Fontos! Tisztelt ügyfeleink. Üzletünk 2020.07.04 - 2020.07.12-ig zárva van. Telefonon elérhetõek vagyunk 18-20 óra között. Emailekre válaszolunk és a rendeléseket is felvesszük, viszont a kiszállítás csak 2020.07.12-tõl indul újra.
AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

alpine 35 mikrofon eladó, hifi mélysugárzó 18 cm, tolatókamera beszerelése, androidos autórádió, csavar, skoda octavia aux input, gladenaudio m1ő, gladenaudio, suzuki swift gyári rádió használati utasítás, audi a4 s4 magnó beépito konzol

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók
 
Rockford Fosgate autóhifi

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötéseAutórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Autórádió bekötése házilag, a gyári autórádió kiszerelése, autórádió ISO csatlakozó bekötése, az autórádió hangszóróinak a bekötése lépésről lépésre, képekkel videókkal.

Ha van egy régi, vagy gyári autórádiód, akkor azt első körben ki kell szedned.

 

Ha nincs rádió, csak a hűlt helye, akkor kattints ide: AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

 

 

A gyári autórádió kiszerelése

 

A gyári rádiók sokféle trükkös módszerrel lehetnek beszerelve, ha éppen nincsenek egybeépítve a középkonzollal, akkor egy speciális autórádió kiszedő villával, vagy kulccsal ki tudod őket húzni a helyükről.

 

Autórádió kiszerelő villa

A fenti autórádió kiszedő készlet sokféleségéből látszik, hogy nagyon nem egységesek a kiszedő kulcsok, de a két leggyakoribb eset, hogy egy lapos horoggal, vagy egy dupla villával kell kiszedni a gyári autórádiót, íme két videó segítség gyanánt...

 

Volkswagen csoportba tartozó gyári autórádiók kiszedése:

 

 

Ford, Opel gyári autórádiók kiszedése:

 

 

 

  

AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

 

Ha házilag akarod az autórádió bekötését elvégezni, akkor három különböző esettel találhatod magad szemben...

 

Válassz a lehetőségek közül:

 

1. Az autódból csak a kábelek lógnak ki

 

2. Az autódban speciális, azaz, nem szabványos ISO csatlakozó van és ezt nem tudod a rádiódhoz csatlakoztatni.

 

3. Az autódban szabványos ISO csatlakozó van, de a rádiód hátulján más a csatlakozás

 

 

 

1. Autórádió bekötés, ha az autóban csak kábelek vannak

 

Ebben az esetben szükséged lesz egy ISO csatlakozóra, amelyet többnyire beletettek az új autórádiód csomagolásába, ha nem, akkor itt meg is tudod rendelni tőlünk: ISO csatlakozók

ISO csatlakozó bekötése

A képen azt a szabványos ISO csatlakozót látod, amelyet az összes nem gyári és rengeteg gyári rádióhoz csatlakoztathatsz.

 

 

Autórádió ISO csatlakozó bekötése

 

ISO csatlakozó lábkiosztás

 

A következő képen az autórádiód hátulját látod. Színekkel jelöltem, hogy az ISO csatlakozóban lévő kábeleknek hova kell befutniuk.

 

A C. csatlakozóval nem kell foglalkoznod, az az erősítő kimeneti, CD-tár és kormánykerék csatlakozókat mutatja, de sok autórádió típuson ezek nem is itt vannak.

 

Autórádió ISO csatlakozó lábkiosztása

 

Itt láthatod, hogy a különböző színű kábeleket mire kell kötni, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor olvass tovább bátran, mert lépésről lépésre leírom, hogyan megy az autórádió bekötése házilag.

 

A:ISO táp csatlakozó bekötés

 

4. (Sárga) Állandó pozitív Ezen a kábelen folyamatosan +12V-ot kell kapnia a rádiónak, mert ennek segítségével őrzi meg az eltárolt rádióállomásokat és beállításokat.
5. (Kék) Antenna kapcsoló szál Ezen a vezetéken +12V jelenik meg, amikor bekapcsold az autórádiót. Ez kapcsolja be az elektromos antennát és az autóhifi erősítőt.
6. (Narancs) Világítás Itt kikapcsolt világítás esetén testet, bekapcsolt világításnál +12V-ot kap a rádió és ettől függően kapcsolja ki és be a rádió a gombok világítását, vagy halványítja le a kijelzőt.
7. (Piros) Gyújtás +12V A kulcs elfordításakor itt +12V-ot kap a rádió és bekapcsol, amint nem kap +12V-ot kikapcsol.
8. (Fekete) Test  

 

B:ISO hangszóró csatlakozó bekötés

 

1. (Lila) Jobb hátsó +

 

2. (Lila/fekete) Jobb hátsó -  
3. (Szürke) Jobb első +  
4. (Szürke/fekete) Jobb első -  
5. (Fehér) Bal első +  
6. (Fehér/fekete) Bal első -  
7. (Zöld) Bal hátsó +  
8. (Zöld/fekete) Bal hátsó -  

 

 

 

AUTÓRÁDIÓ BEKÖTÉSE

Melyik kábelt hova kössem?

 

Ne kókizz és ne hörcsögölj!

Az igénytelen módon végzett autórádió beszerelés veszélyes!!! A kábeleket forrasztani kell és nem összetekergetni, majd hebehurgya módon összeszigetelőszalagozni.

Minden esetben forrassz, használj a kötés szigeteléséhez zsugorcsövet, vagy jó minőségű szigetelőszalagot, mert ha lehullik a szigetelés, vagy szétcsúszik az összetekergetett vezeték, akkor nem csak az autórádiód mehet tönkre, hanem az egész autó is leéghet.

 

PróbalámpaA műszerfalból kilógó kábelek káosza első ránézésre ijesztő lehet, de nem kell megijedned. A kábelköteg kifésüléséhez és a káosz megszüntetéséhez egy egyszerű próbalámpát is használhatsz.

 

A csipeszes végét valahova az autó tiszta fém részéhez kell csatlakoztatnod, míg a másik hegyes végével a rádió helyéről kilógó kábelek végét kell megérintened.

 

Sárga vezeték bekötése

 

4. (Sárga) Állandó pozitív Ezen a kábelen folyamatosan +12V-ot kell kapnia a rádiónak, mert ennek segítségével őrzi meg az eltárolt rádióállomásokat és beállításokat.

 

A próbalámpát testre kötöd.

A próbalámpa segítségével meg kell találnod az egyetlen kábelt az autóban, amelyen gyújtás nélkül, az indítókulcs kihúzott állapotában is +12 Volt van, ergo világít a próbalámpa.

 

Erre a vezetékre kell ráforrasztanod az ISO csatlakozó sárga vezetékét, használj zsugorcsövet, vagy gondosan szigeteld a forrasztást, mert ez a kábel folyamatosan áram alatt van.

 

Piros vezeték bekötése

 

7. (Piros) Gyújtás +12V A kulcs elfordításakor itt +12V-ot kap a rádió és bekapcsol, amint nem kap +12V-ot kikapcsol.

 

Most keress egy olyan vezetéket a próbalámpával, amelyen akkor jelenik meg +12Volt, amikor ráadod az autóra a gyújtást. Sok autóban ez nem gyújtás függő, van a egy állás a gyújtás előtt is, bizonyos típusoknál ez az állás ad áramot a kábelre és addig rajta is tartja, míg a kulcsot ki nem húzod a gyújtáskapcsolóból.

 

Ha megtaláltad, akkor forraszd erre a kábelre az ISO csatlakozó piros kábelét.

 

Fekete vezeték bekötése

 

8. (Fekete) Test  

 

Az előbb felfedezett, sárga kábelre kötött állandó pozitív vezetékre csípteted a keresőlámpa csipeszét, majd megkeresed a kötegben azt a kábelt, amelyen test van, mondanom sem kell, ilyenkor világítani fog a próbalámpa.

 

Nem kötöd rá a fekete kábelt, mert a gyári kábelkötegben 2 kábelen is lesz negatív. Ez a másik kábel, a rádió világítását bekapcsoló vezeték, amely a helyzetjelzők bekapcsolásakor negatív helyett +12Voltot fog kiadni.

 

Ezért ha megtaláltad a negatívot adó kábelt, akkor kapcsold be a világítást az autón és ha ezután is világítani fog a keresőlámpa izzója, akkor biztos lehetsz benne, hogy a rendes test kábelt találtad meg, így rá is forraszthatod az ISO csatlakozó fekete kábelét a vezetékre.

 

Narancssárga vezeték bekötése

 

6. (Narancs) Világítás Itt kikapcsolt világítás esetén testet, bekapcsolt világításnál +12V-ot kap a rádió és ettől függően kapcsolja ki és be a rádió a gombok világítását, vagy halványítja le a kijelzőt.

 

Ez lesz a második kábel, amelyen negatívot mérhetsz kikapcsolt világítás mellett. Ha a világítást ráadod, akkor +12Voltot találsz rajta a próbalámpával.

Ha így működik, akkor ezt is ráforraszthatod a helyére.

 

Kék vezeték bekötése

 

5. (Kék) Antenna kapcsoló szál Ezen a vezetéken +12V jelenik meg, amikor bekapcsold az autórádiót. Ez kapcsolja be az elektromos antennát és az autóhifi erősítőt.

 

Erre a kábelre kötöd az autóhifi erősítőd REM, vagy Remote vezetékét, ez többnyire az RCA kábelek közepén futó szál.

 

Ezzel kész is az autórádió ISO tápcsatlakozó bekötése, következhet a hangszóró csatlakozó...

 

 

Autórádió hangszóró ISO csatlakozó bekötése

 

Autórádió bekötése elemEhhez a művelethez már nem a próbalámpára, hanem egy jó kondiban lévő ceruzaelemre lesz szükséged.

 

Kezdd azzal, hogy a kábeldzsungelt valahogy kifésülöd és megpróbálod egymás mellé csoportosítani, azt a 4 pár kábelt, amely valószínűleg a hangszórók kábele lehet.

 

Ezeket minden autóban más színnel jelölik, sokszor a pozitív, vagy a negatív kábelt jelölik csíkkal, úgyhogy ne keress ilyen jellegű segítséget a kábeleken.

 

Annyi néha segíthet, hogy bizonyos autóknál egymás mellett futnak, vagy össze vannak csavarva az adott hangszórókhoz vezető kábelek úgy mint a következő képen.

 

Hangszóró vezeték bekötés

 

Segítség lehet még, hogy az utólag behúzott hangszóró vezetékek színkiosztása gyakran megegyezik az ISO csatlakozó színkiosztásával, de ki tudja hogyan lett bekötve a kábel másik vége, úgyhogy még ne kösd rá ezekre sem az ISO csatlakozót.

 

Ha nincsenek egymáshoz illesztve, vagy összetekerve, akkor szépen megblankolod a kábeleket és jöhet a ceruzaelem.

 

Hangszóró polaritás ellenőrzése

 

Az elem egyik végét érintsd hozzá az megblankolt kábelek egyikéhez, majd a másik végét egyenként a maradék 7 kábelhez. Ha valamelyik hangszóró érintésre recsegni kezd, akkor máris megtudtad, hogy melyik az adott hangszóróvezeték párja és azt is, hogy első, hátsó, jobb vagy baloldali hangszóróé az adott vezetékpár.

 

Egy dolgot nem tudsz még, hogy a hangszórópárból melyik a pozitív és melyik a negatív vezeték.

 

Autórádió bekötés esetén nagyon nem mindegy a hangszórók polaritása, mert a fordítva bekötött hangszórók kioltják egymás mélyhangjait így borzalmasan fog szólni a rendszered.

 

 

Keresd meg a helyes hangszóró polaritást

 

Kérd meg egy ismerősödet, hogy figyelje, vagy ha van rá lehetőség érintse meg a az adott hangszóró membránját.

 

Te elől az autórádiónál érintsd hozzá az elemet a hangszóró vezetékéhez és amennyiben a hangszóró membránja a mágnestől kifelé mozdul, akkor jó a polaritás, tehát az elem + sarka lesz a hangszóró pozitív vezetéke.

Hangszóró polaritás ellenörzése elemmel

 

Jó polaritás esetén a membrán kifelé mozdul

 

Ha az elem hozzáérintésekor a hangszóró membránja nem kifelé, hanem befelé, azaz a mágnes irányába mozdul el, akkor az elem negatív sarka van éppen azon a vezetéken, ahova az autórádió pozitív hangszóró kimenetét kell majd bekötnöd.

 

Ezzel a módszerrel meg tudod találni az összes hangszóró vezetéket és azt is meg tudod állapítani, melyek ezek közül a pozitív és negatív szálak.

 

1. (Lila) Jobb hátsó +

 

2. (Lila/fekete) Jobb hátsó -  
3. (Szürke) Jobb első +  
4. (Szürke/fekete) Jobb első -  
5. (Fehér) Bal első +  
6. (Fehér/fekete) Bal első -  
7. (Zöld) Bal hátsó +  
8. (Zöld/fekete) Bal hátsó -  

 

Nem maradt más dolgod, minthogy ezeket rákösd az ISO csatlakozóra a fenti táblázat szerint.

 

 

Próbáld ki,

hogy jól végezted-e az autórádió bekötést

 

Csatlakoztasd be a rádió hátuljába az ISO csatlakozót.

 

Elvileg kulcs nélkül nem kellene tudnod bekapcsolni, bár bizonyos rádiótípusok esetében, az ISO csatlakozó mellett lévő biztosítékot egy hellyel arrébb lehet tenni és ilyenkor a rádió kulcs nélkül is működik.

 

Csatlakoztasd az antennát.

 

Ha nem illeszkedik az autórádiódhoz, akkor egy filléres antenna átalakítóval könnyen orvosolható lesz a helyzet, amelyet nálunk is be tudsz szerezni.

Antenna átalakító pipa

Antenna átalakító pipa

Antenna átalakító dugó

Antenna átalakító dugó

 

Az antenna átalakítókat itt találod: Antenna csatlakozó átalakító

 

Ellenőrizd le hogy a gyújtáskulcs ki és bekapcsolja-e a rádiót.

 

Tárolj le a memóriába néhány állomást, majd vedd ki a kulcsot az autóból, várj egy percet, majd ellenőrizd le, hogy az autórádió bekapcsolása után megjegyezte-e a beállításokat.

 

Elfelejti a rádió a beállításokat?

 

Ha igen, akkor előfordulhat, hogy a sárga és piros kábelt meg kell cserélned az ISO csatlakozóban, vagy a rádió hátulján a biztosítékot át kell tenned a másik foglalatba.

 

Próbáld ki hogy helyesen működik-e a Balance és a Fader.

 

Ha olyan jelenséget tapasztalsz, hogy egy oldalra Balance-olva, vagy Fader-elve van mély, középső állásban pedig eltűnnek a mély hangok, akkor fordított polaritással van bekötve valamelyik hangszóród.

 

 

Az autórádió beszerelés utolsó lépése

 

Ha minden rendesen működik, megjegyzi a rádió a beállításokat és nem oltják ki a fordítva bekötött hangszórók egymás mélyhangjait, akkor vedd ki a rádiót.

 

Tekerd be bandázsszalaggal az egész összefogott kábelköteget, hogy csak egy vastagabb köteg érkezzen a rádióhoz.

 

Autórádió beszerelő keretTold be a rádiókeretet, majd a füleket kihajtva rögzítsd a műszerfalhoz.

 

Csatlakoztasd újra a rádiót. Told be finoman, ügyelve arra, hogy a fém részek nehogy elnyírják a kábelek szigetelést.

 

Addig kel tolnod a rádiót, míg a kereten lévő oldalsó rögzítő fülek be nem kattannak a rádió oldalába.

Ha kattan mindkét oldalon, akkor a rádiót már csak a hozzá kapott kiszedővel tudod majd kivenni.

 

Kész is!

 

 

  

2. Autórádió bekötés, ha az autóban speciális csatlakozó van

 

Semmi pánik!

Honda ISO autórádió csatlakozó

 

Nem kell levágnod a gyári csatlakozót, mert léteznek autóspecifikus átalakító csatlakozók, amelyek a gyári csatidat szabványos ISO csatlakozóra fordítják.

 

Itt találod őket: Autó specifikus ISO csatlakozó

 

Megrendeled, elküldjük postai levélként, összecsatlakoztatod és kész is.

 

Fontos! A gyári csatlakozót ne vágd le az autóról, mert eladáskor így vissza tudod tenni a gyári autórádiót, hiszen az új vevő nem fog felárat fizetni az utólagos rádiódért, ráadásul ezt a rádiót a következő autódban is használhatod.

 

A gyári autórádió kiszerelésének, az új autórádió fém keretének rögzítésének menetét fentebb görgetve megtalálod.

 

 

  

3. Autórádió bekötés, ha az autódban szabványos ISO csatlakozó van, de a rádiód hátulján más a csatlakozás

 

Ez a helyzet akkor szokott előállni, ha használt autórádiót vásárolsz és az előző tulaj az autójában felejtette az autórádió csatlakozóját.

 

Sok esetben a szabványos ISO csatlakozó nem az autórádió hátuljába van építve, hanem van egy köztes kábelköteg, melynek az autó felőli vége ISO, a rádió felőli vége speciális Pioneer, Kenwood, JVC, Sony, Clarion, stb. csatlakozó.

 

Ilyenkor, ha nem tudod már elkérni a régi tulajtól a csatlakozót, akkor rendelned kell egy rádióspecifikus csatlakozót, amelyeket itt találsz meg: Autórádió csatlakozók

 

Megrendeled, elküldjük postai levélként, összecsatlakoztatod és kész is.

 

A gyári autórádió kiszerelésének, az új autórádió fém keretének rögzítésének menetét fentebb görgetve megtalálod.(134 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autórádió bekötése rajz, autórádió bekötési rajz, alfa 159 autorádió bekötés, sal wb 2000 autórádió bekötése, skoda iso csatlakozó átalakító, iso csatlakozó bekötése autóhifi, rd3 autórádió csatlakozó, fiat punto 1 autórádio iso csatlakozo egyforma?, ford iso csatlakozó, autórádió bekotése

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése


Üdvözlöm!
Van egy olyan problémám a nemrég vásárolt autómmal (honda), hogy nem találom benne az állandó 12V vezetéket, mert azon a kábelen amely az lenne is a kulcs elfordítása után kap áramot!
Van erre valamilyen ötlete?

(17 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Baranyai István - 2012-08-30 13:22:16
Válasz erre a hozzászólásraHonda autórádió bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Lennie kell +12-nek... Meg kellene nézned, hogy nincs-e kimenve az autó biztosítéktáblájában az autórádió biztosítéka. 

(13 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-30 13:26:34
Válasz erre a hozzászólásraford 6000 cd rds e-on

Szvsz!
Örömmel olvastam ezt a lehetőséget. Érdekelne engem, hogy a focus 6000 cd rds e-on tudna-e valami okossággal fogadni valamilyen eszközt? PL mp3-as lejátszót.Vonalbemenetre gondoltam , nem super drága kütyüre, ami annyiba kerül , mint egy aránylag jó hifi. Köszönöm a segítséget. Üdv:Karesz

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Andrá Károly - 2013-09-02 20:14:36
Válasz erre a hozzászólásraFord 6000cd

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Tudnom kellene hogy milyen évjáratu az autó, és szükségem lenne egy képre a gyári rádióról.
Üdv.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-09-05 19:23:18
Válasz erre a hozzászólásraMerci S430 gyari magno csere

Sziasztok!
Sipos Adam vagyok es nagy dilemmaval nezek szembe, azaz egyszerre tobbel is. Ugy nez ki, hogy a javat mar sikerult megoldanom, de akkor inkabb kezdem az elejen.
Szoval van nekem egy 2001 es evjaratu W220 S430as Mercim. Ebben szeretnek cserelni fejegyseget, de csak azt, a gyari Bose erositovel es hangszorokkal elegedett vagyok...DE! Epp itt jon a problema! Ez a tipusu erosito, mint kiderult fiber optic szalon kapja a gyari fejtol a jeleket, amit o kikuld a hanszorokhoz. En vettem egy Pioneer avh x4800as dvd fejegyseget, ezt szeretnem hasznalni a gyari helyett, de ezen nincsen fiber optic kimenet, namost en ehhez igy vettem egy soundgate almbaux fiber optic atalakito eszkozt, ami ket vonal rca-rol alakit fiber optic kimenetre az erositoknek. Na es itt jon a kerdesem lenyege...a fejegysegen nekem van ket front, ket rear es egy sub rca vonal kimenet, viszont az atalakiton csak 2 rca egy jobb es bal van...ezt hova dugjam a fejegysegbe, hogy az osszes hangszorom mukodjon az autoban? Koszonom.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Adam - 2016-11-22 17:52:06
Válasz erre a hozzászólásraVettem egy kinai 2dines fejegyseget.véletlenúl ra kötöttem a key1 szálat a pozitivra bejött egy kinai duma,rá nyomtam es azóta nem jönn be csak a felirat és nem csinál semmit.mi a teendő?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Juhász Richárd - 2019-10-12 21:41:17
Válasz erre a hozzászólásraKonyhai zene-bona!

zsmolnar

zsmolnar


Budapest
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.09.16.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia,szép napot!
 
Segítségedet szeretném kérni,van nekem egy Blaupunkt AcapulcoMP52 autórádióm amit szeretnék a konyhában "hasznosítani,megszólaltatni"!A konyha szekrény alsó részére fogatom fel!
Egy HAMA (12V)adapterrel szeretném üzemeltetni a rádiót és azt szeretném megkérdezni tőled hogy ilyenkor hogyan kellene bekötni a rádió hátuljába a + és a - vezetéket!
Tervezem egy ISO csatlakozó beszerzését amit a rádióba bedugok és a végein forrasztanák!Itt kérném a segítségedet!!!
A hangszorók bekötése nem okoz problémát inkább az áramellátás terén kérném az utmutatásodat!!!
Segítségedet előre is megköszönöm!
Üdv.
M.Zsolti
 

(11 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
zsmolnar - 2012-09-16 18:30:34
Válasz erre a hozzászólásraISO csatlakozó bekötése

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
A negatívot a feketére, a pozitívot egyszerre a pirosra és a sárgára. Ennyi ezen kívül már csak a hangszórókat kell bekötnöd. 

(11 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-22 11:18:55
Válasz erre a hozzászólásraSzép napot  Az lenne a kérdésem ,hogy Daevó Tico kocsiba  hogy kell bekötni az ISO csatlakozót  A leirás alapján probáltam de semmi siker nem volt még a lámpája sem világi tott
 A rádió Panasonic Köszönöm a segitséget
 

(4 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Négyesi Antal - 2014-08-29 20:47:14
Válasz erre a hozzászólásraáram ellátás

 Pc táppal teljesen jo én is épitettem be

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gabi - 2016-04-02 09:58:03
Válasz erre a hozzászólásrabekötés segítség

 
Helló!
Segítséget kérnék bekötéssel kapcsolatban.
Van egy autóm amibe nem volt behúzva kábel, eléggé idős kocsi.
Volt benne egy ezer éves rádió, bevittem az aksiról plusz kábelt megszakítóval és negatívot is az aksiról vittem, ezzel működött.
Vettem egy sony fejet, és szeretném megkérdezni az iso csatlakozót hogy kössem be. Állandóra szeretném kötni, hogy gyújtás nélkül is működjön. Jó megoldás, hogy az aksiról közvetlenül viszem az áramot, és kell megszakító, vagy elég ami a rádióban van? A negatív is mehet az aksiról?
A piros és sárga vezetéket kössem össze, hogy állandóra legyen kötve?
Előre is köszönöm a választ.
 
Üdv
 Gábor

(5 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2012-09-17 21:18:01
Válasz erre a hozzászólásraAutórádió bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Elvileg lenni kellene minden autóban kábelezésnek, de ha te az akksiról hozod a tápot az sem gond, csak építs be az akksi után a pozitív kábelbe egy 10-15A-es biztosítékot. A pozitívot kösd az ISO csatlakozó sárga és piros kábelére egyszerre, a negatívot a feketére. 

(6 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-22 11:22:39
Válasz erre a hozzászólásraReverse és Parking SW kábel

Szia, szép napot!
 
Az audiovox vme 9112 autórádiómon a fenti két kábel funkciójával tisztában vagyok (a reverse az esetleges tolatókamerához, a parking sw pedig ahhoz, hogy csak behúzott kézifékkel tudjam nézni a dvd-t), csak nem tudom, hogyan kell bekötni őket. Egyátaláb mit várnak? 12V-ot? A leírásban csak a kapcsolási rajzon szerepelnek (Reverse - Pink, active high level input, Parking SW - Geen/White active low level input). Egyátalán meg lehet kerülni a Reverse SW bekötését? Én nem néznék DVD-t, de esetleg a gyerek hátul igen...
 
Válaszodat előre is köszönöm: Kiss Balázs

(14 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kiss Balázs - 2012-09-26 10:43:46
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

 Caliber rally tube tipusú ládát szeretnék bekötni,a fehér csatlakozóból hiányzik az összes kábelem!8 bekötési lehetőségem van ! 4 alul 4 felül!
Kérdésem az hogy mit hova kell kötnöm?
Az rca az fix de a többit nem tudom!
Ezen a linken van leírva egy bekötés a kérdésem az hogy ez így jó volna?
Köszi
 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mike - 2012-10-14 09:52:07
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Nem volt még ilyen cucchoz szerencsém, de a rajz jónak tűnik, bár ilyen kis csatlakozókon annyira gyenge tápot lehet csak bevinni, hogy valószínűleg nem kell nagy teljesítményre számítaniod. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-14 12:55:34
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

Caliber 
 Sikerült bekötni,minden működik csak gerjed a motorhangra!Fojamatosan szól benne a motorhang,ha leállítom semmi hangja nincs!Akkor szép tisztán szól a zene!
Mit javasolsz?
Zajszűrő bekötése segítene?
/aksiról húztam 12+ is és negatívot is,a rem értelemszerűen fejtől a kék vezeték/

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mike - 2012-10-14 14:51:39
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Az RCA kábel van ilyenkor rossz helyen vezetve, indítsd be a motort, fülelj és próbáld úgy átrendezni az RCA kábelt távol a tápkábelektől, hogy ne sípoljon.
 
Gond lehet még a vékony egyszeresen árnyékolt RCA kábel is, kétszeresen árnyékolt kábelt kell venni, 2500 Ft körül már vannak jó minőségű 5 méteresek.
 
Gond lehet még maga az olcsó erősítőjű mélyláda is, ebben a kategóriában gyakran fordulnak elő ilyen varázsproblémák.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-15 12:29:48
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda - nincs REM kábel?!

Helló,
van egy rover 25öm gyári rádióval, és egy aktív mélyládám. Az a probléma, hogy nincs a gyári rádión kék - antenna csatlakozó szál. Szóval nem igazán tudom hogy hová kössem a remote kabelt? Van esetleg vmi ötleted?
Viszont adott a narancs, a piros, a sárga és a fekete. A kék hiányában megpróbáltam a pirosat. Tudom nem ildomos kísérletezgetni, de van biztosíték a ládában. Szóval a +12Vot az akksira kötöttem(gyári kábeleket használtam) a groundot a vázhoz, a remote-ot a piroshoz, és abban a pillanatban ki is sütötte a 20Aes biztosítékot. Így azonnal félre is tettem a ládát, kiszedtem a kábeleket. Van valami ötledet hogyan lehetne bekötni a kék hiányában?
Köszönettel:
Momo

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Momo - 2012-10-29 12:46:53
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
[katt] kell bekötni az aktív ládát is, nehogy a rádió kebeleire kösd. 
 
A gyári vezetékekben legtöbbször nem kékkel van jelölve az antenna vezérlés, sőt a többi szín is teljesen más. Ilyenkor próbalámpával, vagy multiméterrel kell megkeresni azt a vezetéket, amelyen a rádió bekapcsolásakor +12 Volt jelenik meg és erre kell kötni az erősítő Rem csatiját.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-29 14:29:44
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm a hasznos tanácsot, nagyon jó kis oldal ez!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Momo - 2012-10-29 15:07:03
Válasz erre a hozzászólásraPhilips RC 406

Szia kelemes napot!
Én az RC406-ttal kapcsolatban érdeklődnék mi a baj akkor, ha az autó indításakor minden eltünik a kijelzőről és ha jár a motor akkorlenullázodva jön vissza a kijelző!Ezt kb egy éve csinálja  és csak az első inditásnál tette ezt mostanában van hogy minden inditásnál de az elsőnél mindig lenullázodik a kijelző!
Előre is köszönöm a választ és a segítséget!
Tisztelettel Király további szép napot!
 

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Király Attila - 2012-10-29 16:40:30
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szerintem csak gyengül az akksi az autódban és amikor indítasz, annyira leesik a feszültség, hogy a rádió kikapcsol. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-29 17:36:27
Válasz erre a hozzászólásraPhilips RC406

Szia!
Erre én is gondoltam beméretttem az aksit és sajnos kikellet cserélnem az akut!
De a problémám ezután  jött mégjobban, hogy ha az első inditást teszem ugyan ugy kikapcsol a rádió tehát eltünik róla a beállitott freki és az óra is és minden nullázodik pedig most már uj aksi van benne!Ha beindul a motor akkor az óra is 0,00 és a frekvenciákat is ujra kell beállítani!Az nem fordulhat elő hogy a rádió valamelly része hibásodott meg?
De a gyors válaszod nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel Király

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Király Attila - 2012-10-30 07:36:10
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szerintem itt már a rádió lesz a ludas. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-05 19:08:12
Válasz erre a hozzászólásraF astra

Szia!
 
Csak azt szeretném megtudni, hogy az F astrába, kiemelőkerettel mekkora a max mélység a hangszóró beépítésre? Mennyi helyem marad?
 
Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zotyooo - 2012-11-10 18:44:29
Válasz erre a hozzászólásrafeszültség mérés a hangszoró kimeneti vezetéken

Szia!
Az lenne a kérdésem lehet e feszültséget mérni a hangszoró kimeneti vezetékein ?én a vezetéken 7,6 voltot mértem minad a +vezetéken  mint a -vezetéken!
Ez normális dolog?
Üdv Király

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Király Attila - 2012-11-12 20:43:11
Válasz erre a hozzászólásraAutóhangszóró kimenet feszültsége

Csak az archívum kedvéért...
A mai autórádiók végfokai hidaltak, tehát 2 végfok hajt 1 hangszórót. Így nem a test és a melegpont között lesz hajtva, hanem 2 végfok között. Az egyik végfok fázisfordított jelet kap, hogy ellenfázisban dolgozzon. A végfokok kimenete féltápon van, de mivel mindkettő ezen van a kettő között nincs egyenfeszültség, nem kell kondival leválasztani. Ezért mérhető 6-7V a kimeneteken testhez képest, ez a normális.
Üdv
Inhouse

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Inhouse - 2013-03-28 10:34:33
Válasz erre a hozzászólásraVálasz.

Igen, a hídba kapcsolt erősítőn minden hangszóró mindkét kimenetén a fél tápfesz. mérhető, ez teljesen normális.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács József - 2019-05-04 21:00:14
Válasz erre a hozzászólásrafeszültség mérés a hangszoró kimeneti vezetéken

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Igazából ez egy jó kérdés de sajnos nem tudok rá válaszolni. Igazábol hangszóró kimeneten feszt oszcilloszkóppal szoktak mérni.
Üdv.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-14 19:24:32
Válasz erre a hozzászólásrasípoló halk alapzaj

most vettem egy jvc kd r-432-t bekötöttem, minden működik, de a hangszórókból hallatszik egy alapzaj. ez kicsit nyugtalanít. van egy antennaerősítő a remote szálra kötve. okozhatja ez a zajt? köszi. szabi.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
szabi - 2012-11-24 00:24:51
Válasz erre a hozzászólásrasípoló halk alapzaj

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Az antenna jel erősítő nem okozhat ilyet. Szerintem inkább az autó generátorában található zavarszűrőd ment tönkre. Üdv.

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-25 13:09:38
Válasz erre a hozzászólásraKésleltetett kikapcsolás

 Szia! Legelső,2002es Citroen c3 ba beszereltem egy LG max220ub tipusú lejátszót. ISO csatlakozók voltak benne,úgyhogy csak összedugtam. Minden jól müködik. Viszont ,meg kellett cserélnem a piros és a sárga vezetéket,mert nem kapcsolt ki a lejátszó. Így megfordítva pedig nem kulcsfordításra indul,hanem ha nyíllik az ajtó és felkapcsolódik a belső világítás!?! Kikapcsolni sem kapcsol ki magától csak kb 1 -2 perc múlva a motor leállítása után, vagy ha bezárom az autót,kb 1 perc múlva!?! Elalszik a belső világítás, majd kb 1 perc,pici kattanás és kikapcsol!
Nem lehet ezt a késleltetést kikerülni valahogy????
Mit csináltam rosszul?
Válaszodat előre is köszönöm!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balázs Gergely - 2012-11-27 17:41:37
Válasz erre a hozzászólásraválasz a késleltetett kikapcsolásra

Szia!
Ki lehet kerülni a késleltetést, ha behúzol egy vezetéket a biztitáblától az iso csatlakozó piros vezetékéhez.A biztitáblába belemegy egy stekker a gyújtáskapcsolótól amibe csak két vezeték van,abból az egyik acc állás.Én a tápkábelnek is behúznák egy másik vezetéket mert némelyik fejegység beleprondít a centrálzár elektrónikájába és ezáltal nem mindíg lehet nyitni a gyári távirányítójával. Én így jártam, és ezzel orvosolható a probléma.(Mind a két kábelt biztosísd le!!!)
Üdv: Soma

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Somogyi Gábor - 2012-12-10 20:56:46
Válasz erre a hozzászólásraISO csati Audi A3

Szia!
Vettem egy Pioneer DEH-x5500BT rádiót és az Audimba szeretném belerakni. Sikerült is úgy, hogy a kapcsolt áramot és az állandó áram vezetékeit összeforrasztottam (egy haverom mondta). Kezdtem gondolkodni mivel bosszantott a dolog, hogy csak úgy kéne megoldani, ha leállítom a motort a rádió is kikapcsoljon. Jelenleg a piros és a sárga vezeték össze van forrasztva. Olvasgattam a neten és kiderült, hogy van mikor fordítva van a kocsiba mint a csatin. A csatin viszont gyárilag gyorscsatlakozó van, a sárga és a piros kábelen egyaránt. Kérdésem: Ha felcserélem a pirosat a sárgával megoldódik a problémám?

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vince - 2012-12-18 16:10:12
Válasz erre a hozzászólásraAkai fejegység bekötése

Tisztelt Uram!
Bekötöttünk egy golf VI-ba canbus nélküli akai at7780-as
fejegységet. A piros és sárga vezetéket összekötöttük.
A fejegységet manuálisan kapcsoljuk ki, de néhány óra mulva bekapcsol, már az aksit is lemerítette éjjel.Van valami megoldás a problámára?
Köszönettel: Igler Ferenc

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Igler Ferenc - 2017-08-30 16:07:50
Válasz erre a hozzászólásraAkai fejegység bekötése

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Hívj fel.
06704506440
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-08-30 17:21:26
Válasz erre a hozzászólásraHelló egy kis segítségre lenne szügségem . Mégpedi  egy golf 5-ről lenne szó , kiszedtem a gyári rádíót a helyére egy pioneer 1400 ubb került , hogy lehet azt megoldani hogyha kiveszem a kulcsot a rádió kikapcsoljon , mind a 2 szálon állandó áram van

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gabika - 2012-12-24 14:21:58
Válasz erre a hozzászólásraGolf 5

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
A piross szálat ki kell kötni és az autó biztosítéktáblájáról hozni kell a rádiónak egy kapcsolt 12V-ot. Másképpen nem megoldható.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-25 19:13:36
Válasz erre a hozzászólásraIgnis rádió

 Üdvözlöm
Van egy Suzuki Ignisem,gyári rádió nélkül.Vettem egy SAL tipusu rádiót.Ha rádugom az autó gyári csatlakozójára és gyújtás ráadása után nem történik semmi.Elvileg a csatlakozó jó.Mi lehet a probláma?
Előre is köszönöm a segitséget.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Fülöp Lajos - 2012-12-28 12:01:29
Válasz erre a hozzászólásraIgnis rádió

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Sajnos a rádió. Ezekkel előfordul. Nem egy volt ezekből a típusokból amely rosszúl működött.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-04 08:46:27
Válasz erre a hozzászólásraRádió bekötés dilemma

Szia.
 
Van egy VW Bora 2001 1.6 16v autóm. Egy Sony CD-X S 1000 es fejegységgel vette, amit msot ki szerettem volna cserélni egy JVC KD-R45 re. A csere fizikailg kész is. A probléma az, hogy mivel más a speciális rádióba menő csati ezért adtak hozzá egy saját kábelt aminek az egyik vége normáls ISO a másik JVC spec csatlakozó. Ezt össze dugtam és működött is amint gyújtást adtam.
A baj az, hogy ezzel most elfelejti a memóriát. Ami Sonynál nem volt. úgy volt kötve, hogy a sárga állandó 12-Voltos kábelből jött ki elosztva a Piros amivel ugye kapcsolni lehetne a rádiót. A rendes ISO ból jövő piros pedig leszigetelve. 6-évig hibátlanul ment. Nem merült le az akku tőle pedig úgy tudom ez okozhat ilyet. Ha továbbra is így kötöm be és ki van kapcsolva a fejegység akkor nagyobb áramfelvétel lesz nyugalmi állapotban?  Megnéztem multiméterrel és mivel fel szerettem volna cserélni első körben a sárgát a pirossal ki szerettem volna mérni hol van az állandó 12-Volt. Van is egy. Ezen kívűl egy 8,60 Voltos is ami gyújtásra 10,6 ra ugrik fel. Az akkun 11,68 Voltot mértem. Van egy amibe 2,5 volt van és van egy amin 0,01. Ezek nincsenek mind tovább vezetve a rádió fele.  De olyat ami a gyújtás ráadására adna 12 volt körülit olyat nem is találtam. Nagyon le fogja meríteni az autót ha csak hasonló módon a sárgáról leágazok egy pirosat és úgy kötöm be? Nincs olyan vezeték az autóban amin eltűnne a 12 Volt ha kiveszem a kulcsot. A JVC most csak gyújtásra és kulcs kivételével megy és persze feledékeny lett. elnézést ha kicsit kusza a megfogalmazás de sietősen írtam.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gruber Ákos - 2012-12-31 16:39:55
Válasz erre a hozzászólásraMemoria

 Szia!
rn
Olyan kérdésem lenne hogy egy jvc cds fejegységet cseréltem sencor usbsre! Elfelejti a memoriát! Piros sárga kábelt még nem cseréltem fel! Jvc meg még másik két tipusu készülék jól müködött a gyári bekötéssel! Lehet hogy a sencornak meg kellene fordítani a piros sárga kábelt? Ha igen szétszedhető az iso csati vagy forrasztgatni kell? Tetejét levettem ill. a kis pöcköt kihuztam de a kábel nem jön ki!?
rn
Elöre is köszönöm válaszát!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Géza - 2018-02-19 19:48:27
Válasz erre a hozzászólásraMemoria

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
rn
Milyen autóról van szó?
rn
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2018-02-19 20:01:27
Válasz erre a hozzászólásrahelló, nekem lenne egy olyan kérdésem, h miért van az, h ha a rádiót hallgatom időközönként kissé elhalkul, de ha usb-ről szól a zene akkor pedig szépen, hangosan szól. Új a rádió is és a hangszórók is! Előre is köszönöm.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
dávid - 2013-01-04 12:32:41
Válasz erre a hozzászólásraRádióadás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Vagy be van kapcsolva a Trafic infód, vagy csak a rádió antennád vételével van baj. Első lépésben olvasd át a rádió használati utasítását és nézd meg, hogy ez a funkció nincs e bekapcsolva.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-06 09:33:27
Válasz erre a hozzászólásraATD CR-778 bekötési probléma?

iso csatlakozo van a kocsiban(nissan sunny) a rádióhoz is az van.
rákötöttem a rádiót, minden jol ment be is kapcsolt. kikapcsoltam levettem a gyujtást, aztán ujra ráadtam és ezután nem kapcsolt be. lehuztam egy kis idöre, aztán megint bekötöttem, ugyan ezt csinálta. mi lehet a baj??

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horváth István - 2013-01-09 21:06:43
Válasz erre a hozzászólásraATD CR-778 bekötési probléma?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Cseréld meg az állandó és a kapcsolt 12V-ot.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-10 18:48:39
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró bekötés - hiba ez?

 Szia!
Az autóm gyárilag 6 hangszórós. 2 hátul a kalaptartó melett, 2 az első ajtókban, és 2 a műszerfal tetején a szélvédő felé néz.
A hátsó, és az ajtókban lévő bekötése ok. A műszerfal tetjén lévők viszont "keresztbe" vannak kötve - ISO szinekkel könnyebben írom:
 - bal oldali : fehér - szürke/fekete
 - jobb oldali: szürke - fehér/fekete
Ezek kicsi, 8 cm-esek. Így vettem az autót, és szeretném megtudni, hogy mire jó ez a bekötés? Hiba ez? Nincs benne hangváltó, sima magnó - hangszóró kupac.
 Előre is köszönöm válaszod!

(5 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zoli - 2013-01-09 22:44:58
Válasz erre a hozzászólásra:D

heló. köszönöm a gyors segitséget. most már hibátlanul működik!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horváth István - 2013-01-10 19:30:16
Válasz erre a hozzászólásra Helo!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy SAL xb10/a aktív szubcsövet.
Gyári kábeleket kaptam hozzá. Ezekkel a be is kötöttem. Viszont fél hangerőnél már gerjed.
RCA és a tápkábelt külön huztuk. Másik rca val is próbáltuk már és ugyan ez. Álló autónál, és járó motornál is.
Mi lehet a probléma?Tudnál segíteni?
köszi

Attila

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2013-01-12 18:17:50
Válasz erre a hozzászólásraSAL

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Sajnos a SAL és MNC termékeknél ez gyakran előfordul. Vagy megpróbálsz vele együtélni, vagy vidd vissza és cseréltesd ki garanciába.
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-13 18:11:00
Válasz erre a hozzászólásrabúgás

 tanácsot szeretnék kérni. Van egy kenwood kvt554dvd lejátszóm s ha rákötöm a mélyládát van egy alap búgása de csak a mélyládának a hangszórókon tista ahangzás ja és ez álló motornál. Adj valami tippet mi lehet agond.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Somi Árpád - 2013-01-18 22:38:05
Válasz erre a hozzászólásra Szia!
Kellene egy kis segítség!
Ford Mondeo mk3-as kombim van, benne a gyári 6000 cd rádió!
Vettem egy ilyet:
Szeretném beépíteni, de sehogy sem sikerül!
mindent elovastam, amit írtál (3-szor is), de mégsem megy!
Direkt vettem egy próba lámpát is! 
Az autómban lévő vezetékek szine alapján tudsz segíteni?

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Peter - 2013-01-22 15:51:58
Válasz erre a hozzászólásraElírás a leírásban

Üdvözletem!
 
Nagyon korrekt a leírásod, csak van benne egy kis hiba. Ahol az iso csatlakozó hangszóróvezetékeit leírod hogy melyik szín melyik hangszóróhoz tartozik ott egy kicsit elkeveredtél. A kis kék fényképről beszélek, ahol megfordítottad a sorrendet. Az iso csatlakozó rögzítő/kioldó fül felöl van a lila/szürke/fehér/zöld kiosztás. Csak meg kell cserélni, míg valaki beleszalad a hibába.
Üdv.: Roli

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Harcsa - 2013-01-30 18:36:07
Válasz erre a hozzászólásra Én is észrevettem a hibát, a google is hozza ezt a képet. Egy másik hiba(?): az DIN-csatlakozó tüskekiosztása sem stimmel az általam megvásárolt DIN-ISO átalakítóval. Igaz, az kifejezetten autótípusra (Focus mk2 2005-) lett rendelve. Még nem néztem meg, hogy a cserélendő rádió mögött mi van.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Marcikutya - 2016-01-26 13:08:48
Válasz erre a hozzászólásragyári kormányvezérlés

Szervusz,
 
JVC KD-LH7R autórádiót szeretnék Zafira "A" kormány távvezérlőjéhez csatlakoztatni.  Van esély, hogy találok hozzá adaptert? A készülék hátoldalán 4db RCA csatlakozó van, valamint egy spec. bemenet, amivel az aux csatlakozást oldottam meg. Ha nem megoldható ezzel a készülékkel a kapcsolat, melyik típusokat ajánlod, amelyekkel működne a dolog?
Köszönettel:
BG

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bak Gábor - 2013-02-02 21:57:09
Válasz erre a hozzászólásragyári kormányvezérlés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7594
Reg.: 2008.01.01.
6331 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Sajnos ez a típus még nem tudja a kormánytávvezérlést.
Viszont az új típusok közül már bármelyik alkalmas rá a megfelelő interfac-el.
Üdv. 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
papp Zsolt - 2013-02-03 18:52:35
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Következő oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése, autórádió bekotése, ford iso csatlakozó, fiat punto 1 autórádio iso csatlakozo egyforma?, rd3 autórádió csatlakozó, iso csatlakozó bekötése autóhifi, skoda iso csatlakozó átalakító, sal wb 2000 autórádió bekötése, alfa 159 autorádió bekötés, autórádió bekötési rajz, autórádió bekötése rajz

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!


 

HozzászólásokÚj autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

Szia! VW PASSAT B5.5 gyári GPS-es antennát illetve antennakábelt cserélném. GPS-re nincs szükségem, egyelőre a gyári navis fejegység van az autóban, esetleg későbbiek folyamán cserélve lesz. Melyik antennára és antennakábelre lenne szükségem?
Köszönöm szépen!
Üdv!

A 2004-es opel astra g-be szeretném kicserélni a hátsó ajtó alsó hangszórót. JVC CS-J520X hangszórót néztem bele. Szerinted ez jó lehet? Vagy van valami ajánlásod?
Köszönöm előre is a választ!
JVC kérdés

Hello. Szeretném megkérdezni,hogy régebbi JVC modelleket tudtok e még valahonnan szerezni,akár használt is megfelelne ha nem hibás és nincs agyonkarcolva.Ami érdekelne a KD-AVX sorozatból a 33,40,55,77 ezek közül bármelyik.Tudom régi darabok,de egy kérdést megért.A választ előre is köszönöm. Üdv: Richard
Autohifi City 20:47: Szia!
A készülékhez adtak fémkeretet, és díszkeretet?
Üdv.
Szia Zsolt: van egy 2Din-es [katt] ...össze lehet hozni az általatok ajánlott 2Din-es kerettel?aminek a cikszáma 571998-ATT majd elfelejtettem az autó amibe szeretném 2004-es Suzuki Ignis,és azon kívül kell-e még valami hozzá? Válaszod Köszönöm előre is,Köszönettel:Böszörményi Gyula.

Üdv!

Adott autóm egy 2004-es kiadású Alfa Romeo 156.

A gyári rádiómat szeretném lecserélni erre JVC KD-R992BT Autórádió USB bemenettel és Bluetooth csatlakozással autórádió.
Érdeklődnék hogy milyen beépítőkeretre, csatlakozókra illetve adapterre lenne szükségem hogy a multikormányomról is tudjam vezérelni?

Előre is köszönöm válaszod.
Szias! Van egy Peugeot 207 SW-m . 2008-as évjárat. Szeretném a gyári fejegységet kiegészíteni egy másik 1 dines fejegységgel,és kicserélni a hangszórókat is jobbakra.Van valami amit tudnátok ajánlani? Nem tudom mekkora hangszórók vannak benne. Mind a négy ajtóban van, plusz a műszerfal van 2db.Fejegységre 20-25e Ftvan,ládára erősítőre hangszórókra kb 100e Ft. Segítségeteket előre is köszönöm! Tisztelt Tóth Sándor!
Szia Zsolti! A múltkoriban beszéltél apukámmal, viszont kérésére (mivel én többet olvastam utána a dolgoknak) én írom neked az üzenetet. Először is leírnám, hogy miből is tevődik össze az a bizonyos autóhifi:
Fejegység: Pioneer MVH-190UBG
Első szett: Pioneer TS-A173CI
Erősítő: Mac Energy 6000
Mélynyomó: Hertz DBX 30.3
Az erősítő hajtja meg az első szettet is, illetve a mélynyomót is. Mivel a fejegységnek csak egy pár RCA kimenete van (Egy bal és egy jobb), így egy Y elsztóval oldottuk meg az erősítést. És az autó egy Alfa Romeo 155, ami egy 4 ajtós sedan. (Tehát a csomagtartó "el van szigetelve" az utastértől. Általában rock zenét hallgat(unk), ezért is vettünk zárt ládát, mivel mindenhol azt írták, hogy az sokkal pontosabb mélyeket ad. Szóval a probléma maga annyi, hogy nincs elég basszus. Azaz van, de csak hogyha az erősítőn található "Bass Boost"-ot feljebb tekerjük. Azt olvastam, hogy a Bass Boost annyit tesz, hogy a ~45Hz-es tartományt felhangosítja, viszont ez úgynevezett "clipping"-et okozhat, ami nem tesz jót se a mélynyomónak, se az erősítőnek. (Javíts ki kérlek ha tévedek, koránt sem vagyok otthon a témában. ) Nyilván nem szeretnénk kárt tenni semmibe sem, ezért kérdezünk téged. Mit tudnánk tenni? Esetleg az erősítőn a basszus "Level"-t fel lehet tekerni maximumra, azzal nem okozunk bajt? Vagy mi az a beállítás, amivel "több basszust" tudnánk elérni, a lehető legkevesebb károkozással? Illetve még egy kisebb kérdés: Hogyha az erősítőre van kötve az első szett is illetve a láda is (hídba van kötve a láda), akkor nekünk 3 vagy 4 csatornát kell kiválasztani az erősítőn? Előre is nagyon szépen köszönjük mind a ketten!
Szia! A Pionner MVH-S320BT fejegységem van. Ha a kihangosítót használom nagyon zúg , gerjed . Hogyan lehet ezen állítani háttér zajt hangminőséget? Sajna nincs hozzá részletes magyar nyelvű használati utasítás. Köszi előre is.
Szervusz! Astra F 96' hoz kellene rádió bekötéshez adapter kábel. (Gyári csatihoz való csatlakozáshoz) köthető, vagy isos. (Antenna toldóval!) Tudtok beszerezni, ha igen milyen áron, mikorra? Bemennék érte ha van. A választ előre is köszi.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


Farkasnyom
Farkasnyom
Békéscsaba

sh_st
sh_st
Salgótarján

Bpeti
Bpeti
Mátraszőlős

PPaul63
PPaul63
Szentendre

Udi
Udi
Székesfehérvár