AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

focal magassugárzó, 1 din mit jelent, punto 2 hangszóró, mc fun 8őw, passat b6 rádió csat, magyar nyelvű haszná, carpower hpb-604 bek, sal wrc 102bp teszt, autóhifi, pioneer mvh-170ub ma

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autóhifi erősítő beállításaAutóhifi erősítő beállítása

Autóhifi erősítő beállítása, a hangváltó beállítása, az autórádió, az első szett és a mélyláda beállítása. Nem egyszerű feladat, de megpróbáltam szájbarágósan leírni. Autóhifi szerelői tapasztalat és jó fül kell hozzá.

A bekötéssel ez a segédletünk foglalkozik: Autóhifi beszerelés

 

Az erősítők beállításához tapasztalat kell és jó fül, egy rosszul beállított rendszer csak töredékét fogja tudni annak a hangzásnak, amelyre vágysz és pénzt költöttél.

 

Mi ingyenesen állítjuk be a rendszeredet, ha nem akarsz kísérletezni vele, akkor hívd Zsoltit a 70 - 450 644 0 telefonon.

 

 

 

4 csatornás autóhifi erősítő beállítása

 

 

A legtöbb 4 csatornás autóhifi erősítőt úgy használják, hogy az első két csatorna hajtja a közép magas hangszóró szettet, vagy szetteket, a hátsó két csatorna hídba kötve hajtja a mélynyomót, vagy mélynyomókat.

 

Erősítő beállítás

Nagyításhoz kattints a képre

 

 

Ha megvan a bekötés és valahogy a fenti rajz szerint néz ki a rendszered, akkor a következő a teendő...

 

A rádiót még nem kapcsolod be.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Az erősítőn, az első szetteket hajtó 2 csatornához tartozó, a képen X-OVER CONFIG (crossover) kapcsolót kapcsold HP azaz magas áteresztő állásba.

 

Ilyenkor az erősítő az szettedről levágja a mély tartományt, amellyel a kis hangszórók amúgy sem tudnak mit kezdeni.

 

A mélyládát hajtó csatornák kapcsolóját állítsd LP azaz mély áteresztő állásba, az erősítőd ilyenkor levágja a mélyládádról a közép magas tartományt, amellyel a ládád nem tudna mit kezdeni.

 

Ezek után az erősítőn teljesen lehalkítod az első és hátsó csatornát (LEVEL).

 

Fogsz egy, olyan CD lemezt, vagy jó minőségű Mp3 track-et, amely szerinted jól szól, és olyan stílusú zene van rajta, amelyet többnyire hallgatni szoktál.

 

Bekapcsolod az autórádiót. Ha mindent jól kötöttél be, akkor ilyenkor az erősítő is bekapcsol és egy kis led jelzi rajta, hogy be van kapcsolva.

 

Fontos! Az autórádiódon kapcsold ki a Loudness-t, BBE-t és az EQ-t, valamint állítsd nullára a BASS és TREBLE szabályzókat, a FADER-t és a BALANCE-t is, tehát legyen minden hangszínszabályzás kikapcsolva.

 

Elindítod a zenét, mivel le van halkítva az erősítő néma lesz, vagy csak nagyon halkan fog szólni. Repeat-re rakod a Track-et.

 

Felhangosítod a rádiót kb. háromnegyed hangerőig.

 

Hátrakúszol egy kis csavarhúzóval a kezedben, valahogy úgy, hogy a fejed a lehető legközelebb legyen a hallgatási pozícióhoz.

 

Elég hülye pózt kell felvenned, mert az a lényeg, hogy az egyik kezeddel állítani kell tudnod az erősítőt, a füleddel pedig ott kellene hallgatnod a zenét, ahol az autóban is fogod.

 

Ez persze kivitelezhetetlen abban az esetben, ha az autódban nem lehajtható a hátsó ülés, akkor valahogy kintről kell megpróbálni fülelni.

 

Nos! Kezedben a csavarhúzó, a rádió háromnegyed hangerőn szól, a csavarhúzóval elkezded felhangosítani az eső szettek hangerőszabályzóját (Front LEVEL), addig, amíg úgy nem érzed, hogy elkezd torzítani.

 

Ezt sajna érezni kell, érezhető az a pont, amikor már erőlködik az erősítő.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Következő lépésként átdugod a csavarhúzót a fenti képen HP FREQ szbályzóba.

 

Ezzel állíthatod be, hogy az erősítőd milyen frekvenciától lefelé vágja le a mélytartományt az első szettekről. Ennek valahol 60-80Hz között kell majd lennie.

 

Ez alatt a frekvencia alatt az ajtóban lévő első szett nem ad ki hallható mélyeket, csak feleslegesen van terhelve és feleslegesen van mozgatva a membránja, olyan mély hangokkal, amelyeket képtelen hallható formában lesugározni.

 

Az ütős felső mély tartományt még azlső szettednek kell megszólaltatni, mert ezt még képes kiadni a szett, tehát úgy kell beállítanod a HP FREQ szabályzóval a frekvencia vágást, hogy ez a tartomány még az első szettből jöjjön.

 

 

 

Hogyan találod meg a jó vágási frekvenciát?

 

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Csavarhúzó a HP FREQ szabályzón, feltekered a maximumig, ez a fenti képen a 400Hz jelölés.

 

Ilyenkor már hallani fogod, hogy teljesen elvékonyodik az első szetted hangja.

 

Elkezded szépen a másik irányba csavarni a frekvencia szabályzót (a képen a 20Hz irányába), addig amíg azt nem érzed, hogy hiába tekered tovább nem fog mélyebben szólni az első szett, csak kínlódik.

 

Meg kell találnod azt a pontot, ahol az ütős mélyek még szólnak, de már felesleges lentebb vinned a vágást, mert halhatóan nem megy mélyebbre a szett, ez lesz a 70-80Hz körüli tartomány.

 

Ok, ha ezzel megvagy, akkor átdugod a csavarhúzódat a hátsó két csatorna (Rear) LEVEL szabályzójába és elkezded felhangosítani a mélyládát egy olyan szintre, ahol kellemesen együtt szól az első szettel, ne dübögje túl az első szettedet, de ne is legyen hallhatóan kevés.

 

Következő lépésként átdugod a csavarhúzót a hátsó 2 csatorna (Rear) LP FREQ szabályzójába és megtalálod azt a vágási pontot, ahol az ütős mélyeket nem a ládából hallod, amellett lyukat sem csinálsz a vágásban.

 

Ha túl magasra állítod a vágási frekvenciát, akkor az ütős mélyeket is a ládából fogod hallani, ez nem jó.

 

Ha túl alacsonyra állítod a vágást, akkor lyuk lesz a vágásban, ami azt jelenti, hogy az első szetted szól 65Hz-ig, a mélynyomó meg 35Hz alatt dörmög. Ilyenkor azok a hangszerek, amelyek ebben a tartományban szólalnának meg, kimaradnak a zenéből. A ládád 35Hz felett nem szól, a szetted meg csak 65Hz felett kezd el dolgozni.

 

Meg kell találnod itt is, azt a 60-90Hz körüli tartományt, ahol a mély onnan kezd el dolgozni, ahol az első szett már nem tud.

 

Ha olyan a hangváltód, mint a képen látható erősítőnek a akkor a (Rear) mélyeknél a HP FREQ szabályzó is bele szól a hangba, ezt a minimumra, azaz 20Hz-re kell tekerni. Ez csak annyit fog csinálni hogy a 20Hz alatti frekvenciákat levágja a ládáról, ugyanis ilyen tartomány alatt már nincs zene.

 

A többi kapcsolóval és tekerővel nem kell foglalkoznod.

 

 

 

Az autórádió és további beállítások

 

 

Ahogy elkészültél az erősítő beállításával, ne kezdd el babrálni az erősítőn a Loudness, Bass, Treble, BBE és EQ beállításokat, minden maradjon nullán.

 

Úgy kell beállítanod az erősítőt, hogy ezek használata nélkül is jól szóljon a rendszer. Próbáld meg megszokni ezt a hangzást, most még szokatlan, de mindjárt leírom hogyan állíthatsz rajta, ha nem tetszik.

 

Kevés a mély?

 

Az erősítőn vedd hangosabbra a mélyláda hangerejét, ezentúl az autórádió Fader funkciójával tudod majd szabályozni a mély erősségét. Fader előre tolva kevesebb mély, hátra tolva több mély.

Ha van mély távirányító az erősítődhöz, vagy van Subwoofer out a rádiódon, akkor azt kell használnod.

 

Sok a mély?

 

Tekerd előre az autórádión a Fader-t, vagy a Subwoofer level-t vedd lejjebb, ha van sub kimenet a rádiódon.

 

Hátulról dübög a mély?

 

Kösd be fordított polaritással a mélyládát.

 

Sok a magas?

 

Fordítsd egymással szembe az első szetted magas sugárzóit, ezeknek egyébként is az az ideális, ha szembe néznek egymással. Megszünteti a túlzóan sok és bántó magas túlburjánzást és sokkal életszerűbbé teszi a zene megszólalását.

 

Még mindig sok a magas?

 

Nézd meg az első szett hangváltóját. Sok hangváltóban lehet állítani a magas hangerejét és ha lehet vedd a leghalkabbra.

 

 

 

Borzalmasan szól az egész rendszered?

 

Ennek ezer oka lehet, ilyenkor érdemes beszélgetned, Zsoltival a 70- 450 644 0 számon, vagy érdemes személyesen bejönnöd, mert azonnal meg tudja neked mondani, hogy mi a gond a rendszereddel, természetesen ingyen.(35 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autó erosito beállítása, auto erosíto beállítása, erosito beallitasa, mélyláda erosíto bekötése golf 5-be, autóhifi erosíto beállítása, autóhifi beállítás, autóhifi beállítása, autóhifi erosíto beállítása, autóhifi beallitasok, mélyláda bekötése

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autóhifi erősítő beállítása


Hangerő...

Kedves Autóhifi city!
Elnézést ha belekontárkodok így első kommentelőként, de kiegészíteném egy kicsit.
Bár odaírta, a csatorna hangerőhöz, hogy (level) de sokan ezt egyenértékűnek találhatják a Gain felirattal.
Ami ugyebár a bemeneti jelszint az erősítőn, általában 0,2v-6-9V-ig állítható.
Az optimális beállításhoz tudnunk kell, vagy mérnünk kell a lejátszó kimenetének áramerősségét (rca), és megközelítőleg arra az értékre beállítani.
Ha esetleg többet csavarnánk rá sem probléma, viszont tudnunk kell, hogy az már az optimális fölött mozog és minden erősítő máshogy viseli. (melegedés, forrósodás, pillanatnyi hővédelem, torzítás, vagy épp semmi jelenség)
Minden tiszteletem az oldalnak és a cikkek írójának, sokat segítetek azokon akik eddig a 3 betűs márkákat istenítették.

(10 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Patrik - 2012-05-14 21:54:07
Válasz erre a hozzászólásrahangzás zavar.

 Szia Zsolti. olyan érdekes esemyényem van most,hogy van egy 2x500 as DLDm és Vibe erősitőm 1000w-os.mikor bekapcsolom szol de ha feljebb viszem a hangerőt nagyobbra a mélynyomók elnémulnak vagy csak néha adnak be bassszust.de van hogy nem is megy csak uj számot teszek be de akkor sem lehet hangossan hallgatni mert elnémul vagy néha szol.de semmi olyan nincs az esrősitőbe hogy kiégett volna.és ezt okozhatja megtört kábel vagy mi történhetett?eddig remekül szóltak. előre is köszönöm

(6 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
gyuri - 2013-02-06 17:03:13
Válasz erre a hozzászólásraautó hifi erősítő beállítása

 Szia!
 
Nekem egy audison LR604XR 4 csatornás erősítőm van.
Ami ugy van most,hogy az első szett magnoról megy,az erősítőre van kötve a kalaptartón lévő ovál három utas hangszoró és hidba van kötve a mélyláda.
 
De észrevettem,hogy a mélykáda nem csak mélyet ad hanem zenét is,nem csak magában a mélyet.Gondolom az erősítő nem jól van beállitva.
 
Ez a problémám.
 
 
Üdvözlettel:Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kertész Gábor - 2012-07-13 18:49:07
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi erősítő beállítás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Nézd meg, hogy low pass állásban van-e a subot hajtó csatornák kereszváltója. Ha nem, akkor kapcsold low pass-ba. Az is lehet, hogy ilyenkor túl magasra van állítva a vágási frekvencia, ennek valahol 60Hz és 80Hz között kellene lennie, de fülre kell beállítani.
 
Ha ezek jók, egy nagyon kevés közepet még mindig fogsz hallani a mélyládából, mert a hangváltó nem tünteti el a vágás feletti hangokat teljesen, csak 12 decibellel halkítja, ami épp elég ahhoz, hogy az utastérből ne lehessen hallani.
 
Még valami... Az első szettet ne a rádióról hajtsd, hanem kösd be párhuzamosan az ovál hangszóróval, mert a rádiódnak nem csak töredéke a teljesítménye az erősítődhöz képest, de a beépített végfokának is sokkal rosszabb a hangja. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-07-14 09:30:29
Válasz erre a hozzászólásrakérdés

 Tisztelt autohifi city!
 
Köszönöm a választ.
A kérdésem még csak annyi,hogy az első szettet,hogy kell párhuzamosan bekötni?Ezt nem értem.
Az első szetthez van hangváltó is az nem baj?
 
 
Üdv:GÁbor

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kertész Gábor - 2012-07-16 07:39:56
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró bekötés párhuzamosan

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Az erősítő kimenetére kötöd mindkettőt, ode, ahova az ovál van kötve, pozitívot a pozitívra, negatívot a negatívra rendesen bekötöd a szettet is.
 
A hangváltó az kell bele, tulajdonképpen ahogyan most a rádióra van kötve a szett, ugyanúgy bekötöd a kábeleket az erősítőbe és akkor az erősítő kimenetéből 2 pár kábel megy a szetthez és ugyanabból a csatlakozóból 2 pár az oválhoz, ennyi... 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-07-16 15:08:34
Válasz erre a hozzászólásra2 ohm stabil?

Üdv! 
A párhuzamos bekötés az első hangszóró és a hátsó hangszóró esetében csak 2ohm stabil erősítőnél működhet? 
Nekem van egy Blau gtx663de elöl és egy Blau gtx693de hátul. Ehhez van egy Crunch Ds 1004-es erőlködőm MacA.. 25-ös kábelszettel. . Láda nincs. (Suzuki swift sedan.)  Az első hangszóró panelban van az első ajtóban, a hátsó pedig a kalapt.-ban. Tehát, ha tennék be ládát, akkor beköthetném úgy, hogy az első két csat. hajtaná mindkét pár hangszórómat, a hátsó két csat. pedig a mélyet? (Az erősítő 2ohm stabil!) A láda hangját nem "rúgja" szét az ovál hangszóró, vagy fordítva? 
Előre is kösz a választ! Szabó Péter. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szabó Péter - 2013-12-16 11:19:10
Válasz erre a hozzászólásraErősítő választás.

Helló!
Olyan problémám lenne hogy erősítőt szeretnék vásárolni de én nem nagyon értek hozzá ismerőseimtől pedig eltérő választ kapok arra nézően h 2 vagy 4csatornást vegyek ahoz h minnél jobban és minnél szebben szóljon. A csomagtartóban van egy SAL-CX-10-es 250W-os mélyláda ill a kalaptaróban egy pár ovál hangszóró ami Pro Audio-s 800W-os 4ohm-os(legalábbis ez van ráírva), illetve majd venni szeretnék a 2első ajtóba 1 pár hangszórót. Tehát a kérdésem h ezekhez milyen erősítő kellene szerinted, illetve ajánlhatnál is egy párat ami jó minőségű de nem túl drága.
Előre is köszi!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szűcs Görgy - 2012-07-18 10:14:56
Válasz erre a hozzászólásraErősítő választás.

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Mindenképpen érdemes egy négycsatornás erősítőt venned.
Én ezt ajánlanám a számodra:
Üdv
 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-07-18 13:44:13
Válasz erre a hozzászólásraerősitő beállitás

 Szia Zsolti!
 
Kiváncsivá tett az oldal ezért is irok,azt hiszem a legjobb helyen járok.
Van egy g astrám,gyárilag 6 hangszóró, 2 6x9-es elöl,alul,felül két csipogó,hátul ajtóban alul 2 13cm-es.
Van egy mélyládám erősitővel,úgy bekábelezve ahogy kell,de csak kétcsatornás egyenlőre.
Nem rossz a cucc,de ahogy olvasgattam rengeteg tippet találtam,ami kicsit sok infó is egyben először
van az erősitőmön a gain nevű dolog,aztán,lehet ott kapcsolgatni a hz frekvenciat egy kapcsolóval,meg van egy xover lo,off,hi felirattal.
Most vettem egy pioneer fejegységet bluetooth stb elég komoly,ehhez kérném a segitégedet pár tippet a beállitásra.
Még annyi,az igaz hogy a g astrák gyári hangszóró helyére,csak un "multi-fit" hangszórók passzolnak a beépitési mélység miatt?
Köszönöm a válaszod,és bocsi amiért ennyit rádzuditottam
 
Üdv Peti

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Peti - 2012-09-05 17:13:53
Válasz erre a hozzászólásraAstra autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
16-os hangszóró szettenk kell az Astrában elől lenni, nagy ovál hangszóró be sem férne. Egy kiemelő kerettel [katt] szinte bármilyen 16-os első szettet [katt] be tudsz tenni előre, a gyárit egy ilyenre kellene lecserélned, lehetőleg minél drágábbra (22e felett), mert az ár emelkedésével egyre szebb hangúak a szettek. 
 
Az erősítő beállításáról (gain, HP, LP) itt [katt] találsz egy leírást.
Az erőítőt a Te esetedben LP állásba kell kapcsolni, a vágási frekvenciát 70Hz környékére (de füllel teszteld) kell állítani, a gaint meg ízlés szerint....
 
Lényeg még, hogy a rádión az EQ, a Loudness, BBE, Bass, Treble, azaz minden kikapcsolva legyen, az extra mély erősségét a mélyládát hajtó erősítőbe futó jel hangerejével tudod majd állítani, ez a Fader, vagy a sub level lesz a rádiód menüjében.
 
Szokatlan lesz amikor ki van kapcsolva mindenféle hangkiemelés, de hosszú távon jobban fogod így szeretni a hangját a rendszernek.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-11 14:30:40
Válasz erre a hozzászólásraHali

 Szia ZSolti.2kerdesem lenne.
 egy auto erosito fogyaszt e aramot ha nem kapcsoljuk ki?kotelezo kikapcsolni?pl hatul van a melynyomo mellette az erosito s mindig hatra kell szladgalni hogy kikapcsoljuk?koszi elore is.udv

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Edi - 2012-09-09 10:11:18
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi erősítő kikapcsolása

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Az erősítőn van egy "rem" feliratú csatlakozó, ide kell kötni a rádió remote (kék) vezetékét. Ez a rádió ki és bekapcsolásával kapcsolja ki és be az erősítőt is. Tehát nem kell hátra szaladni és kapcsolgatni az erősítőt, mert az autórádió kapcsolja ki és be. 
 
Egy ultraminimális áramfelvétele lehet még kikapcsolt állapotban is az erősítőnek, de inkább azt mondanám, hogy nincs. 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-11 15:11:19
Válasz erre a hozzászólásraKezdö vagyok :s

 Értem s köszi.és az baj hogy a subládában 8ohm.os hangszóró van,az erösitö pedig 4ohm.os?az erösitö. megvan a rem de a radión nincs ahová kapcsolni kéne..Sal VoxBox 2000-em van.Tudnál segiteni?Köszi Elöre is.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Edi - 2012-09-23 18:07:24
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Az nem gond, ha 8Ohm-os a hangszóród, így csak egy kicsit halkabban szól mintha 4Ohm-os lenne rákötve.
 
A rádiód ISO csatlakozójában van egy kék vezeték, arra kell rákötni a bekapcsoló szálat. Itt egy leírás: [katt]

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-24 08:41:19
Válasz erre a hozzászólásra 
Köszi a segitséget,igazán hálás vagyok és az oldal nagyon frankó tetszik,csak igy tovább 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Edi - 2012-09-24 15:55:41
Válasz erre a hozzászólásraszintén kezdő :)

tevilone

tevilone


Hajdúböszörmény
Hozzászólások: 0
Reg.: 2013.02.06.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hali!
 
Eltérő válaszokat kaptam ismerőseimtől a hangszórókat illetően. Tehát a kérdésem az, hogy meik a legjobb? Ha az autórádió/erősítő teljesítményénél alacsonyabb a hangszóró/mélynyomó, vagy ha magasabb?
Válaszod előre is köszi!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tomi - 2012-10-01 21:46:23
Válasz erre a hozzászólásraHány wattos hangszórót?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Az a helyzet, hogy egyik ismerősödnek sincs igaza. Hatalmas tévhit, hogy vásárláskor meg kell nézni a teljesítményt, mert óriási baromságok vannak a készülékekre és hangszórókra írva, aminek köze sincs a valósághoz. Itt a témáról egy cikk:  [katt]
 
Mélysugárzó és hangszóró választásról itt lesz még néhány infó: [katt] [katt] [katt] [katt] [katt] [katt] [katt]
 
Ezekből mindent meg fogsz tudni.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-10-03 12:14:46
Válasz erre a hozzászólásrapattog a mély

szia.olyan problémám lenne hogy az erősítőt nem tudom beállítani.ha a level-t kicsit feljebb tekerem akkor olyan mintha valami gerjedne és pattog-dübörög a láda akkor is ha a fejegység le van halkítva.van ötleted hogy mi lehet?egy baupunkt gta 260 flash az erősítő,a mély pedig egy m.n.c hazard szubcső.lehet hogy kuka az erősítő?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
szabó attila - 2012-10-03 20:33:23
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi erősítő problémák

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Ha a rádió le van halkítva, akkor gyanús, hogy az erősítővel lesz a gond, egy szeríz pár ezer forintért meg tudja javítani.
 
A szubcsövet mindenképpen kicserélném a hangja miatt, mert néhány ezer Ft-tal többért tudsz venni olyan mélyládát az autódba, ami sokkal szebb mélyeket fog adni.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-08 09:20:15
Válasz erre a hozzászólásra4 csatornás erősítő

Balázs89

Balázs89


Pécs
Hozzászólások: 1
Reg.: 2012.11.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Clarion APX 4241E erősítő esetén lehet két kimenetet hídba kapcsolni mélyládának, a másik két kimenetet pedig ovál hangszóróknak meghagyni?

 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balázs - 2012-10-04 11:37:35
Válasz erre a hozzászólásra4 csatornás erősítő beállítás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Természetesen. Az erőítőn jelölik is, melyik két csatklakozó a hidalt üzemmód.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-08 09:23:03
Válasz erre a hozzászólásraGyári helyek

Hello!
Egy Audi V8 -as autóm van. Gyárilag elöl a műszerfalban van 2 10cm-es hangszóró . Hátul a kalaptartóban pedig 2 db 13 centis. Az elsőket lecseréltem 2 sony xplode-ra . (gyári szétmálott) Kalaptartóba pedig egy JBL gto6508c komponens szett lett berakva . (nem kellett szétvagdalni semmit ezért csak ekkora) Plusz van egy épített ládám (én csináltam ) 30as JBL mélynyomók vannak benne 2db (gto2402br ből lettek kiszedve) kb 80 literes és a szubcső a hátsó ülés kartámlájánál egyenesen az utastérbe szól. Az erősítő egy JBL GTO752 hídban hajtja a ládát. A többi hangszórót a szettet is a hangváltókkal a fejegységre kötöttem. 20as hangerőn a fejegység kikapcsol és újraindul gondolom nem bírja meghajtani a hangszórókat. holnap beépítek egy alpine erősítőt hátha azzal jobb lesz. Viszont a gondom az hogy nincs elég hangerő. A mély dübörög és mindent elnyom . Ráadásul olyan mintha késne a mély a zenéhez képest. Kevés lenne a szett hátul? Mindent erősítővel kéne hajtani? Rosszul csináltam meg a ládát? 80*40*30 cm a mérete a csomagtartó felé néz a 2 mélynyomó az utastér felé pedig a gyári JBL ládából kiszedett Slipstream cső.Sajnos fém tűzfal van hátul és fém kalaptartó ezért nagyon meg van kötve a kezem. Ráadásul a fejegységről mintha nem is szólna szépen a zene. (kenwood) Ha van valami tanácsotok megköszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Erik - 2012-10-11 02:20:36
Válasz erre a hozzászólásraAudi V8 autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hűű... Sok ez egyszerre
 
Nos, a rádió teljesítménye mindenképpen kevés lesz egy dupla láda mellett, bár semmiképpen sem kellene újraindulnia, vagy kikapcsolnia, ezért itt biztosan a bekötéssel, vagy a tápellátással lesz a gond.
 
Az első két 10 centist és a hátsó szettet mindenképpen erősítőre kellene kötni, és az erősítő hangváltójával le kell vágni róla a mélyeket.
 
A rádióra hiába van ráírva 50W az a benne lévő gyufásdoboznyi végfok és a szerény tápellátás miatt csak 11W, ezért és a hangváltó miatt kell külön erősítő. [katt]
 
A láda méretekkel nem lesz gond, ha késik a láda, akkor kösd be fordított polarítással, szokatlan lesz az első pár napig, de nem fog idegesítően hátulról dübörögni. [katt]
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-12 10:25:30
Válasz erre a hozzászólásraGyári helyek

Nagyon szépen köszönöm a választ!
Jó hogy még vannak ilyen emberek akik önzetlenül segítenek. Ha egyszer Szigetszentmiklóson jársz vendégem vagy egy sörre ! Ma odáig jutottam hogy benn az erősítő és az első szett és a hátsó is rá van kötve az alpine erősítőre. Így már gondolom kell majd kondi is? (akksi 95ah Excell Exide) . A fejegységet most kiszedem és egy jack rca átalakítóval egy tablet pcről fogja kapni a jelet. Amúgy rca-nál nagy a jelveszteség a hosszabbításoknál? Kiváncsi leszek a hangminőségre. Majd írok milyen lett.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Erik - 2012-10-12 23:55:37
Válasz erre a hozzászólásraAudi V8 autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Köszi a sört!
 
Kondi semmiképpen sem kell, 1000 dologra lehet az árát költeni, ami nagyobb javulást ad a rendszerednek. 80 Ft feletti erősítőknél van csak haszna, de az árából én jobb hangminőségű első hangszórót, vagy komolyabb drágább erősítőt vennék a lehetőségekhez képest.
 
A jel nem romlik sokat, annyi lehet csak a gond, hogy zajt szed össze, de ha nincs zaj benne, akkor ok.
A Tablet pc jó ötlet

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-14 12:29:32
Válasz erre a hozzászólásraKondi kérdés...

Alufalo

Alufalo


Nagyszénás
Hozzászólások: 0
Reg.: 2017.12.17.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia Zsolti !
Milyen haszna van kondinak egy 80ezer feletti erösítönél?
Ezt nem nagyon értem.
Pl: Alpine PDR-V75 kel hozzá kondi és ha kell akkor hány farrados.
Cerwin-Vega V465C 6,5" elsö szett
Cerwin-Vega VPS104D 10" mély

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tolnai Arpad - 2017-02-04 22:44:06
Válasz erre a hozzászólásraKondi kérdés...

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Ha jó minőségű kondit veszel akkor az javít a dinamikán.

Nem engedi a tápfeszt leesni a nagyobb mély hangoknál.

Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-02-05 13:33:31
Válasz erre a hozzászólásra4 csatornas erosito beallitasa

Roli

Roli


Csengersima
Hozzászólások: 10
Reg.: 2012.09.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
sziasztok sikerult bekotnom az erositot , hangfalakat mindent es most szeretnek segitseget kerni hogyan is kell beallitani az erositot es a fejegyseget
Fejegyseg : pioneer mvh-1400ub

Erosito : Audiobank A43X 140W x 4

Elso Szett
Front: - Gain : 5V - 150MV , FreQ - 50HZ - 250HZ , LPF - FULL - HPF
itt a gain es  a freq maxra van allitva gain 150mv es a freq 250 hz es full ra allitva , es az elso szett szurojehez nem nyultam ami a magas sugarzot allitja az maradjon ugy? vagy vigyem egesz le?

Sub Lada

Rear - Gain : 5V - 150MV , FreQ - 50HZ - 250HZ , LPF - FULL - HPF
 
itt is ugyan ugy gain 150mv , freq 250hz es lpf re allitva
 
ez igy jo? amugy a fejegysegrol eleg sokmindent lehet allitani sub wolum , hz stb.... ti biztos jobban tudjatok

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Roli - 2012-10-12 23:11:16
Válasz erre a hozzászólásra4 csatornás erősítő beállítása

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Mindent a cikkben leírtak szerint kellene beállítani.
 
Az első szettnél HPF kb. 70Hz körül
A ládánál LPF kb. 70 Hz körül
 
A pontos beállítást fülre kellene megtalálni, a cikkben leírt módon.
 
Az első szett passzív váltóján (tehát nem az erősítőn) van elvileg magassugárzó hangerő állítási lehetőség, ezt leggtöbbször a leghalkabbra kell állítani, mert ordítani szokott a magas, de itt egy segédlet: [katt]
 
A rádión a sub hangváltójának vágási frekijét oda állítsd ahol fülre a legjobban szól, de ez kb azért 70Hz fölött legyen. A hangerejét úgy, hogy a kevés és sok mélyű zenéhez is legyen állítási tartalék.
 
Az EQ-t, loudness-t, Bass-t, Treble-t, azaz minden hangszínszabályzást nullán és kikapcsolt állapotban kell hagyni!!!!!!!!!!
Úgy kell beállítani a rendszert, hogy ezek nélkül is jól szóljon, mert ezek az áramkörök rengeteget rontanak a hangminőségen, valamint mélyet adnak a szettekre is attól függetlenül, hogy hangváltót használsz.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-14 12:24:20
Válasz erre a hozzászólásraRoli

Roli


Csengersima
Hozzászólások: 10
Reg.: 2012.09.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
koszi az infot nekialtam beallitani az erositot le is fenykepeztem itt egy foto hogy allitottam be ez igy szemre jo ? a gain -t picivel feltol feljebb alitottam a FREQ kb feltol picivel lejebb itt egy link
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Roli - 2012-10-18 21:20:50
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Így szemre nem tudok mit mondani rá, hallani kellene. Az a lényeg, hogy fülre állítsd be úgy, hogy a szettre már ne jusson olyan mély, ami nem hallható, már nem tudja szépen kiadni (feülről lefelé addig tekered a frekit, amíg már hiába tekered, nem lesz hallható mély a szettben, tulajdonképpen az ütős, kattogós mélyek legyenek benne a subbos mélyek már nem)
 
A ládánál hasonló a helyzet, addig tekered az 50Hz-es állíástól felfelé míg szépen nem illeszkedik a hangja az elejéhez. Ha túltekered, akkor a ládából is ütős mélyek fognak szólni, ha túl lent hagyod, akkor a lyuk lesz a hangban a szett elől vékonyan fog szólni a láda meg dörmögni fog.
 
Még valami. Kösd be fordított polarítással a ládát, pozitívot a negatív csatiba negatívot pedig a pozitívba.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-19 10:58:11
Válasz erre a hozzászólásraRoli

Roli


Csengersima
Hozzászólások: 10
Reg.: 2012.09.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
koszi az infot kb sikerult beallitani fulre de azert kivancsi lennek a te velemenyedre is jovoheten szerdan van utam debrecenbe lenne idod megkukkantani a rendszeremet ?hogy jol van beallitva es az is erdekelne mennyibe kerulne hogy beallisd tokeletesen ... ?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Roli - 2012-10-19 21:20:19
Válasz erre a hozzászólásraRoli

Roli


Csengersima
Hozzászólások: 10
Reg.: 2012.09.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
haho valaki ?
koszi az infot kb sikerult beallitani fulre de azert kivancsi lennek a te velemenyedre is jovoheten szerdan van utam debrecenbe lenne idod megkukkantani a rendszeremet ?hogy jol van beallitva es az is erdekelne mennyibe kerulne hogy beallisd tokeletesen ... ?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Roli - 2012-10-23 10:21:16
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Csörgess meg a +36 70-450-64-40 számon és egyeztessünk egy időpontot, ami mindkettőnknek jó. Ingyenes a beállítás.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-23 10:27:38
Válasz erre a hozzászólásraSzubláda polaritása

Üdv!Kérdésem a következő lenne:lehetséges hogy egy subládát fordított polaritással kötnek be gyárilag?ha igen akkor itt is él az a módszer hogy egy ceruza elemmel le tudjuk tesztelni a polaritást merre indúl meg a hangszóró membránja?és ez a ceruza elemes mutatvány nem tesz kárt a hangszóróban?

Előre is köszönöm válaszod!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Petya - 2012-10-24 23:42:55
Válasz erre a hozzászólásraSubláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
 
Nyugodtan kipróbálhatod a ceruzaelemes módszerrel. Semmi baja nem lesz a hangszóródnak.
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-25 08:19:16
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Annyi még, hogy nem baj ha fordítva van, mi is direkt úgy szoktuk bekötni különben idegesítően dübögni fog hátulról. De itt a témáról egy cikk: [katt]

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-25 22:33:59
Válasz erre a hozzászólásraRoli

Roli


Csengersima
Hozzászólások: 10
Reg.: 2012.09.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hello Zsolti jovohonap vegen lessz utam majd debrecenbe de felhivlak majd elotte par nappal lenne meg egy kerdesem van egy 60 amperes aksim az autoban kb 1 eves es van egy uj varta 45 amperes aksim amit be szeretnek tenni hatra hogy arrol menjen az erosito mert eleg sokat halgatom a zenet allo helyben erdemes berakjak pot aksit ? ha igen hogy kell bekotni ? kell valami specko atalakito ? az alternator tudna tolteni mind a ket aksit egyszerre ? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Roli - 2012-10-25 21:06:34
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Én nem pótakksiznék a helyedben, ha az egyik gyengébb akkor a jót is tönkreteheti, külön be kellene húzni a negatívot is, azt biztosítékolni stb...
1db erősítőnél még teljesen felesleges. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-25 22:46:42
Válasz erre a hozzászólásraRoli

Roli


Csengersima
Hozzászólások: 10
Reg.: 2012.09.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
ertem akor nem teszunk pot aksit kb normal zenehalgatasnal mennyit bir az auto aksija? ha csak az erosito es a fejegyseg megy ?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Roli - 2012-10-25 23:15:31
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
próbáld, ki, mert nagyon függ attól, hogy mennyire van elhasználódva az akksid. Egy jó akksival több órát is bírnia kell nagy hangerővel. Ha gyengélkedik, akkor 10-20 perc alatt is lemerülhet, főleg télen. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-26 09:22:02
Válasz erre a hozzászólásraerősítő beállítása 3 utas szetthez(Hertz ecx-690)

 Szia Zsolti!
Sokat olvasgattam az írásaidat,és szeretném kikérni a véleményedet egy nagyon alap,kezdő szett építése kapcsán!
A nemrég vásárolt autóm (Passat b4) kalaptartójában van 2 db Hertz ecx-690 tipusú 3 utas hangszóró!
Láthatóan nem kókány munka,mivel nagyon komoly keresztmetszetű kábeleket használtak és szépen van beépítve is,de erősítővel talán még többet ki lehetne hozni belőlük!
Elöl egy gyári szett van az ajtókban,illetve gyári magas szett a műszerfalban!Egy alap Panasonic lejátszó van a központban.
Az lenne a kérdésem,hogy meg lehetne-e hajtani a Hertz szettet egy 2 csatornás erősítővel?Tehát hogy meg lehet oldani az erősítő beállításait egy 3 utas szett esetében?
Valamint hogy esetleg párhuzamosan lehetne-e kötni az első szettet a hátsóval?Bár gondolom ehhez már kevés a 2 csatis erősítő,illetve nem lehetne élvezhetőre beállítani a hangzást!
Na szóval ilyen kérdések cikáznak a fejemben!
Előre is nagyon köszönöm az építő jellegű segítséged!
További eredményes munkát kívánok!
Üdv:Imi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Imi - 2012-10-26 16:37:29
Válasz erre a hozzászólásraPassat b4 autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Nyugodtan párhuzamosan kötheted az ovált és az első hangszórókat, gond nélkül elbír velük egy 2 csatornás erősítő.
Bár a Panasonic rádió nem egy túl jó hangú darab, ráadásul az első szettet a hangja miatt mindenképpen érdemes lenne egy normálisabbra cserélni. Én inkább ezzel kezdeném.  

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-29 12:52:32
Válasz erre a hozzászólásraSubwoofer csatorna

Nagyon hasznos a leírásod,nagy segítség!
Viszont van egy kérdésem ami lehet csak a figyelmem kerülte el: Ha a mélyládám a Subwoofer csatornára van kötve alapállapotban hanyasra kell venni az erőségét (0- hogy ha elkezdem beállítani az erősítő hangerejét megfelelő mélyet kapjak?
Mert ha 0-ára van a fejegységen véve a Sub és az erősítőn elkezdem ráadni a hangerőt csenben marad.Remélem érthető a kérdésem.
Köszönöm segítséged!
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szívós Attila - 2012-10-26 17:02:16
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Úgy kell beállítanod, hogy ha olyan zenét hallgatsz, amiben kevés a mély, akkor a rádión tudj még elegendőt ráadni.
 
 Fordítva is igaz, tehát olyan beállítást kell találnod az erősítőn, amellyen az olyan zenei felvételeiden is le tudod halkítani a mélyládát, amiben már eleve sok a mély.
 
Ilyenkor nincs nagy bonyolultság, csak annyi hogy 3 hangerő szabályzó van a rendszerben, amelyeket úgy kell beállítanod, hogy minden zenei anyagra megfelelő mélyet tudj beállítani.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-29 12:58:28
Válasz erre a hozzászólásraSubwoofer csatorna II.

Kicsit leegyszerűsítve a kérdésem:
Hogy kössem és állítsam be a subwoofer csatornát?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szívós Attila - 2012-10-28 11:10:08
Válasz erre a hozzászólásraRoli

Roli


Csengersima
Hozzászólások: 10
Reg.: 2012.09.23.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
sziasztok van egy kis problemam a tegnap vettem eszre hogy a bal oldali magassugarzom sokkal halkabban szol mint a jobb oldali es nemtudom mitol lehet kb 2 honapja szereltem be az uj elso szettemet egy In Phase [katt] a szuro pedig mind a ket oldalon kozepre van allitva mi lehet a problema help valaki ....

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Roli Roli - 2012-12-01 21:19:59
Válasz erre a hozzászólásraMagassugárzó probléma

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Meg kellene cserélni a két magasat, hogy meg lehessen állapítani, hogy a magas vagy valami erősítő a probléma forrása. Lehetséges, hogy a magas előtt található hangváltóban van a hiba.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-03 22:40:46
Válasz erre a hozzászólásraKérdés

barcelona60

barcelona60


Városföld var id=2661980627; var aff=30534; var sid=0; function INCL_isIFramed() { return
Hozzászólások: 2
Reg.: 2012.12.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
nem igazán vagyok jártas a dolgokban ezért inkább megkérdezem h egy két csatornás erősítőre rá lehet-e kötni két első hanszorót és egy mély nyomót?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
barcelona60 - 2012-12-04 19:41:05
Válasz erre a hozzászólásraKérdés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Amit te szeretnél ahhoz mindenképpen egy négycsatornás erősítőre lesz szükséged.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-04 22:59:48
Válasz erre a hozzászólásramég egy kérdés

barcelona60

barcelona60


Városföld var id=2661980627; var aff=30534; var sid=0; function INCL_isIFramed() { return
Hozzászólások: 2
Reg.: 2012.12.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
hello mélyládához milyen kábel valo és milyet ajánlasz?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Fekete Béla - 2012-12-06 17:12:20
Válasz erre a hozzászólásramég egy kérdés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Én ezt a kábelt raknám a mélyhez.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-09 18:29:13
Válasz erre a hozzászólásramég egy kérdés2

barcelona60

barcelona60


Városföld var id=2661980627; var aff=30534; var sid=0; function INCL_isIFramed() { return
Hozzászólások: 2
Reg.: 2012.12.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
meg b corsába szeretném a gyári első nagszorokat kicserélni jobbakra milyet ajánlasz ami befér a helyükre?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Fekete Béla - 2012-12-06 17:15:43
Válasz erre a hozzászólásramég egy kérdés2

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
 
Kell egy hangszóróbeépítőkeret:
Hangszóróbol ez férne be:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-09 18:35:51
Válasz erre a hozzászólásrabarcelona60

barcelona60


Városföld var id=2661980627; var aff=30534; var sid=0; function INCL_isIFramed() { return
Hozzászólások: 2
Reg.: 2012.12.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
és még utáljára anyi h abm d1440 fejegységem van

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Fekete Béla - 2012-12-07 14:38:44
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 4 Következő oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autóhifi erősítő beállítása

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autóhifi erősítő beállítása, mélyláda bekötése, autóhifi beallitasok, autóhifi erosíto beállítása, autóhifi beállítása, autóhifi beállítás, autóhifi erosíto beállítása, mélyláda erosíto bekötése golf 5-be, erosito beallitasa, auto erosíto beállítása, autó erosito beállítása

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!Hozzászólások


Autohifi City 08:36: Szia! Igen ez kell hozzá. A rendelésnél írd bele azt, hogy JVC ...

22:58: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet egy ...
MECATRON Skoda Fabia Dupla DIN rádió beépítő keret 572276-TT Autospecifikus rádiókeret 2DIN
ojozsef 20:12: Szia! Ha jól nézem, ez az illesztő kell 2009-es Megane II-höz (UpdateList-es rádió). Kell még ...

17:33: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, skoda ...

17:32: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, ...

13:38: Szia! Ez a szerencsés benson HITELTÁRSASÁG. Ennél a cégnél élethosszig tartó hitelezési lehetőséget ...
Segítség autóhifi választáshoz

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

ZsKH'CAhcWI
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfőn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsőszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Előre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erősítő hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erősítőn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erősítőt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
szia
nemrég hozzám került egy crunch drive series fat boy 550w 4ohm 30cm-es mélynyomó milyen erősítőt ajánlanál hozzá ?
Autohifi City 21:57: Szia!
Sajnos a legolcsóbb ilyen típus ez lenne:
JVC KD-X361BT Bluetooth Mechanika nélküli autórádió autórádió - Autóhifi (autohifi-city.hu)
Üdv.

Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


ojozsef
ojozsef
Szekszárd

Moralis
Moralis
Orosháza

Nánási
Nánási
Túrkeve

Kiss Zoltán
Kiss Zoltán
Kunágota

Zotyi
Zotyi
Kaposszerdahely