AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERÕSÍTÕ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi keresõ


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

suzuki ignis blaupun, suzuki swift , honda jazz, tv tuner, opel corsa c, lg xdss, vw rcd 210, toyota, citroen c4 picasso a, opel astra H

Autóhifi gyártókAutóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végzõ partnereket keresünk a következõ városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Gyõr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezõvásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllõ Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykõrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajzAutóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

Autóhifi beszerelés, kondenzátor bekötése, mélyláda bekötés, autóhifi bekötés, autóhifi bekötési rajz. Csináld magad, ha elakadsz akkor hívd Zsoltit.

Fontos!

Semmiképpen sem ajánljuk, hogy az elsõ autóhifi bekötést magad végezd el. Egy rossz bekötés nem csak azonnal tönkreteheti az autóhifidet, de rosszabb esetben porig is éghet az egész autód.

 

Nagyon fontos, hogy nem elég bekötni, hanem tapasztalt jó hallású autóhifisnek kell beállítania a rendszeredet, különben hiába vásárolsz drága és jó minõségû autóhifit, az rossz beállításokkal hallgathatatlanul fog szólni.

 

Ennyi, csak szóltam elõre, hogy még most sincs késõ bejelentkezned egy beszerelésre a 70 - 450 644 0 telefonon. :)

 

 

 

Autóhifi beszerelés és bekötési rajz

 

Íme az autóhifi bekötési rajz, amit kerestél.

Ez egy bonyolultabb autóhifi beszerelési rajza, de látszik rajta, a 4 csatornás erõsítõ bekötése, a 2 csatornás erõsítõ bekötése, a kondenzátor bekötése és a mélyláda bekötése is.

 

Ha valami nem jön le egyértelmûen a rajzból, akkor bátran olvass tovább, mert ez a bekötési rajz itt-ott, azért magyarázatra szorul és léteznek speciális esetek is, amikor az autóhifi beszerelése során ettõl el kell térned.

 

Kattints a képre a nagyításhoz...

 

Autóhifi beszerelés, autóhifi bekötés

 

Nagyításhoz kattints a képre

 

 

Autóhifi beszereléshez a következõ szerelési anyagokra lehet szükséged:

 

Ezeket a kütyüket meg is tudod rendelni a fenti linkekre kattintva.

 

 

Mi kellhet még az autóhifi beszereléshez?

 

Speciális autórádió keretek, csatlakozók, hangszóró beépítõ keretek is kellhetnek az autódhoz.

 

Ezt úgy tudod a legegyszerûbben leellenõrizni, hogy beírod az autód típusát az oldal tetején lévõ keresõbe és nyomsz egy entert.

 

A rendszer ki fogja neked dobni az összes speckós cuccot, keretet, illesztõt és csatlakozót, ami az autódhoz kellhet az autóhifi beszerelés folyamán.


Ha nem tudod pontosan mire lehet még szükséged, akkor hívd Zsoltit a 70 - 450 644 0 számon és õ majd segíteni fog neked, hogy ne maradjon ki semmi az autóhifi bekötéshez.
 

 

Milyen kábel kell az autó erõsítõ bekötéséhez?

 

Amire mindenképpen szükséged lesz:

 

Kábel szett: Ebben a legtöbbször benne van az összes olyan szerelési anyag, amire egy erõsítõ bekötésénél szükséged lehet. Kábel szettek itt

 

2 csatornás, vagy monoblokk erõsítõ bekötéséhez a következõket szokta tartalmazni a kábel szett:

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

  • 5 méter piros pozitív tápkábel

  • 1 méter fekete negatív tápkábel

  • Autóhifi biztosíték és biztosítékház

  • Gyûrûs kábelszem, 1 fekete a testhez való csatlakozáshoz, 1 piros az akkumulátorhoz való csatlakozáshoz

  • 1db 5 méteres 2 csatornás RCA kábel, a rádió és az erõsítõ összekötéséhez, amely tartalmazza az erõsítõ bekapcsoló szálat is, ha nem, akkor ezt is mellékelik a csomagban.

Hangszóró kábeleket csak ritkán tartalmaznak a kábel szettek, ezért ebben az esetben szükséged lesz még 1-2 méter mélynyomó hangszóró kábelre is.

 

4 csatornás erõsítõ bekötéséhez a következõket szokta tartalmazni a kábel szett:

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

  • 5 méter piros pozitív tápkábel

  • 1 méter fekete negatív tápkábel

  • Autóhifi biztosíték és biztosítékház

  • Gyûrûs kábelszem, 1 fekete a testhez való csatlakozáshoz, 1 piros az akkumulátorhoz való csatlakozáshoz

  • 2db 5 méteres 2 csatornás RCA kábel a rádió és az erõsítõ összekötéséhez, amely tartalmazza az erõsítõ bekapcsoló szálat is, ha nem, akkor ezt is mellékelik a csomagban.

Hangszóró kábeleket csak ritkán tartalmaznak a kábel szettek, ezért ebben az esetben szükséged lesz még 1-2 méter mélynyomó hangszóró kábelre és kétszer 5 méter hangszóró kábelre az elsõ hangszóró szett bekötéséhez is.

 

Amennyiben az erõsítõdnek nem bedugós, hanem csavaros tápcsatlakozója van, mint a fenti erõsítõnek, akkor villás csatlakozókra is szükséged lesz, a legtöbb kábelszett ezt is tartalmazza.

 

A képen látható még az a kis gumigyûrû is, amelyet a tûzfalon fúrt lyukba kell illesztened, hogy a lemez ne vágja el, ne dörzsölje ki az erõsítõ pozitív tápkábelét.

 

Ha nem kábelszettet vásárolsz, akkor ezeket külön külön kell megrendelned.

 

Érdemes külön külön rendelni, ha jó minõségben akarod hallgatni az autóhifi rendszeredet. Érdemes drágább hangszóró és RCA kábeleket vásárolni, mert ezek olyan szinten szólnak bele a rendszered hangjába, mint egy erõsítõ, vagy egy hangszóró.

 

 

Milyen vastag kábelekre lesz szükséged?

 

Tápkábel vastagsága: Most bele lehetne bonyolódni mindenféle hosszúsággal kábel ellenállással kapcsolatos képletekbe, de az a legegyszerûbb, a következõk szerint választasz tápkábelt.

 

Feltételezem, hogy 5 méterre lesz szükséged, ez a legtöbb autóba bõven elég.

 

Nézd meg az erõsítõdben lévõ biztosítékokat és válaszd meg e szerint a kábel vastagságot. Ha több biztosíték van benne, akkor a biztosítékok összegével számolj.

 

40 Amperig elég a 10-es tápkábel vastagság.

80 Amperig elég a 20-as tápkábel vastagság.

Ezek felett ettõl vastagabb tápkábelt érdemes használnod, vagy ha több erõsítõd van, mint a fenti beszerelési rajzon, akkor érdemesebb tápelosztó blokkok használata helyett mindkét erõsítõnek külön-külön tápkábelt behúzni.

 

Hangszóró kábel vastagsága: Itt tulajdonképpen nem a vastagság számít, hanem a kábel hangja, mert igenis a kábel hallhatóan beleszól az autóhifi rendszered hangjába. Aki komolyabban foglalkozik az autóhifivel, az ugyanúgy teszteli és meghallgatja a hangszóró kábelek hangját, mintha az egy erõsítõ, vagy hangszóró lenne. Bármennyire is furcsa a kábelek hangja között valóban hallható különbség van.

 

Ha nem érdekel a kábel hangja, akkor valamilyen 2,5mm-es hangszóró kábelt érdemes venned, lehetõleg ne válassz túl gagyit.

 

Mélyládához válassz 2,5 és 4 mm közötti kábelt.

 

 

 

Autóhifi beszerelés lépésrõl lépésre

 

 

1. Vedd le a pozitív akkusarut az akksidról.

 

2. Bontsd meg mindkét oldalon a küszöböt és nézd meg, hogy melyik oldalon futnak az autód gyári kábelei.

 

Az erõsítõ bekötéséhez szükséges tápkábeleket ott érdemes vezetni, ahol az autód gyári tápkábelei is futnak.

 

A hangszóró és RCA kábeleket az autónak azon az oldalán érdemes vezetned, ahol nem futnak gyári kábelek, mert ezek képesek összeszedni a "generátor zaj"-nak becézett sípolást, amely az õrületbe fog kergetni.

 

Sok autóban futnak mindkét oldalon gyári kábelek, igyekezz ezeket a hangot szállító kábelekkel jól elkerülni, mert sípolni fog a rendszered, amikor beindítod a motort.

 

3. Keress egy lyukat a tûzfalon valahol az akkumulátor környékén, ahol át tudod majd vezetni az utastérbe a piros pozitív tápkábelt. 

 

Nagyon ügyelj arra, hogy a tápkábel, olyan helyen legyen elvezetve, ahol semmilyen mozgó alkatrész nem tudja kidörzsölni, pláne elvágni nem.

 

Sokszor nem kell fúrni, mert a legtöbb autón vannak kihasználatlan lyukak a tûzfalon, amelyek az utastérbe vezetnek és csak egy gumi dugó takarja el õket.

 

Ha találsz ilyet, akkor használd, ha nem akkor jöhet a fúrógép.

 

Nagyon fontos, hogy akár fúrsz, akár a gyári lyukat használod a tápkábel bevezetésére, ne hagyd a lyukat úgy, hogy nem raksz bele egy védõ gumigyûrût, ami megakadályozza, hogy a lemez kidörzsölje a tápkábel szigetelését.

 

4. Keress biztonságos utat a tápkábelnek a mûszerfal alatt és húzd el a küszöbig, és onnan egészen hátra az erõsítõig.

 

A tápkábelt oldalt, a küszöb szõnyeg alatt vidd, használhatod a gyári kábelrögzítõket, vagy kábelcsatornát is. Mindvégig ügyelj arra, hogy sehol ne fusson, olyan helyen a kábel, ahol bármi megsértheti, vagy kidörzsölheti a szigetelését. Pl.: kormány, pedálok, éles lemezvégek.

 

5. Húzd be az RCA és hangszóró kábeleket az autó másik oldalán úgy, hogy ezek minél távolabb fussanak a tápkábelektõl.

 

Érdemes egy kicsit ráhagyni a rádiónál és az ajtóknál, hogy ne akkor derüljön ki hogy nem ér el a kábel a rádióig, amikor már az egész autóhifi rendszer kábelezése be van szerelve.

 

Komolyabb kábeleknél számít a jel iránya is ezért a kábeleket mindig úgy húzd be, hogy a jel abban az irányban fusson rajtuk, amelyik irányban a feliratot olvasod. Pl.: az RCA kábeled márkája Monster Cable, akkor az m betû felõl legyen az autórádió, az e betû felõl az erõsítõ. Hangszóró kábel esetén az m betû felõl lesz az erõsítõ, az e betû felõl a hangszóró.

 

6. Kösd be az elsõ szettet.

 

Ha a magas sugárzó helye az ajtóban van és Te szeretnéd ajtóban elhelyezni a magas sugárzót, akkor az elsõ szett hangváltóját az elsõ ajtóban kell elhelyezned.

 

Ha a magas sugárzó a mûszerfalban, vagy az A oszlopban van, akkor a hangváltó a mûszerfal alatt lesz elhelyezve.

 

A magas sugárzó (csipogó) ideális helye az a oszlop alsó negyede, itt szól a legjobban, egymás felé fordítva. Nem jó ha ezek a hangszórók a füled irányába vannak fordítva, mert leordítják a fejedet. Ha nincs gyári hely, akkor a magasak beállítását követõen kell csak rögzítened a hangszórókat.

 

Itt érdemes megemlíteni az ajtók szigetelését is. Errõl van egy komplett anyag a tudásbázisban, azt érdemes elolvasnod.

 

A gyári helyre szánt elsõ szettekhez gyakran lehet szükség hangszóró beépítõ keretre, ezt nálunk meg tudod rendelni, a leggyakoribb típusokhoz való kiemelõ, vagy beépítõ kereteket folyamatosan raktáron tartjuk. Ezekre azért lehet szükség, mert a speciális formájú, vagy felfogatású gyári hangszóró helyére nem csavarozható be csak úgy könnyedén a szabványos hangszóró, vagy azért, mert a gyári lapos hangszórótól mélyebb az általad vásárolt új szett és beleérne az ablaküvegbe.

 

Az ajtóban gyakran van már bevezetve hangszóró kábel, érdemes ezt használni, mert az ajtó átvezetõ csatlakozón sokszor lehetetlen átvinni még egy kábelt.

 

Semmiképpen se vidd át a hangszóró kábelt egy ajtón kifúrt lyukon és ne vidd a kábelt úgy, hogy azt el tudja nyírni, vagy koptatni a záródó ajtó.

 

Ha nincs semmilyen lehetõség és fúrni kell, akkor használj ajtóátvezetõ gumit.

 

A lényeg, ha kinyitod az ajtót akkor ne lehessen látni a hangszóró kábel átvezetést, nem csak azért, mert moslék trehány és igénytelen megoldás, hanem azért, mert a lógó kábelt kidörzsölheti a karosszéria, és ez rövidre zárhatja az erõsítõdet.

 

Tehát, ha a közép és magas hangszóród az ajtóban van akkor az erõsítõ felõl érkezõ új hangszóró kábelt elviszed a lábtérig és rákötöd a gyári, az ajtó átvezetõ felé tartó hangszóró kábelre nagyon ügyelve arra, hogy helyes legyen a polarítás. Ahol az ajtóban az átvezetõtõl megérkezik a kábel az belefut a hangváltó  +IN- csatlakozóiba.

 

A hangváltó +MID- csatlakozóit kötöd a közép hangszórók + - csatlakozóira, a +HI- csatlakozókat pedig a magas sugárzó  + - csatlakozóira. Ha nincs rajta jelzés, akkor legtöbbször a piros, vagy a csíkkal jelült a +.

 

Amennyiben a középsugárzód az ajtóban, a magas sugárzód a mûszerfalon, vagy az A oszlopon van, akkor az erõsítõd felõl érkezõ hangszóró kábelt, a mûszerfal alatt elhelyezett hangváltó +IN- csatlakozóira kell kötnöd.

 

A hangváltó +MID- csatlakozóiba kell bekötnöd a gyári hangszóró vezetékek ajtóátvezetõ felé tartó részét, a +HI- csatlakozókat pedig a magas sugárzó  + - csatlakozóira kötöd.

 

FONTOS!

Elsõ szett bekötés esetén, mindvégig ügyelj a helyes polaritásra különben rosszul fog szólni az autóhifid

 

Siralmas, amikor még a magukat szakértõnek titulált emberek sem tudják rendesen bekötni a hangszórókat és a nagy áruházban az autóhifi eladó úgy demózza az elsõ szettet, hogy fordítva van bekötve!!!

 

A legvégén úgy tudod leellenõrizni a helyes bekötést, hogy egy ceruzaelemet a polaritásnak megfelelõen hozzáérintesz a hangszóró szett csomagtartóban végzõdõ felére, ha a hozzáérintéskor a közép membránja kifelé mozdul, akkor jól végezted a dolgod. Ha nem, akkor valahol elbaltáztad :)

 

A hangváltóban, szokott lenni egy kapcsoló, vagy egy átrakható összekötõ (jumper), amellyel be lehet állítani a magas sugárzó hangerejét. Ezt mindig érdemes a leghalkabbra álltani, mert a legtöbb esetben ordítani szoktak a hangszóró szettek magasai. Miért? Mert a középhangszóró a fültõl távol alul a lábtérben kevésbé hallhatóan szól.

 

7. Kösd be az autórádió felõli részen az RCA kábeleket.

 

Az RCA csatlakozókat R (Right=Jobb) L (Left=Bal) dugd be az autórádió Front Line out (Elsõ vonal kimenet) és Rear Line out (Hátsó vonal kimenet) RCA csatlakozóiba.

 

Ha az autórádiódon egy Rear Line out (Hátsó vonal kimenet) csatlakozó van, akkor abba egy 2 csatornás erõsítõt tudsz bedugni. Amennyiben négy csatornás erõsítõd van, akkor szükséged lesz egy pár RCA Y elosztó kábelre az erõsítõ felõli oldalon, amely elosztja a jelet az erõsítõd elsõ és hátsó bemenetére. Ez esetben a Fader szabályzóval nem fogod tudni a mélyláda hangerejét állítani az elsõ szett hangerejéhez képest.

 

Ha a rádiódon van Rear és Front line out, akkor arra egy 4 csatornás erõsítõt köthetsz. Ebben az esetben a Fader elõre tolásával halkíthatod a mélyládád hangerejét az elsõ szetthez képest.

 

Ha az autórádiódon van Front, Rear és Subwoofer line out, akkor a cikk legelsõ rajzán lévõ bekötést is megcsinálhatod. Itt az autórádión a SUB level menüpont alatt tudod beállítani zenehallgatás közben a mélynyomód hangerejét, a Fader-rel pedig állíthatod, hogy a hátsó, vagy az elsõ hangszórók szóljanak hangosabban.

 

Ha egy olyan erõsítõt használsz, amelyekkel csak a mélyládát hajtod, akkor a Subwoofer out csatlakozót használd, ha ilyen nincs, akkor a Rear out-ot.

 

Ha 4 csatornás erõsítõd van, akkor az elõ két csatornát a Front-ra, a hátsó két csatornát, amely legtöbbször a mélyládát hajtja a Subwoofer out-ra kell kötni, ha ez nincs akkor a Rear out-ra.  Ebben az esetben a fader elõre tolásával halkítod a láda hangját. Ha van Subwoofer out-od, akkor a SUB level nenüponttal.

 

Bonyolultabb leírni, mint megcsinálni :)

 

Miért kell ezzel foglalkozni?

 

Azért mert egyes felvételeken halkabb másokon pedig hangosabb a mély tartomány, ezért attól függõen, hogy milyen zenei stílust, vagy milyen felvételt hallgatsz, tudnod kell állítani a mély hangerején.

 

Miért nem használhatod ezek helyett az autórádió BASS és TREBLE szabályzóját a LOUDNESS-t, vagy az EQ-t?

 

Egyrészt azért nem, mert ez a cselekedet istenkáromlásnak számít autóhifis berkekben, másrészt azért, mert egy 4 csatornás erõsítõ a mélyládára mély hangot, az elsõ szettre csak közép magas hangot enged, ha a hangszínszabályzót használod, akkor azt a tartományt, amit a jobb hang és teljesítmény érdekében az erõsítõ megpróbál levágni a hangszóróidról, te a hangszínszabályzóval visszapakolod a hangszóróidra, ezzel rontva a teljesítményt és a hangminõséget.

 

8. Kösd be az autórádió felõl a bekapcsoló szálat

 

Ez egy kis vékony kábel, amely legtöbbször az RCA kábel két csatornája között szokott futni, ha nincs ilyen benne, akkor egy külön kis kábelt kell elvezetned az erõsítõig bekapcsoló szál gyanánt.

 

Mire való?

 

Ezt a kis kábelt az autórádió elektromos antenna bekapcsoló kimenetére kell kötni, amely a szabványos iso csatlakozóban kék színnel van jelölve.

 

Ebben a kábelben nincs áram, amint viszont bekapcsold az autórádiót kimegy rá egy +12 volt és ez kapcsolja ki és be az erõsítõt. Ezt majd az erõsítõd REM, vagy Remote csatlakozójába kell bekötni.

 

Ezzel a rádió kész is. Dugd vissza a helyére és hagyj annyi hosszt az RCA és a bekacsoló kábelen, hogy a kábelek rögzítése után is ki lehessen húzni a helyérõl az autórádiót.

 

9. A negatív tápkábel bekötése

 

Keress a karosszérián egy olyan helyet ahova le tudod csavarozni a fémhez a negatív kábel végére forrasztott, vagy préselt kábelszemet.

 

Vastag lemezû részt keress, ahol van egy jó nagy fém csavar.

 

Csavard ki a csavart és csiszolópapírral csiszold fémig azon a ponton a kasztnit, ahova a kábelszemet fogod csavarozni. Nagyon fontos, hogy kiválóan érintkezzen a fém a fémmel.

 

Ha nem találsz ilyen gyári csavart, akkor bizony bele kell fúrnod egy jó vastag lemezcsavart az autód kasztnijába egy olyan helyen, ahol vastag a lemez, nem korrodál el a csavar, nem jön ki a csavar másik vége az autó alján, vagy oldalán és ide kell rögzítened a negatív tápkábelt, persze úgy, hogy az elérjen az erõsítõig, vagy a kondenzátorig.

 

10. Autóhifi kondenzátor bekötése

 

A legelsõ bekötési ábra ebben sántít egy kicsit, ugyanis a kondit úgy kell bekötni, hogy az autóhifi kondenzátor minél közelebb helyezkedjen el az erõsítõhöz.

 

Tulajdonképpen a piros és fekete tápkábeleknek az erõsítõ mellett elhelyezett kondenzátorba kell befutniuk és innen, a kondi csatlakozójáról kell továbbmenniük két kábelszem segítségével a legrövidebb úton keresztül az erõsítõbe.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Tehát bejön a piros tápkábel a kondi + sarkára és innen megy is tovább az erõsítõ + bemenetébe.

 

Bejön a fekete tápkábel a kondi - sarkára és innen megy is tovább az erõsítõ - bemenetébe.

 

Persze mindezt úgy, hogy az egész szerelés alatt le van véve az akkusaru.

 

11. Az autóhifi erõsítõ táp bekötése

 

Ha nincs kondi, akkor a kasztniról érkezõ negatív és a motortérbõl érkezõ pozitív becsatlakozik a 12V + és a GND - csatlakozókba.

 

Nincs semmi bonyolultság piros a pozitívba és fekete a negatívba. Ez általában a két legnagyobb csatlakozó az erõsítõn, így elég nehéz eltéveszteni.

 

Természetesen mindezt úgy, hogy végig le van véve az akkusaru.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

12. Az erõsítõ bekapcsoló szál bekötése

Az autórádió felõl érkezõ bekapcsoló szálat kösd a RMT, vagy REM, vagy Remote csatlakozóba. Ez többnyire a táp csatlakozók mellett helyezkedik el, egy ezektõl kisebb csatlakozó, a fenti képen is jól látszik RMT a felirata.

 

13. Erõsítõ RCA kábelek és hangszóró kábelek bekötése

4 csatornás erõsítõ használata esetén a legjellemzõbb eset, hogy az elsõ 2 csatorna hajtja az elsõ szetteket, a hátsó 2 csatorna hídba kötve hajtja a mélynyomót.

 

2 csatornás, vagy mono erõsítõket többnyire a mélynyomó hajtására szokás használni, itt csak be kell dugni az RCA kábeleket és 2 csatornás erõsítõ esetén hídba kötve csatlakoztatni kell a mélyládát.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

A képen lévõ 4 csatornás erõsítõn egyértelmûek a feliratok, FRONT: ide kötöd az elsõ hangaszóró szetteket, jelölve van rajta a jobb és bal oldal valamint a + és - hangszóró kábel helye.

 

REAR: Ide csatlakoztathatod a hátsó hangszórókat, vagy a mélyládát.

 

MÉLYLÁDA BEKÖTÉSE:

A mélyládát híd üzemmódban kell az erõsítõre kötni. A képen a REAR csatlakozó alatt látszik a BRIDGE MODE felirat valamint a jelölés, hogy a mélyláda két kábelét ebben az esetben melyik csatlakozóba kell csavarozni.

 

Tehát a mélynyomódat ebben az esetben a REAR azaz hátsó csatorna bal oldali + és jobb oldali - csatlakozójába kell bedugnod.

 

Híd üzemmódban 2 csatornából csinálsz egy sokkalta nagyobb teljesítményû mono csatornát.

 

Ha több mélysugárzód van, akkor sem úgy kötöd be hagy egyik mély a jobb másik a bal csatornára, hanem mindkét mélysugárzó pozitívja az erõsítõ bal oldaldal pozitívjába és mindkét mélysugárzó negatívja a jobb csatorna negatívjába kerül.

 

Számolnod kell azzal, hogy ilyenkor a 2db mélynyomó 2Ohm terhelést ad az erõsítõnek, ebben az esetben 1Ohm stabil erõsítõt kell használnod, amely híd üzemmódban 2Ohm stabil.

 

MÉLYLÁDA BEKÖTÉSE, hogy ne hátulról dübögjön:

A leggyakoribb autóhifi probléma, hogy a mélyláda idegesítõen hátulról dübög és folyamatosan duruzsol.

 

Amennyiben ezt el akarod kerülni, fordítva kell bekötnöd a mélyládát, tehát az erõsítõ bekötésénél, a láda pozitívját az erõsítõ negatívjába, a láda negatívját pedig az erõsítõ pozitívjába dugod.

 

Ne aggódj nem fog tönkremenni semmi, ez a profiknál bevett eljárás. De itt egy cikk a témáról: Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

 

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

4 csatornás erõsítõ esetén az autórádió FRONT RCA kimeneteit értelemszerûen az erõsítõ FRONT RCA bemenetébe a REAR-t a REAR-ba kell bedugni úgy, hogy nem cseréled fel a jobb és bal oldalt sem.

 

14. Az akkumulátor és a biztosíték bekötése

Miután ott járunk, hogy az egész rendszer össze van kötve, hangszórók erõsítõk a helyükön, itt az ideje tápellátás alá helyezni a rendszert.

 

Az erõsítõ hangerõszabályzóit (LEVEL a fenti ábrán) állítsd a minimumra, mielõtt bármit is csinálnál.

 

A legtöbb kábel szettben a gyûrûs csatlakozó már eleve a tápkábelre van forrasztva, vagy préselve.

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Ha nincs a kábelszem felszerelve, akkor nem elég a kábelszemet kókány módon fogóval a kábelre szorítani, hanem a kábelt és a kábelre húzott kábelszemet addig kell forrasztópákával melegíteni, míg a forrasztóón teljesen át nem itatja az egész csatlakozást, tehát nem elég csak itt-ott odapöccinteni.

 

Amint ezzel megvagy, a tûzfal felõl érkezõ kábel végére felszereled a biztosítékházat és az akkumulátorhoz menõ kábelt...

 

FONTOS! Még nem kötöd rá az akksira!

 

Fogsz egy kis teljesítményû izzót, vagy egy ellenállást, amelyet a kondenzátorhoz kaptál, majd az izzón, vagy az ellenálláson keresztül összeérinted az akksi pozitív sarkát és a kábelszemet.

 

Ha ezt nem így csinálod akkor egy óriásit fog szikrázni a kábelszem és az akkusaru.

 

Vársz egy fel percet, míg a kondi, és az erõsítõ az ellenálláson keresztül feltöltõdik, majd szépen rácsavarozod a kábelszemet az akkusarura, úgy ahogy a következõ képen látod.

 

Autóhifi beszerelés

Nagyításhoz kattints a képre

 

Ezen a képen látszik is a tûzfalban lévõ gumi dugó, amely megakadályozza, hogy a lemez a tápkábelt elvágja vagy kidörzsölje.

 

Ezek után következik folytatásként kattinthatóan az AUTÓHIFI ERÕSÍTÕ BEÁLLÍTÁSA

 

Ha segített ez a cikk, akkor nagyon megköszönném, ha az oldalunk linkjét megosztanád a Facebook, vagy a Google+ üzenõfalán.(51 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autóhifi beszerelés peugeot 307, autóhifi beszerelés, mélyláda erosíto bekötése golf 5-be, fantomtáp antenna erosíto bekötése, autóhifi bekötési rajz, daewoo autórádió beszerelés, autohifi bekötés tippek, autorádio bekotési rajzok, autó erosíto bekötése, mélyláda bekötése autóba passat

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így elõre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifirõl... Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz


Hogy csináljam? Hangszórók rákötése az erõsítõhöz

roobe

roobe


Véménd
Hozzszlsok: 0
Reg.: 2011.11.21.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Azt szeretném kérdezni ha olyan rendszerem van, hogy elõl két hangszoro és hátul egy mélyláda akkor azt hogy kell bekötnöm MPX 4500-as erõsítõ 250W RMS mélyláda az elsõk pedig 80W RMS 4Ohm mind a kettõ. Erre két állást látok az erõsítõ kézikönyvében! otta a link a kézikönyvhöz 59-60.dik oldalon találjátok meg a 2 bekötési formát! Melyik bekötéssel járnék jobban melyikkel tudom jobban kihasználni a melyládám? Vagy egyeltalán melyik állás a jobb? Elõre is köszönöm a segítséget!   

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gász Róbert - 2011-11-21 15:06:59
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi erõsítõ beállítása

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
A CH1-CH2-be dugod a rádió FRONT RCA csatlakozóját.
 
A CH3-CH4-be a rádió, REAR, vagy ha van ilyen, akkor a SUBWOOFER OUT RCA csatlakozóját.

A hangszórókat a 60. oldalon lév? ábra szerint kell bekötnöd. Annyi különbséggel, hogy érdemes a mélynyomót fordított polaritással bekötni, mert akkor nem fog zavaróan hátulról dübögni.

 
A hangváltót (X-OVER) az elsõ két csatorna esetében HPF állásba állítod, a hátsó két csatornánál pedig LPF állásba.
 
A beállításokat az itt leírtak szerint tudod elvégezni: [katt]
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2011-11-23 12:15:28
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ Remote bekötés

 A kérdésem annyi lenne, hogy itt olvastam a bekötési leírást, és itt az áll, hogy az RCA kábelben található Remote szálat az Motoros antenna vezérlõ szálához kell bekötni, mi a 12V-ot adja bekapcsoláshoz. A fejegységem kézikönyvébe az van írva, hogy erre a szálat erõsítõ illetve hangprocesszor bekapcsolásához ne alkalmazzuk. Ha én a leírásnak megfelelõen mégis arra kötöm, származhat problémám belõle a késõbbiekben?
A segítséget elõre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tamás - 2011-11-25 14:36:31
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ Remote bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Álltalában ez egy kék szál szokott lenni. Nyugodtan kösd rá mivel ennek a szélnak csak anyi szerepe van, hogy wegy bekapcsoló elektronikát hoz mûködésbe.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2011-11-25 22:30:48
Válasz erre a hozzászólásraAntenna

Szia  azzal a kérdéssel fordulok hozzád,hogy az antenna átalakító adaptereknél gondolok itt a fakra dupla fakrákra a kijövõ kék kis vezeték az mi célt szolgál ?
Elõre is köszi 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zsiri - 2012-02-21 16:56:24
Válasz erre a hozzászólásraFakra antenna csatlakozó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Arra a szálra rá kel kötni a fejegységbõl kijövõ kék szinü antenna kapcsoló vezetéket.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-02-22 19:28:40
Válasz erre a hozzászólásraPioneer mvh-1400ub autórádió bekötése!

Mecse5

Mecse5


Szombathely
Hozzszlsok: 0
Reg.: 2012.03.20.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
 
A problémám a következõ:
a címben említett rádiót egy ismerõsöm bekötötte nekem!
Autóm: 1999-es Renault Megane Scenic 1.6 JA (66kw).
Ez kb. 4-5 bekapcsolásig szólt azóta ½MUTE½ - néma üzemmódban van! Ennél a rádiónál ilyen gomb nincs is!
Most a gyújtás ráadásával együtt indul a Rádió, külön nem lehet Be/Ki kapcsolni sem! A gyári kábel elõkészítések lettek rákötve a rádióra és a hangszórókra is /2-2db magas és mély Grond Zero/.
A Media Marktban ahol vettem azt mondták, az autó tiltja le valamiért! Kiszedtem a Rádiót a ½MUTE½ vezetéket végét leszigeteltem, nehogy azért legyen! A½Remote½ kék vezeték nincs csatlakoztatva! Mi lehet a gond? Hogyan orvosolható?
 
Köszi: Mecse
 
 

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mecsei Gyula - 2012-03-15 22:37:26
Válasz erre a hozzászólásrafontos segítség kérés

 Szia Tisztelt segítség adó
Olyan kérdéssel fordulok hozzád hogy:
Van egy sony cd lejátszóm ami 4*45 w os,van egy mnc szubládám és egy Mac audio mpx2000 500 W os erõsítõm.Mivel a lejátszóhoz nem tudok rca-t kötni mivel nincs rajta ezért vettem egy jelszint átalakitot,mivel ezt tanácsolták hogy ez kell hozzá.Az autóban 4 sony hangszóró van.tudnál egy rajzot küldeni hogy érdemes összekötni a jelszint átalakitóval ezeket a dolgokat?Nagyon szépen megköszönném,ha tudnál nekem ebben segíteni.
Szia :Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Soós Gábor - 2012-03-20 01:01:13
Válasz erre a hozzászólásraJelszint átalakító bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Ilyen esetben párhuzamosan kell kötnöd az elsõ és hátsó hangszóróidat a rádió elsõ két csatornájára, és a hátsó hangszóró kimentre kell rákötni a jelszint átalakítót ugyanúgy mintha az is egy autóhangszóró lenne. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-04-06 10:54:18
Válasz erre a hozzászólásrasubláda bekötés

Szia!
Egy Pyle plm401 erõsítõt szeretnék beépíteni Peugeot 206 gyári fejegységérõl meghajtva. Az erõsítõ csak egy subcsövet hajt majd meg. A rádión nincs "sub out", csak a normál hangszóró kimenetek. Hogyan lehet megoldani a jel ellopását, hogy a szintillesztés rendben legyen?  Arra gondoltam, hogy a hátsó jobb és bal hangszóróra kimenõ jelet lehetne felhasználni, de ezt milyen formában lehet bevinni az erõsítõbe? (gondolom túl nagy neki az a jelszint, de van erre valami illesztõ elektronika?) Kábelszettekbõl melyiket ajánlod a bekötéshez?
Válaszod elõre is köszönöm!
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rob - 2012-03-31 03:24:05
Válasz erre a hozzászólásraNeked is jelszint átalakító kell

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Pontosan az lenne a válaszom mint fent, elsõ és hátsó hangszóró párhuzamosan rákötve az autórádió elsõ két csatornájára és a hátsóra rákötsz egy jelszint átalakítót, itt találod: [katt] és az már tovább vihetõ az erõsítõbe. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-04-06 10:58:45
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi kábelszett

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Ez még lemaradt: [katt]
Ez teljesen jó hozzá, ráadásul még olcsón is adjuk.  

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-04-06 11:11:44
Válasz erre a hozzászólásratápcsati

Köszi, még annyi kéne, hogy van valami ajánlott csatitok, amivel a tépot lehet ráadni az erõsítõre? Az erõsítõ a szubláda oldalán van gyárilag, tehát az õ 12V-ját is meg kell szakítani be és kiszereléskor.
Peugeot 206 gyári csatijában amúgy melyik az antenna vezérlõ szál, ami indíthatná az erõsítõt?
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rob - 2012-04-06 15:35:22
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ tápcsatlakozó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Ha lehet én leszerelném a láda oldaláról, mert nagyon macerás lesz úgy kiszedni, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor talán még van valahol egy EMPHASER csatim, ami pont ezt a célt szolgálja, bár nem olcsó.... 
 
 
A képen az A5-ös csati az erõsítõ bekapcsoló, többnyire kék színû szokott lenni, bár az autódban lehet más színnel jelölik.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-06 18:01:12
Válasz erre a hozzászólásra4 csatornás erõsitõ

 Üdv, egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Mac audio spider 6800 as 4 csatornás erõsitõm, elöl van 2 13 cm-es mac hangszoró pár az ajtóban és 2 csipogó, hátul pedig 2 db mac ovál 24:16 os 3 utas hangszoró, szeretnék még rakni az autóba egy mélyládát ehez mindenféleképpen kell erösitõt is vennem? Mert ügye most a 4 csatornán a 4 hangszoró van és ezt igy meg akarom tartani vagy lehet azt csinálni, hogy 2 csatornára kötöm rá párhuzamosan a 4 hangszorót és a másik 2 csatornát hidba kötve meghajtom a mélyládát, vagy ez elvetendõ ötlet? Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a hátsó 3 utas hangszoróból kikössem a magassugárzót vagy hagyjam benne és hangváltóval oldjam meg, hogy hátulról csak közepek jöjjenek? Válaszod elõre is köszi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Foley - 2012-05-18 15:20:00
Válasz erre a hozzászólásra4 csatornás erõsitõ

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Nem kell venned másik erõsítõt. Teljesen jól látod a dolgot. Az elsõ szettet és az ovált párhuzamosan kötve, rárakod az elsõ két csatornára, a hátsó két csatornát pedig hidalva a mélyre.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-18 16:23:49
Válasz erre a hozzászólásraKondenzátor

Üdvözletem! Nekem az lenne a kérdésem, hogy a kondenzátor negatív pólusát muszáj a vázhoz tenni? Nem lehet úgy csinálni, hogy azt is az akkumulátortól hozom egészen?
A másik kérdésem, hogy a kondenzátor lényegében mind végig áram alatt van még olyankor is mikor nincs használatban a rádió? Mert olyan tévhiteket is hallottam, hogy a kondenzátor csak tovább növeli az energia felvételt.
Köszönöm elõre is a válaszát! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szkep - 2012-05-25 21:29:30
Válasz erre a hozzászólásraKondi bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Akkor van jól bekötve a kondi, ha közel van az erõsítõhöz és a táp elõször a kondiba, a kondiból pedig azonnal az erõsítõbe megy. 
 
Ha az erõsítõdhöz az akksiról hoztad a negatívot is, akkor felesleges a kondit lekötni a kasznihoz.
 
A kondinak van egy kis áramfelvétele, de nem vészes, csak a régi nem túl jó erõben lévõ akksik esetén. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-29 13:36:21
Válasz erre a hozzászólásraMac Audio rendszer

Szia, van egy kis gondom, kérném a segítségedet.
Egy Pioneer DEH-50 UB fejegység hajt elõl kettõ  és középen kettõ Mac Audio Flat hangszórókat, hátúlra pedig beépítettem a Mc "kevlár király"  közepet és csipogót, plusz egy 30cm-es mély.
A kevlárt és a mélyet a fejegységrõl Y elosztóval hajtott Mac Audio Feerless 4000 mûködtetné. Hogyan állítsam be az erõsítõt - a mély a fejegysérõl állítgatva - csak-csak megszólal de a kevlárok nem csinálnak semmit. Polaritás rendben, az elsõ és második csatornára vannak kötve. A négy direktbe hajtott hangszóró jól mûködik.
 
Köszi a segítséget!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balog Róbert - 2012-06-02 19:12:48
Válasz erre a hozzászólásraBekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Húha, ez egy kicsit zavaros nekem, szerintem hívj fel telefonon, mert mire ezt leírogatjuk....
 
Ha négy csatornásod van, akkor azt rendesen is be lehet kötni, hogy ne az autórádió gagyi gyufásdoboz méretû végfokát kelljen használnod. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-29 13:51:33
Válasz erre a hozzászólásrasal xb 10/a bekötés

Hali azt szeretném kérdezni hogy van egy skodám gyári 8 hangszóróval és gyári 2 din-es fejegységgel,aminek nincs rca kimenete de én vettem 1 sal xb 10/a-as aktív ládát amire elvileg a fejegység kimenetét lehet kötni. kérdezem ha a jobb hátsó ajtóról leveszem a jelet az nem fogja a fejegység végfokát kinyírni?? (mert hogy a hangszóró és a subláda is errõl a szálról lenne hajtva) A láda elvileg aktív, Hi inputtal ellátott. Erõsítõje bírja a bemenetre adott nagy jelet?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
norbi - 2012-06-05 22:00:24
Válasz erre a hozzászólásrasal xb 10/a bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Mivel aktív ládáról beszélünk nyugodtan kösd rá. Az aktív láda a hangszórókról csak az audio jelet kapja.Ha van a ládán magas szintû bemenet akkor bírni fogja.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-06-06 08:38:21
Válasz erre a hozzászólásraHello van 1 opel kalibrám és szeretnék bele 1 komoly zenét rakni nézegettem a felhozatalt és a kicker mellett döntöttem.
mélyládának s12l72 hangszoró ezt 1 dx1000.1 hajtaná
kérdésem hogy elég az erõsítõ 2 hangszoronak vagy zx1000.1re menjek rá ár vonzatba nem kevés különbség van
dx400.4re kötnék 4db cvt654et és rs65.2 ez megoldható?
vagy rs65.2 kössem külön dx300.2re? láttam még zx650.4es erõsítõt azzal megoldható a 6 hangszoró?
fejegységem kenwood ddx4021bt
üdv.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Dávid - 2012-07-03 09:28:34
Válasz erre a hozzászólásraKicker autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 A láda mindenképpen egészségesebben fog mûködni a nagyobb erõsítõvel. A 4 csarnás simán elviszi a 4 kick bass hangszórót és a szettet, természetesen a nagyobb és/vagy több erõsítõ mindíg nagyobb zenei élvezetet fog adni. 
Ha megteheted, hogy a drágábbat veszed, akkor hajrá 
 
A kicker beszerzése viszont elég ingatag itthon, de ha gondolod csörgess meg telefonon és rákérdezek neked, hogy állnak raktárkészletügyileg.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-29 13:48:37
Válasz erre a hozzászólásraSAL XB-10

Kedves AUTOHIFI-CITY!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy vettem van egy sal xb-10/a tipusú aktív mélynomóm! most raktam be az autóba! tápot rádugva semmi reakció nem világít a ledje se, nem szól semmi! táp ott van(13,75V) mértem multiméterrel! nem tudom számít-e, de az akumlátornál van rajta egy biztosíték még pluszba mert a régi tulajnak máshogy volt megoldva a hifi! a bizti cserélve lett mert kiment. 1db 30A -os volt benne, ezt én cseréltem egy 60A-osra, mert figyelmetlen voltam és nem néztem meg milyen volt elõzõleg! talán rossz lenne az erõsítõje? segítsetek légyszives!
 
köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Petya - 2012-07-16 15:11:34
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélyláda bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Elvileg lenni kell egy kapcsoló vezetéknek, vagy csatlakozónak is a mélyládádon. Ezt REM, vagy Remote felirattal jelölik, ezt rá kell kötni a rádió hátulján az elektromos antenna vezérlõ kábelre, ami többnyire kékkel van jelölve.
 
Amikor bekacsol a rádió, akkor a rádió ezen a kék kábelen kiad egy pozitívot és ez kapcsolja be az aktív mélyláda erõsítõjét. Hiába van rajta a táp, a remote csatlakozóba még be kell kötnöd a rádióból érkezõ vezérlést is.
 
Próbaként, hogy mûködik-e a láda, adhatsz neki az erõsítõ tájáról is + 12V-ot, de utána mindenképpen kösd be rendesen. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-07-16 15:29:14
Válasz erre a hozzászólásraMélyláda

Szia!
Egy Renault Megane 2002.-es sedanba szeretnék egy mélyládát, és a két hátsó hangszórót kicserélni. Egy Sony 4x53 W cd.-m van hozzá.  Ebben kérnék tanácsot, és ha lehet akkor ami szerinted is megfelelõ és nálad lehet is kapni ! Ha lehet konkrét típusra. Köszönöm

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bodnár István - 2012-07-26 13:34:45
Válasz erre a hozzászólásraMélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
 
Hátra 16-os hangszóró kell. Én mindenképpen coaxot raknék.
Ezt a három típust ajánlanám számodra:
Erõsítõbõl ezt a két típust javasolnám:
Mélyládát mindenképpen reflexet vagy bandpass ládát vennék mivel egy sedánról van szó.
Én ezek közül választanék.
Remélem tudtam segíteni.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-07-27 19:00:58
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm a válaszod!
Még az érdekelne, hogy Miskolcon, vagy Nyíregyházán, nincs -e mûhelyetek, ahol be is tudnátok szerelni?
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bodnár István - 2012-07-27 21:46:47
Válasz erre a hozzászólásraMélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Mind a két helyen fogok tudni neked ajánlani Beszerelõ mûhelyt. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-07-28 15:16:16
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm!
Akkor nekem igazából Miskolc lenne a jó!
A vásárlást ott helyben is lehet intézni?
Mikor lehetne beépíteni a szerkentyûket?
Köszönöm a válaszod!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bodnár István - 2012-07-28 16:56:10
Válasz erre a hozzászólásraMélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
 
Csak a szerelést tudod Miskolcon intézni.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-07-28 17:16:46
Válasz erre a hozzászólásraBMW gyári hangszóró

Szia,
1998-as BMW sedán kalaptartó hangszórói (4db) gumiperemei kiszakadtak. Gondoltam ha tönkrement veszek újat helyettük. Viszont a 13-as csavarozási lyuk kicsi a 16-os szabványos hangszóró csavarozási pontja viszont nagy. Gondoltam ha vágni-faragni kell akkor veszek gyárit, philips-et. A régi hangszóró adatait nem tudom leolvasni, de valószinûleg 4ohmosak. Az új amit szereztem 10ohmos és 50w. Elsõt kivágtam a membrán szerint és akkor láttam, hogy a mélysége miatt most nem fér be. Ezért a régieket újra peremeztettem és most rendesem mükõdik, de most már kicsivel többre vágyom. Szeretném megkérdezni, hogy mi történik akkor ha a négybõl kettõt kikötök és ezeket a csomagtartóba elhelyezett nagyobb hangszorókra kötöm rá? A két új hangszórókat a silécalagút bejáratára tenném. Jól gondolom, hogy így túlterhelném a gyári erõsítõt? Ha csak az egyik régi helyére kötném be a két új hangszórót párhúzamosan az segítene?Köszönöm szépen.Attila

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Borza Attila - 2012-07-28 22:35:39
Válasz erre a hozzászólásraGyári rádió Remote

Szia!
 
Az lenne a kérdésem, hogy nekem gyári fiesta rádióm van FORD 4500 RDS EON
Honnan tudnék az erõsítõhöz Remote jelet varázsolni? Írtad hogy antennához kapcsolódik van esetleg valami csatlakozó az antenna és a rádió közé amibõl jöhet REM jel vagy valami más megoldás kell?
 
Köszönöm elõre is!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2012-08-03 16:51:51
Válasz erre a hozzászólásraGyári rádió Remote

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Két lehetõséged van.
1. Kiszeded a rádiót és egy mûszerrel elkezded a csatlakozóban a testhez képest mérni a vezetékeket úgy, hogy ki be kapcsolgatod a rádiót.
2. Keresel egy kapcsolt 12V-os szálat és az lesz a REM szál. Mikor ráadod a gyujtást az autóra bekapcsol az erõsítõ ha leveszed kikapcsol. Mindenképpen olyan szálat keress amiben inditózás közben is megmarad a 12V.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-03 23:14:02
Válasz erre a hozzászólásraRemote

 Szia.
Az lenne a kérdésem,hogy mitõl szállhat el a remote?
2 évig tökéletesen mûködött,és most egyszer csak elszállt.Kimértük,és kiderült,hogy az a probléma oka és ezért nem szól a láda.
Ezt ki is cseréltem múlthét csütörtökön vagy pénteken,erre ma délelõtt megint elszállt.
Mitõl lehet ez a probléma??????Elég bosszantó
Elõre is köszi a választ
Üdv Neo
 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Neo - 2012-08-07 11:23:48
Válasz erre a hozzászólásraRemote szál

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
A remote szál hibáját több dolog is okozhatja.
1, az erõsítõben valami elszállt és emiatt zárlatban van és kivégzi a fejegységben a rem tranyót.
2, elfáradt a fejegységben a tranyó.
3, valahogy a remote szál leért testre.
Nagyjából ennyi.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-08-07 12:14:24
Válasz erre a hozzászólásraRemote

 Köszi a gyors választ.
Két kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban.
Biztos hogy nem testel sehol,tehát marad a másik 2 lehetõség.
Hogy tudom kideríteni,hogy az erõsítõben vagy a fejegységebn van e a hiba?
És mi az a tranyó??????
Üdv Neo

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Neo - 2012-08-07 12:34:06
Válasz erre a hozzászólásraRemote szál hiba

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
A fejegységrõl kösd le a remote szálat és egy mûszerrel mérd ki.
Az erõsítõnél úgy tudod megnézni, hogy a mûszert áram mérésre kapcsolod egyik vezetékét lefogatod az erõsítõ rem csatijába, a másikat hozzáfogod az erõsítõ tápjához.
Az áramfelvétel nem lehet több mint 50mA.
A tranzisztor egy félvezetõ alkatrész.
 
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-07 19:16:35
Válasz erre a hozzászólásraRemote szál hiba

Hello! Rámértünk a remote szálra a fejegységnél de semmi...nincs benne semmi...

JVC fejegység,lehet ezt a hibát javítani ?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
tibi - 2013-12-14 15:08:01
Válasz erre a hozzászólásraÚj fejegység

 Szia 
A segítségedet szeretném kérni. olyan problémám akadt, amire ezidáig nem találtam megoldást.
az autómban volt egy 1 éves Sony fejegység, ezt pótltam meg egy Mac Audio erölködõvel. bekötöttem, szépen is szólt nem is volt vele gond, jó volt a táp bekötés, a remote kábel, amire persze egy kapcsolót iktattam be,  az rca csatlakozások, hangszóró beállítások okés, tehát minden mûködött.
a héten úgy döntöttem, lecserélem a fejegységem, meg is vettem az Új JVC rádiót. nem is volt vele gond, szépen bekötöttem minden klappolt rákötöttem az erõsítõt is, és persze a remote kábelt is, erre mire bekapcsolnám, az erõsítõ semmit nem csinál. 
megprobáltam vissza rakni a régi fejegységet, ugyanúgy vissza kötöttem rá mindent, de semmi, már a régi rádióval sem kapcsol be a szerkezet. 
Mi lehet a hiba? 
valami elszált volna? 
 
a biztosítékok mindenhol épek, nem mentek ki, a kábelek okésak, nem testelt le sehol. 
teljesen tanácstalan vagyok. 
ha van rá valami tipped, iletve tanácsod elõre is nagyon köszönöm segítsgedet. 
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Geri - 2012-08-23 18:05:20
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ bekötés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia! Próbáld meg úgy beindítani az erõsítõt, hogy hátul az erõlködõ csatiján a pozitív betápot egy kis vezetékkel rákötöd a remote csatira, ilyenkor be kellene kapcsolnia az erõsítõnek.
 
Ha nem kacsol be, akkor valami kiment az erõsítõben, ilyenkor egy korrekt szervíz 1-2ezerért megjavítja.
Ha bekapcsol, akkor jó az erõsítõ és azt kellene csak megnézni, hogy a JVC ad-e ki a remote szálon +12 voltot.
Ha ad, akkor csak valahol meg van szakadva a remote vezeték.
 
A JVC nem nyírhatja ki az erõsítõdet, valószínüleg a bekötéskor valami összeért valamivel, aminek nem kellett volna.  

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-29 13:24:16
Válasz erre a hozzászólásraAz akksi lemerül a hifi miatt

 Tisztelt Segítség adó!
 
Nem régiben beszereltem egy komplett egy nem olyan nagy teljesítményû autóhifit az egyik haverom autójába kondi nélkül.elméletileg mindent jól csináltam a leírások szerint. a testkábelt közvetlen a kasznira kötöttem, a táp kábelt csak a legvégén tettem az akkusarura, biztosítékot beiktattam a tápkábelhez az erõsítõ és az aksi közé, rca kábelek és a mélynyomó a helyén stb... De még is valamiért lemeríti az aksit 1-2 nap alatt ha nincs használatban! Elvileg nem zárlatos a hifinek semelyik része. Gondolkodtam egy kapcsoló beiktatására de nem tudom pontosan hova tegyem, Vagy mit tudok én ilyen esetben tenni? Kérem segítsen!
 
Válaszát elõre is köszönöm!
 
Üdvözlettel.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kozma Balázs - 2012-08-29 11:27:17
Válasz erre a hozzászólásraAkksi merül autóhifi miatt?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Ha jól kötötted be, akkor nem kell kapcsoló, mert a rádió remote kábele fogja ki és bekapcsolni az erõsítõdet. A tápkábelezésbe pedig eszedbe se jusson bármilyen kapcsolót betenni.
 
Csak arra tudok, gondolni, hogy már eleve nem volt túl jó állapotban az akksid és a nagy hangerõn hallgatás miatti extra terhelés bevitte neki a kegyelemdöfést.
 
Akkor is lemeríti a hifi az akkumulátort, ha álló motor mellett hosszabb ideig, nagyobb hangerõn hallgatod, mert ugye ez is egy nagy fogyasztó.
 
Ne hallgasd egy darabig, járj az autóval, hogy feltöltse rendesen az akksit, vagy tedd felt töltõre egy éjszakára és ha ezután nem fog lemerülni, akkor megúsztad, ha álló helyzerben is merül, akkor kampec az akksidnak.
 
Esetleg még egy multiméterrel meg lehetne mérni, hogy kikapcsolt állapotában vesz-e fel áramot a rendszer, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-29 13:31:51
Válasz erre a hozzászólásraAz akksi lemerül a hifi miatt

 Köszönöm a gyors választ!
Nem hinném hogy az akksival lenne gond, szinte új. Álló helyzetbe nem használjuk a hifit és túlzottan nagy hangerõvel sem. Épp ez a gond hogy elmegyek reggel dolgozni és mikor este jönnék haza az autóval az akksi lemerült, pedig csak az udvaron állt. Azóta lekötöttük az akku sarut és rendesen indul minden nap az autó. a multiméter jó ötlet, azt mindenképp kifogom próbálni! egyébként a kapcsolót a remote kabelre szokták beiktatni? Az lehet gond esetleg hogy az utolso folyamatot az izzóval nem töltöttem fel az erõsítõt és úgy raktuk rá a táp kábelt az akkusarura hogy egy kicsit szikrázott?
Köszönet mindenért!
Üdvözlettel!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kozma Balázs - 2012-08-29 14:04:47
Válasz erre a hozzászólásraMerülés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
A kapcsolót felesleges a remote szállra tenni, mert a rádió kikapcsolt állapotában nem ad ki oda semmit, a semmit meg minek kikapcsolni....
 
A szikrázás nem hiszem hogy gondot okozott, szerintem próbálkozz a multiméterrel.
 
Az erõsítõnek lehet egy nagyon nagyon minimális kis áramfelvétele, de ha az lemeríti, akkor lehet, hogy idõ elõtt kikészült az akksid. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-29 14:16:29
Válasz erre a hozzászólásraAz akksi lemerül a hifi miatt

Köszööm a segítséget!
Hamarosan kipróbálom a tanácsokat! Remélem minden rendben lesz!
Üdvözlettel!
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kozma Balázs - 2012-08-29 16:40:07
Válasz erre a hozzászólásraAz akksi lemerül a hifi miatt

 Tisztelt Csodatévõ!
Megnéztem mérõmûszerrel az erõsítõnél a dolgokat és azt tapasztaltam hogy minen állapotban jut hátra feszültség.Ha kikapcsoljuk a fejegységet vagy ha levesszük a gyújtást akkor is bekapcsolva marad az erõsítõ. Akármit próbáltunk a végén ha felteszem az akkusarura a tápkábelt egybõl világít az erõsítõ és kapja az áramot. Ilyen esetben mit tudok tenni?
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kozma Balázs - 2012-08-29 21:32:45
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8271
Reg.: 2008.01.01.
6712 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Milyen márkájú az erõsítõ? Nem lehet, hogy esetleg használtan vetted és az elõzõ tulaj belül a panelen összkötötte a remote csatit a +12V táppal? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-30 18:09:45
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 4 5 6 7 8 Kvetkez oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz, mélyláda bekötése autóba passat, autó erosíto bekötése, autorádio bekotési rajzok, autohifi bekötés tippek, daewoo autórádió beszerelés, autóhifi bekötési rajz, fantomtáp antenna erosíto bekötése, mélyláda erosíto bekötése golf 5-be, autóhifi beszerelés, autóhifi beszerelés peugeot 307

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Autóhifi szerelõ
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelõje, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belõlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erõsítõ, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütõs garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését mûhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erõsítõ beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértõ hangzás legfõbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitõl füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!HozzászólásokÚj autóhifi blogÜzenõfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére

szia olyan 13cm-es hangszórót keresek ami nem kis fülekkel kell felfogatni hanem a peremben van benne a felfogatás
Autohifi City 12:09: Szia!
Ez kell hozzá:
[katt]
Üdv.
Üdvözletem,
Pioneer MVH-S620BT-hez keresek kormánytávvezérlõhöz kábelt.
Ford Focus MK2 facelift 2009 évjáratú autóba szeretném beépíteni.
Melyik típus lenne jó nekem?
Köszönettel:
István
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfõn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsõszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Elõre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erõsítõ hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erõsítõn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat elõre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erõsítõt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
Ernõ85 Hangminõség autóhifije
autóhifi
Golf3 Hangnyomás autóhifije
autóhifi
5hR3kY Normál autóhifije
autóhifi
További autóhifi rendszerek...

Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok