AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

vw jetta, erosítos autó antenn, mélyláda, sal saő1 kapcsolási, kínai, hertz uno, suzuki s cross gyári, autóhifi szombathely, suzuki s cross, magnat classic 360

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Gyakran hangzik el autóhifi fórumokon a:
„Van egy 4x53 Wattos autórádióm, vagy egy 2500 Wattos autóhifi erősítőm és hány wattos hangszórókat vegyek hozzá?” jellegű kérdés. Íme itt a meglepő válasz...

Ha valóban jó hangszórókat akarsz beszerezni, olyan hangszórókat, amelyeknek tökéletesen elégedett leszel a hangjával, akkor a Wattokat óriási ívben el kell felejtened.

Tudom nehéz elszakadni, mert a tapasztalatlan autóhifi kereskedők, a haverok az autóhifi fórumon, az autóhifi prospektusok és a készülék leírások is sokszor wattokban beszélnek.

Több írás is szól a tudástárban a wattokról nézegetésének feleslegességéről, de röviden leírom itt is, hogy miért nem kell ezeket nézegetni.Miért nem jelentenek az autóhifiben semmit sem a Wattok?

Mivel nincs egy egységes mérési módszer a hangszórók és az erősítők teljesítményének mérésére, ezért ugyanazon készülék csúcsteljesítménye lehet 5 Watt és 2500 Watt is.

 

Tulajdonképpen bármekkora teljesítményt rá lehet írni egy erősítőre, vagy hangszóróra, mert biztosan lesz egy olyan, a valós körülményektől totálisan elrugaszkodott mérési módszer, amellyel egy még egy kis gagyi 10 centis hangszóró is elvisel 5000 Wattot (persze egy tized másodpercig)...

A gyártók tisztában vannak azzal, hogy a vevők wattok alapján tájékozódnak és ezt ki is használják amennyire csak lehet.

Óriási feliratokkal hirdetnek több száz, vagy több ezer wattokat a hangszóróikon, vagy erősítőiken és így könnyebben el tudják ezeket adni.

 

A nagyotmondást senki sem bünteti, nem is tudná, hiszen lehet csinálni egy olyan őrült szabvány szerinti mérést, amely szerint tényleg tudni fogja a hangszóró a feltüntetett óriási kamuteljesítményt produkálni, persze totál életszerűtlen körülmények között.

A probléma csak az, hogy az eszement kamu teljesítményadatok ma már nem csak a gagyi kínai autóhifiken, hanem a komolyabb gyártók készülékein is megjelentek. A neves gyártóknak is csatlakozniuk kell a nagyotmondók táborához, ha el akarják adni a termékeiket a még tapasztalatlan wattfüggő autóhifi rajongóknak.Miért felesleges a Wattokat nézegetned?

Hangszórók esetében az, hogy mekkora teljesítményt bír ki a szerencsétlen kis hangszóró még semmit nem jelent, hiszen úgy is az a fontos, hogy ebből mennyit tesz az hallhatóvá és az a hang milyen szépen szólal meg.

 

Azért teljesen felesleges a teljesítmény alapján választanod, mert ha igaz is lenne, amit ráírnak teljesítményként az autóhifire, az még cseppet sem utalna arra, hogy az hogyan fog szólni.

autóhifi megaphoneEz a filmekből jól ismert rendőrségi tömegoszlató tölcséres beszédhangosító is nagyon hangos, de te is elbírod képzelni, milyen pocsékul szólhat zenével. Teljesítményre lehet akkora, mint egy frankó hifi hangfal, de közel sem fog olyan élvezhetően megszólalni.

Rengeteg különböző méretű, különböző összeszerelésű hangszóró és millió féle erősítő kapcsolás létezik, amelyek mind másképpen szólnak, egyesek hallgathatatlanul pocsékan, míg mások gyönyörűen bírnak megszólalni.

 

Ezeket a hangzásbeli különbségeket Te is fontosabbnak fogod találni, mint azt, hogy mekkora teljesítményt visel el elméletileg a hangszóród.Akkor mégis mi alapján válassz autóhifi hangszórót?
 


A hangszórók mérete
fontos:


Az autóban ugye adottak a rendelkezésre álló helyek méretei. Azt már gondolom Te is tapasztaltad, hogy a nagyobb átmérőjű hangszórók szebben szólnak. Nagyobb méret esetén több a mély és még teltebb hangúak is a hangszórók.

A legtöbb autóban elől 16cm átmérőjű hangszórók vannak, ezek mérete már elegendő egy élvezhető hanghoz.

Akkor van gond, ha ettől kisebb átmérőjű hangszórókból akarsz élvezhető hangot kihozni. Ez nem fog menni, még akkor sem, ha az a kis nyamvadt 10cm-es hangszóró tricsilliárd wattos, hiszen a mérete miatt képtelen lesz a mély és a teltebb középhangok megszólaltatására.

Ilyenkor szokás a kalaptartóba elhelyezni nagyobb méretű ovál, vagy 20 cm-es több utas hangszórókat, amelyek már élvezhető hangot és mélyeket tudnak produkálni.

Ha erősítő is van az autóban, akkor nem kell erőltetni a hátsó hangszórókat, hanem egy ajtópanel segítségével be kell építeni egy 16-os szettet és hátra csak a mélyládát kell betenni.
 


A hangszórók márkája is félrevezető lehet:


Sokan tévesen ragaszkodnak nagy nevű gyártók hangszóróihoz, amelyek ugyan elég jók, de ár/hangzás arányban azért sokkal gyengébbek, mint néhány kevésbé ismert autóhifi specialista gyártók hangszórói. Ne ragaszkodj feltétlenül a nagy nevekhez...

Azt javaslom, hogy amennyiben van lehetőséged rá, hallgass meg minél több hangszórót, mert valójában csak egy meghallgatás során dől el, hogy melyik hangszóró szól szebben a teljesítménytől és márkától függetlenül.

A másik hiba, hogy sokan képesek megvenni, olyan echte kínai gagyi, olcsó cuccokat, amelyek irtó pocsékul és fülsértően szólnak. Ezeket a termékeket az olcsó ár, a csiricsáré csomagolás és külső, valamint az óriási kamuteljesítmény jellemez. Most nem akarok három betűből álló Amerikainak titulált itthon kapható márkaneveket emlegetni, de ezek nagy ívben kerülendőek, mert ugyan sokwattosak, de borzalmasan szólnak.

Ne tévesszen meg a külső, ne legyen vonzó az ár/watt arány, próbálj minden esetben több hangszórót meghallgatni, vagy inkább egy tapasztalt autóhifis és ne egy bolti eladó véleményére adni.
 


A hangszórók ára jó alap a rangsoroláshoz:


Eddigi autóhifis pályafutásom alatt arra sikerült rájönnöm, hogy az autóhifi készülékek (hangszórók, erősítők, autórádiók) hangja az ár emelkedésével egyre jobb lesz.

Az a tapasztalat, hogy sem a külső, sem a prospektusba írt marketing rizsa, sem a teljesítmény, sem a jól csengő márkanév nem képes annyira jól tükrözni egy hangszóró jóságát, a meghallgatáson kívül mint az ár.

Persze vannak túlárazott autóhifi hangszórók, ezért minden esetben próbálj több márkát és több árkategóriát meghallgatni, hogy számodra is egyértelmű lehessen milyen hangszórót kell majd választani.
 


Egy tapasztalt autóhifis szava sokat segíthet:


Néha én is beleolvasok fórumokba, akaratlanul is kihallgatok üzletekben beszélgetéseket, ahol a lelkes kereskedők, az elvakult márkafüggők vezetik a szegény világtalanokat...

 

Amennyiben nincs lehetőséged a hallgatózásra, akkor próbálj meg valamennyire tapasztalt autóhifi szerelőktől tanácsokat kérni.


Ne kezdő autóhifisektől, vagy eladóktól kérj tanácsot, akiknek nem fordult meg még csak néhány autóhifi a kezük között, mert lehet, hogy ők még mindig a wattokat számolgatják, vagy vakon esküsznek egy XY márkára.

Lehetőleg műhelyt keress és ne boltot, mert az üzletekben, maximum csak a demófal nyújtotta sovány tapasztalat ad alapot az eladó tanácsainak, az autóhifi viszont teljesen másképp szól beépítve, mint a demófalban.

 

...de a legjobb minden esetben az, ha sok hangszórót hallgatsz meg és legvégül a füledre hallgatsz.(75 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: legjobb autohifi hangszóro márka, mi a kulombseg a mely es mélyközép hangszoro kozott, AUTOHIFI tipp, autóhifi hangszórók, mélynyomó hangszóró márkák, spectron sp a4150 használati utasítás, nagyon jó hangszórók kocsiba, mnc do all hány wattosak, mekkora erosítot vegyek, hifi seat incába

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?


spl

Heló olyan kérdésem lenne hogy van egy SPECTRON SPA-1500D monóm és hogy passzolna hozzá egy SPL Dynamics PRO 15D2 mélynyomó ????
Elsőszett pedig SPECTRON SPA-4150 4 ch erő meg egy AXTON CAX-70 es szett 4 db 20cm mély
                                      4 db 10cm közép
                                      4 db magas  (ez jól passzol ???)
full aktív a rendszer!!
előre is köszönöm : Dani :

(7 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sebők Dániel - 2012-05-20 09:39:19
Válasz erre a hozzászólásraBora fullfull

 Üdv nyár végén szeretném feldobni a kocsit. Első hátsó szettet valamint mélyládát is szeretnék bele a lehető legjobb minőségben olyan 200-250 körül van a plafon. Van egy pioneer mvh-x580dab fejegységem ezt nem szeretném cserélni. A beszerelést rátok bíznám.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
David - 2017-03-27 22:37:25
Válasz erre a hozzászólásraMazda 323

 Sziasztok!
 
Szeretnék a 99-es kis mazda 323-ba egy pár hangszórót. Az lenne a gond, hogy nem értek hozzá, és nem is akarok csak a jobb oldali hangszórónak kiszakadt a membránja és ki akarom cserélni valami nagyon egyszerű hangszóróra. Nem kell hihetetlen hangzás, csak rádió hallgatásra kellene. Ehhez kérnék tippet, hogy milyen hangszórót vegyek (tényleg egyszerű kéne, szeretnék 15 000 ft/pár-ból kijönni.
Köszönöm!

(16 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
atomicboy - 2012-09-01 21:47:22
Válasz erre a hozzászólásraMazda 323 hangszóró

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Ez a hangszóró való bele, [katt] jó minőségű és az ára még beszereléssel együtt is bele fog férni a pénzügyi keretbe. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-04 12:07:56
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm!

Köszönöm!
Még azt szeretném kérdezni, hogy a 2 utas koax és a háromutas hangszóró között sok a különbség, vagy csak a vájtfülűek hallják jobbnak a háromutast?
 
 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
atomicboy - 2012-09-04 17:18:48
Válasz erre a hozzászólásra3-2 utas hangszóró

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Teljesen mindegy melyiket választod, mert koax hangszórók esetében a 3 "hangszóró" 98%-ban csak dísz...
 
Lehet, hogy van mögötte egy kis piezo lap, de ha lekötöd nem fogsz még vájt füllel sem különbséget hallani. 

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-11 13:58:01
Válasz erre a hozzászólásraElső szett

Szia! Van egy Peugeout 206-om . Az első gyári szettet szeretném le cserélni! 16 cm-es mély közép van az ajtókban. Kenwood kmm-125 lesznek hajtva! 2 utas szettet szeretnék Tudnál nekem ajánlani hangszórókat? ár max 35ezer-ig

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Barna - 2019-10-10 15:22:56
Válasz erre a hozzászólásraElső szett

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Én ezt ajánlanám hozzá: Első szett Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-10-10 17:44:01
Válasz erre a hozzászólásra Köszönöm szépen!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
atomicboy - 2012-09-11 14:50:45
Válasz erre a hozzászólásraGyari hangszorok csereje

Hello!
Adott egy Sony CDX-GT310 (amit mar regebben vettem) fejegyseg egy Vectra B-be. Nagyon rosszul szolnak a gyari hangszorok az autoban, szerintem itt lesz a kutya elasva, nem pedig a fejegysegnel. A kerdesem az lenne, hogy milyen hangszorokra erdemes lecserelni a gyariakat, ami meggyozoen szoljon ezzel a fejegyseggel a Vectraban, esetleg erdemes mind a 4 ajtoban lecserelni vagy eleg csak az elso kettoben. Az osszeg amit a hangszorokra szannek 30-40000 Ft. Ha viszont van egy megfelelo rendszer ami bevalt ebben a tipusban 80-100000 forintot raszannek, de az idealis csak a hangszorok csereje lenne, mert a fejegyseg ujszeru allapotban van.
Valaszod elore is koszonom!

(4 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Laci - 2012-09-19 12:26:25
Válasz erre a hozzászólásraVectra B autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Sajnos a SONY autórádiók erősítő nélkül hangszórókkal nem szólnak túl szépen, volt már ügyfelem, aki emiatt hozta vissza és cserélte ki a rádióját, de jó hangszórókkal azért lehet javítani a helyzeten.
 
Ha rám hallgatsz, akkor alaposan kiszigetelteted az első ajtódat bitumenlapokkal, ez rengeteget fog dobni az első szett hangján és vásárolsz egy 45-60ezer körüli első szettet (Focal-okat érdemes nézegetni  [katt] ) ami már igazán kellemesen fog szólni. Ha az jtó ki van csillapítva, akkor még a mélyeidre sem lesz panasz.
 
80-100e + szerlésből viszont kijönne egy használható 4 csatornás erősítő + első szett + mélyláda összeállítás is, ha gondolod erre is tudok egy ajánlatot adni. Ez az olcsóbb első szett miatt nem fog olyan szépen szólni, mintha az előző változatot vennéd, de az erősítő és láda miatt jóval dinamikusabb lenne.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-22 12:06:43
Válasz erre a hozzászólásraKoszonom!

Hello!
Koszonom a valaszod, mostmar maskepp dontenek ha autoradiot kellene vegyek, de akkor ez jonak nezett ki. Ugy nez ki akkor marad a B valtozat, szoval a 4 csatornás erősítő + első szett + mélyláda osszeallitas, ha nem nagy keres jo lenne ha tudnal adni egy ajanlatot erre is.
Koszonom szepen a valaszod!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Laci - 2012-09-22 12:14:21
Válasz erre a hozzászólásraVectra B autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Erősítő 29.900.- : [katt]
Első szett 29.900 : [katt]
Első szett olcsóbb opció 22.900.- : [katt]
Láda, csúnya de jó 19.500.- : [katt]
Láda, jó dögös hanggal 29.990.- : [katt]
 
Ez kb. ki is meríti a keretet, ha ilyen autóm lenne és ekkora lennye a pénzügyi keret, akkor a fentieket venném meg.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-23 13:20:21
Válasz erre a hozzászólásraSanyi81

Sanyi81


Kecskemét
Hozzászólások: 1
Reg.: 2012.09.28.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia,Sziasztok!
Ezek a wattok megörjítenek engem is. Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban,mégpedig: az automban már majdnem teljesen kész a hifi,de nem tudom hogy milyen és mekkora teljesítményű erösitőt vegyek a mélyládámhoz,ami egy saját magam készitett láda Pioneer tsw-121spl hanszóróval van szerelve,az van ráírva hogy 750/2000watt. Az autó egy Audi A4 sedan,fejegység-Alpine Cde 9882Ri, Erösítö-Monacor Carpower4/400-as, a 4 ajtóban(ami zajcsillapítva van)-Kicx ALQ 6.2 . Amit kinéztem erősitőt a ládához az egy Macaudió Micro X1000,szerinted jó választás vagy sem. Esetleg mit ajánlanál????
Válaszod előre is köszi!

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sanyi81 - 2012-09-28 11:25:00
Válasz erre a hozzászólásraErősítő mélysugárzóhoz

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Az a Mac Audio erősítő elég kis gyenge darab, függetlenül attól, hogy hány Watt van ráírva.
 
Ne Watt alapján nézegess, mert a 60e körüli árkategóriában, mindegyik erősítő közel akkorát szól, mint a Mac.
 
A Te mélysugárzódhoz, 90-100e körül kellene erősítőt nézni, mert a készülékekre firkált Wattoktól függetlenül, ebben az árkategóriában van akkora ereje az erősítőknek, amivel szépen meg tudod hajtani a mélysugárzódat. 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-10-03 11:12:44
Válasz erre a hozzászólásramondeo

Szia,
kombi autóba gondoltam ki ezt:
hertz Esk első szett,
hertz HE4.1, vagy audison sr4
JBL bandpass láda
vagy hertz ds box 30, esetleg valami zárt
nem szeretném ha rezegne az autó, hangot szeretnék, tisztát, az autón belül... ) a fejegység marad a gyári blaupunkt travel pilot ex (lehet ebben megszakító az erősítőre nézve? vagy hogy kéne nem leszívatni az akksit?)
előre is köszi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
arabic - 2012-09-30 17:34:06
Válasz erre a hozzászólásraMondeo autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
A szett jó választás, az erősítők sem rosszak, viszont a bandpass ládát nem ajánlom, pláne a JBL-t. Ládából zártat kellene venned, nem kell feltételenül 30-ast, ha a hertz ds box 30 árában keresel valamit, akkor érdemesebb 25-öst zártat venned, mert ebben az árban még elég lusták a 30-as hangszórók, a 25-ös viszont már ilyen árkategóriában is gyorsnak mondható, ráadásul a mélyérzet is több. Itt lesz az összes zárt mélyláda:  [katt]
 
A rádió kikapcsolásával, automatikusan kikapcsol az erősítő, így semmit nem kell majd beépítened.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-10-03 11:56:57
Válasz erre a hozzászólásraRádió, hangszóró

Szia!
Szeretném megkérdezni a következőt: meglepibe szeretnék venni egy autórádiót és két első hangszórót egy Peugeot 405 1991.decemberi autóba.
Ezek megfelelőek lennének?
JVC KD-X30
SONY XS-F1337SE vagy
SONY XS-F1727SE
(Igazából azt sem tudom, hogy hány cm-es hangszóró kell.)
Előre is köszönöm!
 
 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
vildiko - 2012-10-09 12:38:37
Válasz erre a hozzászólásraRádió, hangszóró

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Az autórádió nagyon jó választás de a Sony hangszórókat semmiképpen sem ajánlom. Tudom, hogy jó márka, jó tévét és videókamerát gyárt, de autóhifiben nem egy nagy durranás.
 
Ha ilyen árban keresel hangszórót, akkor inkább ezt: [katt] vagy ezt [katt] kellene választanod.
 
Előre viszont semmiképpen sem tennék koax hangszórót, mert a lábnál lévő, mélyen a kárpit alá bújtatott hangszórónak nem fogod hallani a magasait, így eléggé tompán fog szólni.
 
Igaz a szettek [katt] kicsit drágábbak, de a külön műszerfalon elhelyezhető magassugárzó miatt nem fognak olyan tompán szólni, mint az egybeépített koax hangszórók. Ha mégis a szett mellett döntesz, akkor ezekkel lenne érdemes az alacsonyabb árkategóriában barátkoznod: [katt] [katt] [katt]
 
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-12 09:27:30
Válasz erre a hozzászólásraKérdés

 Üdvözlöm!
Egy kis Citroen Saxom van.
jvc kd-x30-as fejegységem van.
Az első ajtóban gyári 130mm-es hangszórókkal.
A hangszórók nagyon csörögnek kicsit nagyobb hangerőnél.
Milyen hangszórót ajánlana hogy valami rendes hangzás legyen. 
Mi a véleménye a 2,3 utas hangszórók hangzásáról?
Sajnos az anyagi helyzetem nem nagyon engedi meg a komolyabb fejlesztéseket.
Még egy kérdésem volna hogy amikor beállítom a készülék fényerejét, egy perc mulva élesen kezd világítani.
Nem lehetne valahogy beállítani ezt?
Előre is köszönöm válaszát
Tisztelettel: F Zsolt

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
F Zsolt - 2012-10-14 19:50:25
Válasz erre a hozzászólásraCitroen Saxo autóhangszóró

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Nem leszel sokkal előrébb, ha a gyári 13-asokat lecseréled, mert azok a kis felületük miatt szólnak olyan gyengén. Tudom hogy nem szívesen vágatod ki a kalaptartót de ár/hangzás arányban az ovál hangszórókkal [katt] járnál a legjobban.
 
Lecserélheted a kis hangszórókat is elől, nem fognak olyan tompán szólni, mint a gyáriak de nagy javulásra nem kell számítanod: [katt]
 
Egy normális hangú 13cm-es 10.000.- Ft körüli összegbe kerül/pár és pont ugyanennyi egy dögös hangú ovál is párban, ezért merem neked inkább ezeket ajánlani.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-15 12:57:05
Válasz erre a hozzászólásraKérdés Köszönet a válaszáért.

 Üdvözlöm!
Köszönöm a válaszát és az ajánlatokat amit adott.
Ma délelőtt jutott eszembe hogy van nekem elfekvőben 2db HS 400-as hangfalam és abban dobozonként 2db 20cm étmérőjű mélysugárzó gumis szélű
1db magassugárzó 8cm átmérőjű
1db ovál középsugárzó
Ön szerint fel tudnám én ezeket használni valahogyan az autómban?
És mit jelent az hogy subvófer vezérlés, mert ezt tudja a JVC fejegységem.
Vagyishogy tudnék-e mélyhangot kicsiholni belőle erősítő nélkül.
Köszönöm megtisztelő válaszát
Üdvözlettel: F Zsolt

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
F Zsolt - 2012-10-15 15:54:39
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
én bedobnám a csomagtartóba a két Videoton hangfalat és rákötném a JVC-re, ha nagyon eko megoldást akarsz.
 
 Egyébként emiatt nem fúrnám szét a kalaptartót, ráadásul a hangfalból roncsolás nélkül azt hiszem a hangváltót sem lehet rendesen kiszedni.
 
Működhet vele, de egy halom meló lesz mire beépíted a kalaptartóba, ráadásul a súly alatt a kalaptartó meg fog hajlani, a lyukakért sem fog rajongani a vevő, ha el akarod később adni az autót.... passz. Szerintem többe fog kerülni a leves, mint a hús. Egy jó oválal jobban jársz, de nem akarom ráderőltetni.
 
A subwoofer vezérlés, csak egy kimenet, amire erősítőt kell kötni, alapból csak egy sima RCA kábelt jelent, ami a dekkeken, vagy CD lejátszókon van, tehát arra nem tudsz mély hangszórót kötni.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-15 16:13:49
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Bocs, hogy levideotonoztam az Orion hangfaladat Régen volt már.... 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-15 16:15:43
Válasz erre a hozzászólásraJVC világítás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Majdnem elfelejtettem. Most nincs előttem a készülék, de előfordulhat, hogy a menüjében be lehet időpontot is állítani, amikor a készülék csökkenti a fényerőt.
 
Ha nem ez a gond, akkor az is lehet, hogy rosszul van bekötve a memória szál és elfelejti a beállításokat és visszakapcsol nagy fényerőre, bár telefonon ebben többet tudnék segíteni. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-15 12:59:59
Válasz erre a hozzászólásra Olyan áldottnak és teljesítettnek érzem magam. Nem szívesen vásároltam meg ezt az üres ATM kártyát, amit onlineről hallottam, mert minden túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, de meglepődtem, amikor a munkahelyemen lévő barátom megkapta a kártyát a garantált ATM kártyáról, amit mindketten megerősítettünk tényleg működik .. Valóban, a kártya haladéktalanul dolgozott, próbáltam is. Azóta naponta 10 000 dollárt vontam le a kártyáról, ami a pénzem a saját számlámon volt. Örülök, hogy végül megpróbáltam, ez a kártya valóban megváltoztatta az életemet pénzügyileg anélkül, hogy elkapta volna, az igazi valóban működik, és gazdag lett nekem! Ahelyett, hogy hitelt kapnék, azt tanácsolom, hogy most kapja meg ezt az üres bankkártyát! Lépjen kapcsolatba velük most! E-mail: rickatmcardoffer1@gmail.com OR WhatAspp via_ +1) 2533923198

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mr Johnson H - 2018-01-27 23:06:35
Válasz erre a hozzászólásraBe-Ki kapcsolás MVH-1400 UB Pioneeron?

Üdvözlöm!
Nem kaptam a fenti készülékhez magyar nyelvű használati utasítást. Ennek hiányában nem tudom, hol van a ki-be kapcsolója a készüléknek. A bekötése szabályos de így is csak hangerő levétellel tudom elhallgattatni. Az autó indításával együtt indul  a készülék. Szeretném ha én kapcsolhatnám be amikor szükségesnek érzem.
Válaszát előre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szabados László - 2012-10-15 09:49:40
Válasz erre a hozzászólásraBe-Ki kapcsolás MVH-1400 UB Pioneer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Az SRC gobot kell hosszan nyomva tartani.  

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-15 13:02:10
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi építés 0-ról...

Üdvözlöm!
Egy Skoda Feliciám van. Szeretnék bele egy normális rendszert mert a gyári 2db 13-as elöl és egy MNC fejegység annyit sem tud mint egy kínai rádió.. Nem egy lépésben szeretnék megvenni mindent és nem a legdrágábbakat szeretném megvenni de a minőség sem elhanyagolható--Vagyis ez lenne a fő szempont. Amit szeretnék:
-fejegység
-első szett,+esteleg ovál
-erősítő+láda
Mivel az első szett csak 13-mas ezért gondolkodom a kalaptartóba +2db oválon is, de ebben inkább segítséget kérnék... Fejegységben mechanika nélkülit szeretnék..  fejegység 30eFtköröl, szett max20eft, ovál? láda+erősítő max60eFt
Segítséged előre is köszönöm!
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Molnár Ferenc - 2012-10-17 12:13:09
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi építés 0-ról...

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
persze, mert az ehte kínai...
 
Bele lehet tenni 16-ost is, az a gond, hogy egy olcsó szett és egy olcsó ovál helyett Te is jobban fogod élvezni egy drágább első szett hangját. Nagyobb fless, ha előről szól egy jó hang, mintha mindenhonnan egy gagyibb.
 
Rádióból a JVC-ket nézegesd, mert hangra és szolgáltatásra is kiemelkednek az átlagból.
 
Szettnek, ha összedobod az ovál és a 13-as szett árát, akkor [katt] vagy [katt] vagy [katt] vagy [katt] vagy [katt] vagy [katt]
 
Erősítőből mindenképpen érdemes 4 csatornásat venni, mert a rádió kevés lesz a szett hajtásához, én magamnak ezt venném ilyen árban: [katt]
 
Ládából, ha jó neked a bassreflex hangja, akkor szerintem ez éri meg a pénzét leginkább: [katt]
 
Mielőtt megkérdeznéd, kondi nem kell bele
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-18 10:45:04
Válasz erre a hozzászólásraSAAB 9000 hangrendszer

Kedves Autohifi City,
szeretnék tanácsot kérni.
Egy 94-es évjáratú SAAB 9000 személygépkocsi hangrendszerét szeretném felújítani,mert a gyári megoldással nem vagyok túl elégedett.
Az autóban 8 db hangszóró van, 2-2 darab a műszerfal tetején, közel az A oszlophoz (oldalanként 1 db 5 cm átmérőjű magassugárzó, valamint 1db 10x10 cm-es szangszóró 
A többi hangszóró hátul kapott helyett a csomagtér felső részén a kalaptartó mellett, a C oszlopnál. ( oldalanként 1 db 10x10cm-es hangszóró, valamint egy 24,4x16,5cm-es ovális hangszóró
A hangfalakat jelen pillantban egy egyszerű Sony CD-játszós autórádió hajtja, külön erősítő nincs az autóban.
A gyári hangszórók Nokia gyármányúak.
Az elképzelésem az lenne, hogy ezeket a hangszórókat lecserélve (nem megfúrva a kalaptartót vagy az ajtókárpitokat) szeretnék jobb hangzást elérni.
A kérdésem az volna, hogy milyen hangszórókat illetve milyen erősítőt, esetleg új fejegységet lenne érdemes beszereznem.
A "projektre" kb. 100-150 Forintot tudok maximálisan szánni. Nem az a célom, hogy a pirosnál állva leremegjen a rendszámtábla az autóról, hanem, hogy egy tisztább, teltebb hangzást kapjak, főként rockot és metál zenét hallgatok.
 
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Maros Kornél
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Maros Kornél - 2012-10-17 15:47:07
Válasz erre a hozzászólásraSAAB 9000 autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hűűű...
Nem egyszerű.
Az a bibi, hogy a rock zene jó hangminőségű autóhifi komponenseket igényel, különben fülsüketítő lesz még kis hangerőn is, a másik gond, hogy a jó hanghoz, 16-os szettet kellene az ajtókárpitba tenni, ott meg bizony nincs hely. Egy megoldás van, ha jó hangot akarsz, hogy [katt] ajtópanelt építesz, vagy építünk a térképzseb helyére. Ezt mi is meg tudjuk neked, csinálni, ha valahogy eljuttatod nekünk az ajtókárpitodat.
 
Nincs értelme kísérletezni 10 centis hangszórókkal és oválokkal, mert ezeknek a koax hangszóróknak közel sincs olyan komoly hangszórókészletük és hangjuk, mint a 16-os első szetteknek. Maga a 10 centis méret is eleve gond, mert csak nagyon vékony közepet ad, tehát elég ordítós lenne a végeredmény.
 
Az összegből, lehet jó kis rockos - metálos összeállítást csinálni, csak az elejével kellene kezdeni valamit.
 
Mit szólsz hozzá? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-18 11:15:37
Válasz erre a hozzászólásraMerci ML

 Szia!
Mit ajánlanál a gyári hangszoró szett helyett ami meg is szólal de elérhető áron van?
 
Első ajtók 16,5
Hátsó ajtók 13
Esetleg még egy helytakatékos mélyláda az ülés alá.
 
Köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Laci - 2012-10-19 14:26:24
Válasz erre a hozzászólásraElső szett

bpisti

bpisti


Halásztelek
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.10.17.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hali az érdekelne h mi a külömbség ha van hangváltó az első szetten v ha nincs? Ha erősítőre kötöm akkor mindenképpen kell a hangváltó? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
bpisti - 2012-10-21 20:02:09
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Mindegyik szettben van hangváltó, mert a kis magassugárzó azonnal kipukkan, ha a mélyközép tartomány is rámegy. Ahol nem látsz hangváltót a szettnél, ott is van egy kis kondi beépítve a magassugárzó vezetékébe.
 
A hangváltó a drágább és jobb hangú szettekhez már külön dobozban van, a hangváltó itt már a középsugárzóról levágja a magasat is, több és jobb minőségű alkatrészekből épülnek fel az ár emelkedésével. Ezáltal a hangjuk is jobb. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-10-22 14:03:11
Válasz erre a hozzászólásraOpel Vectra B

WB88

WB88


Szentpéterfa
Hozzászólások: 5
Reg.: 2012.09.20.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Hello!!
Vectra B autóm gyári hangszóróit szeretném lecserélni. 30-35e. árkategóriába milyen hagszóró szettet tudnál nekem ajánlani??? A Fejegységem egy JVC KD-X50BTE
Segítséged előre is köszönöm!!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
WB88 - 2012-10-24 22:22:16
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Az első és hátsó gyáriakat is akarod cserélni, vagy csak az elsőt?
Én a hátsót nem cserélném, "elpazarolnám" a pénzt egy jobb hangú első szettre, mert jobb előről egy profibb hang, mint mindenhonnan egy középszerű. A hátsót átfaderelném előre és hallgatnám a jobb minőségű első szettet, pl. ezt: [katt] , most vitték le az árát 40-ről 35-re.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-25 22:40:38
Válasz erre a hozzászólásraWB88

WB88


Szentpéterfa
Hozzászólások: 5
Reg.: 2012.09.20.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!!
Köszönöm a válaszod. Csak az elsőket szeretném lecserélni. Arra gondoltam még, hogy kiszigeteltetem az első ajtókat és akkor talán egy kis mély is lesz az autóba. Szigetelésre mit tudnál ajánlani??

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
WB88 - 2012-10-26 18:34:17
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szuper ötlet! Nagyon jó hatással lesz a mélyekre.
Hoppá, sajnos nálunk ez a kategória nincs még rendesen feltöltve, [katt] Vagy vársz egy pár napot és akkor feltöltjük (lesz egész eco árban bitumenlapunk is), vagy egy autófesték boltban vásárolsz ilyen lapokat és akkor te is meg tudod csinálni.
Vagy megcsináltatod velünk,  [katt] Anyaggal együtt 21.000 az első 2 ajtó.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-29 13:07:13
Válasz erre a hozzászólásramit vegyek

Üdv.
Van egy Opel Astra G-m.
Pionner Mvh 1400 Ub fejegység és a gyári hangszorok vannak benne ugy vettem az autot.
Eléggé patognak nem szolnak tisztán.
Milyen hangszorokat javasolna a gyáriak helyére, abban az esettben ha csak elsö ajtoban cserélnék ?
ÉS ha mind a 4 ajtoban?
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kiss István - 2012-11-02 17:12:55
Válasz erre a hozzászólásramit vegyek

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Én vagy Kicx vagy Mac Audiót raknék bele. Konkrétan ezeket:
Előre:
Hátra:
Remélem tudtam segíteni.
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-05 21:59:39
Válasz erre a hozzászólásraoctaviába ovál hangszóró

erijanos

erijanos


Komárom
Hozzászólások: 6
Reg.: 2014.12.30.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia,
az lenne a kérdésem hogy új kasztnis octáviába a kalaptartóba milyen ovál 3utast ajánlasz amit erősítővel hajtanék meg. Van egy mélyládám is ami nem igazán szól szépen kis hangerőnél. Az a cél hogy kis hangerőnél is szépen szóljon. Van vmi javaslatod milyet vegyek bele?
 
 
 
Köszi előre is!
 
Üdv!
Jani

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
jancsaj - 2012-11-14 08:14:17
Válasz erre a hozzászólásraswift gyári hangszóró csere

 Szia!
Azt szeretném kérdezni,hogy mire cseréljem le a swift(sedan)gyári hangszóróit  egy JVC KD X40 fejegységhez?Segítséged köszönöm!
Jani
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Jani - 2012-11-14 16:52:24
Válasz erre a hozzászólásraErősítő tönkreteheti az első szettet?

 Tisztelt Autóhifi City!
 
Egy macAudio ZX 4000 (100 W RMS / 200 W max @ 4 Ohm ) erősítő képes-e kárt tenni egy udimension JR Comp 6-os szettben (70 W RMS / 150 W max @ 4 Ohm ).
Attól most kérlek tekintsünk el, hogy minőségben mennyire nem egy kategória a két egység.
Azért kérdezem, mert tisztában vagyok vele, hogy normál körülmények között nem érvényesek az erősítőkre írt nagy teljesítményértékek, de ebben az esetben pontosan mennyire nem érvényes vajon?
Nyilván itt az is számít, hogy a szettet egy felüláteresztő szűrőn hajtanám, ami viszont pont a nagy energiát igénylő mélyeket vágja le, ezzel is csökkentve a hangszóróra jutó terhelést. 
Ha odafigyelés nélkül veszélyes a párosítás, akkor milyen erősítőbeállítást javasol ebben az esetben? 
Válaszát előre is köszönöm,
Üdv:
Feri

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Keeper - 2012-11-16 13:47:56
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
[katt] ide minden le van írva témáról.
 
Tömören a lényeg: csak akkor megy tönkre a hangszóród, ha torzítást hallasz. Ilyenkor a hangszóróra érkező hallhatóan torz jel leégeti a magas, majd a közép tekercsét is.
 
Ha nagyon erős az erősítőd a hangszóróhoz, azt is meg fogod hallani, ilyenkor egy hatalmas csattanással nekikoppan a középsugárzód tekercse a pólusvasnak.
 
Tulajdonképpen bármekkora erősítő jó a szettedhez, ha nem tekered torzításig a hangerőt, vagy nem koppan fel a tekercs nagy hangerő esetén. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-16 14:04:47
Válasz erre a hozzászólásraGolf 2 be első szett

 Üdv.
 
VW Golf 2 - be szerinted milyen első szettet vegyek? 16-osat akarok tenni az első ajtóba hangszóró kiemelővel. Dance zenét hallgatok. Audio System MX165 Plus vagy Ground Zero GZIC 650X közül melyik jobb? Ha egyiket sem ajánlod, akkor milyet vegyek?
Mélyláda nem lesz benne, mert szükségem van a teljes csomagtartóra. Helyette kalaptartóba teszek 2db nagyovált. JVC CS-FX6922 vagy JVC CS-V6946E
40ezer Ft körüli a keret a 2 nagyoválra és az első szettre.
Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lénárd - 2012-11-23 19:17:14
Válasz erre a hozzászólásraGolf 2 be első szett

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Én előre az MX-165 pluszt raknám, hátra pedig én inkább a Kicx ICQ-693-at raknám. Sokkalta jobb mint a JVC ovál. Üdv

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-25 13:07:09
Válasz erre a hozzászólásrakábelek

 Üdv.
Milyen kábeleket vegyek hozzá, ha külön erősítőt nem használok, csak a fejegység erősítőjét, ami RMS 4x19W
Tehát amikhez kell a kábel:
fejegység
első ajtókba lent 1-1 mélyközép
A oszlopba 1-1 magas
kalaptartóba 2 ovál.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lénárd - 2012-11-26 20:07:55
Válasz erre a hozzászólásraHangszórókábel

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Ha nincs az autóban gyári kábel, akkor MAX 1.5 ÁTMÉRŐJÜ HANGSZÓRÓKÁBEL ELÉG BELE. Üdv

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohificity - 2012-11-27 17:34:27
Válasz erre a hozzászólásraKicx ICQ-693

 Üdv. 
Bocs h ismét zavarlak, de nem találom sehol sem az általad javasolt Kicx ICQ-693 hangszórót. Az lehet h egy karaktert elírtál véletlenűl? Olyat találtam, h: Kicx ICQ-694 és Kicx ALQ-693

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lénárd - 2012-11-27 23:44:29
Válasz erre a hozzászólásraKicx ICQ-693

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Bocs elirtam. Kicx ICQ-694. Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-28 05:09:41
Válasz erre a hozzászólásraJó választás?

Üdv!
Seat Incába szeretnék venni egy komponens szettet az első ajtókba!
Kinéztem egy Magnat Profection 213-ast.
Hátul a púpba van egy 2x400w-os láda erősitővel.
Kérdésem az lenne jó választás vagy tudnál ajánlani
másmilyen szettet!Mindenféle zenét szeretek halgatni
nem mindig üvöltve hanem inkább a mélyszólamban
szóljón normálisan!
Előre is köszi válaszod
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Varga Gyula - 2012-11-25 10:55:12
Válasz erre a hozzászólásraOvál-erősítő-láda kombináció

Balázs89

Balázs89


Pécs
Hozzászólások: 1
Reg.: 2012.11.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!
 Az autómba most van egy DLD ST-300-as láda, 1 pár Magnat Ultra S 690 oválhangszóró, ezek lettek hajtva egy SAL WRC 500 3 csatornás erősítőről. Az erősítő nem egy erős darab és most szeretnék váltani valami jobbra, kinéztem magamnak már 2 új erősítőt és 3 ovál hangszórót (ami mellesleg lehet hogy nem jó párosítás https://www.autohifi-city.hu//fckeditor/editor/images/smiley/msn/teeth_smile.gif), de tanácsot szeretnék kérni mert sajnos nincs lehetőségem meghallgatni, kipróbálni. Kinéztem két erősítőt:

 -Mac Audio MPX 4500

 -Blaupunkt GTA 470SF
A hidalt üzemmódról akarom hajtani a mélyládámat, 2 kimenetére szeretnék 2 ovál hangszórót, kinéztem 3 párat:

- Mac Audio MXZ 69.3
- FLI Audio Integrator 6x9
- Kicx ICQ-694

Szerinted mi lenne a jó láda-erősítő-ovál párosítás, ami jó hangminőséget, jó hangzást, megfelelő hangerőt ad?

Köszi Szépen!


 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balázs89 - 2012-11-28 09:49:58
Válasz erre a hozzászólásraOvál-erősítő-láda kombináció

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Én erősítőből a Mac Audio MPX 4500 ajánlanám, oválból pedig a Kicx ICQ-694-et választanám. Remélem tudtam segíteni. Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-28 17:54:48
Válasz erre a hozzászólásraFábia

Mazsola

Mazsola


Szabadszállás
Hozzászólások: 3
Reg.: 2012.12.03.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Fábiámba szeretnék hangszórókat veni.
A következő oválokat néztem a kalaptartóba, eröl szeretném kérni a véleményed, tanácsod,
A kalaptartó 12mm osb lapbol van körbe megerösitve 30mm vastag kerettel.
Elég váltózó a zenei izlésem de föként dance.
Kicx ICQ-694
Hertz ECX 690.4
Melyiket ajánlanád vagy esetleg helyetük más tipus,márka?
Az ajtokba jelenleg még a gyári szet van késöbiekbe tervezem a cseréjüket valami hasonlokra kiemelö kerettel.
Kicx STC-6.2
Audio system MX165
Phonocar 2/819
jelenlegi fejegység: Kenwood KDC-415UA
van egy US BLASTER USB 1368 erösitöm
leírás rola:
Output;4 Channel high performance power amplifier
Power;800W
Power; 4 x 80 Watt (4 ohm), 4 x 100 Watt (2 ohm), 2 x 160 Watt (4 ohm)
Frequency response;10-50Khz
Channel; 2⁄3⁄4 channel operational (mixed mono)
kiváncsi lenék valolyában mit tud.
 
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zsofti - 2012-12-07 01:17:28
Válasz erre a hozzászólásraFábia

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
 
Én a Kicx hangszórókat csak ajánlani tudom.
Nagyon jól választassz vele. Szerintem ár érték arányban nagyon jó.
 
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-09 18:49:25
Válasz erre a hozzászólásraSAL

Mazsola

Mazsola


Szabadszállás
Hozzászólások: 3
Reg.: 2012.12.03.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Elözö be jegyzésembe az el maradt van egy SAL xc-102 pro bandpass ládám olcso pénzért. ugy jött hogy nincs benne hangváltó milyet és melyiket ajánlanád hozzá?
válaszodat elöre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mazsola - 2012-12-08 10:58:07
Válasz erre a hozzászólásraSAL

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
A mélyládákba nem szoktunk hangváltót szerelni, mivel a meghajtó erősítőbe beépített hangváltóval állítjuk be a frekvencia vágást.
Üdv,

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-09 19:08:50
Válasz erre a hozzászólásraFábia

Mazsola

Mazsola


Szabadszállás
Hozzászólások: 3
Reg.: 2012.12.03.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Köszönöm a választ! Már meg is rendeltem.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mazsola - 2012-12-09 21:25:18
Válasz erre a hozzászólásrafábia

Mazsola

Mazsola


Szabadszállás
Hozzászólások: 3
Reg.: 2012.12.03.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Véleményt szeretnék kérni a következő erösitöröl mi a véleményed rola és valojában mit tud le adni és milyen minöségü? ki szeretném cserélni komolyabra csak sajna most másra kel költenem.
jelenleg ez van a kocsimba.
 US BLASTER USB 1368
leírás rola:
Output;4 Channel high performance power amplifier
Power;800W
Power; 4 x 80 Watt (4 ohm), 4 x 100 Watt (2 ohm), 2 x 160 Watt (4 ohm)
Frequency response;10-50Khz
Channel; 2⁄3⁄4 channel operational (mixed mono)
ezeket tudtam meg csak rola
Válaszod elöre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
mazsola - 2012-12-24 16:46:54
Válasz erre a hozzászólásraSzia Zsolti!Segitséget szeretnék kérni !Az a helyzet hogy van egy Chevrolet Aveo és abba szeretnék előre és hátulra hangszorókat venni mélyládám és erősitőm az van !Azt szeretném kérdezni hogy milyen hangszoró méret ami jó a kocsimba és hogy milyet ajánlaná?l (nem szeretnék tul sokat költeni a hanszorokra 7-8  ezer ft /pár)
 
Válaszod előre is köszönöm!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Czakó Erik - 2012-12-25 13:54:25
Válasz erre a hozzászólásraUS BLASTER USB 1368

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Sajnos nem ismerem a típust, így nem igazán tudok róla nyilatkozni.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-25 19:18:01
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?, hifi seat incába, mekkora erosítot vegyek, mnc do all hány wattosak, nagyon jó hangszórók kocsiba, spectron sp a4150 használati utasítás, mélynyomó hangszóró márkák, autóhifi hangszórók, AUTOHIFI tipp, mi a kulombseg a mely es mélyközép hangszoro kozott, legjobb autohifi hangszóro márka

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!Hozzászólások


Autohifi City 08:36: Szia! Igen ez kell hozzá. A rendelésnél írd bele azt, hogy JVC ...

22:58: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet egy ...
MECATRON Skoda Fabia Dupla DIN rádió beépítő keret 572276-TT Autospecifikus rádiókeret 2DIN
ojozsef 20:12: Szia! Ha jól nézem, ez az illesztő kell 2009-es Megane II-höz (UpdateList-es rádió). Kell még ...

17:33: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, skoda ...

17:32: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, ...

13:38: Szia! Ez a szerencsés benson HITELTÁRSASÁG. Ennél a cégnél élethosszig tartó hitelezési lehetőséget ...
Segítség autóhifi választáshoz

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

ZsKH'CAhcWI
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfőn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsőszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Előre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erősítő hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erősítőn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erősítőt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
szia
nemrég hozzám került egy crunch drive series fat boy 550w 4ohm 30cm-es mélynyomó milyen erősítőt ajánlanál hozzá ?
Autohifi City 21:57: Szia!
Sajnos a legolcsóbb ilyen típus ez lenne:
JVC KD-X361BT Bluetooth Mechanika nélküli autórádió autórádió - Autóhifi (autohifi-city.hu)
Üdv.

Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


ojozsef
ojozsef
Szekszárd

Moralis
Moralis
Orosháza

Nánási
Nánási
Túrkeve

Kiss Zoltán
Kiss Zoltán
Kunágota

Zotyi
Zotyi
Kaposszerdahely