Kedves Látogatóm! Július 3-tól 10-ig nyaralunk. A webáruházas rendeléseket fogadjuk, de a kiszállítás július 12-tõl indul. Telefon csak 17-20 óráig leszünk elérhetõek, de az E-mail üzenetekre folyamatosan tudunk válaszolni.
AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

renault laguna2, skoda octavia, parrot 9ő0 eladó, suzuki+swift+ii+gyá, connect2 ctsctő3 ca, autohifi debrecen, autó hangszóró , 25mm2, volkswagen golf 7 ke, keret 2 din

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajzAutóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

Autóhifi beszerelés, kondenzátor bekötése, mélyláda bekötés, autóhifi bekötés, autóhifi bekötési rajz. Csináld magad, ha elakadsz akkor hívd Zsoltit.

Fontos!

Semmiképpen sem ajánljuk, hogy az első autóhifi bekötést magad végezd el. Egy rossz bekötés nem csak azonnal tönkreteheti az autóhifidet, de rosszabb esetben porig is éghet az egész autód.

 

Nagyon fontos, hogy nem elég bekötni, hanem tapasztalt jó hallású autóhifisnek kell beállítania a rendszeredet, különben hiába vásárolsz drága és jó minőségű autóhifit, az rossz beállításokkal hallgathatatlanul fog szólni.

 

Ennyi, csak szóltam előre, hogy még most sincs késő bejelentkezned egy beszerelésre a 70 - 450 644 0 telefonon. :)

 

 

 

Autóhifi beszerelés és bekötési rajz

 

Íme az autóhifi bekötési rajz, amit kerestél.

Ez egy bonyolultabb autóhifi beszerelési rajza, de látszik rajta, a 4 csatornás erősítő bekötése, a 2 csatornás erősítő bekötése, a kondenzátor bekötése és a mélyláda bekötése is.

 

Ha valami nem jön le egyértelműen a rajzból, akkor bátran olvass tovább, mert ez a bekötési rajz itt-ott, azért magyarázatra szorul és léteznek speciális esetek is, amikor az autóhifi beszerelése során ettől el kell térned.

 

Kattints a képre a nagyításhoz...

 

Autóhifi beszerelés, autóhifi bekötés

 

Nagyításhoz kattints a képre

 

 

Autóhifi beszereléshez a következő szerelési anyagokra lehet szükséged:

 

Ezeket a kütyüket meg is tudod rendelni a fenti linkekre kattintva.

 

 

Mi kellhet még az autóhifi beszereléshez?

 

Speciális autórádió keretek, csatlakozók, hangszóró beépítő keretek is kellhetnek az autódhoz.

 

Ezt úgy tudod a legegyszerűbben leellenőrizni, hogy beírod az autód típusát az oldal tetején lévő keresőbe és nyomsz egy entert.

 

A rendszer ki fogja neked dobni az összes speckós cuccot, keretet, illesztőt és csatlakozót, ami az autódhoz kellhet az autóhifi beszerelés folyamán.


Ha nem tudod pontosan mire lehet még szükséged, akkor hívd Zsoltit a 70 - 450 644 0 számon és ő majd segíteni fog neked, hogy ne maradjon ki semmi az autóhifi bekötéshez.
 

 

Milyen kábel kell az autó erősítő bekötéséhez?

 

Amire mindenképpen szükséged lesz:

 

Kábel szett: Ebben a legtöbbször benne van az összes olyan szerelési anyag, amire egy erősítő bekötésénél szükséged lehet. Kábel szettek itt

 

2 csatornás, vagy monoblokk erősítő bekötéséhez a következőket szokta tartalmazni a kábel szett:

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

  • 5 méter piros pozitív tápkábel

  • 1 méter fekete negatív tápkábel

  • Autóhifi biztosíték és biztosítékház

  • Gyűrűs kábelszem, 1 fekete a testhez való csatlakozáshoz, 1 piros az akkumulátorhoz való csatlakozáshoz

  • 1db 5 méteres 2 csatornás RCA kábel, a rádió és az erősítő összekötéséhez, amely tartalmazza az erősítő bekapcsoló szálat is, ha nem, akkor ezt is mellékelik a csomagban.

Hangszóró kábeleket csak ritkán tartalmaznak a kábel szettek, ezért ebben az esetben szükséged lesz még 1-2 méter mélynyomó hangszóró kábelre is.

 

4 csatornás erősítő bekötéséhez a következőket szokta tartalmazni a kábel szett:

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

  • 5 méter piros pozitív tápkábel

  • 1 méter fekete negatív tápkábel

  • Autóhifi biztosíték és biztosítékház

  • Gyűrűs kábelszem, 1 fekete a testhez való csatlakozáshoz, 1 piros az akkumulátorhoz való csatlakozáshoz

  • 2db 5 méteres 2 csatornás RCA kábel a rádió és az erősítő összekötéséhez, amely tartalmazza az erősítő bekapcsoló szálat is, ha nem, akkor ezt is mellékelik a csomagban.

Hangszóró kábeleket csak ritkán tartalmaznak a kábel szettek, ezért ebben az esetben szükséged lesz még 1-2 méter mélynyomó hangszóró kábelre és kétszer 5 méter hangszóró kábelre az első hangszóró szett bekötéséhez is.

 

Amennyiben az erősítődnek nem bedugós, hanem csavaros tápcsatlakozója van, mint a fenti erősítőnek, akkor villás csatlakozókra is szükséged lesz, a legtöbb kábelszett ezt is tartalmazza.

 

A képen látható még az a kis gumigyűrű is, amelyet a tűzfalon fúrt lyukba kell illesztened, hogy a lemez ne vágja el, ne dörzsölje ki az erősítő pozitív tápkábelét.

 

Ha nem kábelszettet vásárolsz, akkor ezeket külön külön kell megrendelned.

 

Érdemes külön külön rendelni, ha jó minőségben akarod hallgatni az autóhifi rendszeredet. Érdemes drágább hangszóró és RCA kábeleket vásárolni, mert ezek olyan szinten szólnak bele a rendszered hangjába, mint egy erősítő, vagy egy hangszóró.

 

 

Milyen vastag kábelekre lesz szükséged?

 

Tápkábel vastagsága: Most bele lehetne bonyolódni mindenféle hosszúsággal kábel ellenállással kapcsolatos képletekbe, de az a legegyszerűbb, a következők szerint választasz tápkábelt.

 

Feltételezem, hogy 5 méterre lesz szükséged, ez a legtöbb autóba bőven elég.

 

Nézd meg az erősítődben lévő biztosítékokat és válaszd meg e szerint a kábel vastagságot. Ha több biztosíték van benne, akkor a biztosítékok összegével számolj.

 

40 Amperig elég a 10-es tápkábel vastagság.

80 Amperig elég a 20-as tápkábel vastagság.

Ezek felett ettől vastagabb tápkábelt érdemes használnod, vagy ha több erősítőd van, mint a fenti beszerelési rajzon, akkor érdemesebb tápelosztó blokkok használata helyett mindkét erősítőnek külön-külön tápkábelt behúzni.

 

Hangszóró kábel vastagsága: Itt tulajdonképpen nem a vastagság számít, hanem a kábel hangja, mert igenis a kábel hallhatóan beleszól az autóhifi rendszered hangjába. Aki komolyabban foglalkozik az autóhifivel, az ugyanúgy teszteli és meghallgatja a hangszóró kábelek hangját, mintha az egy erősítő, vagy hangszóró lenne. Bármennyire is furcsa a kábelek hangja között valóban hallható különbség van.

 

Ha nem érdekel a kábel hangja, akkor valamilyen 2,5mm-es hangszóró kábelt érdemes venned, lehetőleg ne válassz túl gagyit.

 

Mélyládához válassz 2,5 és 4 mm közötti kábelt.

 

 

 

Autóhifi beszerelés lépésről lépésre

 

 

1. Vedd le a pozitív akkusarut az akksidról.

 

2. Bontsd meg mindkét oldalon a küszöböt és nézd meg, hogy melyik oldalon futnak az autód gyári kábelei.

 

Az erősítő bekötéséhez szükséges tápkábeleket ott érdemes vezetni, ahol az autód gyári tápkábelei is futnak.

 

A hangszóró és RCA kábeleket az autónak azon az oldalán érdemes vezetned, ahol nem futnak gyári kábelek, mert ezek képesek összeszedni a "generátor zaj"-nak becézett sípolást, amely az őrületbe fog kergetni.

 

Sok autóban futnak mindkét oldalon gyári kábelek, igyekezz ezeket a hangot szállító kábelekkel jól elkerülni, mert sípolni fog a rendszered, amikor beindítod a motort.

 

3. Keress egy lyukat a tűzfalon valahol az akkumulátor környékén, ahol át tudod majd vezetni az utastérbe a piros pozitív tápkábelt. 

 

Nagyon ügyelj arra, hogy a tápkábel, olyan helyen legyen elvezetve, ahol semmilyen mozgó alkatrész nem tudja kidörzsölni, pláne elvágni nem.

 

Sokszor nem kell fúrni, mert a legtöbb autón vannak kihasználatlan lyukak a tűzfalon, amelyek az utastérbe vezetnek és csak egy gumi dugó takarja el őket.

 

Ha találsz ilyet, akkor használd, ha nem akkor jöhet a fúrógép.

 

Nagyon fontos, hogy akár fúrsz, akár a gyári lyukat használod a tápkábel bevezetésére, ne hagyd a lyukat úgy, hogy nem raksz bele egy védő gumigyűrűt, ami megakadályozza, hogy a lemez kidörzsölje a tápkábel szigetelését.

 

4. Keress biztonságos utat a tápkábelnek a műszerfal alatt és húzd el a küszöbig, és onnan egészen hátra az erősítőig.

 

A tápkábelt oldalt, a küszöb szőnyeg alatt vidd, használhatod a gyári kábelrögzítőket, vagy kábelcsatornát is. Mindvégig ügyelj arra, hogy sehol ne fusson, olyan helyen a kábel, ahol bármi megsértheti, vagy kidörzsölheti a szigetelését. Pl.: kormány, pedálok, éles lemezvégek.

 

5. Húzd be az RCA és hangszóró kábeleket az autó másik oldalán úgy, hogy ezek minél távolabb fussanak a tápkábelektől.

 

Érdemes egy kicsit ráhagyni a rádiónál és az ajtóknál, hogy ne akkor derüljön ki hogy nem ér el a kábel a rádióig, amikor már az egész autóhifi rendszer kábelezése be van szerelve.

 

Komolyabb kábeleknél számít a jel iránya is ezért a kábeleket mindig úgy húzd be, hogy a jel abban az irányban fusson rajtuk, amelyik irányban a feliratot olvasod. Pl.: az RCA kábeled márkája Monster Cable, akkor az m betű felől legyen az autórádió, az e betű felől az erősítő. Hangszóró kábel esetén az m betű felől lesz az erősítő, az e betű felől a hangszóró.

 

6. Kösd be az első szettet.

 

Ha a magas sugárzó helye az ajtóban van és Te szeretnéd ajtóban elhelyezni a magas sugárzót, akkor az első szett hangváltóját az első ajtóban kell elhelyezned.

 

Ha a magas sugárzó a műszerfalban, vagy az A oszlopban van, akkor a hangváltó a műszerfal alatt lesz elhelyezve.

 

A magas sugárzó (csipogó) ideális helye az a oszlop alsó negyede, itt szól a legjobban, egymás felé fordítva. Nem jó ha ezek a hangszórók a füled irányába vannak fordítva, mert leordítják a fejedet. Ha nincs gyári hely, akkor a magasak beállítását követően kell csak rögzítened a hangszórókat.

 

Itt érdemes megemlíteni az ajtók szigetelését is. Erről van egy komplett anyag a tudásbázisban, azt érdemes elolvasnod.

 

A gyári helyre szánt első szettekhez gyakran lehet szükség hangszóró beépítő keretre, ezt nálunk meg tudod rendelni, a leggyakoribb típusokhoz való kiemelő, vagy beépítő kereteket folyamatosan raktáron tartjuk. Ezekre azért lehet szükség, mert a speciális formájú, vagy felfogatású gyári hangszóró helyére nem csavarozható be csak úgy könnyedén a szabványos hangszóró, vagy azért, mert a gyári lapos hangszórótól mélyebb az általad vásárolt új szett és beleérne az ablaküvegbe.

 

Az ajtóban gyakran van már bevezetve hangszóró kábel, érdemes ezt használni, mert az ajtó átvezető csatlakozón sokszor lehetetlen átvinni még egy kábelt.

 

Semmiképpen se vidd át a hangszóró kábelt egy ajtón kifúrt lyukon és ne vidd a kábelt úgy, hogy azt el tudja nyírni, vagy koptatni a záródó ajtó.

 

Ha nincs semmilyen lehetőség és fúrni kell, akkor használj ajtóátvezető gumit.

 

A lényeg, ha kinyitod az ajtót akkor ne lehessen látni a hangszóró kábel átvezetést, nem csak azért, mert moslék trehány és igénytelen megoldás, hanem azért, mert a lógó kábelt kidörzsölheti a karosszéria, és ez rövidre zárhatja az erősítődet.

 

Tehát, ha a közép és magas hangszóród az ajtóban van akkor az erősítő felől érkező új hangszóró kábelt elviszed a lábtérig és rákötöd a gyári, az ajtó átvezető felé tartó hangszóró kábelre nagyon ügyelve arra, hogy helyes legyen a polarítás. Ahol az ajtóban az átvezetőtől megérkezik a kábel az belefut a hangváltó  +IN- csatlakozóiba.

 

A hangváltó +MID- csatlakozóit kötöd a közép hangszórók + - csatlakozóira, a +HI- csatlakozókat pedig a magas sugárzó  + - csatlakozóira. Ha nincs rajta jelzés, akkor legtöbbször a piros, vagy a csíkkal jelült a +.

 

Amennyiben a középsugárzód az ajtóban, a magas sugárzód a műszerfalon, vagy az A oszlopon van, akkor az erősítőd felől érkező hangszóró kábelt, a műszerfal alatt elhelyezett hangváltó +IN- csatlakozóira kell kötnöd.

 

A hangváltó +MID- csatlakozóiba kell bekötnöd a gyári hangszóró vezetékek ajtóátvezető felé tartó részét, a +HI- csatlakozókat pedig a magas sugárzó  + - csatlakozóira kötöd.

 

FONTOS!

Első szett bekötés esetén, mindvégig ügyelj a helyes polaritásra különben rosszul fog szólni az autóhifid

 

Siralmas, amikor még a magukat szakértőnek titulált emberek sem tudják rendesen bekötni a hangszórókat és a nagy áruházban az autóhifi eladó úgy demózza az első szettet, hogy fordítva van bekötve!!!

 

A legvégén úgy tudod leellenőrizni a helyes bekötést, hogy egy ceruzaelemet a polaritásnak megfelelően hozzáérintesz a hangszóró szett csomagtartóban végződő felére, ha a hozzáérintéskor a közép membránja kifelé mozdul, akkor jól végezted a dolgod. Ha nem, akkor valahol elbaltáztad :)

 

A hangváltóban, szokott lenni egy kapcsoló, vagy egy átrakható összekötő (jumper), amellyel be lehet állítani a magas sugárzó hangerejét. Ezt mindig érdemes a leghalkabbra álltani, mert a legtöbb esetben ordítani szoktak a hangszóró szettek magasai. Miért? Mert a középhangszóró a fültől távol alul a lábtérben kevésbé hallhatóan szól.

 

7. Kösd be az autórádió felőli részen az RCA kábeleket.

 

Az RCA csatlakozókat R (Right=Jobb) L (Left=Bal) dugd be az autórádió Front Line out (Első vonal kimenet) és Rear Line out (Hátsó vonal kimenet) RCA csatlakozóiba.

 

Ha az autórádiódon egy Rear Line out (Hátsó vonal kimenet) csatlakozó van, akkor abba egy 2 csatornás erősítőt tudsz bedugni. Amennyiben négy csatornás erősítőd van, akkor szükséged lesz egy pár RCA Y elosztó kábelre az erősítő felőli oldalon, amely elosztja a jelet az erősítőd első és hátsó bemenetére. Ez esetben a Fader szabályzóval nem fogod tudni a mélyláda hangerejét állítani az első szett hangerejéhez képest.

 

Ha a rádiódon van Rear és Front line out, akkor arra egy 4 csatornás erősítőt köthetsz. Ebben az esetben a Fader előre tolásával halkíthatod a mélyládád hangerejét az első szetthez képest.

 

Ha az autórádiódon van Front, Rear és Subwoofer line out, akkor a cikk legelső rajzán lévő bekötést is megcsinálhatod. Itt az autórádión a SUB level menüpont alatt tudod beállítani zenehallgatás közben a mélynyomód hangerejét, a Fader-rel pedig állíthatod, hogy a hátsó, vagy az első hangszórók szóljanak hangosabban.

 

Ha egy olyan erősítőt használsz, amelyekkel csak a mélyládát hajtod, akkor a Subwoofer out csatlakozót használd, ha ilyen nincs, akkor a Rear out-ot.

 

Ha 4 csatornás erősítőd van, akkor az elő két csatornát a Front-ra, a hátsó két csatornát, amely legtöbbször a mélyládát hajtja a Subwoofer out-ra kell kötni, ha ez nincs akkor a Rear out-ra.  Ebben az esetben a fader előre tolásával halkítod a láda hangját. Ha van Subwoofer out-od, akkor a SUB level nenüponttal.

 

Bonyolultabb leírni, mint megcsinálni :)

 

Miért kell ezzel foglalkozni?

 

Azért mert egyes felvételeken halkabb másokon pedig hangosabb a mély tartomány, ezért attól függően, hogy milyen zenei stílust, vagy milyen felvételt hallgatsz, tudnod kell állítani a mély hangerején.

 

Miért nem használhatod ezek helyett az autórádió BASS és TREBLE szabályzóját a LOUDNESS-t, vagy az EQ-t?

 

Egyrészt azért nem, mert ez a cselekedet istenkáromlásnak számít autóhifis berkekben, másrészt azért, mert egy 4 csatornás erősítő a mélyládára mély hangot, az első szettre csak közép magas hangot enged, ha a hangszínszabályzót használod, akkor azt a tartományt, amit a jobb hang és teljesítmény érdekében az erősítő megpróbál levágni a hangszóróidról, te a hangszínszabályzóval visszapakolod a hangszóróidra, ezzel rontva a teljesítményt és a hangminőséget.

 

8. Kösd be az autórádió felől a bekapcsoló szálat

 

Ez egy kis vékony kábel, amely legtöbbször az RCA kábel két csatornája között szokott futni, ha nincs ilyen benne, akkor egy külön kis kábelt kell elvezetned az erősítőig bekapcsoló szál gyanánt.

 

Mire való?

 

Ezt a kis kábelt az autórádió elektromos antenna bekapcsoló kimenetére kell kötni, amely a szabványos iso csatlakozóban kék színnel van jelölve.

 

Ebben a kábelben nincs áram, amint viszont bekapcsold az autórádiót kimegy rá egy +12 volt és ez kapcsolja ki és be az erősítőt. Ezt majd az erősítőd REM, vagy Remote csatlakozójába kell bekötni.

 

Ezzel a rádió kész is. Dugd vissza a helyére és hagyj annyi hosszt az RCA és a bekacsoló kábelen, hogy a kábelek rögzítése után is ki lehessen húzni a helyéről az autórádiót.

 

9. A negatív tápkábel bekötése

 

Keress a karosszérián egy olyan helyet ahova le tudod csavarozni a fémhez a negatív kábel végére forrasztott, vagy préselt kábelszemet.

 

Vastag lemezű részt keress, ahol van egy jó nagy fém csavar.

 

Csavard ki a csavart és csiszolópapírral csiszold fémig azon a ponton a kasztnit, ahova a kábelszemet fogod csavarozni. Nagyon fontos, hogy kiválóan érintkezzen a fém a fémmel.

 

Ha nem találsz ilyen gyári csavart, akkor bizony bele kell fúrnod egy jó vastag lemezcsavart az autód kasztnijába egy olyan helyen, ahol vastag a lemez, nem korrodál el a csavar, nem jön ki a csavar másik vége az autó alján, vagy oldalán és ide kell rögzítened a negatív tápkábelt, persze úgy, hogy az elérjen az erősítőig, vagy a kondenzátorig.

 

10. Autóhifi kondenzátor bekötése

 

A legelső bekötési ábra ebben sántít egy kicsit, ugyanis a kondit úgy kell bekötni, hogy az autóhifi kondenzátor minél közelebb helyezkedjen el az erősítőhöz.

 

Tulajdonképpen a piros és fekete tápkábeleknek az erősítő mellett elhelyezett kondenzátorba kell befutniuk és innen, a kondi csatlakozójáról kell továbbmenniük két kábelszem segítségével a legrövidebb úton keresztül az erősítőbe.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Tehát bejön a piros tápkábel a kondi + sarkára és innen megy is tovább az erősítő + bemenetébe.

 

Bejön a fekete tápkábel a kondi - sarkára és innen megy is tovább az erősítő - bemenetébe.

 

Persze mindezt úgy, hogy az egész szerelés alatt le van véve az akkusaru.

 

11. Az autóhifi erősítő táp bekötése

 

Ha nincs kondi, akkor a kasztniról érkező negatív és a motortérből érkező pozitív becsatlakozik a 12V + és a GND - csatlakozókba.

 

Nincs semmi bonyolultság piros a pozitívba és fekete a negatívba. Ez általában a két legnagyobb csatlakozó az erősítőn, így elég nehéz eltéveszteni.

 

Természetesen mindezt úgy, hogy végig le van véve az akkusaru.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

12. Az erősítő bekapcsoló szál bekötése

Az autórádió felől érkező bekapcsoló szálat kösd a RMT, vagy REM, vagy Remote csatlakozóba. Ez többnyire a táp csatlakozók mellett helyezkedik el, egy ezektől kisebb csatlakozó, a fenti képen is jól látszik RMT a felirata.

 

13. Erősítő RCA kábelek és hangszóró kábelek bekötése

4 csatornás erősítő használata esetén a legjellemzőbb eset, hogy az első 2 csatorna hajtja az első szetteket, a hátsó 2 csatorna hídba kötve hajtja a mélynyomót.

 

2 csatornás, vagy mono erősítőket többnyire a mélynyomó hajtására szokás használni, itt csak be kell dugni az RCA kábeleket és 2 csatornás erősítő esetén hídba kötve csatlakoztatni kell a mélyládát.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

A képen lévő 4 csatornás erősítőn egyértelműek a feliratok, FRONT: ide kötöd az első hangaszóró szetteket, jelölve van rajta a jobb és bal oldal valamint a + és - hangszóró kábel helye.

 

REAR: Ide csatlakoztathatod a hátsó hangszórókat, vagy a mélyládát.

 

MÉLYLÁDA BEKÖTÉSE:

A mélyládát híd üzemmódban kell az erősítőre kötni. A képen a REAR csatlakozó alatt látszik a BRIDGE MODE felirat valamint a jelölés, hogy a mélyláda két kábelét ebben az esetben melyik csatlakozóba kell csavarozni.

 

Tehát a mélynyomódat ebben az esetben a REAR azaz hátsó csatorna bal oldali + és jobb oldali - csatlakozójába kell bedugnod.

 

Híd üzemmódban 2 csatornából csinálsz egy sokkalta nagyobb teljesítményű mono csatornát.

 

Ha több mélysugárzód van, akkor sem úgy kötöd be hagy egyik mély a jobb másik a bal csatornára, hanem mindkét mélysugárzó pozitívja az erősítő bal oldaldal pozitívjába és mindkét mélysugárzó negatívja a jobb csatorna negatívjába kerül.

 

Számolnod kell azzal, hogy ilyenkor a 2db mélynyomó 2Ohm terhelést ad az erősítőnek, ebben az esetben 1Ohm stabil erősítőt kell használnod, amely híd üzemmódban 2Ohm stabil.

 

MÉLYLÁDA BEKÖTÉSE, hogy ne hátulról dübögjön:

A leggyakoribb autóhifi probléma, hogy a mélyláda idegesítően hátulról dübög és folyamatosan duruzsol.

 

Amennyiben ezt el akarod kerülni, fordítva kell bekötnöd a mélyládát, tehát az erősítő bekötésénél, a láda pozitívját az erősítő negatívjába, a láda negatívját pedig az erősítő pozitívjába dugod.

 

Ne aggódj nem fog tönkremenni semmi, ez a profiknál bevett eljárás. De itt egy cikk a témáról: Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

 

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

4 csatornás erősítő esetén az autórádió FRONT RCA kimeneteit értelemszerűen az erősítő FRONT RCA bemenetébe a REAR-t a REAR-ba kell bedugni úgy, hogy nem cseréled fel a jobb és bal oldalt sem.

 

14. Az akkumulátor és a biztosíték bekötése

Miután ott járunk, hogy az egész rendszer össze van kötve, hangszórók erősítők a helyükön, itt az ideje tápellátás alá helyezni a rendszert.

 

Az erősítő hangerőszabályzóit (LEVEL a fenti ábrán) állítsd a minimumra, mielőtt bármit is csinálnál.

 

A legtöbb kábel szettben a gyűrűs csatlakozó már eleve a tápkábelre van forrasztva, vagy préselve.

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Ha nincs a kábelszem felszerelve, akkor nem elég a kábelszemet kókány módon fogóval a kábelre szorítani, hanem a kábelt és a kábelre húzott kábelszemet addig kell forrasztópákával melegíteni, míg a forrasztóón teljesen át nem itatja az egész csatlakozást, tehát nem elég csak itt-ott odapöccinteni.

 

Amint ezzel megvagy, a tűzfal felől érkező kábel végére felszereled a biztosítékházat és az akkumulátorhoz menő kábelt...

 

FONTOS! Még nem kötöd rá az akksira!

 

Fogsz egy kis teljesítményű izzót, vagy egy ellenállást, amelyet a kondenzátorhoz kaptál, majd az izzón, vagy az ellenálláson keresztül összeérinted az akksi pozitív sarkát és a kábelszemet.

 

Ha ezt nem így csinálod akkor egy óriásit fog szikrázni a kábelszem és az akkusaru.

 

Vársz egy fel percet, míg a kondi, és az erősítő az ellenálláson keresztül feltöltődik, majd szépen rácsavarozod a kábelszemet az akkusarura, úgy ahogy a következő képen látod.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Ezen a képen látszik is a tűzfalban lévő gumi dugó, amely megakadályozza, hogy a lemez a tápkábelt elvágja vagy kidörzsölje.

 

Ezek után következik folytatásként kattinthatóan az AUTÓHIFI ERŐSÍTŐ BEÁLLÍTÁSA

 

Ha segített ez a cikk, akkor nagyon megköszönném, ha az oldalunk linkjét megosztanád a Facebook, vagy a Google+ üzenőfalán.(49 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autóhifi beszerelés peugeot 307, autóhifi beszerelés, mélyláda erosíto bekötése golf 5-be, fantomtáp antenna erosíto bekötése, autóhifi bekötési rajz, daewoo autórádió beszerelés, autohifi bekötés tippek, autorádio bekotési rajzok, autó erosíto bekötése, mélyláda bekötése autóba passat

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz


Szia. Nagy baj lehet belőle ha elsőre rákötöttem az áramkábelt az erősítőre és nem mozdul semmi?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Pató Bálint - 2018-09-06 19:32:52
Válasz erre a hozzászólásraErősítő bekötése

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Hívj fel holnap délelőtt. 06704506440 Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2018-09-07 20:57:21
Válasz erre a hozzászólásraCsipogó saját csatornára kötve

Szia! Autóhifit tervezek beszerelni, de mielőtt nekivágok megvalósítani, kikérném a véleményed. A mostani autóm kicsi, így nem lesz mélyláda sehol, viszont az első szettet egy 4 csatornás erősítővel hajtanám meg. Komponens szettről van szó, tehát a csipogó külön van. A csipogó is külön kapna egy csatornát az erősítőn. Az egyik kérdés: A csipogó 15W (RMS), az erősítő 50W (RMS). Hogy tudom úgy beállítani, hogy ne nyírja ki az erősítő a csipogót? Mennyire kell visszaforgatnom a maximum álláshoz képest a potmértert? Ki lehet mérni valahogy azt a határt, hogy pont annyit kapjon a csipogó, amennyit elbír? A másik kérdés: Az Ohmok így rendben vannak? 4 Ohmos mindegyik hangszóró, 4 Ohmos az erősítő csatornánként. Erősíts meg, hogy jól látom, hogy klappol ez így. Köszönöm a segítséget!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Pero - 2018-10-05 23:40:43
Válasz erre a hozzászólásraSzia! Azt szeretném kérdezni hogy miért nem működik a csipogóm? Tegnap leszedtem a kárpitot és meg néztem a hangszórón nincs semmi hiba, másik autóra kötöttem abba szólt. A csatlakozó is be van dugva. Hogy tudom ellenőrizni hogy elmegy-e a kábel a fejegységig vagy be van-e kötve..ha igen akkor hova és miért nem szól..köszönöm a választ

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Hurda Roland - 2018-10-07 14:55:45
Válasz erre a hozzászólásraBekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Milyen autóról van szó, és milyen hangszórókról? Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2018-10-07 19:03:48
Válasz erre a hozzászólásraVw golf 4 2001es..egyenlőre még a gyári csipogó van benn..de ezt majd le szeretném cserélni egy mac audiora..de ha nem működik akkor feleslegesen nem költök rá..köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Hurda Roland - 2018-10-07 19:15:02
Válasz erre a hozzászólásraElmegy a mély

Helló, mitől lehet az, hogy kis hangon működik a mély és minden más hangszóró, azonban ha fel tekerem kicsit hangosabbra, abban a pillanatban hogy ütne a mély a kocsiban elhallgat a zene de csak addig amíg a mély lenne főszerepben.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Takó Zoltan - 2018-11-05 06:16:08
Válasz erre a hozzászólásraElmegy a mély

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Pontosan milyen elemekből áll össze a rendszer? Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2018-11-05 17:51:29
Válasz erre a hozzászólásraNem működik

Tisztelt Zsolti (?) Van egy vadonat új Sony autórádióm. A régi helyett vettem mert azt hittem az elromlott. A régi a következőket produkálta: Működött de néha kikapcsolt néha csak a kijelző nem működött de a hang szólt aztán egyszercsak semmi. Én azt hittem megadta magát (11 éves szintén Sony CD lejátszó volt, szerettem). Vettem egy hasonlót. Ugyanolyanok a csatlakozók ugyanolyanok a bekötések. Mindent a helyére dugtam... semmi...A lejátszó vadi új a biztosíték a hátfalában jó. Mit tehetek? Kábelszakadás lenne? Minden gyári! Köszönöm válaszát!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Jánosi attila - 2018-11-09 11:24:50
Válasz erre a hozzászólásraOpel Corsa b erősítő tápkábel behúzása

Szevasz Zsolti. 1996os Opel Corsa b 1.2 8v 5 ajtós autómba szeretnék mélynyomót rakni, azt szeretném kérdezni, hogy te már húztál e be erősítő tápkábelt Opel Corsa b-be?, ha igen, akkor írd már le, hogy hol a legegyszerűbb behúzni a motortértöl, de ha nem akkor írj már valami tanácsot, hogyan csináljam, előre is köszi: Dávid

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Székely Dávid - 2018-12-06 17:22:20
Válasz erre a hozzászólásraMelynyomo bekotes

Szia! Segitsegedet szeretnem kerni, adott egy audi a6 4f BOSE hangrendszerrel, melyet szeretnek kiegesziteni egy melynyomoval a csomagterbe. Egyszeruen rakothetem az erositore? Fogja ertekelni az mmi 2g rendszer? Valaszod elore is koszonom!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2019-02-14 14:14:41
Válasz erre a hozzászólásraMelynyomo bekotes

Szia! Erdeklodni szeretnek, adott egy audi a6 4f BOSE hangrendszerrel es szeretnem kiegesziteni egy melynyomoval a csomagterbe. Kerdesem, hogy az mmi 2g rendszer ezt fogja ertekelni? Egyszeruen rakotheto az erositore?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2019-02-14 14:17:49
Válasz erre a hozzászólásraMelynyomo bekotes

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Ha raksz be egy külön erősítőt akkor ige. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-02-14 20:05:29
Válasz erre a hozzászólásraKomponens szett bekötése

Helló! Ez a rendszerem van jelenleg: Fejegység: Sony CDX GT-500 Első szett: Ground Zero GZIC 650X Erősítő: Mac Audio MPX 4500 Mélyláda: Hertz ládában Sal AHX 2530 kevlár-szövetes hangszóró Az lenne a kérdésem, az első szettet, hogy kötnéd be? A sub hidalva van. Jelenleg a mélyközép sugárzó erősítőről van hajtva hangválton keresztül, a magas pedig fejegységről hangváltón keresztül. Magast és a mélyet is hangváltón keresztül hajtsam erősítőről, vagy csak a mélyet hangváltó nélkül közvetlenül az erősítőről? Ha bármi mást változtatnál, fejlesztenél , akkor mi lenne az? Előre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Atesz - 2019-02-21 21:30:57
Válasz erre a hozzászólásraKomponens szett bekötése

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! A szettet is mindenképpen erősítl kell hajtani. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-02-22 08:45:32
Válasz erre a hozzászólásraVB X800

Szia egy olyan kérdésem lenne iso csatiba benne van e az állandó 12v hogy megjegyezze a rádió állomásokat v külön kell vinnem 1szálat gyujtáson van minden kiveszem a kulcsot elfelejt mindent a rádió. Válaszodat előre is köszi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sárosi zoltán - 2019-03-14 14:18:34
Válasz erre a hozzászólásraVB X800

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! A piros vezetéken gyujtás 12V-ot kell kapnia, a sárgán az állandó 12V-ot, a feketén pedig a testet. Ha így van bekötve tökéletesen működnie kell. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-03-15 15:12:20
Válasz erre a hozzászólásraTúlfeszültség

Szép jó napot olyan problémám lenne, hogy vettem egy mac audio 4 csatornás erősítőt szépen össze kötöttem a régi erősítő kábeleivel. De ahogy a remote szálat bedugom az erősítőbe az túlfeszültséget jelez. Mi lehet a baj?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zsolt - 2019-05-24 15:23:46
Válasz erre a hozzászólásraTúlfeszültség

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Fel tudsz hívni holnap délelőtt? 06704506440 Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2019-05-24 20:54:00
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötése ülés alá

Szia Zsolt! Pár napja vásároltam egy Macrom MSW800 aktív ládát kábelekkel és minden beszerelő alkatrésszel. Szeretném beszerelni az ülés alá egy Suzuki Wagon R-be! A fejegységem Pioneer DEH-1800u. Ha jól gondolom a fejegység rca kimenetére közvetlenül köthetem a ládát. A tápot külön kell a ládának behúznom vagy a fejegység tápjáról is megoszthatom? Van még bármi egyéb amire figyeljek? Válaszod előre is köszönöm! Attila

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2020-01-23 14:40:57
Válasz erre a hozzászólásraMilyen tápkáblet válasszak

Kovi11

Kovi11


Dunapataj
Hozzászólások: 0
Reg.: 2020.05.12.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hello! Úgy alakult, hogy saját magam szerelem be a hifit a Bmw 3as touringomba. Az akksi a csomagtartóban, 680A és 72Ah. Megvan majdnem mindenem a beépítéshez: Erősítő: Phase opus 150.4 (kb. 640 w rms) Mély: Hertz Hx300 (600 w rms) Első szett: Audo system hx 13 sq (80+80 w rms) Fej: Kenwood bt 356 (5v rca) Rca: gladen zero Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy a gyári tápkábelt generátoltól cserélni kell-e. Ha igen milyen vastag kell és mekkora tápkábelek kellenek az akksitól az erőig? Valamint milyen vastagságú hangszóró kábeleket vegyek az első szetthez és a mélyhez?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács István - 2020-05-12 17:16:58
Válasz erre a hozzászólásraMilyen tápkáblet válasszak

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Nem kell cserélni. A BMW-ben tökéletes a kábel vastagság ami hátra megy. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-05-12 20:00:28
Válasz erre a hozzászólásraMilyen kábeleket válasszak?

Hello! Úgy alakult, hogy saját magam szerelem be a hifit a Bmw 3as touringomba. Az akksi a csomagtartóban, 680A és 72Ah. Megvan majdnem mindenem a beépítéshez: Erősítő: Phase opus 150.4 (kb. 640 w rms) Mély: Hertz Hx300 (600 w rms) Első szett: Audo system hx 13 sq (80+80 w rms) Fej: Kenwood bt 356 (5v rca) Rca: gladen zero Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy a gyári tápkábelt generátoltól cserélni kell-e. Ha igen milyen vastag kell és mekkora tápkábelek kellenek az akksitól az erőig? Valamint milyen vastagságú hangszóró kábeleket vegyek az első szetthez és a mélyhez?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovi11 - 2020-05-12 17:18:52
Válasz erre a hozzászólásraNincs REM

Sziasztok! Mivel gyári fejegységem van, most kötöttem be a mélynyomót erősítővel és egy gombbal kapcsolom, REM kivezetés nincs! Mi lenne, ha a rádió piros (kontakt utáni pozitív) kábelére kötném rá? Válaszod köszönöm! Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sanyi - 2020-08-07 05:03:39
Válasz erre a hozzászólásraNincs rem.

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! A kapcsolt 12V-ra gondolsz? Mert ha igen, akkor arra rákötheted. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2020-08-07 19:08:55
Válasz erre a hozzászólásraOE remote használata

Edu

Edu


Arnót
Hozzászólások: 3
Reg.: 2020.11.13.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia adott egy jvc exad avx kd 11 fejegység ,és hozzá akarok kötni egy mélynyomót. A fejegység nem támogatja az y kapcsolást a remote szálon. így a már foglat szál vezérel egy kisebb erősítőt. Na most nekem a kimeneteknél van egy nőci jackdugó amin az áll oe remote, és szite egybe van fonva az rca sub kivezetéssel megtörténhet hogy ez az oe remote ugyan arra szolgál mint a remote száll csak kifejezetten az erősítőhöz?? plusz ha igen akkor csak simán bekötöm a mély erősítőének a remote szálba és akkor csak akkor kapcsol ha a rádió is ?? Választ előre is köszönöm!!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Novák Edvin - 2020-11-13 21:45:38
Válasz erre a hozzászólásraOE remote használata

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Nem. Az a kormányinterface bemenet. Nyugodttan rákötheted a másik erősítőt is ugyan arra a remote szálra. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-11-14 21:34:59
Válasz erre a hozzászólásraEdu

Edu


Arnót
Hozzászólások: 3
Reg.: 2020.11.13.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Abban az esetben is ha a fejegység nem támogatja az y chanelt plusz csak 200mA terhelést enged rá??

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Edu - 2020-11-19 23:47:07
Válasz erre a hozzászólásraAktív jelszint átalakító

Üdv, Az lenne a kérdésem, hogy vásároltam egy aktiv jelszint átalakítót remote szállal. Na most az meg van hogy 2 hangszóró kimenetre kell ráköznöm a jelszint átalakítót a remote szálat pedig az erösítő remote száljára. Viszont van hozzá még egy +12 voltos szál és egy -12 voltos szál, ezt a rádióba érkező +/- szálra kell kötnöm? Segítséged előre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kiss Antal - 2020-12-07 20:09:38
Válasz erre a hozzászólásraAktív jelszint átalakító

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Igen. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-12-08 19:39:36
Válasz erre a hozzászólásraKöszönet

Sziasztok! El sem tudom képzelni, hogy hogyan győzitek és miért... de nagyon nagy dolog, hogy bárki aki ír, vagy fel hív titeket kioktatás és rosszindulat nélkül érthetően, egyértelműen segetséget adtok! Nagyon szépen köszönöm és nagyon sajnálom, hogy nem vagytok közelebb Budapesthez. További sok sikert kívánok nektek!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Király Ádám - 2021-01-16 10:11:25
Válasz erre a hozzászólásraKöszönet

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Köszönjük az elismerést. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2021-01-16 16:06:30
Válasz erre a hozzászólásraPlussz mélyláda

Szia. 2007es Audi A6 avant, gyári hangrendszer. Szeretnék egy mélyládát a csomagtartóba is. A kérdésem hogy van e lehetőség a gyári rendszerre kötni, és ha igen akkor hogy is? Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mishi - 2021-06-20 17:10:20
Válasz erre a hozzászólásraPlussz mélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8032
Reg.: 2008.01.01.
6515 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Természetesen lehetséges. Kell hozzá egy jó minőségű jelszint átalakító, és meg is van oldva. [katt] Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2021-06-21 07:57:24
Válasz erre a hozzászólásraElőző oldal1 2 3 4 5 6 7 8  

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz, mélyláda bekötése autóba passat, autó erosíto bekötése, autorádio bekotési rajzok, autohifi bekötés tippek, daewoo autórádió beszerelés, autóhifi bekötési rajz, fantomtáp antenna erosíto bekötése, mélyláda erosíto bekötése golf 5-be, autóhifi beszerelés, autóhifi beszerelés peugeot 307

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!


 

Hozzászólások


22:36: Hello. Egy sony dsxa210ui -t cserélnék le mert azon csak egy pár RCA csati van ezen pedig 3. Meg ...
KENWOOD KMM-106 Digitális média vevő USB-vel, fehér gombvilágítással autórádió
Autohifi City 20:49: Igen ez a keret jó hozzá, be fog vele férni az alpine. A fejegységet mindenképpen érdemes ...
MECATRON Opel Astra - Insignia - Meriva, Chevrolet Cruze Hangszóró Chevrolet
19:04: Szia, Az egyik Aveo-s tanácsodban azt olvastam, hogy az első ajtóba az lenne a legjobb megoldás, ...
MECATRON Opel Astra - Insignia - Meriva, Chevrolet Cruze Hangszóró Chevrolet
Fulesen 20:45: Szia! 5 ig dolgozok holnap. Ha utána jó neked akkor persze, tudlak hívni.
Segítség autóhifi választáshoz
Autohifi City 20:44: Szia! Minden gond nélkül beépíthető, bár én mostanában másik keretet ...

Autohifi City 20:40: Szia! Meg tudsz csörgetni ...
Segítség autóhifi választáshoz

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

Autohifi City 14:27: Ha van kint a gyártónál akkor kb 1 hét.
Üdv.
Gyumadár 19:37: Szia! Ha megrendelnék egy Helix v eight dsp mk2 erősítőt, mennyi idő alatt jut el hozzám?
Köszönöm!
Szia.toyota yaris 1 genáriciósba be lehet építenei a 2 generációs rádiót? választ köszönöm előre is.
Befér az Ignisembe ez elöre ez a kétutas JVC CS DR 420?
Hátra rendeltem egy 13 cm -est szintén kétutast az állítólag tutira befér.
Előre talán határeset...
A Hertz-et ajánlják,vagy a MAC Street 13-2 audiót.
Szertném kérni a tanácsát!
Autohifi City 15:08: Szia!
Én ezt ajánlanám:
[katt]
[katt]
[katt]
Üdv.
Sziasztok!

Feleségem 2007-es Suzuki Ignisében szeretném kicserlni ezt a csoda Blaupunkt gyári 2DIN-es rádiót költséghatékonyan. Nagy igények nincsenek, elég lenne egy 1DIN-es fej ami tud AUX+USB-t beépítő kerettel. Van valakinek erre bejáratott szépen beszerelhető "szettje" ? Előre is köszönöm !
Üdv,
M
Szia Katona Zoltán!
Telefonos beszélgetésünk alapján megrendelem tx-120 hátsó hangfal párat (kerek) a w202 1995 c200 MB gépjárművemhez.
+36 20 9516398 telefonszámon elérhető vagyok. Címem 2192 Hévízgyörk, Akácfa utca 14. átvételnél fizetném ki az árut.
Köszönöm
Schapira Balázs
tataratatata 19:30: Üdv mindenkinek! Segítsetek nekem abban,
hogy a Pioneer TS-WX130EA mélynyomomhoz hol lehet esetleg vásárolni új hangszórót,
mert a jelenlegi megadta magát.
Remélem, hogy van bele megfelelő hangszóró,
mert így használhatatlan. Köszi, a mielőbbi válaszokat.
redboy2009 13:27: Üdv. Szeretnék vásárolni Iso átalakitó kábelt Pioneer MVH-S110UB tipusu készülékhez.Mgtenné,hogy belinkeli,hogy melyiket rendeljem önöktől?Köszönöm. Robi.
Autohifi City 18:15: Szia!
Mindenképpen a DLD lenne jobb választás.
Üdv.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Riel Hangminőség autóhifije
Peugeot gyári autóhifi
lev009 Normál autóhifije
Renault autóhifi
BPeter Normál autóhifije
Pioneer, Gladen autóhifi
nszikszai Normál autóhifije
Kenwood autóhifi
TóthGábor Hangminőség autóhifije
Hertz autóhifi
További autóhifi rendszerek...

Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


Fulesen
Fulesen
Érd

Viktorpapa
Viktorpapa
Balmazújváros

Dezső
Dezső
Oroszlány

Gergő-1
Gergő-1
Nagykinizs

Bubu
Bubu
Oroszlány