AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERÕSÍTÕ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi keresõ


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

ford transit connect, fusion, chrysler, renault megane iii h, harman kardon, fm antenna hazilag, citroen xsara radio, ct23bm05, mitsubishi colt, 2x4 ohm

Autóhifi gyártókAutóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végzõ partnereket keresünk a következõ városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Gyõr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezõvásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllõ Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykõrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskorA 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autóhifi vásárlás elõtt állsz? Akkor ezt gyorsan olvasd el. Ez a top leggyakoribb hiba, amelyek miatt egy rosszul kiválasztott pocsék hangú autóhifi lesz a vásárlás eredménye. Olvass és vegyél jó autóhifit!

1. Nem próbálod meghallgatni és összehasonlítani az autóhifi készülékeket

Szinte minden autóhifi készülék másképpen szól, legyen az, autórádió, hangszóró, mélysugárzó, vagy erõsítõ... Lényegtelen szempontokra támaszkodsz egy készülék kiválasztásakor, az olyan fontos tényezõk, mint a hangzás, háttérbe szorul.

Pedig egy autóhifi hangrendszert az ember a hangjáért vesz meg, vagy mégsem?

 

Ez legyen a legfontosabb, mert a csilli-villi kijelzõket, a kék ledeket, a külsõ körítést nagyon gyorsan meg fogod unni és kénytelen leszel egy pocsék hangú rendszert hallgatni.
 2. Felejtsd el az autóhifi Watt-okat
 


Az autóhifire írt Watt teljesítmény manapság nem hogy semmit nem jelent, de maximálisan félre is vezet!

 

Több külön írásunk is foglalkozik ezzel az autóhifi tudásbázisban, amelyet ide kattintva át is tudsz olvasni.

 

A lényeg, hogy az autóhifire írt Watt teljesítmény köszönõviszonyban sincs a valósággal, sõt még sokszor pont az ellenkezõjét is jelentik...

 

Példa: A százezres árkategóriájú valóban erõs 4 csatornás autóhifi erõsítõk csak 4x75 Wattosak és kétséget kizáróan minden tapasztalatunk azt bizonyítja, valóban jóval nagyobb hangerõvel és szebben képesek szólni, mint a sokszázwattos 10-30 ezres négycsatornások.

 

Ami nagyon fontos még, hogy a teljesítmény semmit nem jelent, mert a hangminõség számodra is fontosabb lesz, még, ha ezt most még nem is így gondolod.

Egyszerûen utálni fogod a rendszered hangját, ha pusztán csak teljesítmény alapján vásárolsz autóhifit.
 3. Ne vásárolj autóhifit márkanév alapján


X, vagy Y a legjobb autóhifi márka... Ilyen nincs!

 

Melyik erõsítõ lesz jobb 50.000.- alatt, a Pioneer, vagy a Sony?

 

Egyik sem!

 

Olyan márkanév nincs, amely minden termék és árkategóriában jobb tudna lenni, mint a többi száz vetélytársa.

 

Az a márka, amely nagyon jó vétel otthoni TV készülékként, lehet hogy elvérzik az autóhifiben.

Az a márka, amely nagyon jó autóhifi fejegységet gyárt, sokszor borzalmasan gyenge autóhifi erõsítõket kínál...

 

Amennyiben lenne rá lehetõséged és meg tudnád hallgatni azonos árkategóriában a különbözõ márkájú autóhifi elemeket, akkor a végén Te is azt tapasztalnád, hogy a meghallgatás és tesztelés eredményeként az autóhifid 5 alkotóeleme 5 különbözõ márkából lenne összepakolva.4. Ne dõlj be az öndicsérõ autóhifi reklámszövegeknek


Nyiss ki egy prospektust és kezdd el olvasni: hihetetlen, felülmúlhatatlan, bámulatos, észbontó, utólérhetetlen és öndicséret és öndicséret és öndicséret...


...és ezt még csak a legalja 10ezer forintos autóhifi mélysugárzóról írják.

Ne is várj mást, valahogy el kell adni azt a terméket is...

 

Nyilván minden autóhifi gyártó a saját készülékét gondolja a legjobbnak, de sokkal inkább jellemzõ az, hogy tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy a tapasztalatlan vásárló a termékleírásban lévõ rizsa alapján dönt.

 

A képlet ettõl kezdve egyszerû: nem kell a világ legjobb autóhifijét drágán elõállítani, ha bõségesen elég olcsón az egekig magasztalni a silány autóhifi készüléket.5. A pénz határozza meg az igényeidet,


holott pont fordítva kellene lennie! Rosszul teszed ha pusztán csak "Autóhifit" akarsz venni, nem pedig az általa nyújtott érzést, ennek eredményeként egy elhamarkodott vásárlás után sokak kosarába csak olcsó "autóhifinek látszó tárgyak" kerülnek.

Persze ez nem azt jelenti, hogy százezreket kell autóhifire költened.

Ha lenne rá lehetõséged, hogy árkategóriánként meghallgass termékeket, akkor lenne rálátásod, tudnád milyen plusz élményt kapsz egy 10ezerrel drágább készüléktõl és hogy miért kerül egy erõsítõ, akár 100-200ezer forintba, nem mondanád azt, hogy "nekem nem kell olyan hangos".

Egy erõsítõ nem azért kerül annyiba, mert olyan hangos, hogy leordítja a fejed, ha tudnád miért kérnek el érte ennyi pénzt, átéreznéd mi az a feeling, amit egy komolyabb készülék nyújthat, akkor Te sem gondolkodnál sokáig...

Hallgass meg magasabb árkategóriájú termékeket is, kerüld a gyanúsan olcsó "autóhifinek látszó tárgyakat".
6. Minden autóhifi elemet egyszerre akarsz megvenni


Nem jó ötlet úgy nekiszaladni egy vásárlásnak, hogy 60ezer-bõl minden kijöjjön!
Ha valóban élvezni is akarod azt, amire költöttél és az igényeid több pénzt követelnek, akkor inkább lépésenként állítsd össze rendszered.

Lehet, hogy így több idõbe fog kerülni, mire a teljes rendszer összeáll, de a végeredmény önmagáért fog beszélni.

Egy okosan összeállított rendszer több autócserét is megél, az analóg technikában (erõsítõk, hangszórók) nincsenek nagy változások, csak a jelforrást kell majd a kor követelményeinek megfelelõre cserélned, ha eljött az ideje.7. Rendszered elemei nincsenek egy szinten


Pénzt adsz ki egy százezres fejegységért, a kijelzõn úszkáló delfinek miatt, a rendszer többi eleme viszont épphogy üti az alsó kategória legalját.

Egy ilyen rendszer kiváló a rajoláshoz, a haverok és csajok elkápráztatásához, csak nem élvezhetõ a legfontosabb tényezõ, a hangzás szempontjából.

A pénz, amit a "defines kijelzõre" költenél, ott lenne az autódban, mint hangszóró, mint erõsítõ, vagy egy komolyabb mélysugárzó, garantálom, hogy meg lennél lepve!

Ja, és a csajok sem süketek...8. Majd Pista beszereli az autóhifimet pár ezerért

Rengeteget dolgozunk az ilyen "Pisták" után...

Az, hogy valaki összerakott már pár autót, vagy éppen autóelektromos szerelõ, vagy mûszerész a végzettsége, semmit nem jelent.

Magad sem gondolnád mennyi buktatót tartogathat egy autóhifi beszerelés. Nem véletlenül kerül annyiba egy installáció, mint amennyit egy tapasztalt és jól felszerelt mûhely elkér egy ilyen mûveletért.

Elég egy apró hiba és rendszered a ráköltött pénz ellenére csapnivalóan szól, gerjed, rosszabb esetben kigyullad az autód és így egy 10ezerrel olcsóbb beszerelés akár százezrekbe is kerülhet!

Nem vicc...9. Még mindig a hangzás az utolsó szempont autóhifinél


Ez annyira fontos, hogy nem lehet elégszer leírni. Kék ledek, plexi, tükrök, design, design és design, persze mindezt a legolcsóbban, bár ha csajozásra, vagy rajolásra veszed az autóhifit, akkor így tovább, bár szerintem nagy lebõgés egy ránézésre "Ferrari" szintû autóhifi "40 lóerõs" hanggal...10. Az autóhifi nem home-hifi, más világ


Itt csak részben érvényesek a home-hifis beidegzõdések, egy hangszóró szett, ami általad jónak ítélt hangot produkál egy demófalban, valószínûleg pocsék és hallgathatatlan lesz egy Golf-ban.

Az a mélysugárzó, ami a legdögösebb hangú az üzletben, az autóba helyezve csak légpumpaként üzemel, hallható mélytartomány nélkül és ez fordítva is igaz!

Az autó kis utastere nem egyenlõ egy 30 négyzetméteres üzlet, vagy egy demófal adottságaival, ami az elõbbinél elõny az az utóbbinál hátrány lesz és fordítva.

Ha már teszteled és meghallgatod a vásárlásra esélyes készülékeket, akkor érdemes lesz bekalkulálnod ezeket a buktatókat is!
10+1. Ne vásárolj össze mindenféle cuccot


Gyakori hiba, hogy sokan összevásárolnak mindenféle koax hangszórót elõre - hátra, erõsítõt, ekvalizátort, szerelési anyagot, ami rendesen le is meríti az autóhifire szánt anyagi keretet.

 

Az autóhifire szánt keretet elköltheted úgy is, hogy a rendszered az árához képes pocsékul fog szólni, de úgy is hogy még a tapasztalt autóhifisek is megemelik majd a nem létezõ kalapjukat a rendszeredet hallgatva.

 

Egy autóhifi alapesetben egy fejegységbõl, egy elsõ szettbõl, egy 4 csatornás erõsítõbõl és egy mélyládából áll. Ezekbõl kell megvenned az anyagi kereteidhez mérten a lehetõ legjobbakat és nem fog csalódás érni.

 

Nem kell hátra hangszóró, ha emiatt egy olcsóbb csúnya hangú szettet kell elõre megvenned.

 

Nem kell dupla láda, ha olcsó, azaz gyenge minõségû mélyeket adó hangszórókkal pakolod meg.

 

Nem kell kondenzátort venned, mert bizonyos szint alatt a kondi jelenlétét nem fogod észrevenni, viszont a kondi árából ki lehet zajcsillapítani az elsõ ajtódat, amely óriási javulást eredményez a kick-bass és mélyközép tartomány terén.

 

és a sort még hosszasan lehetne folyatatni...

 

Nem kerül semmibe, ilyen esetekben inkább kérj tõlem egy kis telefonos segítséget.
10+2. Félrevezetõ mûszaki adatok helyett inkább nézd az árakat


Ugyanúgy, mint a Watt-ok esetében a torzítási adatok, a frekvencia átvitel és a többi mûszaki paraméter nincs hatással az autóhifi hangjára.

 

Ezeket minden gyártó megadja, de a legfontosabb hallható különbségeket nem ezek fogják jelenteni.

 

Jó pár év autóhifi szereléssel, teszteléssel és autóhifi versenyzéssel a hátam mögött ma már bátran ki merem jelenteni, hogy az autóhifi készülékek hangminõsége és ereje legtöbbször az ár növekedésével párhuzamosan javul!

 

Vannak persze túlárazott autóhifik, de ezek a kivételek csak a szabályt erõsítik.

 

Ha két autóhifi készülék között kell döntened, akkor ne kezdj el belemászni a semmitmondó mûszaki adatokba.

A drágább autóhifi cuccok, többnyire azért drágábbak, mert sokkal jobb minõségû, viszont drágább alkatrészekbõl épülnek fel.

 

Pl. az elsõ szettek magassugárzói készülhetnek 200.- Ft-os magas hangszóróból és 8.000.- Ft-os magas hangszóróból is, így a két szett hangja között fényévnyi különbségek lesznek.

 

Az olcsó szett hangja fülsértõ lesz, azaz még közepes hangerõn is leordítja a hajad, a drágább még kopp hangerõn is kellemesen és tisztán fog zenélni. Bár ilyen példákból még ezret lehetne sorolni, fejegységek, erõsítõk és mélysugárzók esetében is.(71 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: milyen autórádiót vegyek, milyen autórádiót vegyek 2012, legjobb fejegység márka, legjobb autórádió márka, milyen melyládát vegyek, blaupunkt autóerosíto hibák nem hajtja a ládát, ford autórádió hiba, autóhifi problémák aksi, milyen autó erosítot vegyek, autórádió hibái

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így elõre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifirõl... A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor


Hangszóró

Tisztelt Szaki!
 
Régebben vettem az autómba egy 16,5 cm-es MNC devilX hangszórót. Nagyon megvagyok vele elégedve, sõt...lenyûgözött. Ezen felbuzdulva vettem még egy ugyanilyet elõre. Amikor rádugtam a sarukat nagyon halkan szólt és torzított. Lehuztam a sarut a hátsóról, rádugtam az újat és nem jó, szóval a kábellel nem lehet probléma mert a régi meg tökéletes. Megpróbáltam közvetlen a rádió mögé csatlakoztatni a hangszórót, úgy egy fokkal jobb volt, de még közel sem olyan mint amilyennek lennie kéne. A fejegységem nem nagy szám egy régebbi JVC, de véleményem szerint ha a hátsókat rendesen 'meghajtja' akkor ezeket is kéne mert ugyan az, de mégsem teszi.  Mi lehet ilyenkor a probléma? Mit tegyek hogy jobb legyen, mert nagyon beleéltem magam és nagyon nagyot koppantam. Elõre is köszönöm.
 
D.

(9 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Svajer Dániel - 2011-12-13 22:54:07
Válasz erre a hozzászólásraElsõ szett

 Haliho.olyan kerdésem lenne..hogy van egy pioneer dvh-p5000ub tipusú fejegysegem...még 2009 ben vettem 100 ezer ropogós ft ert..
Na moost ehhez a fejegyseghez szeretnék venni valami jóminõségû elsõ szettet..ami szépen kellemesen szol...nincs rá 40 ezer ft om..
Kb max 25 ezer ft körül van valami normalis minõségi hangzású elsõ szett a piacon?

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Miki - 2016-04-24 21:42:22
Válasz erre a hozzászólásraElsõ szett

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Milyen autóról beszélünk?
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-04-24 23:19:34
Válasz erre a hozzászólásra Punto 1

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Miki - 2016-04-25 09:12:03
Válasz erre a hozzászólásraPunto 1

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Abba csak panellel lehet 16-os szettet berakni.
Ha csinálsz panelt akkor én mindenképpen ezt ajánlanám:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-04-25 15:20:15
Válasz erre a hozzászólásra Köszi szépen a segitségedet.akkor szerintem ez a kicx icq 6.2 komponens szett lessz majd akkor a befutó.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Miki - 2016-04-26 20:45:34
Válasz erre a hozzászólásra melyik hangszoró szett szol a legszebben az alábbi 3 közül... nem a teljesítmény érdekel hanem a jó hangzás... azt szeretném hogy lágyan kellemesen szoljon... simogassa a hallójáratom nagyobb hangerõn is.. szoval minõség kell nekem nem teljesítmény.. ne recsegjen tõle a fülem... kellemes hangzást akorok a kocsiba... köszii
Kicx ICQ 6.2
Kicker CSS674
Pioneer TS-H1704 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Miki - 2016-04-28 10:16:29
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró választás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

Szia!

Szerintem a három közül a Kicx a legjobb választás.

Ha jól bejáratod a hangszórót, jó a fejegységed, és az erõsítõd, akkor nagyon jó a hangja.

Üdv. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-04-28 19:33:58
Válasz erre a hozzászólásraautóhifi hangszóró

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia! Ha a régi hangszóród szól normálisan ugyanazon a kábelen, akkor az új hangszóróval lesz a gond. Szerintem gyári hibás a hangszóró, a legegyszerûbb, ha kicserélteted ott ahol vásároltad. 

(4 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2011-12-15 13:13:58
Válasz erre a hozzászólásra 
Sziasztok!
Jo hogy ratalaltam erre az oldalra mert semmit nem ertek az autohifihez. Szeretnek feltenni par kerdest. Eloszor is el kell mondanom hogy kulfoldon tartozkodunk huzamosabb ideig, nem beszelem a nyelvet, tehat segitseget sem tudok kerni senkitol. Van egy 98as Ford Explorerem. Egy Sony MEX-BT2700-as magno van a kocsiban. A ket elso ajtoban egy-egy kenwood hangszoro kb. 15 centis. a ket hatso ajtoban valami gyari de rosszak. a ket hatso helyett kaptam karacsonyra 2 db Pioneer TS-G1644R hangfalat. Szeretnem egy erositovel es egy melyladaval kiegesziteni. Itt lenne a kerdesem. Milyet vegyek bele. Nem pontos markat es nevet szeretnek, olyat biztos nem tudok venni, hanem adatokat amik alapjan meg tudom venni.
Valaszotokat elore is nagyon koszonom
Robi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Erdeli Robert - 2011-12-27 15:45:35
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Az autódba egy 4 csatornás erõsítõt, egy mélyládát és esetleg egy elsõ szettet lenne érdemes tenni.
 
A négy csatornás erõsítõ elsõ két csatornája hajtaná az elsõ ajtóba szerelt elsõ szettet, ezzel párhuzamosan a hátsó ajtóba szerelt hangszórókat, valamint a hátsó két csatorna hídba kötve a hajtaná mélynyomó ládát.
 
Nem tudom mennyire komolyak az elsõ hangszóróid, de ezeket érdemesebb egy jó minõségû elsõ szettre cserélni (a dobozban 2 db 16cm-es hangszóró 2 magassugárzó és 2 hangváltó van).
 
Paramétereket felesleges mondanom, mert össze vissza félrevezetõ adatokat írnak rá a gyártók, ezért bármennyire is furcsa, de jobb, ha ár alapján választasz magadnak autóhifit.
 
Egy normális elsõ szett 30.000.- Ft-nak megfelelõ külföldi valuta árnál kezdõdik: [katt]
 
egy jó négycsatornás erõsítõ 50.000.- Ft felett: [katt]
 
egy jó láda 30.000.- felett kezdõdik: [katt]
 
Ha így választasz autóhifit, kevesebb eséllyel fogsz mellélõni, mintha belekeverednél a wattokba, vagy más semmitmondó mûszaki adatokba. Ja és lehetõleg ne autórádióként már ismert márkát válassz (Sony, Kenwood, Pioneer, Alpine) ezek is jók de kicsit túl vannak árazva, mert a többség így is megveszi.
 
Ládából egy 25-ös, vagy 30-as reflexet válassz, a nagyon átlagos zenéléshez ez tökéletes.
 
Fontos még, hogy lehetõleg ne valami hipermarketben szerezd be ezeket, hanem keress egy olyan kisebb üzletet, ahol komoly beszerelõmûhely is van. Itt egyrészt már lesz gyakorlatuk a beszerelésben, de ami fontosabb, hogy nem azt a terméket fogják rádtukmálni, amelybõl épp nagy mennyiséget rendelt a cég, hanem az eldadó autóhifis tapasztalata lesz mérvadó. 

(7 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2011-12-27 16:28:20
Válasz erre a hozzászólásra 
Koszonom gyors valaszotokat. Utananeztem ilyen parameterekkel milyen cuccokat lehet itt kint kapni. Erositobol talaltam egyet ami szerintem jo. Ez egy: Boss Chaos Epic Ce1404. Melynyomobol pedig: Plye 12" single coil voice 4 ohm. Nem tudom jok e. Lehet megkonnyitem az egeszet ha leirom hogy hol is vagyok mert irtad hogy ne aruhazban vegyem meg. Mas boltot viszont nem tudok. En Amerikaban vagyok New Jerseybe es a best buy nevu uzletben szeretnem megvenni. Ha neznel nekem valami jo konfiguraciot max 200-250 dollarert azt megkoszonnem. Az se baj ha olcsobb. Nem a tucc-tuccra vagyok ramenve, csak hogy szepen szoljon. Megegyszer koszonom a gyors valaszt.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Erdeli Robert - 2011-12-27 18:26:53
Válasz erre a hozzászólásraautóhifi New Jersey környékén

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
A négycsatornások közül a Boss-t nem annyira érdemes helyette inkább a  Kicker, Hifonics, DB drive, Planet Audio, vagy Orion lenne jó. Ha van rá lehetõség, akkor ezeket hallgasd meg az üzletben. 
 
 
Ládákból, talán a Polk Audio, de az csak 20cm-es, attól függ mennyire szereted a sok mélyet, ha nem szereted a nagy düccdüccöt, akkor bõven elég lesz, ráadásul a 20-as hangszóró jó gyors, így jó pontos mélyeid lesznek. Még a zárt 25-ös Rocford sem lehet rossz, egy próbát megér. Az a gond hogy a dupla Pyle és a Lanzar nagyon olcsó hangszórókkal van szerelve és az idegeidre fog menni az állandó dübögésével. Le fog a mély maradni a zenétõl, nem fogod tudni rendesen beállítani (vagy néma lesz, vagy túlságosan dübögni fog, átmenet nélkül)
 
Ez így több összesen, mint 250 dollár, de ez alá ne menj, mert 2 hét múlva ki fogod hajítani az egészet az autóból, nem fogod szeretni hallgatni, inkább várj vele egy kicsit. Ha megveszed az olcsó cuccot, annak is fogsz örülni, mert újdonságként fog hatni a nagy hangerõ és az, hogy végre van mély az autódban, de egy hétnél nem tovább, mert az olcsóbb erõsítõk kiabálnak (nem élvezet hallgatni) az olcsó ládák, mint ahogy fent írtam is, vagy zavaróan dübögnek, vagy ha lehallkítod, akkor meg teljesen elnémulnak. Sokan megutálták már az autóhifijüket a fenti olcsó vásárlások miatt és visszatértek a gyárihoz.
 
Itt a térképen van pár szerelõ mûhely is, ha a közeledben vannak akkor érdemes náluk is szétnézni: [katt]

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2011-12-27 19:04:39
Válasz erre a hozzászólásraSzia!

Van egy kombi passatom, és ebbe szeretnék egy  16cm szettet elõre az ajtóba, és egy mélyládát. Erõsítõm az már van mégpedig egy fusion en-am60040-es ,a kérdésem hogy milyen szettet és mély ládát  ajánlanál ? A szettre 30000ft gondoltam a mélyre maximum 40000ft .
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Nagy Ferenc - 2012-01-24 14:10:18
Válasz erre a hozzászólásraKombi Passat

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Én szettben a kicx szettet és DLD mélyet ajánlanék számodra a meglévõ erõsitõdhöz.
Ezek lennének:

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-01-24 19:23:42
Válasz erre a hozzászólásrakombi passat

A dld mélyhez milyen ládát javasolnál?
(zárt vagy reflex )
Válaszod elõre is köszön!
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Nagy Ferenc - 2012-01-25 12:06:49
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Melyik az a zenei stílus amit a legtöbbet és a leggyakrabban halgatsz?
Ha ezt tudom abban az esetben tudok számodra láda típust ajánlani.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-01-25 18:10:27
Válasz erre a hozzászólásraIgazából minden stílust szeretek, de talán pop ,és rock zenék azok  amiket a legtöbbet hallgatok.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Nagy Ferenc - 2012-01-25 18:46:00
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szerintem akkor egy jóképességü zárt láda az ami számodra a legmegfelelõbb lenne.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-01-25 19:08:34
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró választás

Tisztelt szakértõ!
Érdeklõdni szeretnék, hogy a Peugeot 206-osba a gyári hangszórók helyett mi lenne a legjobb választás./elõre-hátra/ Jelenleg a rádió is a gyári, ami Blaupunkt márkájú és kormányról vezérelhetõ. Késõbbiek folyamán ezt is ki szeretném cserélni,mert kazettás típus és USB-st szeretnék.
Elõre is köszönöm a válaszát.
Üdv: Sinkó László

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Sinkó László - 2012-02-16 11:14:15
Válasz erre a hozzászólásraPeugeot hangszóró

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Tisztelt László!Ha csak egy fejegységrõl történõ üzemeltetés a cél, egy kellemesen szóló hanggal, akkor az elsõ ajtókba 16-os elsõszett, a hátra az ajtóba 16-os coax, vagy a kalaptartóba ovál hangszóró.

Ha esetleg elfogadsz javaslatot, akkor átküldök egy pár ajánlatot.Ajánlat:1- [katt]

[katt]

[katt]2- [katt]

[katt]

[katt]3- [katt]

[katt]

[katt]Remélem elnyeri a tetszésedet. 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-02-16 13:43:08
Válasz erre a hozzászólásrabarizso

barizso


Gyomaendrõd
Hozzszlsok: 1
Reg.: 2012.02.21.
1 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia mester!
Most épitem az autóhifimet egy bmw 635csi alanyba.A célom egy szépen szóló kellemes de eroteljes méllyel rendelkezo rendszer amit héha szeretnék egy kicsit megdorrentetni is.A zenei stilusom nagyon szélsoséges mindenevo!
Az eddig beszerzett alkotók:fejegység:LG LAC7900RN;elso hangszórók:VIBE SEK50 V3 Kevlar 270w13.5cm;erositok:FUSION EN-AM60040 hidba kotve az elso hangszórókhoz,VIBE slick A7 mono block a mélyládához;és egy fusion bass reflex láda 30cm-es Fusion RE-SW120 hangszóróval.A kábelszettet most akarom megvenni,amit tervezek: Vibe Slick 4 Gauge AWG 2000W;meg a kondit is ami egy vibe bass 1.5 farados vagy FLI 1 farados lenne.A kérdésem hogy mit szólsz az osszeállitásomhoz mik a gyenge pontjai?és hogy ajanlod-e ehhez az osszeállitáshoz az általam kinézett kábelszettet és a kondit,vagy esetleg a kondit el is hagyhatnám?
Koszonettel és tisztelettel Zsolt

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
barizso - 2012-02-21 16:27:16
Válasz erre a hozzászólásraOpel Corsa B 1997

Sziasztok!
Én is örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt. Szeretném kikérni a véleményed/véleményeteket, hogy milyen szettet lenne érdemes vennem a kis autómba. A mostani felszereltséget vehetjük nullának, mivel egy nagyon régi fejegység van az autóban, a hangfalak gyáriak. Apránként szeretném összetenni a hangrendszert. Mit ajánlassz? Akiket kérdeztem, mindenki mást mondott, valaki csak az MNC-t ajánlja, valaki pedig Pioneer/JVC párti. Én nem szeretnék csak a márka alapján dönteni.
Köszönöm elõre is.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Barbi - 2012-03-11 15:36:51
Válasz erre a hozzászólásraKondenzátor

Szia!
 
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mit tudok tenni az 1 farados kondenzátorral, mert 12 helyett 00-t mutat. Semmi elõjele vagy egyéb meghibásodása nem volt, ami ezt okozhatta volna.
Köszi, Ati

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Balázs Attila Rudolf - 2012-04-16 17:14:34
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi kondenzátor hiba

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szerintem vidd vissza simán oda ahol vetted, ha még garanciális. Ha nem garanciális, akkor nézd meg, hogy tölt-e, miután lekötötted az akksiról, akassz rá egy izzót és ha világít egy pillanat erejéig, akkor jó és ne foglalkozz a kijelzõjével, ha nem jó, akkor szereld le róla az elektronikát és próbáld ki akkor is, ha jó kösd vissza elktronika nélkül, ha nem, akkor kuka....  

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-16 17:40:01
Válasz erre a hozzászólásraPhonocar hangszóró

Tisztelt Autohifi City!
Érdeklõdnék, hogy milyen kategóriát képviselnek ezek a hangszórók mondjuk egy mnc, sal vagy hasonlóan olcsó társaihoz képest? Phonocar 66/026 (4000 forintért jutnák hozzá
14 évesek már és kezdenek torzítani a gyáriak. Sajnos a keret nem nagy így a lehetõ legolcsóbb elfogadható minõségû megoldás érdekel. Esetleg mit ajánlanak a gyári 16-ok helyére ha ezek nem megfelelõek?
Gyári rádió hajtaná és csak rádióadások lennének halgatva rajta.
 
Üdv!
Béla

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Varga Béla - 2012-04-16 18:57:12
Válasz erre a hozzászólásraPhonocar autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Az általad említett két márkánál minden jobb (csak halkan megsúgom) A phonocar egy jó márka, nyugodtan rámehetsz. Nálunk is van, csak látom idõközben olcsóbb lett, mi is átárazzuk.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-16 22:14:27
Válasz erre a hozzászólásraPhonocar

Köszönöm az infót. Akkor maradok ennél és megvárom mennyi lesz nálatok az új ára.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Varga Béla - 2012-04-17 10:10:45
Válasz erre a hozzászólásrapassat kombi 2008 gyari fejjel

Hello!
Nem nagyon ertek a hifihez, de annyit hallok, hogy nem muzsikal tul szepen a szerko. Mivel szuksegem van a csomagterre es gyakran dontom le az uleseket, ezert a melynyomot nem tudom hova tenni. Ilyen esetben szukseg van erositore? Sajnos a rcd300as fejen nincs aux kimenet, ezert erre nem is nagyon lehet rakotni. Gondolkodom fejegyseg cseren, rcd510-re, amin mar van, de komolyabb befektetes. Jelenleg az elso ajtokban van (2 racs) es a hatso ajtokban egy-egy hangszoro. Gyari fejet akarok, mert igy megmaradna a fordulatszammero melletti kis kijelzon az rds es a kormanyvezerles. Szerinted hogyan erdemes fejlodnom, hogy egy nagyreszt rockot, mr2 Petofit es audiokonyveket hallgato felhasznalo elvezze mindezt?
 
Koszonom, Lajos

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Joo Lajos - 2012-04-21 19:09:32
Válasz erre a hozzászólásraPassat autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Autóhifihez erõsítõre mindenképpen szükséged lesz, mert az autórádiónak (függetlenül attól hány százezer wattot írnak rá nincs akkora teljesítménye, hogy egy ládát meghajtson, ráadásul hangváltó sincs benne, tehát a ládádból nem csak mély, hanem a teljes hangtartomány is szólni fog.
 
Ha sokat használod a csomagtartót, akkor azt szoktuk csinálni, hogy az erõsítõt egy oldalsó rekeszben, vagy az ülés alatt helyezzük el, a ládára pedig egy biztonságos gyorscsatlakozót és/vagy hosszabb kábelt teszünk, így áthúzhatod a csomagtartó olyan részébe, ahol nem akadályoz a pakolásban, vagy egy mozdulattal ki is szedheted.
 
A rádióra két megoldás van. Találsz nálunk, olyan erõsítõt (ha felhívsz, akkor ajánlani is tudok) amely képes hangszóró jelet is fogadni, vagy néhány ezer forintért tudok neked adni egy jelszint átalakítót, amely már olyan kimenetet ad, amit be tudunk vinni az erõsítõbe.
 
A passatba egy 16-os elsõ szett kell még, hátra is tehetsz hangszórót, de érdemesebb inkább elõre venni egy drágábbat a hátsó elhagyásával, az a végeredmény neked is jobban fog tetszeni.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-22 10:32:05
Válasz erre a hozzászólásraAudison LrX 4.5 melegszik

Armogur

Armogur


Békéscsaba
Hozzszlsok: 23
Reg.: 2011.12.11.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia Zsolt!

Jelenleg egy Audison LrX 4.5-össel hajtok aktívban egy 50W-os udimension komponens szettet. Szerinted az normális, hogy nem túl nagy hangerõn hallgatva, és hidegebb idõjárásban is beindul a hûtõventilátor? Ráadásul elég zajos hangja van a ventilátornak, az erõsítõ hangja kifogástalan.

Az erõsítõ a hátsó ülés támlájára van felcsavarozva.

Amúgy azt gyanítom, hogy csapágyas a ventilátor, mivel szinte mindig ment. Gyakori az Audisonnál, hogy túlmelegszik, vagy egyszerûen csak túl van biztosítva az erõsítõ? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Armogur - 2012-05-02 18:46:31
Válasz erre a hozzászólásraAudison LrX 4.5 melegszik

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!

- Nem jellemzõ a túlmelegedés ennél a márkánál.
- Valószínü, hogy csak túl van biztosítva.

- A ventilátor bekapcsolását gyárilag a hûtõfelületre felfogatott termisztor vezérli egy elektronikán keresztül.
A termisztor cseréjével meg lehet változtatni a bekapcsolási hõfok értékét, ehhez viszont tudni kellene magának a termisztornak az ellenállását.
Milyen meleg az erõsítõ mikor bekapcsol?

- A ventilátort érdemes kicserélni. Esetleg érdeklõdjek utána mennyibe fáj egy ilyen ventilátor?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-02 20:25:43
Válasz erre a hozzászólásraArmogur

Armogur


Békéscsaba
Hozzszlsok: 23
Reg.: 2011.12.11.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Remélem én is, hogy csak túlbiztosításról van szó. 
Amikor megy a ventilátor, a burkolat felsõ része kb. 50 fokos lehet.
Érdekelne, mennyibe kerül egy ilyen ventilátor, mert olyan hangos, hogy már a zenét is zavarja.
Köszi a segítséget.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Armogur - 2012-05-02 20:36:02
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ venti

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szerintem szedd ki és nézz szét elektronikai, vagy pc boltokban, mert lehet, hogy találsz olyat, ami benne van. Pár száz forintos tétel.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-03 10:03:32
Válasz erre a hozzászólásraTápkábel vs. minõségi kondi

Armogur

Armogur


Békéscsaba
Hozzszlsok: 23
Reg.: 2011.12.11.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
A másik aktuálissá váló kérdés a kétcsatis Rainbow iPaul beépítése és mélyládához való elõkészítése. A múltkor egy elég vastag, 25 mm2-es DLD kábelt húzattam az Audisonhoz, ami a szett meghajtásához túlzás, de gondoltam a jövõre is. Két lehetõség áll fenn:
1. Húzatok egy vékonyabb, de minõségibb tápkábelt az Audisonhoz, a jelenlegi vastag pedig eteti majd a Rainbow-t, ami a mélyládát hajtja. 
2. Veszek egy tápelosztóval egybeépített minõségi kondit, és azon keresztül kapja a Rainbow a tápot. 
Kérdésem a következõ: 
Hangminõség ill. költségek szempontjából melyik a kedvezõbb megoldás? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Armogur - 2012-05-02 20:50:03
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ tápellátás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Az én autómban is egy 4csatornás viszi a szettet Bi-amp-ben és egy monoblock a ládát, nekem mindkettõhöz egy 25-ös táp van behúzva. Nem gond ha vastagabb a kábel. A kondi nem árt, de az árát én biztos elverném a helyedben ajtóbitumenezéstre, minõségi hangszóró és RCA kábelekre, az sokkal több elõrelépés hengban egy kondihoz képest.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-03 10:02:04
Válasz erre a hozzászólásraTápkábel vs. kondi

Armogur

Armogur


Békéscsaba
Hozzszlsok: 23
Reg.: 2011.12.11.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Köszi a segítséget Zsolti, ventilátor ügyben szétnézek a PC boltokban. 
Az ajtóim nem rég lettek leszigetelve, ugrásszerû volt a javulás a mélyek, a dinamika és a színpadkép tekintetében is. RCA kábelem 6 csatornás Connection BT6 600, szerintem egy ideig még jó lesz. A hangszóróim udimension Jr. Comp 5-ösek, amíg nincs kész a rendszerem, nem szeretném vakon lecserélni, jelenleg elégedett vagyok a hangjával. 
Tehát ha a fentieken nem szeretnék egyelõre változtatni, akkor azt mondod, hogy egy minõségi tápkábel behúzatása a szetthez többet ér hangminõségben, mint ha veszek egy minõségi kondi+elosztó egységet, és nem húzatok be új kábelt? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Armogur - 2012-05-03 17:31:53
Válasz erre a hozzászólásraAutóhifi kábelek

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Ne költsd tápra az egészet, a 13-as szett soványka egy kicsit, kellene egy 16-os panellel együtt.
 A hangszóró kábelekrõl nem írtál, gonolom ezek sem valami szuperek. Érdemes hangszóró kábelbõl, olyan 1000 Ft feletti méterárúakba beruházni és most mondom, NEM autóhifi márkának kell megvenni a kábelét. A következõ a Te esetedben, ha ezeken túl vagy, akkor egy RCA csere lenne, de abból sem autóhifi gyártótól származót kell venni.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
- 2012-05-03 17:44:58
Válasz erre a hozzászólásraArmogur

Armogur


Békéscsaba
Hozzszlsok: 23
Reg.: 2011.12.11.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Köszi, hogy felvázoltad a jövõ lehetõségeit, de én szinte az egészet a mélyládára fogom költeni, a maradékot pedig a hozzá szükséges kiszolgálásra, tanácsod szerint tápkábelra.
Tényleg, az erõsítõt a mélyládával milyen kábellal érdemes összekötni? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Armogur - 2012-05-03 18:18:32
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
jah, azt elfelejtettem, hogy nincs láda....
 
Bármilyen kábel jó hozzá, nincs lényege, csak ne legyen vékony, min. 2,5-ös kell hozzá. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-05-03 18:43:45
Válasz erre a hozzászólásraMélyládák

Armogur

Armogur


Békéscsaba
Hozzszlsok: 23
Reg.: 2011.12.11.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Hát igen, a mélyláda kiválasztása még hátravan.
Ez az egyetlen komponens, amelyet meghallgatás alapján szeretnék kiválasztani több jelöltbõl.
A fent vázolt rendszerhez, ha igazán minõségi ládát szeretnék, te melyik típusokat ajánlanád?  
Jelenlegi elképzelésem: 25 cm-es zárt láda
Szerintem ez még nem túl nagy a csomagtartóba, és már elég mélyre let tud menni. Egyébként egy térben van az utastérrel, csak egy takaró választja el, ami eltávolítható.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Armogur - 2012-05-05 07:26:55
Válasz erre a hozzászólásraMélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Ha jót szeretnél, akkor én legalább 50.000 feletti  hangszórókat nézegetnék, a láda már pár ezerbõl megvan hozzá: [katt]
 
Ilyen összeg felett kezdenek már kényes fül számára is élvezhetõ hangúak lenni a málysugárzók, ezek már nem késnek és precízek is, ha kell akkor elég súlyos mélyek leadására képesek. 
 
Más... Láttam az index autóhifi fórumán azt írták, hogy 35-ös kábelt használj tápelosztóval, szerintem jobb, ha behúzol még egy 25-ös kábelt, de ez csak az én szerény véleményem.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-05-05 10:01:06
Válasz erre a hozzászólásraAlap autóhifi kédés

Kedves Szaki,
 
Arra az elhatározásra jutottam hogy az Opel Vectra B-mbe szeretnék egy jobb hangú hangrendszert tenni mint a gyári. Le is írom rögtön mit válogatam össze, és kikérném a véleményed hogy szerinted milyen.
Fejegység: Alpine CDE-100EUB
Elõre(mélyközép,magas): Hertz DSK 130.2
Hátulra(koaxiális)(kalaptartóba):HERTZ DCX 165
Ha ez megvan még érdekelene hogy milyen kábelszettet vagy kábeleket ajánlasz hozzá.
 
Késöbbi beruházásnak tervezek venni egy: DLD Acoustics 500-as mélynyomót, szintén DLD 1farados kondival, és egy erõsítõvel. Használtan találtam a fenteb leírt hangszórót,kondit és egy Audio Bank Monitor S A41X erõsítõt is.
 
Elõre is köszönöm a vélemélyed-válaszod.
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Eper András - 2012-05-06 11:19:25
Válasz erre a hozzászólásraVectra autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Kedves András!
 
A B Vectra-ba tökéletesen befér elõre egy 16-os szett is. Én a helyedben nem vennék elõre és hátra is "olcsó" hangszórókat, hanem összednám a kettõ árát és csak egy jóval komolyabb 16-os szettett vennék. Hangra óriási különbség lesz a kettõ között. Neked is jobban fog tetszeni, ha nem mindenhonnan jön egy olcsóbb "gagyibb" hang, hanem csak elõrõl egy jóval profibb szebb hang.
 
A két hangszóró árát összeadva csaknem ki is jön egy magasabb kategóriás Hertz szett, de ebben azárban már Morel szettet is tudsz venni.
 
A rádió okés, viszont jobb lenne olyan, amelyen 4 rca (2 pár) kimenet van, mert 4 csatornás erõsítõ esetén azzal tudod majd állítani, hogy milyen hangerõvel szóljon a láda.
 
Néztem én is a hirdetést, amit néztél, annyi pénzért nem rossz amit kínál a srác.
Egy jó elsõ szett kell csak hozzá, komplett kábelszettet 5000 ft körül találni is fogsz hozzá nálunk. [katt]
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-07 10:47:08
Válasz erre a hozzászólásraAlap autóhifi kédés

 Elírtam véletlenül... Vectra A-m van ezért az elsõ szettben mindenképpen 13centis szett kell... Morelbõl találtam ezt:
Viszont akkor még kellene egy 4RCA-s rendes minõségû fejegység, meg ugye a mély+erõsítõ amit néztünk+kábelek

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Eper András - 2012-05-07 12:30:15
Válasz erre a hozzászólásraVectra A hangszóró méret

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 16 cm-es szett való az A Vecrába elõre. Lehet, hogy kicsinek tûnik, ha a hangszóró rácsot nézed, de belül az 16-os.
 
Ennyi szett, kábel, 4 RCA-s rádió és kész is. A Morel jó választás! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-09 18:01:39
Válasz erre a hozzászólásraZene a civicbe

Üdv Szaki!
A 3 ajtós civic 6gen-be szeretnék egy kis hangrendszert összeállítani!Ehhez kérnék némi szaktanácsot! Az ajtókban most egy pár [katt])
van és a kalapartó melletti gyári helyén egy pár 
Kicx PRO-693 ovál hangszóró van.A fejegység egy ABM D-1440R tipus! Ehhez szeretnék egy erõsítõt és egy mélyládát.Tud e valamit ajánlani a szetthez! Általban pop,disco,dance,house,trance zenéket hallgatok. Nem hangerõ versenyre kell,de azért szóljon! Köszönöm a válaszát! Üdv Imre!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szabó Imre - 2012-05-18 21:46:09
Válasz erre a hozzászólásraRenault Kangoo -ban élvezhetõbb hangzást elérni

Szia! Használtan vettünk egy 4 éves Renault Kangoo 2 személyes kisteherautót. A mûszerfal tetején van egy 100mm-es hangszóró ami borzalmasan szól. Tudom ebben a méretben mély hangokra nem lehet számítani, de esetleg ennél az autó tipusnál 100 mm-es hangszóróban van valami "csodára" ötleted. Az autó egyéb felszereltségei miatt az ajtóban sincs hely hangsugárzának. Arra gondoltam, hogy hangfal dobozt kellene valahová tenni az autóban. Egyébként blues-t, jazz-t és rock-ot hallgatok (hallgatnék!) Tudsz ajánlani autóba gyártott külsõ felületre szerelhetõ hangfalat (hangszórókat) ami egy kicsit igényesebben szól, nem az a traktor feeling? Üdv: Feri

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Feri - 2012-05-26 19:16:44
Válasz erre a hozzászólásraRenault Kangoo -ban élvezhetõbb hangzást elérni

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
 
Lehet mélyeket varázsolni bele. Az ülés háta mögött a raktér padlója és a kocsi padlólemeze között van egy elég nagy rés. Ide egy falapot szoktunk méretre vágni és egy pár oválhangszórót berakni. Így megjönnek a mélyek. A tízcentis hangszóró helyére pedig érdemes venni egy jó szettet.
Ha gondolod hívj fel és konkrétabban elmagyarázom az applikációt.
06704506440
Üdv: Zsolt

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-05-26 19:48:39
Válasz erre a hozzászólásraRenault Kangoo -ban élvezhetõbb hangzást elérni

Szia Zsolt!
Mi a véleményed a mûszerfalba macAudio Revolution X10.2, az általad javasolt ülés mögötti helyre pedig macAudio Revolution X 69.3 hangszórókról? Sajnos nincs lehetõségem kipróbálni. Üdv: Feri

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Feri - 2012-05-28 00:22:46
Válasz erre a hozzászólásraRenault Kangoo -ban élvezhetõbb hangzást elérni

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia Feri!
 
Jó a választásod, de én elõre mindenképpen erõltetnék egy elsõ szettet. mivel a zene amit hallgatsz olyan kategória melyet egy szett szebben és minõségibben meg tud szólaltatni mint egy koax hangszóró.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-28 07:24:41
Válasz erre a hozzászólásraRenault Kangoo -ban élvezhetõbb hangzást elérni

Szia Zsolt!
Konkrétan tudsz ajánlani ehhez a kategóriához valamit?
Üdv: Feri

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Feri - 2012-05-28 11:53:25
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 4 5 6 7 8 Kvetkez oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor, autórádió hibái, milyen autó erosítot vegyek, autóhifi problémák aksi, ford autórádió hiba, blaupunkt autóerosíto hibák nem hajtja a ládát, milyen melyládát vegyek, legjobb autórádió márka, legjobb fejegység márka, milyen autórádiót vegyek 2012, milyen autórádiót vegyek

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Autóhifi szerelõ
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelõje, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belõlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erõsítõ, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütõs garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését mûhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippekAutohifi LIKE!Hozzászólások


22:32: HellóEgy crunch gpx 500.2 er?sít?m ami hidba van kötve elvileg az er?sít?nek 500-osnak kell ...
Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?
22:31: HellóEgy crunch gpx 500.2 er?sít?m ami hidba van kötve elvileg az er?sít?nek 500-osnak kell ...
Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?
22:31: HellóEgy crunch gpx 500.2 er?sít?m ami hidba van kötve elvileg az er?sít?nek 500-osnak kell ...
Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?
13:46: Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben ...
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése
13:46: Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben ...
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése
13:45: Szia! Az érdekelne hogy az ISO cstlakozót miként kell rákötni olyan járm?ben melyben ...
Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Új autóhifi blogÜzenõfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére

szia olyan 13cm-es hangszórót keresek ami nem kis fülekkel kell felfogatni hanem a peremben van benne a felfogatás
Autohifi City 12:09: Szia!
Ez kell hozzá:
[katt]
Üdv.
Üdvözletem,
Pioneer MVH-S620BT-hez keresek kormánytávvezérlõhöz kábelt.
Ford Focus MK2 facelift 2009 évjáratú autóba szeretném beépíteni.
Melyik típus lenne jó nekem?
Köszönettel:
István
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfõn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsõszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Elõre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erõsítõ hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erõsítõn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat elõre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erõsítõt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
Ernõ85 Hangminõség autóhifije
autóhifi
Golf3 Hangnyomás autóhifije
autóhifi
5hR3kY Normál autóhifije
autóhifi
További autóhifi rendszerek...

Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


SQL: select * from `9_felhasznalok` where `valid` = 1 and `nick` not like '[t?r?lt felhaszn?l?]' and `bannolt` = 0 order by `datum` desc limit 5
Illegal mix of collations (utf8mb3_hungarian_ci,IMPLICIT) and (utf8mb4_general_ci,COERCIBLE) for operation 'like'