AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

reflexcso vác, elado fejtámla monit, fejtámla monitor, 2 2 ohm, peugeot 206 cc hangs, hertz hangszóró véle, hertz hangszóró, toyota yaris, mekkora akkumulátor, volvo s60

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Miért torzít az autóhifi hangja? Miért torzítanak a hangszórók? Miért melegedik túl és miért kapcsol ki magától az autóhifi erősítőd? Mi a jelenség három leggyakoribb oka és hogyan szüntetheted meg?

Ilyenkor nem kell megszámolgatni és összehasonlítgatni a hangszóróidon és az erősítődön a wattokat és nem kell elrohanni azonnal a legközelebbi üzletbe egy több Wattos hangszóróért.

 

Oké, de mégis miért torzítanak az autóhifid hangszórói?

 

Elárulok egy titkot…


Ilyenkor nem a hangszóród torzít. Persze a torz hangot a hangszóróból hallod, de valójában ez a torz hang az erősítőd torz hangja.

 

A torzítás oka, hogy egyszerűen te csak nagyobb hangerőt akarsz, tovább tekered a hangerőt a kelleténél és az erősítőd torzítani kezd.
Ebben az esetben nem csak torzít az erősítő, hanem túl is melegedhet és ennek következtében az erősítőben lévő túlmelegedés elleni védelem ki is kapcsolhatja az erősítődet.

 

Sokszor kapcsol ki, vagy túlmelegszik az autóhifi erősítőd? Úgy érzed nagyon hamar elkezd torzítani az autóhifid?

 

Íme a 3 leggyakoribb ok és a megoldás a problémára...

 


1. oka a torzításnak
Rosszul értelmezed az autórádió hangerő skáláját


Gyakori tévhit, hogy autóhifi tulajdonosok azt hiszik, hogy a rádió hangerő skálájának valahol a legvégén kellene torzítania a rendszernek.

„ 50-ig van a hangerő skála, de 30 felett már torzít, tehát gyenge a hangszóró.”

Ez butaság!

Az igazság az, hogy az autóhifi rendszer teljesítményének a felső határát valahol a hangerő skála kétharmada környékén kell elérnie, tehát, ha a rádiódon 50-ig van a hangerő és 30-nál már torzít a rendszer, az nem baj.

Azért vannak (teljesen jól) így tervezve az autórádiók hangerő skálái, mert sok zenei felvétel jóval halkabb, mint az átlag, így az autórádióból ebben az esetben hangosabb jelet lehet kiengedni az erősítőbe.

Ha halk a felvétel, hangosabb jelet kell az erősítőbe engedned, lehetséges tehát, hogy a rendszer a teljesítményének felső határát, azaz a torzítást ilyen esetben akár az 50-es hangerőn éri el. Ez nem gond, tehát ezzel ne is foglalkozz többé.
 


2. oka a torzításnak
Kicsi a hangszóróid felülete, kevés a hangszóród, vagy nagyon el vannak dugva a hangszórók


Az ok egyszerű. Az erősítőd teljesítménye véges, de nem mindegy mekkora, hány és mennyire eldugott hangszórókon szólal meg ez a jel.

Gondolj csak bele...

Köss rá a példa kedvéért egy icipici 10 cm átmérőjű hangszórót az erősítődre. Biztos lehetsz benne, hogy nem lesz hangos, mert az a kicsi, kis felületű hangszóró nem tud elég levegőt megmozgatni.

Köss rá megint csak a példa kedvéért jó sok 10 cm-es hangszórót! Mindjárt hangosabb lesz, mert a felületek összeadódnak és a sok hangszóró az adott bemenő jellel máris több levegőt mozgat, tehát hangosabb lesz ugyanolyan erősítő teljesítmény mellett.

Köss rá egy nagy 20 cm-es átmérőjű hangszórót.
Mi fog történi?
Nagyobb a felület, több levegőt mozgat, tehát ugyanaz az erősítőből érkező teljesítmény sokkal több levegőt tud megmozgatni, amit Te hangosabbnak is fogsz hallani.

Most emeld a füledhez a hangszórót, majd dugd el az ülés alá. Ugye hogy halkabban szól, ugyanolyan erősítő teljesítménynél, ha nem feléd van irányítva?

Nos, legtöbbször az autóban is ugyanez zajlik…

Nem lesz elegendő a hangerő, ha kisméretűek a hangszóróid...

Sok autóba nem fér be a 16-os hangszóró előre, ilyenkor 13-as, 12-es, vagy még kisebb 10cm-es hangszóró van a gyári helyen. Sok autóban pl. Suzuki Wagon R+ 4db 10cm-es hangszórónak elegendő gyári hely van, ami nagyon sovány.

Tudnod kell, hogy a 16cm-esnél kisebb első szettek közül egy sem szól normálisan a legtöbb autóban. Kicsi a felületük, nem mozgatnak meg elegendő levegőt, ráadásul a hangjuk sem eléggé telt.

Ebben az esetben a legtöbben hátra is be szoktak építeni, hangszórókat, ami nem a legjobb megoldás.

Ilyenkor érdemes egy ajtópanelt csináltatni, ahova egy 16-os, vagy több 16-os középsugárzó is elfér.

Tehát, ha emiatt kevés a hangerő, akkor ne vásárolj többwattos hangszórókat és ne vásárolj hátra is hangszórókat. Az ideális megoldás az lenne, ha vásárolnál egy jó minőségű 16-os szettet, csináltatnál neki egy ajtópanelt, ha ez kevés, akkor dupla ajtópanel és még egy, vagy több 16-os szettre lesz szükség.

Nem lesz elegendő a hangerő, ha el vannak dugva a hangszóróid...

Sok autóban mélyen az ajtókárpit alá vannak rejtve a hangszórók, vagy a hangszórók nincsenek a fül irányába fordítva. Ebben az esetben is rosszul használódik fel az erősítőből érkező jel.

Ilyenkor egy kiemelő gyűrű, vagy az ajtópanel lesz a megoldás, amelyben nincsenek eldugva a hangszórók és a legtöbb esetben a fül irányába vannak fordítva.

Ugyanez igaz lehet a mélynyomóra is. Főleg a kis szuperkompakt aktív ládák nagy problémája ez, amikor 13cm-es átmérőjű mélyládával próbál az ember hallható mélyeket csinálni az ember.

Összefoglalva:
Ahhoz, hogy elegendő hangerővel szólaljon meg a zene még az erősítő torzítása előtt, nagyobb hangszórókra, vagy több hangszóróra, vagy kevésbé eldugott, fül irányába fordított hangszórókra lesz szükséged.
 


3. oka a torzításnak
Az igényeidhez képest kicsi az erősítőd teljesítménye


Több hangerőre van szükséged, de az erősítőd teljesítménye kicsi. Ez is gyakori probléma.

Teljesen minden hány tricsilliárd wattot írtak az erősítődre, az attól még lehet gyenge, főleg az olcsó 50.000.- Ft alatti darabok.

Van a tudástárban egy cikk, ami pont a kamuwattok számolgatásának feleslegességével foglalkozik, úgyhogy ebbe most nem mennék bele sokkal mélyebben.

A lényeg, hogy minél drágább erősítőt vásárolsz, annál kevesebb Watt lesz ráírva, de a tényleges (hallható) teljesítmény valójában egyre nagyobb lesz. Tudom, sok erősítőt hasonlítottam már össze a kollégáimmal és az ügyfeleimmel és bizony ez a helyzet.

Ez azt jelenti, ha olcsó volt az erősítőd és jó sok Watt van ráírva, akkor érdemes egy drágább 60-80 ezres, vagy ha megteheted még drágább erősítőre váltanod, mert kinőtted a 40 ezres erősítők világát és Te többet akarsz, de szerintem többet is érdemelsz… :)

A drágább erősítők persze nem csak nagyobb hangerővel, hanem nagy hangerőn is élvezhető, sokkal szebb hanggal is büszkélkedhetnek, tehát nem csak a hangerő miatt érdemes ezekre áldozni.

Van már drágább erősítőd, a hangszóróid is rendben vannak, de számodra még mindig kevés a hangerő és torzít a rendszer?
Ilyenkor szokás több erősítőre bízni a rendszer ellátását.(13 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: miért torzít a hangszóró, autóhifi torzít, mélynyomó torzít, torzít a hangszoró, AUTOHIFI tipp, mély hangnál miért torzít az erosíto?, autós erosíto torzítása, mitol torzít az erosíto, autó hangszóró torzít, miért torzít a hangszóró?

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?


erősítő infó

Szia Zsolti!
Kérdezni szeretnék már egy igazi szakitól.
Erősítő kellene a kocsiba Suzuki Swift 99'.
A fej: JVC KD X30
Elöl: Audio System MX 165 Plus
Hátul: Mac Audio mxz 69.3
Mélynyomó nem kell, de a fej kevés a meghajtáshoz igy egy kisebb erősítőben gondolkozom, mit ajálanál?
Amiket néztem:

Blaupunkt EMA 455

Blaupunkt GTA 4 Special

Előre is köszönöm a válaszodat!
 
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2012-10-13 19:32:24
Válasz erre a hozzászólásraErősítő 4 hangszóróhoz

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Ha ilyen árban gondolkodsz, akkor semmiképpen sem vennék 4 csatornásat, mert egy normális hangú 4 csatis 40 körül indul és huszonpárezerért csak 4 csatornás erősítőnek látszó tárgyakat adnak.
 
A helyedben egy 2 csatornással hajtanám az egészet az oválokat párhuzamosan kötve az első szettel. Nem lesz fader, de kit érdekel legalább jó hangminőségű erősítővel hajthatod a rendszert. https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=22&termek=20851 vagy https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=22&termek=19389

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-14 12:52:38
Válasz erre a hozzászólásraZaj

Armogur

Armogur


Békéscsaba
Hozzászólások: 23
Reg.: 2011.12.11.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia Zsolt!
Június elején voltam nálatok mélyládát beszereltetni.
Van egy udimension Jr. Comp 5-ös szettem, amit aktívban hajt egy Audison LrX 4.5-ös. Az Audio System X-Ion 10-es zárt ládát egy Rainbow iPaul 2.4-es hajtja. 
Összességében nagyon elégedett vagyok a hangzással, viszont járó motornál van egy zavaró percegés, amelyet a szettből hallok, ami néha gyengébb, néha erősebb. A motor beindítása után a leghangosabb, aztán idővel talán enyhül valamelyest, de a motor járása közben végig hallható. Ha nem megy a motor, akkor nem jelentkezik a probléma.
Tudnál segíteni abban, hogyan szüntethetném meg ezt a zajt? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Armogur - 2012-10-14 10:44:16
Válasz erre a hozzászólásraZaj

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Örülök, hogy bejött a cucc.
 
Ilyen zajt a passzív hangváltó szokott összeszedni, de ha jól emlékszem az nincs az autódban.
 
Meg kellene próbálnod kiszabadítani az RCA-t a helyéről, és járó motornál a zajt fülelve elmozdítani, máshova feketni a kábelt, addig kell próbálkozni míg meg nem szűnik a zaj.
 
Lehet, hogy valahol gyári tápot keresztez hang kábel, vagy a gyújtás rész zavarja a tűzfalon túl. Próba cseresznye, én is ezzel próbálkoznék.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-14 13:01:09
Válasz erre a hozzászólásraérdeklődés

sziasztok ma kaptam egy SilverCrest KH 2377 típusu autó rádót, bluetooth kihangosítós ,viszont  amikor csatlakozok és beszélgetek én mindent jól hallok az autóban és engem senki nem ! miért Köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Czenczer Norbert - 2015-12-19 16:13:32
Válasz erre a hozzászólásraRCA

 Szia Zsolt!
Lenne egy nagy kérdésem.
Opel Vivaróm van amiben fejegység tombol kis hangerővel.
Ez váltanám nagyra egy 4 cs erölködővel. 
Sajna a fejegységen nincs rca kimenetelem az erölködőn nincs magas jel bemenet (rem. jól mondom)
Ilyenkor mi a teendő? Hogy lehet ezt összehozni?
Köszi válaszod üdv Szunyi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szunyi - 2012-10-19 12:08:25
Válasz erre a hozzászólásraRCA kimenet

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Úgy tudom nincs rajta csatlakozó sem, amibe RCA kimenet kábelt lehet kötni.

Ilyenkor, lehet hozzá kisjel-nagyjel átalakítót venni, ami a már erősített jelből csinál RCA kimenetet. Itt találod: [katt]

Ezzel csak az a bibi, hogy elég nagy minőségi romlást csinál a hangminőségen, mert a jel nagyot romlik a rádió végfokán áthaladva, valamint magán a kütyün áthaladva is.

Azt kellene megkérdezned a 0670 31 44 035 számon az autórádió szerelő, szintén Zsolti nevű barátomtól, hogy ki tud-e neked vezetékelni a rádió hátuljára egy RCA kimenetet, azért hogy a jelet még a rádió beépített végfoka elől le tudjuk szedni.

Ha ez kivitelezhető, akkor minőség romlás nélkül tudsz erősítőt használni, ha nem, akkor marad az átalakító vaaaaaagy....

Jobban jársz, ha kiveszed a gyári rádiót, ami egyébként pocsékul szól az utólagos rádiókhoz képest, valamint szolgáltatásokban sincs akkora felhozatal és egy ilyen kerettel: [katt] beépítesz egy sima 1DIN-es autórádiót: [katt] ami nem csak szebben fog szólni, de a szolgáltatásokkal is elégedett leszel, pláne lesz rajta RCA kimenet.

A gyárit meg kiteszed a polcra és eladáskor visszaszereled. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-19 16:45:20
Válasz erre a hozzászólásraHali!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzád, hogy a Mac Audio MP 16.2, 2 utas 16,5 cm-es hangszóró pár elég jó lenne az f astrámba? Az első ajtókban a gyáriak helyére tenném. Van egy LG LCS-500UR lejátszóm, Mac Audio STX BOX 12BR mélyláda, és Mac Audio ZX 1000 erősítő.
 
Válaszodat előre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Krisztián - 2013-01-03 12:29:46
Válasz erre a hozzászólásraF Astra

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Én inkább a szett változatát raknám bele, az MP 2.16-ot.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-05 19:38:13
Válasz erre a hozzászólásraSzükség van-e erősítőre?

suzukiswift

suzukiswift


Jászberény
Hozzászólások: 1
Reg.: 2013.01.16.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia,olyan kérdésem lenne,hogy Suzuki Swift Sedan-ba,Alpine cde-131r fejegység került át az előző autómból,melyhez a helyszűke miatt első hangszóróknak egy pár Alpine spg-10c2-t gondoltam volna,hátra pedig egy pár spg-69c3-at a kalaptartóba,és arra lennék kíváncsi,hogy kell-e hozzá erősítő,(ha igen akkor milyet ajánlasz), és milyen kábeleket javasolsz hozzájuk?Vagy esetleg,ha a hangszórók helyett tudsz ajánlani jobban,akkor szívesen meghallgatom,mivel egy szépen szóló rendszert szeretnék,válaszod előre is köszönöm.
Laci

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Laci - 2013-01-14 20:02:05
Válasz erre a hozzászólásraSzükség van-e erősítőre?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Ehhez az összeállításhoz még nem szükséges erősítő. Az álltalad leirt fejegység szépen meg tudja szólaltatni.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-15 11:32:20
Válasz erre a hozzászólásraKérdés

Hello Mester!
Van egy  Peugeot 307-em,nem SW.Nem akarok bele nagy zenét,de szépen szóljon.Kinéztem egy-két dolgot.Ha jó,jó ha nem akkor te mégis jobban értessz hozzá.A fejegység Pioneer AVH-X2500BT.A Sub meg egy Pioneer TS-WX77A,vagy a Pioneer TS-WX110A.Azért az aktív,mert ha nem muszály nem szeretnék erősítőt(persze ha kell,kell).Kiváncsi lennék a véleményedre.Előre is köszi

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Isti - 2013-05-04 19:49:10
Válasz erre a hozzászólásraerősítő

 Hali nekrm volna egy olyan kerdesem hogy lenne elol a kocsimba egy glaben audio rs 165 szett es hatulra szeretnek egy pioneer TS-WX304T melynyomot ehez hany csatornas erositore lenne szükségem? Egy 3 ajtos kocsiba lenne!
Elore is koszonom a valaszod!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
balazs - 2013-07-27 09:46:50
Válasz erre a hozzászólásraerősítő

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Mindenképpen egy négycsatornás erősítőre lenne szükséged minimum egy ilyenre:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-28 21:28:06
Válasz erre a hozzászólásrapioneer

Lenne itt nekem egy Pioneer AVIC D3 fejegysegem ezt hogy tudnam megoldani ugy hogy usb-s adathordozot is csatlakoztatni tudjak?
Valaszotokat előre is köszönöm! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
kiss - 2013-07-28 21:36:21
Válasz erre a hozzászólásrapioneer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Sajnos ha gyárilag nincs USB bemenete akkor nem megoldható.
Ha jól emlékszem akkor lehetett hozzá kapni ipod illesztőt. De mivel 2007-es modell, nem biztos, hogy még kapható.
Viszont úgy emlékszem, hogy nálam a műhelyben van egy használt.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-31 06:57:42
Válasz erre a hozzászólásra milyen aron adod?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
kiss - 2013-07-31 07:43:16
Válasz erre a hozzászólásraPioneer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Küld el egy emailben a számod, felhívlak és megbeszéljük.
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-31 13:14:52
Válasz erre a hozzászólásrapioneer

 itt lenne a szamom:
0630 7123681 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
kiss - 2013-07-31 23:04:31
Válasz erre a hozzászólásraSzia!
Szeretnék valami normális hangrendszert kiépíteni a G Astrámba. Fejegységet nem akarok cserélni, mert az ajándékba kaptam(Pioneer DEH-2400UB) és nemrég ismerőstől vettem egy mac audio MP 2.16, amit ki is cseréltem az első ajtokba úgy 10 percre mert a gyári sokkal jobb volt...
Nem akarok csúcs technikát, de botfülű sem vagyok csak annyit szeretnék, hogy szépen, dinamikusan szóljon!
Jelenleg a 4 ajtóba szeretnék hangszórókat rakni, de gondolkodom 1 kisebb mélyládán is!
 
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv,
Péter

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Peter - 2013-08-04 22:09:09
Válasz erre a hozzászólásraVW Polo

Szia!
 
Nemrég kezdtem zenét építeni az autómba. Ez egy 2000-es VW Polo. Előre tettem egy Hertz DSK 165 szettet, hátra pedig Hertz DCX 690-et. Őket pedig egy Kenwood KMM-257 hajt. 
A segítséget most szeretném kérni. Teljesen elégedett vagyok vele, viszont érdekelne hogy milyen erősítési tanácsokat adnál amivel még izgalmasabb lehetne a szett.
Előre is köszönöm!
Viktor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Viktor - 2013-08-22 23:18:22
Válasz erre a hozzászólásraVW Polo

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Mindenképpen érdemes lenne megtámogatni a rendszert egy 25-ös mélyládával és egy négycsatornás erősítővel.
Ne gondolj horrorisztikus beruházásra.
Én ezeket raknám be a már meglévő cuccokhoz:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-08-25 13:32:35
Válasz erre a hozzászólásraHezso500

Hezso500


Nyíregyháza
Hozzászólások: 2
Reg.: 2013.08.24.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 ar

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Hezso500 - 2013-08-24 13:35:13
Válasz erre a hozzászólásratorzítás

Kedves Zsolti!

Kinéztem egy használt hangszóró párt de azt mondta a tulaj hogy az egyik néha torzít! Itt azt olvastam hogy a torzítás nem feltétlenül a hangszóró hibája. Megérheti kockáztatni és megvenni a hangszórót vagy nagy lutri?

Köszi a segítséget!

Üdv, Laci!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Laci - 2013-11-21 09:21:29
Válasz erre a hozzászólásratorzítás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Nehéz erre bármit is mondani.

Én nagyon meggondolnám.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohificity - 2013-11-22 06:56:22
Válasz erre a hozzászólásraSegitség

Szia mondeo kombi fejegység JVC kd r 90 bt  hangszorok elől hátul kicx alq 6.2,mélyláda iw 12 impact hc150.2.   Gyenge a közép, a szetteket Mac mp 4000 próbálja hajtani szerintem kevés ,torz ,és szerintem a beszereléssel is van probléma.aki szerelte nem vitte a hangszorokig a vezetéket hanem a rádió mögé.állitolag azért oda, mert csatlakozó van a kasznin azon meg nem fér át? Az erösitőt lecserélném qs 4.160 ra.de a gyári kábel a rádió -hangszóró között elég vicces szerintem.még egyszer nem vinném ugyanoda vissza.és nem is szigetelték ki.65000 volt a kàbelezés anyaggal.megoldás?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gruber joci - 2013-12-27 16:11:42
Válasz erre a hozzászólásraMondeó autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Ahogy azt te is gondoltad a Mac Audió erősítő a gyenge láncszem. Ha azt lecseréled a Kicx erősítőre klasszisokkal jobban fog szólni.

Én nagyon szívesen megcsinálom és be is állítom a rendszeredet, de akkor el kell hozzám jönnöd Debrecenbe, ha nem probléma számodra.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-12-29 14:18:32
Válasz erre a hozzászólásraTorzít a rendszer

Szia!

Audi A3-ról lenne szó amiben gyári Bose hifi van,viszont az vele a bajom,hogy torzítanak az első hangszórók,azt vettem észre,hogy hol kevésbé torzít hol jobban és talán van rá példa,hogy egyáltalán nem torzít.Mi lehet a baj és mit lehetne csinálni?

 

köszi.

Adri

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Nagy Adrienn - 2014-01-28 16:53:04
Válasz erre a hozzászólásraTorzít a rendszer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Milyen évjáratú Audi-ról beszélünk?

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-01-28 22:49:08
Válasz erre a hozzászólásraSzia,

2000 évjáratú.Gondoltam esetleg a kábelekre,de nem is tudom,hogy mit hol keressek.Egy ilyen javítás vagy csak az,hogy megnézzék,hogy mi a baja mennyibe kerülne?Mondjuk szeretnék bele 20.000 körüli fejegységet is USB-set.Mondjuk kevesellem ezt a gyári mélyet is

de egyenlőre a recsegés ami nagyon zavaró,úgy szoktam használni,hogy a hátsó hangszórókra irányítom a hangot.

 

Köszi,hogy segítesz.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Adri - 2014-01-29 10:58:39
Válasz erre a hozzászólásraAudi A3 hang

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Vagy a gyári rádió rosz vagy a hangszórók.

Sajnos ahhoz, hogy biztosat tudjak monadani, látni és hallani kellene.

Szerintem meg kellene nézetned egy autóhifissel.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-01-30 11:55:56
Válasz erre a hozzászólásraPattogó hang gyári hifiből

 Szia!

2002-es Renault Megane gyári rádióm van. A kormányvezérlő miatt nem akartam kicserélni a fejegységet. Mivel a rádió kazettás volt (Tuner List) ezért vettem bele egy virtuális, USB-s  CD-tárat. Tökéletesen működik, viszont mióta beszereltem azóta járó motor esetén és csak a CD-tár használatakor pattogó, magas frekvenciás hangot ad a hangcucc. Az a kérdésem, hogy milyen megoldást javasolnál hogy a pattogás megszünjön? 

A választ előre is köszönöm

Üdv.: Gergő

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gergő - 2014-03-20 17:44:38
Válasz erre a hozzászólásraPattogó hang gyári hifiből

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

 Szia!

Nagy valószínűséggel az USB illesztő hibás. Én azt tudnám javasolni, hogy ha még garos a cucc küld vissza és nézesd meg.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohificity - 2014-03-23 09:13:55
Válasz erre a hozzászólásraFM rádió pattog

 Hello!
Lenne egy olyan problémám, hogy járó motornál rádió hallgatás közben (FM rádió pattogó háttérzajok jönnek a hangszóróból. Mindez nem hallható, ha CD-t hallgatok, vagy leállítom az autót. 
Magára a rádió hibájára gyanakodtam, Roadstar 486 mp volt benne, most lecseréltem egy JVC KD-R401-re, a hátsó hangszórókat kidobtam, lecseréltem őket pioneer TS-A6903i típusú oválokra.
Így a pattogás halkabb lett, de szeretném teljesen megszüntetni. Hiszen ezzel a fejegységgel és hangszórókkal már elvárható a minőség.
mi lehet a probléma? Az antenna már elég gyalázatos, de mivel hetelni járok, így nem sikerült még eljutnom a boltig.
Válaszodat előre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2014-03-31 17:59:12
Válasz erre a hozzászólásraFM rádió pattog

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 szia!
Én első lépésben kihúznám a készülékből az antennát és helyettesíteném egy szál vezetékkel. Ha megszűnik a pattogás akkor az antenna az ok, ha nem a fejegység tuner része a hibás.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-03-31 19:46:58
Válasz erre a hozzászólásraFM rádió pattog

 Sajnos nem szűnt meg a pattogás. 
A tuner pedig nem hiszem hogy mindkét fejegységben rossz lenne. én valami frekvencia zavarra gondolok, amit a motor generálhat. de nem tudok rájönni, miként tudnám ezt a zavart elhárítani. 
Mindenesetre köszönöm a tippet.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2014-03-31 20:12:48
Válasz erre a hozzászólásraFM rádió pattog

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Még egy dologra tudok gondolni.
A generátorodban a szűrés ment tönkre. 
Ezt viszont egy autóvillamossági szerelő tudja megnézni.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-03-31 20:20:49
Válasz erre a hozzászólásraTorzítás

 Sziasztok.Olyan kerdessel fordulnek hozzatok,h torzítas ellen mit lehetne tenni.A fejegysegem Alpine cde-170r,elso hangszorok Hertz dv175 komponens szett,kalaptartoban Mac audio speed oval.A melylada egy.somogyi 300w az erosito blaster sajnos nem tudok rola semmit.
Az a gondom igazabol,h kb haromnegyed hangeron betorzitanak a hangszořok,vagy a fejegyseg a veget feszegeti sajnos nem tudom.Mit kellene csinalom h ne.torzitson?A masik viszont a hangvaltok bekotese:A melykozephez tartozo hangvaltot rakotottem a melykozepre es a gyari ajtopanel hangszoro vezwtekeire,a magassugarzohoz is van hangvalto azt pedig ra a magassugarzora onnan pedig a muszerfalban levo vezetekekre,jol kotottem be?
Obocsi h hosszu voltam.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Viktor - 2014-08-01 21:55:20
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Szia!

Abban kérném a segítségedet,hogy vettünk egy új autót gyári fejegység/hangszórók(6db:2 38mm magas és négy 165mm mélyközép amit a kocsihoz adtak gyárilag,semmi extra)és a jobb első ajtóban levő mélyközép hangszóró torzít. A furcsa az,hogy nem mindég,pl most hidegben nem,de ha bemelegszik a belső tér és hosszabb ideje megy a rádió,akkor igen már kis hangerőn is,viszont az ajtóban levő magas teljesen jó,tisztán szól...a másik 4 is rendben van. Hallottam ilyen torz hangszórót szólni,de nem vagyok benne biztos,hogy most a hangszóró rossz vagy a fejegység kimenete.A fura az,hogy ahogy emelem a hangerőt a torzítàs mintha nem hatványozódna(nemakar szétrobbanni a hangszóró,csak hangosabb a torzítás is,majdnem hogy eltűnik....Garis még és vinném a szervízbe(persze ha szerencsém lesz,akkor semmi baja nem lesz a szervízben.. )

Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Atesz - 2014-11-01 12:48:23
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

 Szia!

Hát igen. Ez általában így szokott lenni.

Sajnos csak úgy lehetne kiszűrni a problémát, hogy a fejegységet kicseréled, és megnézed, hogy azzal csinálja?

A fejegység csere a leg egyszerűbb módja a hiba kiszűrésének.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2014-11-01 15:23:08
Válasz erre a hozzászólásraRezonancia

Szia,
 
Olyan problémával szembesültem, hogy Peugeot 206 sw típusú legújabb használtautómba vásároltam egy új Pioneer fejegységet, amit a gyári hangszórókkal bírok munkára, és amellett, hogy belül kielégítően szól (egyelőre, pénz hiányában), kívül ordenáré rezonancia hallatszik, egyszerűen szégyen vele megjelenni, miközben szól a zene Ez ellen a nálatok kapható rezgésgátlók hatékonyak? Ezeket a hangszóró köré kéne szigetelésként tenni, vagy pontosan mit lehetne kezdeni a problémával? Válaszod előre is köszönöm, és akár ajánlhatnál is rá terméket, amit megrendelek tőletek, ha lehetőségem van rá..
 
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Máté Tibor - 2014-11-17 12:17:46
Válasz erre a hozzászólásraRezonancia

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Igen. Tökéletesen jó hozzá. Ezt az anyagot az ajtókárpit mögé, a lemezfelületre kell felragasztani.
Én leginkább ezt ajánlanám:
Üdv.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2014-11-17 22:38:51
Válasz erre a hozzászólásrarca zaj

Szia!
Egy seat ibizában van egy komponens szettem elől és ma a kalaptartóba szereltem be 2db ovált(mert máshova nem fért el). A két ovál egy 2x100wattos erősítővel terveztem meghajtani, de rákötöttem az erősítőre és alig szól + recsegős alapzaja van. Megpróbátam az erősítőre rákötni egy telefon-rca kábelt és azzal szépen szól( erősítő,hangszóró ok). Utána megprobáltam a rádióból kihuzva az rca-t,rákötve telót és ugy is szépen szólt( az is jó. A rádió hibája lehet a torzítás vagy egyéb?
 
Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vaski András - 2015-11-09 22:36:04
Válasz erre a hozzászólásrarca zaj

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Valószínű, hogy a fejegység test pontja fel van égve. De sajnos ezt látni kellene.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-11-10 06:36:06
Válasz erre a hozzászólásrare: rca zaj

 szia! Esetleg az nem lehet a gond, hogy a rádióm( pioneer deh1600ug) rca kimenete csak subwoofer? És én két ovlára erősteném a jelet? lehet hogy csak a hátsó hangszórók jelét kellene erősítenem és nem az rca jelet? Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vaski András - 2015-11-10 09:33:48
Válasz erre a hozzászólásrare: rca zaj

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Nem. Szerintem fejegység hiba. Nem tudsz kérni valakitől próbára egy fejegységet?
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-11-10 19:52:25
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Szia!
 
Most került hozzám egy Opel Astra F Sedan!Egy kb 10 éves Clarion DX418R 4X45W fejegység van benne.Elöl Hertz EC 160 Energy komponens szett, hátul Hertz EC 130 Energy 100W komponens szettet szereltek bele anno.Az egyik tönkrement.Ha már így történt, akkor szeretnék költeni rá, hogy jobban szóljon.Mélyládát nem szeretnék hátra,mivel a csomagtartó teljesen ki van használva mindíg.Hátra vettem 2 Hertz ECX 165.5 kétutas 210W.Kíváncsiságból bekötöttem, gyakorlatilag az első szett szebben szól/több a mély,mint a két hátsó, amik rendesen torzítanak.Ha jól gondolom, akkor a fejegység nudli ezekhez a Hertz 165.5-s hangszórókhoz, és ezért torzítanak?Borzalmas.A kérdésem az lenne,hogy hogy egy új fejegység meg tudná hajtani rendesen a hátsó hangszórókat,vagy szükséges venni egy erősítőt is a rendszerhez, hogy szépen szóljon?Milyen fejegységet, és erősítőt ajánlanál?
 
Üdv: Attila

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zámbó Attila - 2016-06-22 23:39:18
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Egy fejegység csere, és egy erősítő berakás sokat segítene, de túl nagy mélyeket egy 16-os szettől ne várjál.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-06-23 19:36:15
Válasz erre a hozzászólásraA fejegység csere az már biztos.Pioneer-re gondoltam.Még van egy variáció,amire gondoltam.A két új Hertz ECX 165.5 bekerülne a két első ajtóba, a két régi Hertz helyett.A két ajtó kapna rezgéscsillapítást.Beruháznék egy 4 csatornás erősítőre.És ha nem is egyből, de a későbbiekben kapna egy kisebb méretű mélyládát.Egyébként mi a véleményed a Hertz hangszórókról?
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zámbó Attila - 2016-06-23 23:19:41
Válasz erre a hozzászólásraTorz hang

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Az ajtó kiszigetelése mindenképpen szükséges.
A Hertz nagyon jó cuccokat gyárt, de igazából a jó szettjei 35-40 ezertől kezdődnek.
Ha ebből a márkából jó szettet szeretnél, akkor ezt a típust tudnám ajánlani:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-06-26 07:31:19
Válasz erre a hozzászólásraErősítőt szeretnék a rendszeremhez

Kedves Szakértő!
Adott 2éve hifi műhelyben (nem nálatok) beszereltetett rendszer egy 3ajtós 2000-es évj Swiftben.
-az ajtók rezgéscsillapítóval bélelve
-Alpine CDE-178BT fej
-Alpine SPR-60C szett (az jó, hogy csak az ajtó kárpithoz van rögzítve a mélyközép?)
-a kábelezéshez a szokásostól eltérő hengeres kialakítású vastagabb keresztmetszetű és árnyékolt vezetéket használtak fel, már nem emlékszem a konkrét méretre és típusra
-a fejet belőtték akkor, de azóta az akkum lemerülése miatt sajnos a beállítások elvesztek
A beállításoktól és mindentől függetlenül, ha CD-t hallgatok, hallgattam, kristálytiszta és szép a hangzás úgy 23-24-es szintre csavarva a hangerőt, ez MP3-nál max 20-21-ig tekerhető, de úgy érzem ettől többre lenne képes ez a szett. Ezen értékek felett már csak torzít, azt pedig nem bírom elviselni. Az EQ-t nem szeretem felcsavarni csak, hogy erősebb basszus legyen, mert akkor még hamarabb torzít, halkabb hangerőn. Inkább le szoktam venni a basszusból és próbálgatom a beállításokat, de az a problémám, hogy olyan sok mindent lehet állítani, hogy tanácstalan vagyok. A beszerelő műhely pedig nem volt épp a legkorrektebb, ezért oda nem szívesen vinném vissza és tanácsot sem kérnék tőlük. A megérzésem pedig azért van, mert régebbi szettem Blaupunk fej + Hertz ESK130-as szett (a jelenlegi hangszóróm árából simán kijött), de erősítő itt sem volt, számomra sokkal szebben szólt, mint a jelenlegi, azért nem írom, hogy gyönyörűen, mert tudom, hogy a Hertz említett típusa a belépő szint közé tartozik.
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen erősítőt válasszak, de nem ragaszkodok az Alpinehoz, ha azt az infót kapom, a kiszemelt darab csak a szetthez: [katt]
Később mélyládát is szeretnék, de előbb kíváncsi lennék a jelenlegi rendszerem valós tudására, netán cseréljek szettet!?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Musztács Bálint - 2016-07-17 13:34:15
Válasz erre a hozzászólásraNem fejeztem be, hogy a választ várom és előre is nagyon köszönöm, üdvözlettel: Bálint

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Musztács Bálint - 2016-07-17 13:35:48
Válasz erre a hozzászólásraAlpine autó hifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Én első lépésben mindenképpen erősítőről hajtanám meg a szettet, mivel a fejegység max 20-22W teljesítménye nem igazán kielégítő.
A szett, nem egy rossz darab, én egyenlőre nem cserélném.
Ha rám hallgatsz akkor ezt az erősítőt veszed meg a szettedhez:
Vagy ha szeretnéd, hogy tényleg kiteljesedjen a hangkép, akkor vegyél egy négycsatornás erősítőt, és egy kicsi 25-ös zárt ládát:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-07-17 16:35:28
Válasz erre a hozzászólásraSzia!
Köszönöm a gyors hozzászólást. Akkor is a Herz termékeit javaslod, ha Alpine cuccaim vannak? Az általam belinkelt erősítő nem lenne megfelelő, vagy szerinted a Hertz jobb ár/érték arányú, avagy jobban teljesít, mint az általam kiszemelt?
Még egy olyan fogós kérdésem lenne, hogy szerinted beférne egy 2 csatornás erősítő a középkonzol és a tűzfal közé a lábrészhez (van ott egy lyuk) ? Ugyebár, ha nem, akkor lehet újra kábelezni az egészet, véleményem szerint...
Válaszod ismét köszönöm, üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Musztács Bálint - 2016-07-17 18:38:44
Válasz erre a hozzászólásraAlpine autó hifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

 Szia!

Szerintem a Hertz-nek sokkalta kellemesebb a hangja, mint az Alpine erősítőnek.

De ha te az erősítőből is Alpine-t szeretnél akkor mindenképpen azt kell venni. Annak sem rossz a hangja, csak szerintem a Hertz zeneibb.

Sajnos arra a helyre nem igazán fér be.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-07-17 23:09:02
Válasz erre a hozzászólásraSzia!
Rendben, köszönöm a választ, akkor valószínűleg hallgatok rád és a Hertz erősítőt fogom választani. Azt, hogy mekkora vezetéket hagytak a jelenlegi rendszeren és hova tudom majd elrakni az új erölködőt, azt nemsokára kiderítem, de ez már a jövő szele.
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Musztács Bálint - 2016-07-18 21:43:01
Válasz erre a hozzászólásraHonda Accord

Szia Zsolti. Van egy új hangrendszer az autóban ma lett kész. Részelemek: Kicx Pro 62N szett - hozzá egy Kicx 2.60-as erősítő Dld Pro3 2x2 ohm - hozzá egy Kicx KAP-27 Kalaptartó ovál eltávolítva. A problémám a szerelőkkel annyi csak így utólag, hogy a két erősítőnek közös tápkábelt húztak, a 4 csatornás fejegységre 2 csatornás nagyjel átalakítót tettek, így nem tudok a feder-rel játszani, van alapzaj 0-ás hangerőn, ja és bekötve hagyták a hátsó ajtóban lévő hangszórót, ami egy közép-magas sugárzó. Szeretnék egy Bit Ten-t belerakatni és a rendszer hibáit megszüntetni hozzáértőkkel, természetesen előbb bejáratom a hangszórókat. Ti foglalkoztok e ilyen szerelésekkel? Természetesen mindent nálatok vennék meg ami még kell, egyedül bitumenes hangszigetelőm maradt úgyis.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sás Róbert - 2017-03-02 21:22:22
Válasz erre a hozzászólásraHonda Accord

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Természetesen megoldható.
Hívj fel holnap és megbeszéljük.
06704506440
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-03-03 19:44:18
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélynyomó

Szia! Van egy Blaupunkt GTB 8200a aktív mélynyomóm Normálisan bekábelezve és RCA-val összekötve minden szakszerűen. Két hete elkezdett némely hangoknál vagy inkább némely basszusnál berezonálni, torzítani. Történt, hogy takarítottam a kocsit nyitva volt a csomagtérajtó ment a zene, majd lecsuktam a csomagtartót és utána kezdte a rezgést vagy torzítást. Szerinted mitől lehet? Üdv Tamás

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tamás - 2018-10-02 05:26:15
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélynyomó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Sajnos nem tudok így rá mit mondani. Hallani kellene. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2018-10-02 07:11:25
Válasz erre a hozzászólásraElső szett

Hello. Az lenne a kérdésem hogy van egy DLD 500+mélynyomóm, amit egy sony xm-zr602 350w-os erősítővel hajtok hídba kötve. Vettem bele egy 13as első szettet, egy hertz uno k130as komponens szettet. Az lenne a kérdésem kell e külön erősítő az első szetthez vagy megfelelő a fejegységem(MVH-S420Bt)erősítése a meghajtásához. Nem hangnyomásversenyre kell csak magamnak szeretném kellemessé tenni a zenélést az autoban.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
István - 2020-05-19 22:34:35
Válasz erre a hozzászólásraErősítő teljesítény

TóthGábor

TóthGábor


Pécs
Hozzászólások: 14
Reg.: 2021.01.10.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Van 1 Hertz DBX 30.3 zárt mély ládám.Az első ajtóban 1 Hertz MP 165.3 mély közép. És 1 Hertz C26 magas sugárzó. Őket hajtja Hertz H604.A kérdésem az az hogy a láda rms 250 watt-os teljesítményéhez elég e az erősítő rear 2csatornájáról az rms 260 watt? Vagy jobb lenne mellé még egy 1 csatornás erősítő a ládának ami kicsit erősebb? Köszönöm a választ!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
TóthGábor - 2021-01-10 12:03:29
Válasz erre a hozzászólásraTóthGábor

TóthGábor


Pécs
Hozzászólások: 14
Reg.: 2021.01.10.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Nem azért kérdezem mert torzít. Csak a teljesítmények miatt. Köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
TóthGábor - 2021-01-10 12:13:24
Válasz erre a hozzászólásraErősítő teljesítény

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Tökéletesen elég hozzá. Ha nagyobb teljesítményü mélyládát vennél akkor már megérné egy külön erősítőt rakni hozzá. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2021-01-10 16:26:22
Válasz erre a hozzászólásraTóthGábor

TóthGábor


Pécs
Hozzászólások: 14
Reg.: 2021.01.10.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Köszönöm!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
TóthGábor - 2021-01-10 16:51:28
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?, miért torzít a hangszóró?, autó hangszóró torzít, mitol torzít az erosíto, autós erosíto torzítása, mély hangnál miért torzít az erosíto?, AUTOHIFI tipp, torzít a hangszoró, mélynyomó torzít, autóhifi torzít, miért torzít a hangszóró

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!Hozzászólások


Autohifi City 08:36: Szia! Igen ez kell hozzá. A rendelésnél írd bele azt, hogy JVC ...

22:58: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet egy ...
MECATRON Skoda Fabia Dupla DIN rádió beépítő keret 572276-TT Autospecifikus rádiókeret 2DIN
ojozsef 20:12: Szia! Ha jól nézem, ez az illesztő kell 2009-es Megane II-höz (UpdateList-es rádió). Kell még ...

17:33: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, skoda ...

17:32: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, ...

13:38: Szia! Ez a szerencsés benson HITELTÁRSASÁG. Ennél a cégnél élethosszig tartó hitelezési lehetőséget ...
Segítség autóhifi választáshoz

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

ZsKH'CAhcWI
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfőn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsőszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Előre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erősítő hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erősítőn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erősítőt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
szia
nemrég hozzám került egy crunch drive series fat boy 550w 4ohm 30cm-es mélynyomó milyen erősítőt ajánlanál hozzá ?
Autohifi City 21:57: Szia!
Sajnos a legolcsóbb ilyen típus ez lenne:
JVC KD-X361BT Bluetooth Mechanika nélküli autórádió autórádió - Autóhifi (autohifi-city.hu)
Üdv.

Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


ojozsef
ojozsef
Szekszárd

Moralis
Moralis
Orosháza

Nánási
Nánási
Túrkeve

Kiss Zoltán
Kiss Zoltán
Kunágota

Zotyi
Zotyi
Kaposszerdahely