AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERÕSÍTÕ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi keresõ


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

chrysler, renault megane iii h, harman kardon, fm antenna hazilag, citroen xsara radio, ct23bm05, mitsubishi colt, 2x4 ohm, peugeot 307 iso csat, mvh-390bt pioneer ha

Autóhifi gyártókAutóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végzõ partnereket keresünk a következõ városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Gyõr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezõvásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllõ Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykõrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötéseAutórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Autórádió bekötése házilag, a gyári autórádió kiszerelése, autórádió ISO csatlakozó bekötése, az autórádió hangszóróinak a bekötése lépésrõl lépésre, képekkel videókkal.

Ha van egy régi, vagy gyári autórádiód, akkor azt elsõ körben ki kell szedned.

 

Ha nincs rádió, csak a hûlt helye, akkor kattints ide: AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

 

 

A gyári autórádió kiszerelése

 

A gyári rádiók sokféle trükkös módszerrel lehetnek beszerelve, ha éppen nincsenek egybeépítve a középkonzollal, akkor egy speciális autórádió kiszedõ villával, vagy kulccsal ki tudod õket húzni a helyükrõl.

 

Autórádió kiszerelõ villa

A fenti autórádió kiszedõ készlet sokféleségébõl látszik, hogy nagyon nem egységesek a kiszedõ kulcsok, de a két leggyakoribb eset, hogy egy lapos horoggal, vagy egy dupla villával kell kiszedni a gyári autórádiót, íme két videó segítség gyanánt...

 

Volkswagen csoportba tartozó gyári autórádiók kiszedése:

 

 

Ford, Opel gyári autórádiók kiszedése:

 

 

 

  

AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

 

Ha házilag akarod az autórádió bekötését elvégezni, akkor három különbözõ esettel találhatod magad szemben...

 

Válassz a lehetõségek közül:

 

1. Az autódból csak a kábelek lógnak ki

 

2. Az autódban speciális, azaz, nem szabványos ISO csatlakozó van és ezt nem tudod a rádiódhoz csatlakoztatni.

 

3. Az autódban szabványos ISO csatlakozó van, de a rádiód hátulján más a csatlakozás

 

 

 

1. Autórádió bekötés, ha az autóban csak kábelek vannak

 

Ebben az esetben szükséged lesz egy ISO csatlakozóra, amelyet többnyire beletettek az új autórádiód csomagolásába, ha nem, akkor itt meg is tudod rendelni tõlünk: ISO csatlakozók

ISO csatlakozó bekötése

A képen azt a szabványos ISO csatlakozót látod, amelyet az összes nem gyári és rengeteg gyári rádióhoz csatlakoztathatsz.

 

 

Autórádió ISO csatlakozó bekötése

 

ISO csatlakozó lábkiosztás

 

A következõ képen az autórádiód hátulját látod. Színekkel jelöltem, hogy az ISO csatlakozóban lévõ kábeleknek hova kell befutniuk.

 

A C. csatlakozóval nem kell foglalkoznod, az az erõsítõ kimeneti, CD-tár és kormánykerék csatlakozókat mutatja, de sok autórádió típuson ezek nem is itt vannak.

 

Autórádió ISO csatlakozó lábkiosztása

 

Itt láthatod, hogy a különbözõ színû kábeleket mire kell kötni, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor olvass tovább bátran, mert lépésrõl lépésre leírom, hogyan megy az autórádió bekötése házilag.

 

A:ISO táp csatlakozó bekötés

 

4. (Sárga) Állandó pozitív Ezen a kábelen folyamatosan +12V-ot kell kapnia a rádiónak, mert ennek segítségével õrzi meg az eltárolt rádióállomásokat és beállításokat.
5. (Kék) Antenna kapcsoló szál Ezen a vezetéken +12V jelenik meg, amikor bekapcsold az autórádiót. Ez kapcsolja be az elektromos antennát és az autóhifi erõsítõt.
6. (Narancs) Világítás Itt kikapcsolt világítás esetén testet, bekapcsolt világításnál +12V-ot kap a rádió és ettõl függõen kapcsolja ki és be a rádió a gombok világítását, vagy halványítja le a kijelzõt.
7. (Piros) Gyújtás +12V A kulcs elfordításakor itt +12V-ot kap a rádió és bekapcsol, amint nem kap +12V-ot kikapcsol.
8. (Fekete) Test  

 

B:ISO hangszóró csatlakozó bekötés

 

1. (Lila) Jobb hátsó +

 

2. (Lila/fekete) Jobb hátsó -  
3. (Szürke) Jobb elsõ +  
4. (Szürke/fekete) Jobb elsõ -  
5. (Fehér) Bal elsõ +  
6. (Fehér/fekete) Bal elsõ -  
7. (Zöld) Bal hátsó +  
8. (Zöld/fekete) Bal hátsó -  

 

 

 

AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

Melyik kábelt hova kössem?

 

Ne kókizz és ne hörcsögölj!

Az igénytelen módon végzett autórádió beszerelés veszélyes!!! A kábeleket forrasztani kell és nem összetekergetni, majd hebehurgya módon összeszigetelõszalagozni.

Minden esetben forrassz, használj a kötés szigeteléséhez zsugorcsövet, vagy jó minõségû szigetelõszalagot, mert ha lehullik a szigetelés, vagy szétcsúszik az összetekergetett vezeték, akkor nem csak az autórádiód mehet tönkre, hanem az egész autó is leéghet.

 

PróbalámpaA mûszerfalból kilógó kábelek káosza elsõ ránézésre ijesztõ lehet, de nem kell megijedned. A kábelköteg kifésüléséhez és a káosz megszüntetéséhez egy egyszerû próbalámpát is használhatsz.

 

A csipeszes végét valahova az autó tiszta fém részéhez kell csatlakoztatnod, míg a másik hegyes végével a rádió helyérõl kilógó kábelek végét kell megérintened.

 

Sárga vezeték bekötése

 

4. (Sárga) Állandó pozitív Ezen a kábelen folyamatosan +12V-ot kell kapnia a rádiónak, mert ennek segítségével õrzi meg az eltárolt rádióállomásokat és beállításokat.

 

A próbalámpát testre kötöd.

A próbalámpa segítségével meg kell találnod az egyetlen kábelt az autóban, amelyen gyújtás nélkül, az indítókulcs kihúzott állapotában is +12 Volt van, ergo világít a próbalámpa.

 

Erre a vezetékre kell ráforrasztanod az ISO csatlakozó sárga vezetékét, használj zsugorcsövet, vagy gondosan szigeteld a forrasztást, mert ez a kábel folyamatosan áram alatt van.

 

Piros vezeték bekötése

 

7. (Piros) Gyújtás +12V A kulcs elfordításakor itt +12V-ot kap a rádió és bekapcsol, amint nem kap +12V-ot kikapcsol.

 

Most keress egy olyan vezetéket a próbalámpával, amelyen akkor jelenik meg +12Volt, amikor ráadod az autóra a gyújtást. Sok autóban ez nem gyújtás függõ, van a egy állás a gyújtás elõtt is, bizonyos típusoknál ez az állás ad áramot a kábelre és addig rajta is tartja, míg a kulcsot ki nem húzod a gyújtáskapcsolóból.

 

Ha megtaláltad, akkor forraszd erre a kábelre az ISO csatlakozó piros kábelét.

 

Fekete vezeték bekötése

 

8. (Fekete) Test  

 

Az elõbb felfedezett, sárga kábelre kötött állandó pozitív vezetékre csípteted a keresõlámpa csipeszét, majd megkeresed a kötegben azt a kábelt, amelyen test van, mondanom sem kell, ilyenkor világítani fog a próbalámpa.

 

Nem kötöd rá a fekete kábelt, mert a gyári kábelkötegben 2 kábelen is lesz negatív. Ez a másik kábel, a rádió világítását bekapcsoló vezeték, amely a helyzetjelzõk bekapcsolásakor negatív helyett +12Voltot fog kiadni.

 

Ezért ha megtaláltad a negatívot adó kábelt, akkor kapcsold be a világítást az autón és ha ezután is világítani fog a keresõlámpa izzója, akkor biztos lehetsz benne, hogy a rendes test kábelt találtad meg, így rá is forraszthatod az ISO csatlakozó fekete kábelét a vezetékre.

 

Narancssárga vezeték bekötése

 

6. (Narancs) Világítás Itt kikapcsolt világítás esetén testet, bekapcsolt világításnál +12V-ot kap a rádió és ettõl függõen kapcsolja ki és be a rádió a gombok világítását, vagy halványítja le a kijelzõt.

 

Ez lesz a második kábel, amelyen negatívot mérhetsz kikapcsolt világítás mellett. Ha a világítást ráadod, akkor +12Voltot találsz rajta a próbalámpával.

Ha így mûködik, akkor ezt is ráforraszthatod a helyére.

 

Kék vezeték bekötése

 

5. (Kék) Antenna kapcsoló szál Ezen a vezetéken +12V jelenik meg, amikor bekapcsold az autórádiót. Ez kapcsolja be az elektromos antennát és az autóhifi erõsítõt.

 

Erre a kábelre kötöd az autóhifi erõsítõd REM, vagy Remote vezetékét, ez többnyire az RCA kábelek közepén futó szál.

 

Ezzel kész is az autórádió ISO tápcsatlakozó bekötése, következhet a hangszóró csatlakozó...

 

 

Autórádió hangszóró ISO csatlakozó bekötése

 

Autórádió bekötése elemEhhez a mûvelethez már nem a próbalámpára, hanem egy jó kondiban lévõ ceruzaelemre lesz szükséged.

 

Kezdd azzal, hogy a kábeldzsungelt valahogy kifésülöd és megpróbálod egymás mellé csoportosítani, azt a 4 pár kábelt, amely valószínûleg a hangszórók kábele lehet.

 

Ezeket minden autóban más színnel jelölik, sokszor a pozitív, vagy a negatív kábelt jelölik csíkkal, úgyhogy ne keress ilyen jellegû segítséget a kábeleken.

 

Annyi néha segíthet, hogy bizonyos autóknál egymás mellett futnak, vagy össze vannak csavarva az adott hangszórókhoz vezetõ kábelek úgy mint a következõ képen.

 

Hangszóró vezeték bekötés

 

Segítség lehet még, hogy az utólag behúzott hangszóró vezetékek színkiosztása gyakran megegyezik az ISO csatlakozó színkiosztásával, de ki tudja hogyan lett bekötve a kábel másik vége, úgyhogy még ne kösd rá ezekre sem az ISO csatlakozót.

 

Ha nincsenek egymáshoz illesztve, vagy összetekerve, akkor szépen megblankolod a kábeleket és jöhet a ceruzaelem.

 

Hangszóró polaritás ellenõrzése

 

Az elem egyik végét érintsd hozzá az megblankolt kábelek egyikéhez, majd a másik végét egyenként a maradék 7 kábelhez. Ha valamelyik hangszóró érintésre recsegni kezd, akkor máris megtudtad, hogy melyik az adott hangszóróvezeték párja és azt is, hogy elsõ, hátsó, jobb vagy baloldali hangszóróé az adott vezetékpár.

 

Egy dolgot nem tudsz még, hogy a hangszórópárból melyik a pozitív és melyik a negatív vezeték.

 

Autórádió bekötés esetén nagyon nem mindegy a hangszórók polaritása, mert a fordítva bekötött hangszórók kioltják egymás mélyhangjait így borzalmasan fog szólni a rendszered.

 

 

Keresd meg a helyes hangszóró polaritást

 

Kérd meg egy ismerõsödet, hogy figyelje, vagy ha van rá lehetõség érintse meg a az adott hangszóró membránját.

 

Te elõl az autórádiónál érintsd hozzá az elemet a hangszóró vezetékéhez és amennyiben a hangszóró membránja a mágnestõl kifelé mozdul, akkor jó a polaritás, tehát az elem + sarka lesz a hangszóró pozitív vezetéke.

Hangszóró polaritás ellenörzése elemmel

 

Jó polaritás esetén a membrán kifelé mozdul

 

Ha az elem hozzáérintésekor a hangszóró membránja nem kifelé, hanem befelé, azaz a mágnes irányába mozdul el, akkor az elem negatív sarka van éppen azon a vezetéken, ahova az autórádió pozitív hangszóró kimenetét kell majd bekötnöd.

 

Ezzel a módszerrel meg tudod találni az összes hangszóró vezetéket és azt is meg tudod állapítani, melyek ezek közül a pozitív és negatív szálak.

 

1. (Lila) Jobb hátsó +

 

2. (Lila/fekete) Jobb hátsó -  
3. (Szürke) Jobb elsõ +  
4. (Szürke/fekete) Jobb elsõ -  
5. (Fehér) Bal elsõ +  
6. (Fehér/fekete) Bal elsõ -  
7. (Zöld) Bal hátsó +  
8. (Zöld/fekete) Bal hátsó -  

 

Nem maradt más dolgod, minthogy ezeket rákösd az ISO csatlakozóra a fenti táblázat szerint.

 

 

Próbáld ki,

hogy jól végezted-e az autórádió bekötést

 

Csatlakoztasd be a rádió hátuljába az ISO csatlakozót.

 

Elvileg kulcs nélkül nem kellene tudnod bekapcsolni, bár bizonyos rádiótípusok esetében, az ISO csatlakozó mellett lévõ biztosítékot egy hellyel arrébb lehet tenni és ilyenkor a rádió kulcs nélkül is mûködik.

 

Csatlakoztasd az antennát.

 

Ha nem illeszkedik az autórádiódhoz, akkor egy filléres antenna átalakítóval könnyen orvosolható lesz a helyzet, amelyet nálunk is be tudsz szerezni.

Antenna átalakító pipa

Antenna átalakító pipa

Antenna átalakító dugó

Antenna átalakító dugó

 

Az antenna átalakítókat itt találod: Antenna csatlakozó átalakító

 

Ellenõrizd le hogy a gyújtáskulcs ki és bekapcsolja-e a rádiót.

 

Tárolj le a memóriába néhány állomást, majd vedd ki a kulcsot az autóból, várj egy percet, majd ellenõrizd le, hogy az autórádió bekapcsolása után megjegyezte-e a beállításokat.

 

Elfelejti a rádió a beállításokat?

 

Ha igen, akkor elõfordulhat, hogy a sárga és piros kábelt meg kell cserélned az ISO csatlakozóban, vagy a rádió hátulján a biztosítékot át kell tenned a másik foglalatba.

 

Próbáld ki hogy helyesen mûködik-e a Balance és a Fader.

 

Ha olyan jelenséget tapasztalsz, hogy egy oldalra Balance-olva, vagy Fader-elve van mély, középsõ állásban pedig eltûnnek a mély hangok, akkor fordított polaritással van bekötve valamelyik hangszóród.

 

 

Az autórádió beszerelés utolsó lépése

 

Ha minden rendesen mûködik, megjegyzi a rádió a beállításokat és nem oltják ki a fordítva bekötött hangszórók egymás mélyhangjait, akkor vedd ki a rádiót.

 

Tekerd be bandázsszalaggal az egész összefogott kábelköteget, hogy csak egy vastagabb köteg érkezzen a rádióhoz.

 

Autórádió beszerelõ keretTold be a rádiókeretet, majd a füleket kihajtva rögzítsd a mûszerfalhoz.

 

Csatlakoztasd újra a rádiót. Told be finoman, ügyelve arra, hogy a fém részek nehogy elnyírják a kábelek szigetelést.

 

Addig kel tolnod a rádiót, míg a kereten lévõ oldalsó rögzítõ fülek be nem kattannak a rádió oldalába.

Ha kattan mindkét oldalon, akkor a rádiót már csak a hozzá kapott kiszedõvel tudod majd kivenni.

 

Kész is!

 

 

  

2. Autórádió bekötés, ha az autóban speciális csatlakozó van

 

Semmi pánik!

Honda ISO autórádió csatlakozó

 

Nem kell levágnod a gyári csatlakozót, mert léteznek autóspecifikus átalakító csatlakozók, amelyek a gyári csatidat szabványos ISO csatlakozóra fordítják.

 

Itt találod õket: Autó specifikus ISO csatlakozó

 

Megrendeled, elküldjük postai levélként, összecsatlakoztatod és kész is.

 

Fontos! A gyári csatlakozót ne vágd le az autóról, mert eladáskor így vissza tudod tenni a gyári autórádiót, hiszen az új vevõ nem fog felárat fizetni az utólagos rádiódért, ráadásul ezt a rádiót a következõ autódban is használhatod.

 

A gyári autórádió kiszerelésének, az új autórádió fém keretének rögzítésének menetét fentebb görgetve megtalálod.

 

 

  

3. Autórádió bekötés, ha az autódban szabványos ISO csatlakozó van, de a rádiód hátulján más a csatlakozás

 

Ez a helyzet akkor szokott elõállni, ha használt autórádiót vásárolsz és az elõzõ tulaj az autójában felejtette az autórádió csatlakozóját.

 

Sok esetben a szabványos ISO csatlakozó nem az autórádió hátuljába van építve, hanem van egy köztes kábelköteg, melynek az autó felõli vége ISO, a rádió felõli vége speciális Pioneer, Kenwood, JVC, Sony, Clarion, stb. csatlakozó.

 

Ilyenkor, ha nem tudod már elkérni a régi tulajtól a csatlakozót, akkor rendelned kell egy rádióspecifikus csatlakozót, amelyeket itt találsz meg: Autórádió csatlakozók

 

Megrendeled, elküldjük postai levélként, összecsatlakoztatod és kész is.

 

A gyári autórádió kiszerelésének, az új autórádió fém keretének rögzítésének menetét fentebb görgetve megtalálod.(158 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autórádió bekötése rajz, autórádió bekötési rajz, alfa 159 autorádió bekötés, sal wb 2000 autórádió bekötése, iso csatlakozó bekötése autóhifi, skoda iso csatlakozó átalakító, rd3 autórádió csatlakozó, fiat punto 1 autórádio iso csatlakozo egyforma?, ford iso csatlakozó, autórádió bekotése

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így elõre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifirõl... Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése


Üdvözlöm!
Van egy olyan problémám a nemrég vásárolt autómmal (honda), hogy nem találom benne az állandó 12V vezetéket, mert azon a kábelen amely az lenne is a kulcs elfordítása után kap áramot!
Van erre valamilyen ötlete?

(19 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Baranyai István - 2012-08-30 13:22:16
Válasz erre a hozzászólásraHonda autórádió bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Lennie kell +12-nek... Meg kellene nézned, hogy nincs-e kimenve az autó biztosítéktáblájában az autórádió biztosítéka. 

(15 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-30 13:26:34
Válasz erre a hozzászólásraford 6000 cd rds e-on

Szvsz!
Örömmel olvastam ezt a lehetõséget. Érdekelne engem, hogy a focus 6000 cd rds e-on tudna-e valami okossággal fogadni valamilyen eszközt? PL mp3-as lejátszót.Vonalbemenetre gondoltam , nem super drága kütyüre, ami annyiba kerül , mint egy aránylag jó hifi. Köszönöm a segítséget. Üdv:Karesz

(4 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Andrá Károly - 2013-09-02 20:14:36
Válasz erre a hozzászólásraFord 6000cd

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Tudnom kellene hogy milyen évjáratu az autó, és szükségem lenne egy képre a gyári rádióról.
Üdv.

(5 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-09-05 19:23:18
Válasz erre a hozzászólásraMerci S430 gyari magno csere

Sziasztok!
Sipos Adam vagyok es nagy dilemmaval nezek szembe, azaz egyszerre tobbel is. Ugy nez ki, hogy a javat mar sikerult megoldanom, de akkor inkabb kezdem az elejen.
Szoval van nekem egy 2001 es evjaratu W220 S430as Mercim. Ebben szeretnek cserelni fejegyseget, de csak azt, a gyari Bose erositovel es hangszorokkal elegedett vagyok...DE! Epp itt jon a problema! Ez a tipusu erosito, mint kiderult fiber optic szalon kapja a gyari fejtol a jeleket, amit o kikuld a hanszorokhoz. En vettem egy Pioneer avh x4800as dvd fejegyseget, ezt szeretnem hasznalni a gyari helyett, de ezen nincsen fiber optic kimenet, namost en ehhez igy vettem egy soundgate almbaux fiber optic atalakito eszkozt, ami ket vonal rca-rol alakit fiber optic kimenetre az erositoknek. Na es itt jon a kerdesem lenyege...a fejegysegen nekem van ket front, ket rear es egy sub rca vonal kimenet, viszont az atalakiton csak 2 rca egy jobb es bal van...ezt hova dugjam a fejegysegbe, hogy az osszes hangszorom mukodjon az autoban? Koszonom.

(9 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Adam - 2016-11-22 17:52:06
Válasz erre a hozzászólásraVettem egy kinai 2dines fejegyseget.véletlenúl ra kötöttem a key1 szálat a pozitivra bejött egy kinai duma,rá nyomtam es azóta nem jönn be csak a felirat és nem csinál semmit.mi a teendõ?

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Juhász Richárd - 2019-10-12 21:41:17
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró be kötés

Hello van egy 2001 wolksvagen boránk és elõl gyári magnó és hátul úgy szint gyári CD rész és iso csatlakozóval és azt szeretném kérdezni hogy hátul van e egyáltalán hang és tudok e hátul be kötni hangszórót elõre is köszönöm a választ!

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balázs Péter - 2020-07-25 22:47:34
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró be kötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia! Most van bent hátul gyárilag hangszóró? Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-07-26 11:03:54
Válasz erre a hozzászólásraVw caddy 2din fejegység

Üdvözletem! Az lenne az összetett kérdésem,hogyha vettem egy ocsooo kinai 2 dines androidos fejegységet Vw Caddy-be ahol még a gyári hangszorok vannak az elsö ajtokban és a müszerfal tetején. Mivel tudnám kisse hallhatóbbá tenni a hangzását? 4 x 45 w-ot ir a kimenetekre a készülék. Elég ha lecserélem az ajtokban lévö hangszorokat amik amugy még jol is müködnek 20w asszem vagy hátra szereljek be hangszorokat a gyári fészkekbe ? Most két hangyszo szól benne akkor foglalt igy a 4 hely a kimeneten az Iso csatlakozóban ? A válaszát elöre is KÖSZÖNÖM. ÜDV;Róbert

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Máth Robert - 2020-08-30 11:10:44
Válasz erre a hozzászólásraVw caddy 2din fejegység

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Üdvözletem! Az lenne az összetett kérdésem,hogyha vettem egy ocsooo kinai 2 dines androidos fejegységet Vw Caddy-be ahol még a gyári hangszorok vannak az elsö ajtokban és a müszerfal tetején. Mivel tudnám kisse hallhatóbbá tenni a hangzását? 4 x 45 w-ot ir a kimenetekre a készülék. Elég ha lecserélem az ajtokban lévö hangszorokat amik amugy még jol is müködnek 20w asszem vagy hátra szereljek be hangszorokat a gyári fészkekbe ? Most két hangyszo szól benne akkor foglalt igy a 4 hely a kimeneten az Iso csatlakozóban ? A válaszát elöre is KÖSZÖNÖM. ÜDV;Róbert

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Máth Robert - 2020-08-30 11:18:34
Válasz erre a hozzászólásraKonyhai zene-bona!

zsmolnar

zsmolnar


Budapest
Hozzszlsok: 4
Reg.: 2012.09.16.
1 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia,szép napot!
 
Segítségedet szeretném kérni,van nekem egy Blaupunkt AcapulcoMP52 autórádióm amit szeretnék a konyhában "hasznosítani,megszólaltatni"!A konyha szekrény alsó részére fogatom fel!
Egy HAMA (12V)adapterrel szeretném üzemeltetni a rádiót és azt szeretném megkérdezni tõled hogy ilyenkor hogyan kellene bekötni a rádió hátuljába a + és a - vezetéket!
Tervezem egy ISO csatlakozó beszerzését amit a rádióba bedugok és a végein forrasztanák!Itt kérném a segítségedet!!!
A hangszorók bekötése nem okoz problémát inkább az áramellátás terén kérném az utmutatásodat!!!
Segítségedet elõre is megköszönöm!
Üdv.
M.Zsolti
 

(14 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
zsmolnar - 2012-09-16 18:30:34
Válasz erre a hozzászólásraISO csatlakozó bekötése

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
A negatívot a feketére, a pozitívot egyszerre a pirosra és a sárgára. Ennyi ezen kívül már csak a hangszórókat kell bekötnöd. 

(12 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-22 11:18:55
Válasz erre a hozzászólásraSzép napot  Az lenne a kérdésem ,hogy Daevó Tico kocsiba  hogy kell bekötni az ISO csatlakozót  A leirás alapján probáltam de semmi siker nem volt még a lámpája sem világi tott
 A rádió Panasonic Köszönöm a segitséget
 

(5 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Négyesi Antal - 2014-08-29 20:47:14
Válasz erre a hozzászólásraáram ellátás

 Pc táppal teljesen jo én is épitettem be

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gabi - 2016-04-02 09:58:03
Válasz erre a hozzászólásrabekötés segítség

 
Helló!
Segítséget kérnék bekötéssel kapcsolatban.
Van egy autóm amibe nem volt behúzva kábel, eléggé idõs kocsi.
Volt benne egy ezer éves rádió, bevittem az aksiról plusz kábelt megszakítóval és negatívot is az aksiról vittem, ezzel mûködött.
Vettem egy sony fejet, és szeretném megkérdezni az iso csatlakozót hogy kössem be. Állandóra szeretném kötni, hogy gyújtás nélkül is mûködjön. Jó megoldás, hogy az aksiról közvetlenül viszem az áramot, és kell megszakító, vagy elég ami a rádióban van? A negatív is mehet az aksiról?
A piros és sárga vezetéket kössem össze, hogy állandóra legyen kötve?
Elõre is köszönöm a választ.
 
Üdv
 Gábor

(5 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2012-09-17 21:18:01
Válasz erre a hozzászólásraAutórádió bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Elvileg lenni kellene minden autóban kábelezésnek, de ha te az akksiról hozod a tápot az sem gond, csak építs be az akksi után a pozitív kábelbe egy 10-15A-es biztosítékot. A pozitívot kösd az ISO csatlakozó sárga és piros kábelére egyszerre, a negatívot a feketére. 

(7 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-22 11:22:39
Válasz erre a hozzászólásraReverse és Parking SW kábel

Szia, szép napot!
 
Az audiovox vme 9112 autórádiómon a fenti két kábel funkciójával tisztában vagyok (a reverse az esetleges tolatókamerához, a parking sw pedig ahhoz, hogy csak behúzott kézifékkel tudjam nézni a dvd-t), csak nem tudom, hogyan kell bekötni õket. Egyátaláb mit várnak? 12V-ot? A leírásban csak a kapcsolási rajzon szerepelnek (Reverse - Pink, active high level input, Parking SW - Geen/White active low level input). Egyátalán meg lehet kerülni a Reverse SW bekötését? Én nem néznék DVD-t, de esetleg a gyerek hátul igen...
 
Válaszodat elõre is köszönöm: Kiss Balázs

(19 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kiss Balázs - 2012-09-26 10:43:46
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

 Caliber rally tube tipusú ládát szeretnék bekötni,a fehér csatlakozóból hiányzik az összes kábelem!8 bekötési lehetõségem van ! 4 alul 4 felül!
Kérdésem az hogy mit hova kell kötnöm?
Az rca az fix de a többit nem tudom!
Ezen a linken van leírva egy bekötés a kérdésem az hogy ez így jó volna?
Köszi
 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mike - 2012-10-14 09:52:07
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Nem volt még ilyen cucchoz szerencsém, de a rajz jónak tûnik, bár ilyen kis csatlakozókon annyira gyenge tápot lehet csak bevinni, hogy valószínûleg nem kell nagy teljesítményre számítaniod. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-14 12:55:34
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

Caliber 
 Sikerült bekötni,minden mûködik csak gerjed a motorhangra!Fojamatosan szól benne a motorhang,ha leállítom semmi hangja nincs!Akkor szép tisztán szól a zene!
Mit javasolsz?
Zajszûrõ bekötése segítene?
/aksiról húztam 12+ is és negatívot is,a rem értelemszerûen fejtõl a kék vezeték/

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mike - 2012-10-14 14:51:39
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Az RCA kábel van ilyenkor rossz helyen vezetve, indítsd be a motort, fülelj és próbáld úgy átrendezni az RCA kábelt távol a tápkábelektõl, hogy ne sípoljon.
 
Gond lehet még a vékony egyszeresen árnyékolt RCA kábel is, kétszeresen árnyékolt kábelt kell venni, 2500 Ft körül már vannak jó minõségû 5 méteresek.
 
Gond lehet még maga az olcsó erõsítõjû mélyláda is, ebben a kategóriában gyakran fordulnak elõ ilyen varázsproblémák.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-15 12:29:48
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda - nincs REM kábel?!

Helló,
van egy rover 25öm gyári rádióval, és egy aktív mélyládám. Az a probléma, hogy nincs a gyári rádión kék - antenna csatlakozó szál. Szóval nem igazán tudom hogy hová kössem a remote kabelt? Van esetleg vmi ötleted?
Viszont adott a narancs, a piros, a sárga és a fekete. A kék hiányában megpróbáltam a pirosat. Tudom nem ildomos kísérletezgetni, de van biztosíték a ládában. Szóval a +12Vot az akksira kötöttem(gyári kábeleket használtam) a groundot a vázhoz, a remote-ot a piroshoz, és abban a pillanatban ki is sütötte a 20Aes biztosítékot. Így azonnal félre is tettem a ládát, kiszedtem a kábeleket. Van valami ötledet hogyan lehetne bekötni a kék hiányában?
Köszönettel:
Momo

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Momo - 2012-10-29 12:46:53
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
[katt] kell bekötni az aktív ládát is, nehogy a rádió kebeleire kösd. 
 
A gyári vezetékekben legtöbbször nem kékkel van jelölve az antenna vezérlés, sõt a többi szín is teljesen más. Ilyenkor próbalámpával, vagy multiméterrel kell megkeresni azt a vezetéket, amelyen a rádió bekapcsolásakor +12 Volt jelenik meg és erre kell kötni az erõsítõ Rem csatiját.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-29 14:29:44
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm a hasznos tanácsot, nagyon jó kis oldal ez!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Momo - 2012-10-29 15:07:03
Válasz erre a hozzászólásraPhilips RC 406

Szia kelemes napot!
Én az RC406-ttal kapcsolatban érdeklõdnék mi a baj akkor, ha az autó indításakor minden eltünik a kijelzõrõl és ha jár a motor akkorlenullázodva jön vissza a kijelzõ!Ezt kb egy éve csinálja  és csak az elsõ inditásnál tette ezt mostanában van hogy minden inditásnál de az elsõnél mindig lenullázodik a kijelzõ!
Elõre is köszönöm a választ és a segítséget!
Tisztelettel Király további szép napot!
 

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Király Attila - 2012-10-29 16:40:30
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szerintem csak gyengül az akksi az autódban és amikor indítasz, annyira leesik a feszültség, hogy a rádió kikapcsol. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-29 17:36:27
Válasz erre a hozzászólásraPhilips RC406

Szia!
Erre én is gondoltam beméretttem az aksit és sajnos kikellet cserélnem az akut!
De a problémám ezután  jött mégjobban, hogy ha az elsõ inditást teszem ugyan ugy kikapcsol a rádió tehát eltünik róla a beállitott freki és az óra is és minden nullázodik pedig most már uj aksi van benne!Ha beindul a motor akkor az óra is 0,00 és a frekvenciákat is ujra kell beállítani!Az nem fordulhat elõ hogy a rádió valamelly része hibásodott meg?
De a gyors válaszod nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel Király

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Király Attila - 2012-10-30 07:36:10
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szerintem itt már a rádió lesz a ludas. 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-05 19:08:12
Válasz erre a hozzászólásraF astra

Szia!
 
Csak azt szeretném megtudni, hogy az F astrába, kiemelõkerettel mekkora a max mélység a hangszóró beépítésre? Mennyi helyem marad?
 
Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zotyooo - 2012-11-10 18:44:29
Válasz erre a hozzászólásrafeszültség mérés a hangszoró kimeneti vezetéken

Szia!
Az lenne a kérdésem lehet e feszültséget mérni a hangszoró kimeneti vezetékein ?én a vezetéken 7,6 voltot mértem minad a +vezetéken  mint a -vezetéken!
Ez normális dolog?
Üdv Király

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Király Attila - 2012-11-12 20:43:11
Válasz erre a hozzászólásraAutóhangszóró kimenet feszültsége

Csak az archívum kedvéért...
A mai autórádiók végfokai hidaltak, tehát 2 végfok hajt 1 hangszórót. Így nem a test és a melegpont között lesz hajtva, hanem 2 végfok között. Az egyik végfok fázisfordított jelet kap, hogy ellenfázisban dolgozzon. A végfokok kimenete féltápon van, de mivel mindkettõ ezen van a kettõ között nincs egyenfeszültség, nem kell kondival leválasztani. Ezért mérhetõ 6-7V a kimeneteken testhez képest, ez a normális.
Üdv
Inhouse

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Inhouse - 2013-03-28 10:34:33
Válasz erre a hozzászólásraVálasz.

Igen, a hídba kapcsolt erõsítõn minden hangszóró mindkét kimenetén a fél tápfesz. mérhetõ, ez teljesen normális.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács József - 2019-05-04 21:00:14
Válasz erre a hozzászólásrafeszültség mérés a hangszoró kimeneti vezetéken

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Igazából ez egy jó kérdés de sajnos nem tudok rá válaszolni. Igazábol hangszóró kimeneten feszt oszcilloszkóppal szoktak mérni.
Üdv.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-14 19:24:32
Válasz erre a hozzászólásrasípoló halk alapzaj

most vettem egy jvc kd r-432-t bekötöttem, minden mûködik, de a hangszórókból hallatszik egy alapzaj. ez kicsit nyugtalanít. van egy antennaerõsítõ a remote szálra kötve. okozhatja ez a zajt? köszi. szabi.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
szabi - 2012-11-24 00:24:51
Válasz erre a hozzászólásrasípoló halk alapzaj

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia! Az antenna jel erõsítõ nem okozhat ilyet. Szerintem inkább az autó generátorában található zavarszûrõd ment tönkre. Üdv.

(5 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-25 13:09:38
Válasz erre a hozzászólásraKésleltetett kikapcsolás

 Szia! Legelsõ,2002es Citroen c3 ba beszereltem egy LG max220ub tipusú lejátszót. ISO csatlakozók voltak benne,úgyhogy csak összedugtam. Minden jól müködik. Viszont ,meg kellett cserélnem a piros és a sárga vezetéket,mert nem kapcsolt ki a lejátszó. Így megfordítva pedig nem kulcsfordításra indul,hanem ha nyíllik az ajtó és felkapcsolódik a belsõ világítás!?! Kikapcsolni sem kapcsol ki magától csak kb 1 -2 perc múlva a motor leállítása után, vagy ha bezárom az autót,kb 1 perc múlva!?! Elalszik a belsõ világítás, majd kb 1 perc,pici kattanás és kikapcsol!
Nem lehet ezt a késleltetést kikerülni valahogy????
Mit csináltam rosszul?
Válaszodat elõre is köszönöm!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balázs Gergely - 2012-11-27 17:41:37
Válasz erre a hozzászólásraválasz a késleltetett kikapcsolásra

Szia!
Ki lehet kerülni a késleltetést, ha behúzol egy vezetéket a biztitáblától az iso csatlakozó piros vezetékéhez.A biztitáblába belemegy egy stekker a gyújtáskapcsolótól amibe csak két vezeték van,abból az egyik acc állás.Én a tápkábelnek is behúznák egy másik vezetéket mert némelyik fejegység beleprondít a centrálzár elektrónikájába és ezáltal nem mindíg lehet nyitni a gyári távirányítójával. Én így jártam, és ezzel orvosolható a probléma.(Mind a két kábelt biztosísd le!!!)
Üdv: Soma

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Somogyi Gábor - 2012-12-10 20:56:46
Válasz erre a hozzászólásraISO csati Audi A3

Szia!
Vettem egy Pioneer DEH-x5500BT rádiót és az Audimba szeretném belerakni. Sikerült is úgy, hogy a kapcsolt áramot és az állandó áram vezetékeit összeforrasztottam (egy haverom mondta). Kezdtem gondolkodni mivel bosszantott a dolog, hogy csak úgy kéne megoldani, ha leállítom a motort a rádió is kikapcsoljon. Jelenleg a piros és a sárga vezeték össze van forrasztva. Olvasgattam a neten és kiderült, hogy van mikor fordítva van a kocsiba mint a csatin. A csatin viszont gyárilag gyorscsatlakozó van, a sárga és a piros kábelen egyaránt. Kérdésem: Ha felcserélem a pirosat a sárgával megoldódik a problémám?

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vince - 2012-12-18 16:10:12
Válasz erre a hozzászólásraAkai fejegység bekötése

Tisztelt Uram!
Bekötöttünk egy golf VI-ba canbus nélküli akai at7780-as
fejegységet. A piros és sárga vezetéket összekötöttük.
A fejegységet manuálisan kapcsoljuk ki, de néhány óra mulva bekapcsol, már az aksit is lemerítette éjjel.Van valami megoldás a problámára?
Köszönettel: Igler Ferenc

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Igler Ferenc - 2017-08-30 16:07:50
Válasz erre a hozzászólásraAkai fejegység bekötése

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Hívj fel.
06704506440
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-08-30 17:21:26
Válasz erre a hozzászólásraHelló egy kis segítségre lenne szügségem . Mégpedi  egy golf 5-rõl lenne szó , kiszedtem a gyári rádíót a helyére egy pioneer 1400 ubb került , hogy lehet azt megoldani hogyha kiveszem a kulcsot a rádió kikapcsoljon , mind a 2 szálon állandó áram van

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gabika - 2012-12-24 14:21:58
Válasz erre a hozzászólásraGolf 5

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
A piross szálat ki kell kötni és az autó biztosítéktáblájáról hozni kell a rádiónak egy kapcsolt 12V-ot. Másképpen nem megoldható.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-25 19:13:36
Válasz erre a hozzászólásraIgnis rádió

 Üdvözlöm
Van egy Suzuki Ignisem,gyári rádió nélkül.Vettem egy SAL tipusu rádiót.Ha rádugom az autó gyári csatlakozójára és gyújtás ráadása után nem történik semmi.Elvileg a csatlakozó jó.Mi lehet a probláma?
Elõre is köszönöm a segitséget.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Fülöp Lajos - 2012-12-28 12:01:29
Válasz erre a hozzászólásraIgnis rádió

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Sajnos a rádió. Ezekkel elõfordul. Nem egy volt ezekbõl a típusokból amely rosszúl mûködött.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-04 08:46:27
Válasz erre a hozzászólásraRádió bekötés dilemma

Szia.
 
Van egy VW Bora 2001 1.6 16v autóm. Egy Sony CD-X S 1000 es fejegységgel vette, amit msot ki szerettem volna cserélni egy JVC KD-R45 re. A csere fizikailg kész is. A probléma az, hogy mivel más a speciális rádióba menõ csati ezért adtak hozzá egy saját kábelt aminek az egyik vége normáls ISO a másik JVC spec csatlakozó. Ezt össze dugtam és mûködött is amint gyújtást adtam.
A baj az, hogy ezzel most elfelejti a memóriát. Ami Sonynál nem volt. úgy volt kötve, hogy a sárga állandó 12-Voltos kábelbõl jött ki elosztva a Piros amivel ugye kapcsolni lehetne a rádiót. A rendes ISO ból jövõ piros pedig leszigetelve. 6-évig hibátlanul ment. Nem merült le az akku tõle pedig úgy tudom ez okozhat ilyet. Ha továbbra is így kötöm be és ki van kapcsolva a fejegység akkor nagyobb áramfelvétel lesz nyugalmi állapotban?  Megnéztem multiméterrel és mivel fel szerettem volna cserélni elsõ körben a sárgát a pirossal ki szerettem volna mérni hol van az állandó 12-Volt. Van is egy. Ezen kívûl egy 8,60 Voltos is ami gyújtásra 10,6 ra ugrik fel. Az akkun 11,68 Voltot mértem. Van egy amibe 2,5 volt van és van egy amin 0,01. Ezek nincsenek mind tovább vezetve a rádió fele.  De olyat ami a gyújtás ráadására adna 12 volt körülit olyat nem is találtam. Nagyon le fogja meríteni az autót ha csak hasonló módon a sárgáról leágazok egy pirosat és úgy kötöm be? Nincs olyan vezeték az autóban amin eltûnne a 12 Volt ha kiveszem a kulcsot. A JVC most csak gyújtásra és kulcs kivételével megy és persze feledékeny lett. elnézést ha kicsit kusza a megfogalmazás de sietõsen írtam.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gruber Ákos - 2012-12-31 16:39:55
Válasz erre a hozzászólásraMemoria

 Szia!
rn
Olyan kérdésem lenne hogy egy jvc cds fejegységet cseréltem sencor usbsre! Elfelejti a memoriát! Piros sárga kábelt még nem cseréltem fel! Jvc meg még másik két tipusu készülék jól müködött a gyári bekötéssel! Lehet hogy a sencornak meg kellene fordítani a piros sárga kábelt? Ha igen szétszedhetõ az iso csati vagy forrasztgatni kell? Tetejét levettem ill. a kis pöcköt kihuztam de a kábel nem jön ki!?
rn
Elöre is köszönöm válaszát!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Géza - 2018-02-19 19:48:27
Válasz erre a hozzászólásraMemoria

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
rn
Milyen autóról van szó?
rn
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2018-02-19 20:01:27
Válasz erre a hozzászólásrahelló, nekem lenne egy olyan kérdésem, h miért van az, h ha a rádiót hallgatom idõközönként kissé elhalkul, de ha usb-rõl szól a zene akkor pedig szépen, hangosan szól. Új a rádió is és a hangszórók is! Elõre is köszönöm.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
dávid - 2013-01-04 12:32:41
Válasz erre a hozzászólásraRádióadás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Vagy be van kapcsolva a Trafic infód, vagy csak a rádió antennád vételével van baj. Elsõ lépésben olvasd át a rádió használati utasítását és nézd meg, hogy ez a funkció nincs e bekapcsolva.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-06 09:33:27
Válasz erre a hozzászólásraATD CR-778 bekötési probléma?

iso csatlakozo van a kocsiban(nissan sunny) a rádióhoz is az van.
rákötöttem a rádiót, minden jol ment be is kapcsolt. kikapcsoltam levettem a gyujtást, aztán ujra ráadtam és ezután nem kapcsolt be. lehuztam egy kis idöre, aztán megint bekötöttem, ugyan ezt csinálta. mi lehet a baj??

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horváth István - 2013-01-09 21:06:43
Válasz erre a hozzászólásraATD CR-778 bekötési probléma?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Cseréld meg az állandó és a kapcsolt 12V-ot.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-10 18:48:39
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró bekötés - hiba ez?

 Szia!
Az autóm gyárilag 6 hangszórós. 2 hátul a kalaptartó melett, 2 az elsõ ajtókban, és 2 a mûszerfal tetején a szélvédõ felé néz.
A hátsó, és az ajtókban lévõ bekötése ok. A mûszerfal tetjén lévõk viszont "keresztbe" vannak kötve - ISO szinekkel könnyebben írom:
 - bal oldali : fehér - szürke/fekete
 - jobb oldali: szürke - fehér/fekete
Ezek kicsi, 8 cm-esek. Így vettem az autót, és szeretném megtudni, hogy mire jó ez a bekötés? Hiba ez? Nincs benne hangváltó, sima magnó - hangszóró kupac.
 Elõre is köszönöm válaszod!

(6 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zoli - 2013-01-09 22:44:58
Válasz erre a hozzászólásra:D

heló. köszönöm a gyors segitséget. most már hibátlanul mûködik!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horváth István - 2013-01-10 19:30:16
Válasz erre a hozzászólásra Helo!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy SAL xb10/a aktív szubcsövet.
Gyári kábeleket kaptam hozzá. Ezekkel a be is kötöttem. Viszont fél hangerõnél már gerjed.
RCA és a tápkábelt külön huztuk. Másik rca val is próbáltuk már és ugyan ez. Álló autónál, és járó motornál is.
Mi lehet a probléma?Tudnál segíteni?
köszi

Attila

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2013-01-12 18:17:50
Válasz erre a hozzászólásraSAL

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Sajnos a SAL és MNC termékeknél ez gyakran elõfordul. Vagy megpróbálsz vele együtélni, vagy vidd vissza és cseréltesd ki garanciába.
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-13 18:11:00
Válasz erre a hozzászólásrabúgás

 tanácsot szeretnék kérni. Van egy kenwood kvt554dvd lejátszóm s ha rákötöm a mélyládát van egy alap búgása de csak a mélyládának a hangszórókon tista ahangzás ja és ez álló motornál. Adj valami tippet mi lehet agond.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Somi Árpád - 2013-01-18 22:38:05
Válasz erre a hozzászólásra Szia!
Kellene egy kis segítség!
Ford Mondeo mk3-as kombim van, benne a gyári 6000 cd rádió!
Vettem egy ilyet:
Szeretném beépíteni, de sehogy sem sikerül!
mindent elovastam, amit írtál (3-szor is), de mégsem megy!
Direkt vettem egy próba lámpát is! 
Az autómban lévõ vezetékek szine alapján tudsz segíteni?

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Peter - 2013-01-22 15:51:58
Válasz erre a hozzászólásraElírás a leírásban

Üdvözletem!
 
Nagyon korrekt a leírásod, csak van benne egy kis hiba. Ahol az iso csatlakozó hangszóróvezetékeit leírod hogy melyik szín melyik hangszóróhoz tartozik ott egy kicsit elkeveredtél. A kis kék fényképrõl beszélek, ahol megfordítottad a sorrendet. Az iso csatlakozó rögzítõ/kioldó fül felöl van a lila/szürke/fehér/zöld kiosztás. Csak meg kell cserélni, míg valaki beleszalad a hibába.
Üdv.: Roli

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Harcsa - 2013-01-30 18:36:07
Válasz erre a hozzászólásra Én is észrevettem a hibát, a google is hozza ezt a képet. Egy másik hiba(?): az DIN-csatlakozó tüskekiosztása sem stimmel az általam megvásárolt DIN-ISO átalakítóval. Igaz, az kifejezetten autótípusra (Focus mk2 2005-) lett rendelve. Még nem néztem meg, hogy a cserélendõ rádió mögött mi van.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Marcikutya - 2016-01-26 13:08:48
Válasz erre a hozzászólásragyári kormányvezérlés

Szervusz,
 
JVC KD-LH7R autórádiót szeretnék Zafira "A" kormány távvezérlõjéhez csatlakoztatni.  Van esély, hogy találok hozzá adaptert? A készülék hátoldalán 4db RCA csatlakozó van, valamint egy spec. bemenet, amivel az aux csatlakozást oldottam meg. Ha nem megoldható ezzel a készülékkel a kapcsolat, melyik típusokat ajánlod, amelyekkel mûködne a dolog?
Köszönettel:
BG

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bak Gábor - 2013-02-02 21:57:09
Válasz erre a hozzászólásragyári kormányvezérlés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Sajnos ez a típus még nem tudja a kormánytávvezérlést.
Viszont az új típusok közül már bármelyik alkalmas rá a megfelelõ interfac-el.
Üdv. 

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
papp Zsolt - 2013-02-03 18:52:35
Válasz erre a hozzászólásraHang oldal bekötése

Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben beépített er?sít? rendszer van /Harman Kardon/ mert ugye itt a gyári fejegységnél nincs 8 hangszóró szál Köszi!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horváth Zoltán - 2023-05-25 13:45:39
Válasz erre a hozzászólásraHang oldal bekötése

Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben beépített er?sít? rendszer van /Harman Kardon/ mert ugye itt a gyári fejegységnél nincs 8 hangszóró szál Köszi!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horváth Zoltán - 2023-05-25 13:46:12
Válasz erre a hozzászólásraHang oldal bekötése

Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben beépített er?sít? rendszer van /Harman Kardon/ mert ugye itt a gyári fejegységnél nincs 8 hangszóró szál Köszi!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horváth Zoltán - 2023-05-25 13:46:51
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Kvetkez oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése, autórádió bekotése, ford iso csatlakozó, fiat punto 1 autórádio iso csatlakozo egyforma?, rd3 autórádió csatlakozó, skoda iso csatlakozó átalakító, iso csatlakozó bekötése autóhifi, sal wb 2000 autórádió bekötése, alfa 159 autorádió bekötés, autórádió bekötési rajz, autórádió bekötése rajz

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Autóhifi szerelõ
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelõje, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belõlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erõsítõ, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütõs garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését mûhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippekAutohifi LIKE!Hozzászólások


22:32: HellóEgy crunch gpx 500.2 er?sít?m ami hidba van kötve elvileg az er?sít?nek 500-osnak kell ...
Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?
22:31: HellóEgy crunch gpx 500.2 er?sít?m ami hidba van kötve elvileg az er?sít?nek 500-osnak kell ...
Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?
22:31: HellóEgy crunch gpx 500.2 er?sít?m ami hidba van kötve elvileg az er?sít?nek 500-osnak kell ...
Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?
13:46: Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben ...
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése
13:46: Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben ...
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése
13:45: Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben ...
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Új autóhifi blogÜzenõfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére

szia olyan 13cm-es hangszórót keresek ami nem kis fülekkel kell felfogatni hanem a peremben van benne a felfogatás
Autohifi City 12:09: Szia!
Ez kell hozzá:
[katt]
Üdv.
Üdvözletem,
Pioneer MVH-S620BT-hez keresek kormánytávvezérlõhöz kábelt.
Ford Focus MK2 facelift 2009 évjáratú autóba szeretném beépíteni.
Melyik típus lenne jó nekem?
Köszönettel:
István
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfõn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsõszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Elõre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erõsítõ hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erõsítõn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat elõre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erõsítõt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
Ernõ85 Hangminõség autóhifije
autóhifi
Golf3 Hangnyomás autóhifije
autóhifi
5hR3kY Normál autóhifije
autóhifi
További autóhifi rendszerek...

Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok