AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERÕSÍTÕ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi keresõ


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

ford focus iso csatl, bose audi a6, bmw e46 business cd, jvc ad9, audi a3, Watt, mini cooper, alpine, hangsz?r? k?bel, opel vectra c fejegy

Autóhifi gyártókAutóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végzõ partnereket keresünk a következõ városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Gyõr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezõvásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllõ Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykõrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Miért torzít az autóhifi hangja? Miért torzítanak a hangszórók? Miért melegedik túl és miért kapcsol ki magától az autóhifi erõsítõd? Mi a jelenség három leggyakoribb oka és hogyan szüntetheted meg?

Ilyenkor nem kell megszámolgatni és összehasonlítgatni a hangszóróidon és az erõsítõdön a wattokat és nem kell elrohanni azonnal a legközelebbi üzletbe egy több Wattos hangszóróért.

 

Oké, de mégis miért torzítanak az autóhifid hangszórói?

 

Elárulok egy titkot…


Ilyenkor nem a hangszóród torzít. Persze a torz hangot a hangszóróból hallod, de valójában ez a torz hang az erõsítõd torz hangja.

 

A torzítás oka, hogy egyszerûen te csak nagyobb hangerõt akarsz, tovább tekered a hangerõt a kelleténél és az erõsítõd torzítani kezd.
Ebben az esetben nem csak torzít az erõsítõ, hanem túl is melegedhet és ennek következtében az erõsítõben lévõ túlmelegedés elleni védelem ki is kapcsolhatja az erõsítõdet.

 

Sokszor kapcsol ki, vagy túlmelegszik az autóhifi erõsítõd? Úgy érzed nagyon hamar elkezd torzítani az autóhifid?

 

Íme a 3 leggyakoribb ok és a megoldás a problémára...

 


1. oka a torzításnak
Rosszul értelmezed az autórádió hangerõ skáláját


Gyakori tévhit, hogy autóhifi tulajdonosok azt hiszik, hogy a rádió hangerõ skálájának valahol a legvégén kellene torzítania a rendszernek.

„ 50-ig van a hangerõ skála, de 30 felett már torzít, tehát gyenge a hangszóró.”

Ez butaság!

Az igazság az, hogy az autóhifi rendszer teljesítményének a felsõ határát valahol a hangerõ skála kétharmada környékén kell elérnie, tehát, ha a rádiódon 50-ig van a hangerõ és 30-nál már torzít a rendszer, az nem baj.

Azért vannak (teljesen jól) így tervezve az autórádiók hangerõ skálái, mert sok zenei felvétel jóval halkabb, mint az átlag, így az autórádióból ebben az esetben hangosabb jelet lehet kiengedni az erõsítõbe.

Ha halk a felvétel, hangosabb jelet kell az erõsítõbe engedned, lehetséges tehát, hogy a rendszer a teljesítményének felsõ határát, azaz a torzítást ilyen esetben akár az 50-es hangerõn éri el. Ez nem gond, tehát ezzel ne is foglalkozz többé.
 


2. oka a torzításnak
Kicsi a hangszóróid felülete, kevés a hangszóród, vagy nagyon el vannak dugva a hangszórók


Az ok egyszerû. Az erõsítõd teljesítménye véges, de nem mindegy mekkora, hány és mennyire eldugott hangszórókon szólal meg ez a jel.

Gondolj csak bele...

Köss rá a példa kedvéért egy icipici 10 cm átmérõjû hangszórót az erõsítõdre. Biztos lehetsz benne, hogy nem lesz hangos, mert az a kicsi, kis felületû hangszóró nem tud elég levegõt megmozgatni.

Köss rá megint csak a példa kedvéért jó sok 10 cm-es hangszórót! Mindjárt hangosabb lesz, mert a felületek összeadódnak és a sok hangszóró az adott bemenõ jellel máris több levegõt mozgat, tehát hangosabb lesz ugyanolyan erõsítõ teljesítmény mellett.

Köss rá egy nagy 20 cm-es átmérõjû hangszórót.
Mi fog történi?
Nagyobb a felület, több levegõt mozgat, tehát ugyanaz az erõsítõbõl érkezõ teljesítmény sokkal több levegõt tud megmozgatni, amit Te hangosabbnak is fogsz hallani.

Most emeld a füledhez a hangszórót, majd dugd el az ülés alá. Ugye hogy halkabban szól, ugyanolyan erõsítõ teljesítménynél, ha nem feléd van irányítva?

Nos, legtöbbször az autóban is ugyanez zajlik…

Nem lesz elegendõ a hangerõ, ha kisméretûek a hangszóróid...

Sok autóba nem fér be a 16-os hangszóró elõre, ilyenkor 13-as, 12-es, vagy még kisebb 10cm-es hangszóró van a gyári helyen. Sok autóban pl. Suzuki Wagon R+ 4db 10cm-es hangszórónak elegendõ gyári hely van, ami nagyon sovány.

Tudnod kell, hogy a 16cm-esnél kisebb elsõ szettek közül egy sem szól normálisan a legtöbb autóban. Kicsi a felületük, nem mozgatnak meg elegendõ levegõt, ráadásul a hangjuk sem eléggé telt.

Ebben az esetben a legtöbben hátra is be szoktak építeni, hangszórókat, ami nem a legjobb megoldás.

Ilyenkor érdemes egy ajtópanelt csináltatni, ahova egy 16-os, vagy több 16-os középsugárzó is elfér.

Tehát, ha emiatt kevés a hangerõ, akkor ne vásárolj többwattos hangszórókat és ne vásárolj hátra is hangszórókat. Az ideális megoldás az lenne, ha vásárolnál egy jó minõségû 16-os szettet, csináltatnál neki egy ajtópanelt, ha ez kevés, akkor dupla ajtópanel és még egy, vagy több 16-os szettre lesz szükség.

Nem lesz elegendõ a hangerõ, ha el vannak dugva a hangszóróid...

Sok autóban mélyen az ajtókárpit alá vannak rejtve a hangszórók, vagy a hangszórók nincsenek a fül irányába fordítva. Ebben az esetben is rosszul használódik fel az erõsítõbõl érkezõ jel.

Ilyenkor egy kiemelõ gyûrû, vagy az ajtópanel lesz a megoldás, amelyben nincsenek eldugva a hangszórók és a legtöbb esetben a fül irányába vannak fordítva.

Ugyanez igaz lehet a mélynyomóra is. Fõleg a kis szuperkompakt aktív ládák nagy problémája ez, amikor 13cm-es átmérõjû mélyládával próbál az ember hallható mélyeket csinálni az ember.

Összefoglalva:
Ahhoz, hogy elegendõ hangerõvel szólaljon meg a zene még az erõsítõ torzítása elõtt, nagyobb hangszórókra, vagy több hangszóróra, vagy kevésbé eldugott, fül irányába fordított hangszórókra lesz szükséged.
 


3. oka a torzításnak
Az igényeidhez képest kicsi az erõsítõd teljesítménye


Több hangerõre van szükséged, de az erõsítõd teljesítménye kicsi. Ez is gyakori probléma.

Teljesen minden hány tricsilliárd wattot írtak az erõsítõdre, az attól még lehet gyenge, fõleg az olcsó 50.000.- Ft alatti darabok.

Van a tudástárban egy cikk, ami pont a kamuwattok számolgatásának feleslegességével foglalkozik, úgyhogy ebbe most nem mennék bele sokkal mélyebben.

A lényeg, hogy minél drágább erõsítõt vásárolsz, annál kevesebb Watt lesz ráírva, de a tényleges (hallható) teljesítmény valójában egyre nagyobb lesz. Tudom, sok erõsítõt hasonlítottam már össze a kollégáimmal és az ügyfeleimmel és bizony ez a helyzet.

Ez azt jelenti, ha olcsó volt az erõsítõd és jó sok Watt van ráírva, akkor érdemes egy drágább 60-80 ezres, vagy ha megteheted még drágább erõsítõre váltanod, mert kinõtted a 40 ezres erõsítõk világát és Te többet akarsz, de szerintem többet is érdemelsz… :)

A drágább erõsítõk persze nem csak nagyobb hangerõvel, hanem nagy hangerõn is élvezhetõ, sokkal szebb hanggal is büszkélkedhetnek, tehát nem csak a hangerõ miatt érdemes ezekre áldozni.

Van már drágább erõsítõd, a hangszóróid is rendben vannak, de számodra még mindig kevés a hangerõ és torzít a rendszer?
Ilyenkor szokás több erõsítõre bízni a rendszer ellátását.(13 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: miért torzít a hangszóró, autóhifi torzít, mélynyomó torzít, torzít a hangszoró, AUTOHIFI tipp, mély hangnál miért torzít az erosíto?, autós erosíto torzítása, mitol torzít az erosíto, autó hangszóró torzít, miért torzít a hangszóró?

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így elõre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifirõl... Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?


erõsítõ infó

Szia Zsolti!
Kérdezni szeretnék már egy igazi szakitól.
Erõsítõ kellene a kocsiba Suzuki Swift 99'.
A fej: JVC KD X30
Elöl: Audio System MX 165 Plus
Hátul: Mac Audio mxz 69.3
Mélynyomó nem kell, de a fej kevés a meghajtáshoz igy egy kisebb erõsítõben gondolkozom, mit ajálanál?
Amiket néztem:

Blaupunkt EMA 455

Blaupunkt GTA 4 Special

Elõre is köszönöm a válaszodat!
 
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2012-10-13 19:32:24
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ 4 hangszóróhoz

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Ha ilyen árban gondolkodsz, akkor semmiképpen sem vennék 4 csatornásat, mert egy normális hangú 4 csatis 40 körül indul és huszonpárezerért csak 4 csatornás erõsítõnek látszó tárgyakat adnak.
 
A helyedben egy 2 csatornással hajtanám az egészet az oválokat párhuzamosan kötve az elsõ szettel. Nem lesz fader, de kit érdekel legalább jó hangminõségû erõsítõvel hajthatod a rendszert. https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=22&termek=20851 vagy https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=22&termek=19389

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-14 12:52:38
Válasz erre a hozzászólásraZaj

Armogur

Armogur


Békéscsaba
Hozzszlsok: 23
Reg.: 2011.12.11.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia Zsolt!
Június elején voltam nálatok mélyládát beszereltetni.
Van egy udimension Jr. Comp 5-ös szettem, amit aktívban hajt egy Audison LrX 4.5-ös. Az Audio System X-Ion 10-es zárt ládát egy Rainbow iPaul 2.4-es hajtja. 
Összességében nagyon elégedett vagyok a hangzással, viszont járó motornál van egy zavaró percegés, amelyet a szettbõl hallok, ami néha gyengébb, néha erõsebb. A motor beindítása után a leghangosabb, aztán idõvel talán enyhül valamelyest, de a motor járása közben végig hallható. Ha nem megy a motor, akkor nem jelentkezik a probléma.
Tudnál segíteni abban, hogyan szüntethetném meg ezt a zajt? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Armogur - 2012-10-14 10:44:16
Válasz erre a hozzászólásraZaj

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Örülök, hogy bejött a cucc.
 
Ilyen zajt a passzív hangváltó szokott összeszedni, de ha jól emlékszem az nincs az autódban.
 
Meg kellene próbálnod kiszabadítani az RCA-t a helyérõl, és járó motornál a zajt fülelve elmozdítani, máshova feketni a kábelt, addig kell próbálkozni míg meg nem szûnik a zaj.
 
Lehet, hogy valahol gyári tápot keresztez hang kábel, vagy a gyújtás rész zavarja a tûzfalon túl. Próba cseresznye, én is ezzel próbálkoznék.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-14 13:01:09
Válasz erre a hozzászólásraérdeklõdés

sziasztok ma kaptam egy SilverCrest KH 2377 típusu autó rádót, bluetooth kihangosítós ,viszont  amikor csatlakozok és beszélgetek én mindent jól hallok az autóban és engem senki nem ! miért Köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Czenczer Norbert - 2015-12-19 16:13:32
Válasz erre a hozzászólásraRCA

 Szia Zsolt!
Lenne egy nagy kérdésem.
Opel Vivaróm van amiben fejegység tombol kis hangerõvel.
Ez váltanám nagyra egy 4 cs erölködõvel. 
Sajna a fejegységen nincs rca kimenetelem az erölködõn nincs magas jel bemenet (rem. jól mondom)
Ilyenkor mi a teendõ? Hogy lehet ezt összehozni?
Köszi válaszod üdv Szunyi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szunyi - 2012-10-19 12:08:25
Válasz erre a hozzászólásraRCA kimenet

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Úgy tudom nincs rajta csatlakozó sem, amibe RCA kimenet kábelt lehet kötni.

Ilyenkor, lehet hozzá kisjel-nagyjel átalakítót venni, ami a már erõsített jelbõl csinál RCA kimenetet. Itt találod: [katt]

Ezzel csak az a bibi, hogy elég nagy minõségi romlást csinál a hangminõségen, mert a jel nagyot romlik a rádió végfokán áthaladva, valamint magán a kütyün áthaladva is.

Azt kellene megkérdezned a 0670 31 44 035 számon az autórádió szerelõ, szintén Zsolti nevû barátomtól, hogy ki tud-e neked vezetékelni a rádió hátuljára egy RCA kimenetet, azért hogy a jelet még a rádió beépített végfoka elõl le tudjuk szedni.

Ha ez kivitelezhetõ, akkor minõség romlás nélkül tudsz erõsítõt használni, ha nem, akkor marad az átalakító vaaaaaagy....

Jobban jársz, ha kiveszed a gyári rádiót, ami egyébként pocsékul szól az utólagos rádiókhoz képest, valamint szolgáltatásokban sincs akkora felhozatal és egy ilyen kerettel: [katt] beépítesz egy sima 1DIN-es autórádiót: [katt] ami nem csak szebben fog szólni, de a szolgáltatásokkal is elégedett leszel, pláne lesz rajta RCA kimenet.

A gyárit meg kiteszed a polcra és eladáskor visszaszereled. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-19 16:45:20
Válasz erre a hozzászólásraHali!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzád, hogy a Mac Audio MP 16.2, 2 utas 16,5 cm-es hangszóró pár elég jó lenne az f astrámba? Az elsõ ajtókban a gyáriak helyére tenném. Van egy LG LCS-500UR lejátszóm, Mac Audio STX BOX 12BR mélyláda, és Mac Audio ZX 1000 erõsítõ.
 
Válaszodat elõre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Krisztián - 2013-01-03 12:29:46
Válasz erre a hozzászólásraF Astra

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Én inkább a szett változatát raknám bele, az MP 2.16-ot.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-05 19:38:13
Válasz erre a hozzászólásraSzükség van-e erõsítõre?

suzukiswift

suzukiswift


Jászberény
Hozzszlsok: 1
Reg.: 2013.01.16.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia,olyan kérdésem lenne,hogy Suzuki Swift Sedan-ba,Alpine cde-131r fejegység került át az elõzõ autómból,melyhez a helyszûke miatt elsõ hangszóróknak egy pár Alpine spg-10c2-t gondoltam volna,hátra pedig egy pár spg-69c3-at a kalaptartóba,és arra lennék kíváncsi,hogy kell-e hozzá erõsítõ,(ha igen akkor milyet ajánlasz), és milyen kábeleket javasolsz hozzájuk?Vagy esetleg,ha a hangszórók helyett tudsz ajánlani jobban,akkor szívesen meghallgatom,mivel egy szépen szóló rendszert szeretnék,válaszod elõre is köszönöm.
Laci

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Laci - 2013-01-14 20:02:05
Válasz erre a hozzászólásraSzükség van-e erõsítõre?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Ehhez az összeállításhoz még nem szükséges erõsítõ. Az álltalad leirt fejegység szépen meg tudja szólaltatni.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-15 11:32:20
Válasz erre a hozzászólásraKérdés

Hello Mester!
Van egy  Peugeot 307-em,nem SW.Nem akarok bele nagy zenét,de szépen szóljon.Kinéztem egy-két dolgot.Ha jó,jó ha nem akkor te mégis jobban értessz hozzá.A fejegység Pioneer AVH-X2500BT.A Sub meg egy Pioneer TS-WX77A,vagy a Pioneer TS-WX110A.Azért az aktív,mert ha nem muszály nem szeretnék erõsítõt(persze ha kell,kell).Kiváncsi lennék a véleményedre.Elõre is köszi

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Isti - 2013-05-04 19:49:10
Válasz erre a hozzászólásraerõsítõ

 Hali nekrm volna egy olyan kerdesem hogy lenne elol a kocsimba egy glaben audio rs 165 szett es hatulra szeretnek egy pioneer TS-WX304T melynyomot ehez hany csatornas erositore lenne szükségem? Egy 3 ajtos kocsiba lenne!
Elore is koszonom a valaszod!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
balazs - 2013-07-27 09:46:50
Válasz erre a hozzászólásraerõsítõ

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Mindenképpen egy négycsatornás erõsítõre lenne szükséged minimum egy ilyenre:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-28 21:28:06
Válasz erre a hozzászólásrapioneer

Lenne itt nekem egy Pioneer AVIC D3 fejegysegem ezt hogy tudnam megoldani ugy hogy usb-s adathordozot is csatlakoztatni tudjak?
Valaszotokat elõre is köszönöm! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
kiss - 2013-07-28 21:36:21
Válasz erre a hozzászólásrapioneer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Sajnos ha gyárilag nincs USB bemenete akkor nem megoldható.
Ha jól emlékszem akkor lehetett hozzá kapni ipod illesztõt. De mivel 2007-es modell, nem biztos, hogy még kapható.
Viszont úgy emlékszem, hogy nálam a mûhelyben van egy használt.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-31 06:57:42
Válasz erre a hozzászólásra milyen aron adod?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
kiss - 2013-07-31 07:43:16
Válasz erre a hozzászólásraPioneer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Küld el egy emailben a számod, felhívlak és megbeszéljük.
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-31 13:14:52
Válasz erre a hozzászólásrapioneer

 itt lenne a szamom:
0630 7123681 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
kiss - 2013-07-31 23:04:31
Válasz erre a hozzászólásraSzia!
Szeretnék valami normális hangrendszert kiépíteni a G Astrámba. Fejegységet nem akarok cserélni, mert az ajándékba kaptam(Pioneer DEH-2400UB) és nemrég ismerõstõl vettem egy mac audio MP 2.16, amit ki is cseréltem az elsõ ajtokba úgy 10 percre mert a gyári sokkal jobb volt...
Nem akarok csúcs technikát, de botfülû sem vagyok csak annyit szeretnék, hogy szépen, dinamikusan szóljon!
Jelenleg a 4 ajtóba szeretnék hangszórókat rakni, de gondolkodom 1 kisebb mélyládán is!
 
Válaszodat elõre is köszönöm!
Üdv,
Péter

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Peter - 2013-08-04 22:09:09
Válasz erre a hozzászólásraVW Polo

Szia!
 
Nemrég kezdtem zenét építeni az autómba. Ez egy 2000-es VW Polo. Elõre tettem egy Hertz DSK 165 szettet, hátra pedig Hertz DCX 690-et. Õket pedig egy Kenwood KMM-257 hajt. 
A segítséget most szeretném kérni. Teljesen elégedett vagyok vele, viszont érdekelne hogy milyen erõsítési tanácsokat adnál amivel még izgalmasabb lehetne a szett.
Elõre is köszönöm!
Viktor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Viktor - 2013-08-22 23:18:22
Válasz erre a hozzászólásraVW Polo

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Mindenképpen érdemes lenne megtámogatni a rendszert egy 25-ös mélyládával és egy négycsatornás erõsítõvel.
Ne gondolj horrorisztikus beruházásra.
Én ezeket raknám be a már meglévõ cuccokhoz:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-08-25 13:32:35
Válasz erre a hozzászólásraHezso500

Hezso500


Nyíregyháza
Hozzszlsok: 2
Reg.: 2013.08.24.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 ar

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Hezso500 - 2013-08-24 13:35:13
Válasz erre a hozzászólásratorzítás

Kedves Zsolti!

Kinéztem egy használt hangszóró párt de azt mondta a tulaj hogy az egyik néha torzít! Itt azt olvastam hogy a torzítás nem feltétlenül a hangszóró hibája. Megérheti kockáztatni és megvenni a hangszórót vagy nagy lutri?

Köszi a segítséget!

Üdv, Laci!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Laci - 2013-11-21 09:21:29
Válasz erre a hozzászólásratorzítás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

Szia!

Nehéz erre bármit is mondani.

Én nagyon meggondolnám.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohificity - 2013-11-22 06:56:22
Válasz erre a hozzászólásraSegitség

Szia mondeo kombi fejegység JVC kd r 90 bt  hangszorok elõl hátul kicx alq 6.2,mélyláda iw 12 impact hc150.2.   Gyenge a közép, a szetteket Mac mp 4000 próbálja hajtani szerintem kevés ,torz ,és szerintem a beszereléssel is van probléma.aki szerelte nem vitte a hangszorokig a vezetéket hanem a rádió mögé.állitolag azért oda, mert csatlakozó van a kasznin azon meg nem fér át? Az erösitõt lecserélném qs 4.160 ra.de a gyári kábel a rádió -hangszóró között elég vicces szerintem.még egyszer nem vinném ugyanoda vissza.és nem is szigetelték ki.65000 volt a kàbelezés anyaggal.megoldás?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gruber joci - 2013-12-27 16:11:42
Válasz erre a hozzászólásraMondeó autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

Szia!

Ahogy azt te is gondoltad a Mac Audió erõsítõ a gyenge láncszem. Ha azt lecseréled a Kicx erõsítõre klasszisokkal jobban fog szólni.

Én nagyon szívesen megcsinálom és be is állítom a rendszeredet, de akkor el kell hozzám jönnöd Debrecenbe, ha nem probléma számodra.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-12-29 14:18:32
Válasz erre a hozzászólásraTorzít a rendszer

Szia!

Audi A3-ról lenne szó amiben gyári Bose hifi van,viszont az vele a bajom,hogy torzítanak az elsõ hangszórók,azt vettem észre,hogy hol kevésbé torzít hol jobban és talán van rá példa,hogy egyáltalán nem torzít.Mi lehet a baj és mit lehetne csinálni?

 

köszi.

Adri

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Nagy Adrienn - 2014-01-28 16:53:04
Válasz erre a hozzászólásraTorzít a rendszer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

Szia!

Milyen évjáratú Audi-ról beszélünk?

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-01-28 22:49:08
Válasz erre a hozzászólásraSzia,

2000 évjáratú.Gondoltam esetleg a kábelekre,de nem is tudom,hogy mit hol keressek.Egy ilyen javítás vagy csak az,hogy megnézzék,hogy mi a baja mennyibe kerülne?Mondjuk szeretnék bele 20.000 körüli fejegységet is USB-set.Mondjuk kevesellem ezt a gyári mélyet is

de egyenlõre a recsegés ami nagyon zavaró,úgy szoktam használni,hogy a hátsó hangszórókra irányítom a hangot.

 

Köszi,hogy segítesz.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Adri - 2014-01-29 10:58:39
Válasz erre a hozzászólásraAudi A3 hang

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

Szia!

Vagy a gyári rádió rosz vagy a hangszórók.

Sajnos ahhoz, hogy biztosat tudjak monadani, látni és hallani kellene.

Szerintem meg kellene nézetned egy autóhifissel.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-01-30 11:55:56
Válasz erre a hozzászólásraPattogó hang gyári hifibõl

 Szia!

2002-es Renault Megane gyári rádióm van. A kormányvezérlõ miatt nem akartam kicserélni a fejegységet. Mivel a rádió kazettás volt (Tuner List) ezért vettem bele egy virtuális, USB-s  CD-tárat. Tökéletesen mûködik, viszont mióta beszereltem azóta járó motor esetén és csak a CD-tár használatakor pattogó, magas frekvenciás hangot ad a hangcucc. Az a kérdésem, hogy milyen megoldást javasolnál hogy a pattogás megszünjön? 

A választ elõre is köszönöm

Üdv.: Gergõ

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gergõ - 2014-03-20 17:44:38
Válasz erre a hozzászólásraPattogó hang gyári hifibõl

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

 Szia!

Nagy valószínûséggel az USB illesztõ hibás. Én azt tudnám javasolni, hogy ha még garos a cucc küld vissza és nézesd meg.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohificity - 2014-03-23 09:13:55
Válasz erre a hozzászólásraFM rádió pattog

 Hello!
Lenne egy olyan problémám, hogy járó motornál rádió hallgatás közben (FM rádió pattogó háttérzajok jönnek a hangszóróból. Mindez nem hallható, ha CD-t hallgatok, vagy leállítom az autót. 
Magára a rádió hibájára gyanakodtam, Roadstar 486 mp volt benne, most lecseréltem egy JVC KD-R401-re, a hátsó hangszórókat kidobtam, lecseréltem õket pioneer TS-A6903i típusú oválokra.
Így a pattogás halkabb lett, de szeretném teljesen megszüntetni. Hiszen ezzel a fejegységgel és hangszórókkal már elvárható a minõség.
mi lehet a probléma? Az antenna már elég gyalázatos, de mivel hetelni járok, így nem sikerült még eljutnom a boltig.
Válaszodat elõre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2014-03-31 17:59:12
Válasz erre a hozzászólásraFM rádió pattog

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 szia!
Én elsõ lépésben kihúznám a készülékbõl az antennát és helyettesíteném egy szál vezetékkel. Ha megszûnik a pattogás akkor az antenna az ok, ha nem a fejegység tuner része a hibás.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-03-31 19:46:58
Válasz erre a hozzászólásraFM rádió pattog

 Sajnos nem szûnt meg a pattogás. 
A tuner pedig nem hiszem hogy mindkét fejegységben rossz lenne. én valami frekvencia zavarra gondolok, amit a motor generálhat. de nem tudok rájönni, miként tudnám ezt a zavart elhárítani. 
Mindenesetre köszönöm a tippet.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2014-03-31 20:12:48
Válasz erre a hozzászólásraFM rádió pattog

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Még egy dologra tudok gondolni.
A generátorodban a szûrés ment tönkre. 
Ezt viszont egy autóvillamossági szerelõ tudja megnézni.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-03-31 20:20:49
Válasz erre a hozzászólásraTorzítás

 Sziasztok.Olyan kerdessel fordulnek hozzatok,h torzítas ellen mit lehetne tenni.A fejegysegem Alpine cde-170r,elso hangszorok Hertz dv175 komponens szett,kalaptartoban Mac audio speed oval.A melylada egy.somogyi 300w az erosito blaster sajnos nem tudok rola semmit.
Az a gondom igazabol,h kb haromnegyed hangeron betorzitanak a hangszoøok,vagy a fejegyseg a veget feszegeti sajnos nem tudom.Mit kellene csinalom h ne.torzitson?A masik viszont a hangvaltok bekotese:A melykozephez tartozo hangvaltot rakotottem a melykozepre es a gyari ajtopanel hangszoro vezwtekeire,a magassugarzohoz is van hangvalto azt pedig ra a magassugarzora onnan pedig a muszerfalban levo vezetekekre,jol kotottem be?
Obocsi h hosszu voltam.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Viktor - 2014-08-01 21:55:20
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Szia!

Abban kérném a segítségedet,hogy vettünk egy új autót gyári fejegység/hangszórók(6db:2 38mm magas és négy 165mm mélyközép amit a kocsihoz adtak gyárilag,semmi extra)és a jobb elsõ ajtóban levõ mélyközép hangszóró torzít. A furcsa az,hogy nem mindég,pl most hidegben nem,de ha bemelegszik a belsõ tér és hosszabb ideje megy a rádió,akkor igen már kis hangerõn is,viszont az ajtóban levõ magas teljesen jó,tisztán szól...a másik 4 is rendben van. Hallottam ilyen torz hangszórót szólni,de nem vagyok benne biztos,hogy most a hangszóró rossz vagy a fejegység kimenete.A fura az,hogy ahogy emelem a hangerõt a torzítàs mintha nem hatványozódna(nemakar szétrobbanni a hangszóró,csak hangosabb a torzítás is,majdnem hogy eltûnik....Garis még és vinném a szervízbe(persze ha szerencsém lesz,akkor semmi baja nem lesz a szervízben.. )

Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Atesz - 2014-11-01 12:48:23
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

 Szia!

Hát igen. Ez általában így szokott lenni.

Sajnos csak úgy lehetne kiszûrni a problémát, hogy a fejegységet kicseréled, és megnézed, hogy azzal csinálja?

A fejegység csere a leg egyszerûbb módja a hiba kiszûrésének.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2014-11-01 15:23:08
Válasz erre a hozzászólásraRezonancia

Szia,
 
Olyan problémával szembesültem, hogy Peugeot 206 sw típusú legújabb használtautómba vásároltam egy új Pioneer fejegységet, amit a gyári hangszórókkal bírok munkára, és amellett, hogy belül kielégítõen szól (egyelõre, pénz hiányában), kívül ordenáré rezonancia hallatszik, egyszerûen szégyen vele megjelenni, miközben szól a zene Ez ellen a nálatok kapható rezgésgátlók hatékonyak? Ezeket a hangszóró köré kéne szigetelésként tenni, vagy pontosan mit lehetne kezdeni a problémával? Válaszod elõre is köszönöm, és akár ajánlhatnál is rá terméket, amit megrendelek tõletek, ha lehetõségem van rá..
 
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Máté Tibor - 2014-11-17 12:17:46
Válasz erre a hozzászólásraRezonancia

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Igen. Tökéletesen jó hozzá. Ezt az anyagot az ajtókárpit mögé, a lemezfelületre kell felragasztani.
Én leginkább ezt ajánlanám:
Üdv.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2014-11-17 22:38:51
Válasz erre a hozzászólásrarca zaj

Szia!
Egy seat ibizában van egy komponens szettem elõl és ma a kalaptartóba szereltem be 2db ovált(mert máshova nem fért el). A két ovál egy 2x100wattos erõsítõvel terveztem meghajtani, de rákötöttem az erõsítõre és alig szól + recsegõs alapzaja van. Megpróbátam az erõsítõre rákötni egy telefon-rca kábelt és azzal szépen szól( erõsítõ,hangszóró ok). Utána megprobáltam a rádióból kihuzva az rca-t,rákötve telót és ugy is szépen szólt( az is jó. A rádió hibája lehet a torzítás vagy egyéb?
 
Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vaski András - 2015-11-09 22:36:04
Válasz erre a hozzászólásrarca zaj

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Valószínû, hogy a fejegység test pontja fel van égve. De sajnos ezt látni kellene.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-11-10 06:36:06
Válasz erre a hozzászólásrare: rca zaj

 szia! Esetleg az nem lehet a gond, hogy a rádióm( pioneer deh1600ug) rca kimenete csak subwoofer? És én két ovlára erõsteném a jelet? lehet hogy csak a hátsó hangszórók jelét kellene erõsítenem és nem az rca jelet? Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vaski András - 2015-11-10 09:33:48
Válasz erre a hozzászólásrare: rca zaj

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Nem. Szerintem fejegység hiba. Nem tudsz kérni valakitõl próbára egy fejegységet?
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-11-10 19:52:25
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Szia!
 
Most került hozzám egy Opel Astra F Sedan!Egy kb 10 éves Clarion DX418R 4X45W fejegység van benne.Elöl Hertz EC 160 Energy komponens szett, hátul Hertz EC 130 Energy 100W komponens szettet szereltek bele anno.Az egyik tönkrement.Ha már így történt, akkor szeretnék költeni rá, hogy jobban szóljon.Mélyládát nem szeretnék hátra,mivel a csomagtartó teljesen ki van használva mindíg.Hátra vettem 2 Hertz ECX 165.5 kétutas 210W.Kíváncsiságból bekötöttem, gyakorlatilag az elsõ szett szebben szól/több a mély,mint a két hátsó, amik rendesen torzítanak.Ha jól gondolom, akkor a fejegység nudli ezekhez a Hertz 165.5-s hangszórókhoz, és ezért torzítanak?Borzalmas.A kérdésem az lenne,hogy hogy egy új fejegység meg tudná hajtani rendesen a hátsó hangszórókat,vagy szükséges venni egy erõsítõt is a rendszerhez, hogy szépen szóljon?Milyen fejegységet, és erõsítõt ajánlanál?
 
Üdv: Attila

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zámbó Attila - 2016-06-22 23:39:18
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Egy fejegység csere, és egy erõsítõ berakás sokat segítene, de túl nagy mélyeket egy 16-os szettõl ne várjál.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-06-23 19:36:15
Válasz erre a hozzászólásraA fejegység csere az már biztos.Pioneer-re gondoltam.Még van egy variáció,amire gondoltam.A két új Hertz ECX 165.5 bekerülne a két elsõ ajtóba, a két régi Hertz helyett.A két ajtó kapna rezgéscsillapítást.Beruháznék egy 4 csatornás erõsítõre.És ha nem is egybõl, de a késõbbiekben kapna egy kisebb méretû mélyládát.Egyébként mi a véleményed a Hertz hangszórókról?
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zámbó Attila - 2016-06-23 23:19:41
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Az ajtó kiszigetelése mindenképpen szükséges.
A Hertz nagyon jó cuccokat gyárt, de igazából a jó szettjei 35-40 ezertõl kezdõdnek.
Ha ebbõl a márkából jó szettet szeretnél, akkor ezt a típust tudnám ajánlani:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-06-26 07:31:19
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõt szeretnék a rendszeremhez

Kedves Szakértõ!
Adott 2éve hifi mûhelyben (nem nálatok) beszereltetett rendszer egy 3ajtós 2000-es évj Swiftben.
-az ajtók rezgéscsillapítóval bélelve
-Alpine CDE-178BT fej
-Alpine SPR-60C szett (az jó, hogy csak az ajtó kárpithoz van rögzítve a mélyközép?)
-a kábelezéshez a szokásostól eltérõ hengeres kialakítású vastagabb keresztmetszetû és árnyékolt vezetéket használtak fel, már nem emlékszem a konkrét méretre és típusra
-a fejet belõtték akkor, de azóta az akkum lemerülése miatt sajnos a beállítások elvesztek
A beállításoktól és mindentõl függetlenül, ha CD-t hallgatok, hallgattam, kristálytiszta és szép a hangzás úgy 23-24-es szintre csavarva a hangerõt, ez MP3-nál max 20-21-ig tekerhetõ, de úgy érzem ettõl többre lenne képes ez a szett. Ezen értékek felett már csak torzít, azt pedig nem bírom elviselni. Az EQ-t nem szeretem felcsavarni csak, hogy erõsebb basszus legyen, mert akkor még hamarabb torzít, halkabb hangerõn. Inkább le szoktam venni a basszusból és próbálgatom a beállításokat, de az a problémám, hogy olyan sok mindent lehet állítani, hogy tanácstalan vagyok. A beszerelõ mûhely pedig nem volt épp a legkorrektebb, ezért oda nem szívesen vinném vissza és tanácsot sem kérnék tõlük. A megérzésem pedig azért van, mert régebbi szettem Blaupunk fej + Hertz ESK130-as szett (a jelenlegi hangszóróm árából simán kijött), de erõsítõ itt sem volt, számomra sokkal szebben szólt, mint a jelenlegi, azért nem írom, hogy gyönyörûen, mert tudom, hogy a Hertz említett típusa a belépõ szint közé tartozik.
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen erõsítõt válasszak, de nem ragaszkodok az Alpinehoz, ha azt az infót kapom, a kiszemelt darab csak a szetthez: [katt]
Késõbb mélyládát is szeretnék, de elõbb kíváncsi lennék a jelenlegi rendszerem valós tudására, netán cseréljek szettet!?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Musztács Bálint - 2016-07-17 13:34:15
Válasz erre a hozzászólásraNem fejeztem be, hogy a választ várom és elõre is nagyon köszönöm, üdvözlettel: Bálint

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Musztács Bálint - 2016-07-17 13:35:48
Válasz erre a hozzászólásraAlpine autó hifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Én elsõ lépésben mindenképpen erõsítõrõl hajtanám meg a szettet, mivel a fejegység max 20-22W teljesítménye nem igazán kielégítõ.
A szett, nem egy rossz darab, én egyenlõre nem cserélném.
Ha rám hallgatsz akkor ezt az erõsítõt veszed meg a szettedhez:
Vagy ha szeretnéd, hogy tényleg kiteljesedjen a hangkép, akkor vegyél egy négycsatornás erõsítõt, és egy kicsi 25-ös zárt ládát:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-07-17 16:35:28
Válasz erre a hozzászólásraSzia!
Köszönöm a gyors hozzászólást. Akkor is a Herz termékeit javaslod, ha Alpine cuccaim vannak? Az általam belinkelt erõsítõ nem lenne megfelelõ, vagy szerinted a Hertz jobb ár/érték arányú, avagy jobban teljesít, mint az általam kiszemelt?
Még egy olyan fogós kérdésem lenne, hogy szerinted beférne egy 2 csatornás erõsítõ a középkonzol és a tûzfal közé a lábrészhez (van ott egy lyuk) ? Ugyebár, ha nem, akkor lehet újra kábelezni az egészet, véleményem szerint...
Válaszod ismét köszönöm, üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Musztács Bálint - 2016-07-17 18:38:44
Válasz erre a hozzászólásraAlpine autó hifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

 Szia!

Szerintem a Hertz-nek sokkalta kellemesebb a hangja, mint az Alpine erõsítõnek.

De ha te az erõsítõbõl is Alpine-t szeretnél akkor mindenképpen azt kell venni. Annak sem rossz a hangja, csak szerintem a Hertz zeneibb.

Sajnos arra a helyre nem igazán fér be.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-07-17 23:09:02
Válasz erre a hozzászólásraSzia!
Rendben, köszönöm a választ, akkor valószínûleg hallgatok rád és a Hertz erõsítõt fogom választani. Azt, hogy mekkora vezetéket hagytak a jelenlegi rendszeren és hova tudom majd elrakni az új erölködõt, azt nemsokára kiderítem, de ez már a jövõ szele.
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Musztács Bálint - 2016-07-18 21:43:01
Válasz erre a hozzászólásraHonda Accord

Szia Zsolti. Van egy új hangrendszer az autóban ma lett kész. Részelemek: Kicx Pro 62N szett - hozzá egy Kicx 2.60-as erõsítõ Dld Pro3 2x2 ohm - hozzá egy Kicx KAP-27 Kalaptartó ovál eltávolítva. A problémám a szerelõkkel annyi csak így utólag, hogy a két erõsítõnek közös tápkábelt húztak, a 4 csatornás fejegységre 2 csatornás nagyjel átalakítót tettek, így nem tudok a feder-rel játszani, van alapzaj 0-ás hangerõn, ja és bekötve hagyták a hátsó ajtóban lévõ hangszórót, ami egy közép-magas sugárzó. Szeretnék egy Bit Ten-t belerakatni és a rendszer hibáit megszüntetni hozzáértõkkel, természetesen elõbb bejáratom a hangszórókat. Ti foglalkoztok e ilyen szerelésekkel? Természetesen mindent nálatok vennék meg ami még kell, egyedül bitumenes hangszigetelõm maradt úgyis.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sás Róbert - 2017-03-02 21:22:22
Válasz erre a hozzászólásraHonda Accord

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Természetesen megoldható.
Hívj fel holnap és megbeszéljük.
06704506440
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-03-03 19:44:18
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélynyomó

Szia! Van egy Blaupunkt GTB 8200a aktív mélynyomóm Normálisan bekábelezve és RCA-val összekötve minden szakszerûen. Két hete elkezdett némely hangoknál vagy inkább némely basszusnál berezonálni, torzítani. Történt, hogy takarítottam a kocsit nyitva volt a csomagtérajtó ment a zene, majd lecsuktam a csomagtartót és utána kezdte a rezgést vagy torzítást. Szerinted mitõl lehet? Üdv Tamás

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tamás - 2018-10-02 05:26:15
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélynyomó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia! Sajnos nem tudok így rá mit mondani. Hallani kellene. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2018-10-02 07:11:25
Válasz erre a hozzászólásraElsõ szett

Hello. Az lenne a kérdésem hogy van egy DLD 500+mélynyomóm, amit egy sony xm-zr602 350w-os erõsítõvel hajtok hídba kötve. Vettem bele egy 13as elsõ szettet, egy hertz uno k130as komponens szettet. Az lenne a kérdésem kell e külön erõsítõ az elsõ szetthez vagy megfelelõ a fejegységem(MVH-S420Bt)erõsítése a meghajtásához. Nem hangnyomásversenyre kell csak magamnak szeretném kellemessé tenni a zenélést az autoban.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
István - 2020-05-19 22:34:35
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ teljesítény

TóthGábor

TóthGábor


Pécs
Hozzszlsok: 15
Reg.: 2021.01.10.
1 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia! Van 1 Hertz DBX 30.3 zárt mély ládám.Az elsõ ajtóban 1 Hertz MP 165.3 mély közép. És 1 Hertz C26 magas sugárzó. Õket hajtja Hertz H604.A kérdésem az az hogy a láda rms 250 watt-os teljesítményéhez elég e az erõsítõ rear 2csatornájáról az rms 260 watt? Vagy jobb lenne mellé még egy 1 csatornás erõsítõ a ládának ami kicsit erõsebb? Köszönöm a választ!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
TóthGábor - 2021-01-10 12:03:29
Válasz erre a hozzászólásraTóthGábor

TóthGábor


Pécs
Hozzszlsok: 15
Reg.: 2021.01.10.
1 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Nem azért kérdezem mert torzít. Csak a teljesítmények miatt. Köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
TóthGábor - 2021-01-10 12:13:24
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ teljesítény

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6713 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia! Tökéletesen elég hozzá. Ha nagyobb teljesítményü mélyládát vennél akkor már megérné egy külön erõsítõt rakni hozzá. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2021-01-10 16:26:22
Válasz erre a hozzászólásraTóthGábor

TóthGábor


Pécs
Hozzszlsok: 15
Reg.: 2021.01.10.
1 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Köszönöm!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
TóthGábor - 2021-01-10 16:51:28
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?, miért torzít a hangszóró?, autó hangszóró torzít, mitol torzít az erosíto, autós erosíto torzítása, mély hangnál miért torzít az erosíto?, AUTOHIFI tipp, torzít a hangszoró, mélynyomó torzít, autóhifi torzít, miért torzít a hangszóró

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Autóhifi szerelõ
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelõje, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belõlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erõsítõ, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütõs garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését mûhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erõsítõ beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértõ hangzás legfõbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitõl füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!HozzászólásokÚj autóhifi blogÜzenõfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére

szia olyan 13cm-es hangszórót keresek ami nem kis fülekkel kell felfogatni hanem a peremben van benne a felfogatás
Autohifi City 12:09: Szia!
Ez kell hozzá:
[katt]
Üdv.
Üdvözletem,
Pioneer MVH-S620BT-hez keresek kormánytávvezérlõhöz kábelt.
Ford Focus MK2 facelift 2009 évjáratú autóba szeretném beépíteni.
Melyik típus lenne jó nekem?
Köszönettel:
István
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfõn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsõszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Elõre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erõsítõ hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erõsítõn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat elõre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erõsítõt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
Ernõ85 Hangminõség autóhifije
autóhifi
Golf3 Hangnyomás autóhifije
autóhifi
5hR3kY Normál autóhifije
autóhifi
További autóhifi rendszerek...

Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


SQL: select * from `9_felhasznalok` where `valid` = 1 and `nick` not like '[t?r?lt felhaszn?l?]' and `bannolt` = 0 order by `datum` desc limit 5
Illegal mix of collations (utf8mb3_hungarian_ci,IMPLICIT) and (utf8mb4_general_ci,COERCIBLE) for operation 'like'