 

Nem kell levágnod a gyári csatlakozót, mert léteznek autóspecifikus átalakító csatlakozók, amelyek a gyári csatidat szabványos ISO csatlakozóra fordítják.

 

Itt találod őket: Autó specifikus ISO csatlakozó

 

Megrendeled, elküldjük postai levélként, összecsatlakoztatod és kész is.

 

Fontos! A gyári csatlakozót ne vágd le az autóról, mert eladáskor így vissza tudod tenni a gyári autórádiót, hiszen az új vevő nem fog felárat fizetni az utólagos rádiódért, ráadásul ezt a rádiót a következő autódban is használhatod.

 

A gyári autórádió kiszerelésének, az új autórádió fém keretének rögzítésének menetét fentebb görgetve megtalálod.

 

 

  

3. Autórádió bekötés, ha az autódban szabványos ISO csatlakozó van, de a rádiód hátulján más a csatlakozás

 

Ez a helyzet akkor szokott előállni, ha használt autórádiót vásárolsz és az előző tulaj az autójában felejtette az autórádió csatlakozóját.

 

Sok esetben a szabványos ISO csatlakozó nem az autórádió hátuljába van építve, hanem van egy köztes kábelköteg, melynek az autó felőli vége ISO, a rádió felőli vége speciális Pioneer, Kenwood, JVC, Sony, Clarion, stb. csatlakozó.

 

Ilyenkor, ha nem tudod már elkérni a régi tulajtól a csatlakozót, akkor rendelned kell egy rádióspecifikus csatlakozót, amelyeket itt találsz meg: Autórádió csatlakozók

 

Megrendeled, elküldjük postai levélként, összecsatlakoztatod és kész is.

 

A gyári autórádió kiszerelésének, az új autórádió fém keretének rögzítésének menetét fentebb görgetve megtalálod.(123 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autórádió bekötése rajz, autórádió bekötési rajz, alfa 159 autorádió bekötés, sal wb 2000 autórádió bekötése, skoda iso csatlakozó átalakító, iso csatlakozó bekötése autóhifi, rd3 autórádió csatlakozó, fiat punto 1 autórádio iso csatlakozo egyforma?, ford iso csatlakozó, autórádió bekotése

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése


Sony

Tiszteletem! Az antennaerősítő piros vezetékét hova kell bekötni?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szabó Mihály - 2019-07-16 15:25:40
Válasz erre a hozzászólásraSony

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Gyújtás 12V-ra Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-07-16 19:31:50
Válasz erre a hozzászólásra2 din bekötés

Szia segítség kellene laguna2 ph1 be be kötöttem egy kínai fejegység -et ha elindulok ki -be kapcsol álló helyzetbe tökéletes mi lehet a hiba ? Köszi.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
pataki Ferenc - 2019-07-19 23:26:50
Válasz erre a hozzászólásra2 din bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Hívj fel Hétfőn. 06704506440 Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-07-20 15:37:58
Válasz erre a hozzászólásraHitelre van szüksége? Komoly hiteleket nyújtunk magánszemélyeknek, vállalatoknak és befektetőknek. Hiteleket kínálunk autóknak, autóhiteleknek, karácsonyi kölcsönöknek, személyi kölcsönöknek, jelzáloghiteleknek, 2000 és 100 000 000 euró közötti hitel, 2% -os kamatláb, nagyon kedvező kamatlábak. Lépjen kapcsolatba velünk: (georgeanderson.loanfirm255(a)gmail.com) Hitel ajánlat

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Hitelre van szüksége, írjon nekünk most:georgeanderson.loanfirm255@gmail.com - 2019-07-23 18:50:07
Válasz erre a hozzászólásraBekötés/JVC rádió

Szia, Van egy Opel Astra G amelybe egy JVC KD-S73R-t szereltek be még a márkaszervízben amikor az autó megvásárlásra került ezelőtt sok évvel. A "probléma" hogy a rádió gyújtás nélkül is üzemel, igazából a gyújtás ráadása semmi hatással nincs rá. Az iso csatlakozót átmérve az látszik hogy kap egy állandó 12-t akkuról amikor gyújtás nincs rajta és máshol nem kap áramot, gyújtás alatt pedig kap azon a kábelen is aminek gyújtás alatt kell áram alatt lennie. Mi lehet az oka hogy megy gyújtás nélkül is, illetve mit lehet tenni hogy ne legyen így? előfordult már párszor hogy emiatt merült be az akku mivel nem is kapcsol le amíg teljesen le nem szívja az akksit

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mihawk - 2019-07-30 17:39:00
Válasz erre a hozzászólásraVilágítás

Üdv. Olyan problémám van hogy gyújtás és kulcs kivétele után a rádió folyamatosan világít. Nem csak az óra hanem minden. A gyári csatlakozóra van rádugva a rádióhoz kapott csatlakozó. Hogy tudom megoldani hogy kulcs kivétel után ne vilagítson minden mint a karácsonyfa? Vagy mitől lehet ez? Golf 4

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2019-08-13 22:29:35
Válasz erre a hozzászólásraVilágítás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Meg tudnál holnap csörgetni? 06704506440 Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-08-14 19:14:54
Válasz erre a hozzászólásraIso csatlakozó

Szia! Lenne egy elég alap láma kérdésem, szóval elnézést. Ha az autómból (Skoda Fabia 1) kivettem a régi gyári rádiót és szeretnék betenni egy újonnan vásároltat és megvan az Iso csatlakozó a kocsiban, akkor az új rádiót simán csak rádugom és ennyi? (Mármint nem kell a vezetékeket átrendezni-átkötni, vagy ilyesmi?) Köszi. szépen.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kohlrusz Kristóf - 2019-08-16 10:40:20
Válasz erre a hozzászólásraIso csatlakozó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Meg tudsz csörgetni holnap délelőtt? 06704506440 Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-08-16 19:25:36
Válasz erre a hozzászólásrapeugeot 307sw 2002. rádió csere

A gyári egy cds rd3-as fejegység pug iso csatival. Az új egy névtelen, de bt, aux, usb képes fejegység. Mindkét csatija jó bele, hangszórók üzemelnek, rdió, minden megy. A gond, hogy gyújtás levételével elfelejt mindent. Mit cseréljek meg a csatkakozóban?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
nagy ferenc - 2019-08-22 11:48:23
Válasz erre a hozzászólásrapeugeot 307sw 2002. rádió csere

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Meg kell cserélni az állandó, és a kapcsolt pluszt. Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-08-22 18:49:50
Válasz erre a hozzászólásraIso

[katt] Ezzel is mehet pl.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kohlrusz Kristóf - 2019-08-22 18:53:21
Válasz erre a hozzászólásraIso

Mármint kérdés akart lenni.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kohlrusz Kristóf - 2019-08-22 18:54:26
Válasz erre a hozzászólásraIso

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Igen. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-08-22 19:00:52
Válasz erre a hozzászólásraIso

Köszi.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kohlrusz Kristóf - 2019-08-22 19:04:32
Válasz erre a hozzászólásrapeugeot307 sw 2002. rádió csere

lehetséges, hogy a két zöldet kell megcserélni? ha jól tudom a pug valamiért nem a szabvány bekötést használja. így néz ki jelenleg a gyári bekötés a csatlakozóban. [katt] a fejegység csatijában meg nincs minden bekötve. gyárilag nincs ott tüske.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Nagy Ferenc - 2019-08-22 19:09:34
Válasz erre a hozzászólásrapeugeot307 sw 2002. rádió csere

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Próbalámpával nézd meg. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-08-22 20:41:33
Válasz erre a hozzászólásraCivic rádió javítás

Szia! Vettem egy 2000-es Honda Civic-et amiben az iso csatlakozó le volt henkölve róla. Namost én ráforrasztottam egy iso csatit. Minden jól működik csak a vétel nem olyan jó rajta. Az a kérdésem, hogy az automata antenna csatit nem kellett volna rákötnöm? Az autóban hagyományos antenna van. Előre is köszi! Üdv, Dávid

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Dávid - 2019-08-24 12:59:21
Válasz erre a hozzászólásraCivic rádió javítás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Pontosan milyen évjáratú az autó? Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-08-24 18:07:53
Válasz erre a hozzászólásraCivic rádió javítás

Honda Civic 1.4i S 2000-es évjáratú autóról van szó. ej9 szedán. Üdv, Dávid

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Dávid - 2019-08-25 00:05:15
Válasz erre a hozzászólásraCivic rádió javítás

A szóban forgó rádió pedig egy kenwood kdc-4557u.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Dávid - 2019-08-25 00:11:22
Válasz erre a hozzászólásraCivic rádió javítás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Annak normál antennája van, így az a szál nem kell. Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-08-25 18:18:30
Válasz erre a hozzászólásraAutórádió bekötése

Szia, van egy f astrám kivettem belőle a gyári rádiót, hogy bekössek egy másikat mert tönkrement. Mindent úgy csináltam a bekötésnél ahigy kell de 2 pozitív kábel van egy hejett és nincs olyan kábel ami gyújtás alatt lenne áramalá helyezve. A test kábel is megvan az barna. De ha elkezdem bekötni akkor kicsapja a rádió biztiét mihelyst negatívit bekötön. Nem tudok rájönni, hogy kössem be, hogy jólegyen, ebbe kérném a segítségedet.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
János - 2019-08-29 19:35:31
Válasz erre a hozzászólásra2din fejegység

Gery44

Gery44


Balatonakali
Hozzászólások: 0
Reg.: 2019.09.15.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! A segítséged szeretném kérni. Az alany egy 2004-es vw passat b5.5 multikormánnyal. Szeretném lecserélni a gyári rádiót. Passatos csoportban már érdeklődtem, és egy hozzáértő márkatárs azt a tanácsot adta, hogyha nem akarom elveszteni a multikormány funkciót akkor olyan fejegységet keressek, amelyiken iso remote c kimenet is van. Sokat megnéztem már, a 3-400 ezres kategóriában is, nem találtam olyat, amin lett volna, és ennyit nem is szánok rá. (100-120) A kérdés, hogy tudsz-e ajánlani olyat amin van? (Ezeket a márkákat ajánlották: Nakamichy, yamada, sony, kenwood, alpine. A pioneert nem említette, de az már volt és meg voltam vele elégedve, ha azzal is össze lehetne hozni az jó lenne.) Valamint meg lehet-e oldani átalakítóval a dolgot? A lényeg, hogy a gyári kormánnyal működjön minden. Köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gergő - 2019-09-15 18:47:54
Válasz erre a hozzászólásraKormány távvezérlőre kötés

Üdv! Adott egy 2001- es Mk3-as Ghia felszereltségű Mondeo , amelyen a kormány távvezérlőjére szeretném rákötni, vagy is onnan működtetni a Pioneer MVH-190UBG tipusu fejegységet. Milyen interfész, kábel szükséges a bekötéshez, honnan tudnám beszerezni? Válaszodat előre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Opóczki Péter - 2019-09-17 18:12:45
Válasz erre a hozzászólásraKormány távvezérlőre kötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Ez kell hozzá: [katt] Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-09-17 18:36:13
Válasz erre a hozzászólásraÜdv, Igen ezt néztem én is , de azt írj hogy kivéve a Ghia, az enyém Ghia felszereltségű, fog müködni?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Péter - 2019-09-18 08:41:41
Válasz erre a hozzászólásraKormány távvezérlőre kötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Ha nem aktív erősítős a rendszer, akkor ahhoz is jónak kell, hogy legyen. Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-09-18 19:41:27
Válasz erre a hozzászólásraGolf 5 RCN210 világitás.

Adott egy Golf 5. Kicseréltem a gyári rádiot egy vw RCN 210-re,járt hozzá megfelelő csatlakozó is,rendben működik viszont ha azt szeretném,hogy a gombok világitsanak is és gyujtás levételkor kikapcsoljon,bekell kötni egy plusz vezetéket is,kérdésem az lenne hogy ezt pontosan hova is kell,rádio oldalon és auto kábelköteg oldalon.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Váradi Ferenc - 2019-09-22 13:38:52
Válasz erre a hozzászólásraGolf 5 RCN210 világitás.

Adott egy Golf 5. Kicseréltem a gyári rádiot egy vw RCN 210-re,járt hozzá megfelelő csatlakozó is,rendben működik viszont ha azt szeretném,hogy a gombok világitsanak is és gyujtás levételkor kikapcsoljon,bekell kötni egy plusz vezetéket is,kérdésem az lenne hogy ezt pontosan hova is kell,rádio oldalon és auto kábelköteg oldalon.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Váradi Ferenc - 2019-09-22 13:39:32
Válasz erre a hozzászólásraHiányzik a világítás szál

Üdv! Van egy 1998-as régi suzuki swift-em. Vettem egy JVC KD-X342BT-t bele. A bekötése világos, egy gondom van: Az ISO csatlakozón (ami nem a hangszóróké) 4 vezeték van. Hiányzik a világítás bekapcsolásakor aktiválódó ötödik szál, viszont a rádió ISO csatija ilyet is tartalmaz. Még nem szereltem be, de a kérdésem, hogy ez okozhatja, hogy nem fog világítani a kijelző? Ha igen honnan lenne érdemes ennek a szálnak áramot adni? Előre is köszönöm a válaszod! Üdv: András

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balatincz András - 2019-10-09 06:40:42
Válasz erre a hozzászólásraHiányzik a világítás szál

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7127
Reg.: 2008.01.01.
6096 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Ennek csupán annyi a jelentősége, hogy ha ráadod a világítás, lehalványitja a kijelző megvilágítást. Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-10-09 19:50:40
Válasz erre a hozzászólásraHiányzik a világítás szál 2.0

Szia! Először is köszönöm a gyors választ Közben megvolt a bekötés és kiderült, hogy rosszul emlékeztem, a világítás szál az megvan a "Kék" szál az ami hiányzik. Ha jól értem akkor ez elektromos antennákhoz van és erősítőkhöz, viszont nekem a gyári kézzel kihúzós antennám van és erősítő pluszban sincs a kocsiban, így erre tettem egy zsugorcsövet szigetelésként és a rádióból a kocsi felé nem vezettem el sehová. Minden jól működik, egy dologban kérném még a tanácsod: Ezzel az új rádióval az van, hogy ha bent a kulcs és fordítok rajta egyet (még nem gyújtás, az az előtti állás) akkor van rádió, ha kiszedem a kulcsot akkor nincs és be sem tudom kapcsolni. Kimértem jelzőlámpával a sárgán állandó 12V van a piroson gyújtásra 12V, próbáltam megcserélni is a kettőt, de ugyan az, ha bent a kulcs és egyet fordítok megy a rádió, ha kiveszem a kulcsot nem tudom bekapcsolni. Az előző Sencor-ral ment a dolog ezért nem értem. Esetleg erre valami ötlet? Előre is köszönöm András

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balatincz András - 2019-10-09 22:17:01
Válasz erre a hozzászólásraElőző oldal5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése, autórádió bekotése, ford iso csatlakozó, fiat punto 1 autórádio iso csatlakozo egyforma?, rd3 autórádió csatlakozó, iso csatlakozó bekötése autóhifi, skoda iso csatlakozó átalakító, sal wb 2000 autórádió bekötése, alfa 159 autorádió bekötés, autórádió bekötési rajz, autórádió bekötése rajz

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!


 

Hozzászólások


Autohifi City 19:24: Szia! A Hertz mélyebbre megy. Tehát jobb ...
Phonocar 02627 Evolution széria Közép-mély hangszóró, 16,5cm, 200W Kick Bass hangszóró
15:32: Üdv! Melyik ad több mélyet? Ez vagy a Hertz C 165 Kick Bass?
Phonocar 02627 Evolution széria Közép-mély hangszóró, 16,5cm, 200W Kick Bass hangszóró
Autohifi City 15:08: Szia! A HCP4 semmiképpen nem, a H604 az még jó alternatíva lehet. AZ RC 70C4-hez képest nagyobb ...
Gladen Audio RC 70c4 4 csatornás autóhifi erősítő
13:46: Köszi a gyors választ , még egy kérdés jobban járnék egy Hertz HCP4 vagy esetleg egy Hertz H 604 ...
Gladen Audio RC 70c4 4 csatornás autóhifi erősítő
Autohifi City 13:36: Szia! Mindenképpen az erősítősre van ...
EGYéB Seat, Skoda, VW autó antenna 500915
Autohifi City 13:31: Szia! Igen, tökéletes ...
Gladen Audio RC 70c4 4 csatornás autóhifi erősítő

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

Kedves Zsolt! JVC KS-UBT1 autórádió kijelzöjének a színét nem sikerül állandósítanom. Így szinte másodpercenként váltja a színét ami sötétben vezetéskor nagyon zavaró. Sajnos a használati utasítás többszöri átolvasása után sem sikerül leokéznom, hogy az általam kiválasztott és az autóm müszerfalához passzoló piros fény folyamatos maradjon Kérlek segíts! Köszönöm szépen! Üdvözlettel, Ilona
Autohifi City 19:41: Szia!
Én mindenképpen ezt ajánlanám:
[katt]
Üdv.
H Astra
Igen
Autohifi City 15:08: Szia!
Az első ajtóba?
Üdv.
H Astra
Szia Zsolti!
Még nincsen hangszóró, elvesztem a nagy választékban, kb 25-ig szeretnék valami használhatót
Üdv: Laci
Autohifi City 14:31: Szia!
Igen. Megvan már a hangszóró? Vagy az is kellene?
Üdv.
Szia Zsolti!
Egy 2004-es H Astrába szeretnék, a két első ajtóba egy hallgatható hangszórót a jelenlegi helyett. Kell valami átalakító hozzá?
Üdv: Laci
Szia! Nem vagyok otthon e témában,segítségedet szeretném kérni.Nem akarok nagy rendszert,csak ami tűrhetően szól.Fejegység 4x45,a gyári hangszórók ovál 9x15 4db. Mit ajánlanál? Előre is köszönöm!Tisztelettel Józsi.
Szia Zsolti!

Vásároltam egy használt Swiftet, amiben a régi tulaj benne hagyta a lecserélt fejegységet KENWOOD DMX7017BTS-t és a kalaptartóba szerelt két Kicx PRO693 hangszórót, de kivette az erősítőt és a mélyládát (a vezetékek megmaradtak).
Jelenleg a gyári hangszórókat hajtja a fejegység, de szeretném a két nagyobb hangszórót is működtetni - mivel úgy gondolom, hogy azok jobb eredményt adnának.
Egy helyi (békéscsabai) szerelő nem javasolta közvetlenül a fejegységre kötni őket, hanem azt mondta, hogy vegyek a MEDIA MARKTba egy olcsóbb (20 ezer körüli) kétcsatornás erősítőt.
Kinéztem kettőt, a SONY XMN 502, vagy PIONEER GM-A 3702.
Kérem tanácsodat, hogy ezek közül válasszak, vagy jobban illeszkedik a fejegységhez és a hangszírókhoz, így jobb eredményt kapok a Kicx RTS-2.60, vagy a KENWOOD KAC5206, esetleg egy hasonló ár fekvésű általad forgalmazott egyéb márka valamelyikével?

Köszönöm válaszod, üdvözlettel: Pista bácsi

Autohifi City 19:12: Szia!
Ez egy roppant érdekes dolog.
Fel tudsz holnap hívni?
06704506440
Üdv.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


nabakker73 Normál autóhifije
sony autóhifi
din Hangminőség autóhifije
autóhifi
Tony Normál autóhifije
autóhifi
fustiistvan Hangminőség autóhifije
pioneer autóhifi
Pisti666 Normál autóhifije
sal autóhifi
További autóhifi rendszerek...

Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


zspapi
zspapi
Földeák

Vincze Attila
Vincze Attila
Anarcs

Tibijoe
Tibijoe
Mindszent

Renato69
Renato69
Kéthely

majkika
majkika
Salgótarján