AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

googlehu, aux adapter beszerel, suzuki swift gyári h, tolatókamera bekötés, bass reflex jelenté, hangszóró smart fort, miért serceg a hang, punto 2 hangszóró, suzuki ignis óra beá, mp3

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók
 
Rockford Fosgate autóhifi

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autórádió vásárlási tippekAutórádió vásárlási tippek

Milyen szempontok alapján válassz autórádiót? Melyek az autórádió hasznos és haszontalan szolgáltatásai? Milyen márkájú autórádiót érdemes venni? Mire nem szokott senki figyelmet fordítani autórádió vásárlás esetén?

Hogyan tudod az autórádióra szánt pénzt a legokosabban felhasználni?

Először is gondold át mi lesz az az összeg, amit teljes rendszerre, úgymond az autód „hangjára” akarsz költeni. (ez fontos!)

Érdemes arra törekedned, hogy a végleges rendszer minden láncszeme azonos komolyságú legyen, így nem fogsz feleslegesen pénzt kidobni, nem fogsz általad kihasználatlan extrákat kapni.

Például:
Ha a max. költségvetés 100.000.- Ft, akkor ennyiért vehetsz egy igen komoly fejegységet, de nem sokat érsz vele, ha a gyári autóhifi hangszórókkal elrontod a rendszered hangját és ezáltal nem hagyod érvényesülni a drága autórádió legfőbb erényét, a kiváló hangminőségét.
 

100.000.- Ft maximális keretből viszont tudsz venni egy, olyan olcsóbb fejegységet, ami megfelelő készülék esetén hangban nem, csak a számodra használhatatlan extrákban marad el az előzőtől, így az autóhifi hangszórókat is ki tudod cserélni és a rendszered hangja is jobb lesz az első variációnál.

Nyilván ez nem azt jelenti, hogy érdemes lemondanod a csúcskészülékek erényeiről, hiszen nem elhanyagolható dolgok miatt kerülhet akár százezrekbe is egy felsőkategóriás autórádió.

Nem kell mindent egyszerre megvenned, az a leghasznosabb, ha lassan elemenként összeállítasz egy olyan rendszert, amelyet egyik autódból szerelsz majd át a másikba és a hangja még sok év után is megállja a helyét.Autórádió választáskor a következőkre érdemes odafigyelned


HANGMINŐSÉG: ez a legfontosabb. Az általad választott autórádió hangja lesz a rendszered alapja, érdemes a kiválasztáskor leginkább erre a tényezőre összpontosítani.

Ha arra figyelsz, hogy melyik az a készülék, amelyik az X összegért a legjobb hangot nyújtja, akkor már túl vagy a nehezén. Ha van lehetőséged a kínálatban lévő készülékek hangjának összehasonlítására, akkor tesztelj!

Ha úgy érzed, hogy akarsz a későbbiekben erősítőt is az autódba, akkor ügyelj arra, hogy tesztelés közben ne legyen semmilyen hangszínszabályzás bekapcsolva (Loudness, BBE, Bass, Treble, DSO, stb.), mert ezeket, ha erősítőt is használsz, kikapcsolt állapotban kell majd tartanod. (Ez egy ilyen autóhifis íratlan szabály).


Azért érdemes első helyre tenned az autórádió kiválasztáskor a hangminőséget, mert maximum egy hónap alatt meg fogod unni azt, amit a készülék külseje, vagy „csilli-villi” kijelzője nyújt és utána együtt kell majd élned egy pocsék hangú géppel, amit már nehezebb lesz megszokni.SZOLGÁLTATÁSOK: "Mit tud a készülék?” Ismerős ez a mondat? Nem feltétlenül az az autórádió lesz a legjobb vétel, amelyiknek hosszasan lehet sorolni a HASZNOS és HASZONTALAN extráit.
 


HASZNOS AUTÓRÁDIÓ EXTRÁK:

MP3: manapság már a legkisebb CD rádiók is játszák az MP3 fájlokat. Hallottam olyan eladóról, aki azzal próbálta meg lebeszélni a vásárlót az MP3-ról, hogy az nem szól jó minőségben. Valóban nem, viszont, ha az ember CD gyűjteménye nem csak jó minőségű gyári CD-kből áll, hanem írott audió lemezekből is, amelyek többségét már eleve MP3-ból írják, akkor már helytakarékossági megfontolásból is érdemes az MP3-at felvenni a szükséges extrák közé. Egy másik érv az MP3-as készülékek mellett, hogy jó néhányuk 24bites DA konverterrel van szerelve, így jó esetben a hangminőségük képes lesz felülmúlni akár egy drágább CD-rádió hangját is.

Az MP3 kezelését tekintve viszont megint nagyok a különbségek. Szinte elengedhetetlen szolgáltatás a +10 / -10 track váltás. Erre akkor van szükség, amikor a lemezen nincsenek könyvtárakba válogatva az MP3 fájlok (már pedig senki nem szeret ezzel kínlódni) és idegtépő lehet egyesével lépkedni, mondjuk a századik trackig.

 

Már néhány éve kaphatóak MP3-as autórádiók, de a mai napig vannak olyak típusok, amelyek képtelenek a gyors előrecsévélés ( >> ) funkcióra úgy, hogy közben halljuk is (mint normál CD lemeznél), hogy hol tartunk. Pl. épp egy olyan tracket hallgatsz, ami hosszas intróval kezdődik, Te a zenére vagy kíváncsi, így hát megnyomod a gyors előrecsévélés gombot, a készülék elnémul és csak azt látod, hogy 10, vagy éppen 20 másodpercet haladtál előre, ebből viszont nem fogod tudni, mikor van vége az intrónak és honnan kezdődik a zene.

SD kártya, USB pendrive kezelés: a legújabb fejegységek modellei már olvassák ezeket a SIM-kártyától alig nagyobb, akár 512MB tárolókapacitású adathordozókat. Ezek nagy előnye, hogy garantáltan rázkódásmentesek, nem sérülékenyek, mint a CD lemezek és ami a legfontosabb, hogy bármikor könnyedén levehetsz, vagy hozzáadhatsz egy zeneszámot a kártyán, vagy pendrive-on tárolt zenei anyaghoz és így nem kell az újraírható CD-knél már megszokott törléssel vagy az újraírással időt töltened.

 

BLUETOOTH: Szuper dolog! A telefonod mindig nálad van és androidos telefonokhoz számtalan ingyenes zeneletöltő programi is van a market-ben.

 

Letöltöd a zenét a telefonodra, beülsz az autóba, az autórádiód automatikusan csatlakozik a telefonodhoz és indíthatod is a zenét.

 

A számokat tudod léptetni az autórádió kezelőgombjaival is, és hívás esetén az egész autóhifi kihangosítóként is működik.

 

Nem árt belekalkulálni, hogy egyre olcsóbb a mobil internet és az előfizetésedért hamarosan folyamatosan internet rádiózhatsz az autóban.

 

Hallgathatod az ország minden pontján kiváló minőségben a RiseFM-et, vagy a földi sugárzású adóknál milliószor jobb adott zenei stílusra fókuszáló internetes rádióadókat.

 

Kell ennél több kényelem?


DVD autórádiók: mivel már a 50-től 100ezer forintos középkategóriás ársávban is van jó néhány olyan készülék, ami képes DVD olvasásra ezért érdemes itt a multimédiáról is néhény szót ejteni. Lehet, hogy ha egyenlőre még nincs is bekalkulálva a vásárlásra szánt keretbe egy minimum 40ezer forintos monitor, akkor is jobb vétel lehet egy DVD-s fejegység.

 

Miért?

 

Ezek a készülékek csak abban különböznek a normál CD / MP3 rádióktól, hogy van video kimenetük, lejátsszák a DVD filmeket és ami a legfontosabb, hogy sok típus olvassa a DVD lemezre írt MP3 fájlokat is. Később -ha már belefér a keretbe- egy monitor segítségével a mozizás mellett könnyebben átlátható lesz az MP3 fájlok kezelése is, ugyanis a WINAMP-hoz hasonlóan itt is egy listából választhatod ki zeneszámokat.

RCA kimenetek száma: Alapesetben még a „legbutább” fejegységek is tartalmaznak 1 pár vonal kimeneti csatlakozást. Ha nincs szándékodban erősítőt csatlakoztatni a fejegységhez, akkor nem kell törődnöd ezzel az extrával, ha viszont igen, akkor érdemes ezek számával valamelyest foglalkozni.

 

1 pár RCA kimenet: ennek segítségével csatlakoztathatsz egy erősítőt, amellyel mélysugárzót, vagy hangszórót hajthatsz, viszont, ha már 4 csatornás erősítőt használsz, akkor érdemes lesz olyan készüléket választanod, amely 2 pár RCA kimenettel rendelkezik.

 

Erre azért lesz szükséged, mert akkor a FADER funkcióval állíthatod a mélysugárzó hangerejét a közép-magas hangszórókhoz képest. Innen már csak hab a tortán a 3 pár RCA kimenet, mert itt már külön menüpontban állítható a mélysugárzó hangereje és jobb esetben a vágási frekvenciája is.

EGYÉB AUTÓRÁDIÓ EXTRÁK: (változtatható színű kijelző, érintőképernyős vezérlés, CD-tár vezérlés, motoros előlap, távvezérlő, 4 voltos előerősítő kimenet, forgatógombos hangerőszabályzó stb...) ezek miatt csak akkor érdemes több pénzt kiadni ha az nem a jobb erősítő vagy a jobb hangszóró vásárlásának rovására megy, bár mindenki saját maga érzi a szolgáltatások fontossági sorrendjét de hosszútávon biztos, hogy több örömet fog okozni egy drágább de igényesebb hangú első szett mint egy "delfines" kijelző.HASZONTALAN AUTÓRÁDIÓ EXTRÁK:

Ezek egy része csak akkor haszontalan ha emiatt, a végleges rendszered hangja szenved csorbát.

TELJESÍTMÉNY: 4x45W-tól akár 4x60W-ig

A wattokkal foglalkozik egy külön cikk is, amiben minden le van írva, csak annyival egészíteném ki, hogy a műszaki adatoknál az apróbetűs rész mindegyik "sokwattosnál" csak tizenwattokról szól.

 

Ha lecsavarozod egy 4x50 Wattos külső erősítő hátlapját, akkor megfigyelheted, hogy körülbelül, egy autórádiónyi helyet foglal el az erősítő burkolatán belül csak a tápegység, a másik fele az erősítő, ezt a sok elektronikát képtelenség belezsúfolni egy normál méretű rádióba, nem beszélve arról, hogy egy valóban 4x50 Wattos erősítő sokkal vastagabb tápkábeleket igényel mint, amit az autógyárak a műszerfalba szerelnek.

 

Ráadásul a fejegység hangereje nem minden: az, hogy valami hangos, nem egyenlő azzal, hogy jól és élvezhetően is szól. Szinte évente emelkedik 5 Wattal a fejegységek teljesítménye, ez többnyire annak tudható be, hogy a húszdekás, piacos "GAGYITECH" már 100 Wattot hirdet öles betűkkel az előlapon. Szükségszerűen a komoly gyártóknak is emelniük kell a Wattot (gyakran csak papíron) azért, mert így mindenki a sokkal olcsóbb, de annál inkább sokwattos hulladékot vásárolná, ezért fordul elő, hogy az évekkel ezelőtti 4x25W-os, gyakorlatilag pontosan akkora hangerővel szól, mint a 4x50-es új modell.

Soksávos EQ, ilyen-olyan hárombetűs nagyszerű "hangminőségjavító" csoda-áramkörök és processzorok.

Ezek abban az esetben, ha külső erősítőt használsz semmire nem valók, másrészt "hangminőség javítás?" ez valami vicc ugye? Én úgy hallottam, szarból nem lehet várat építeni.

 

Az EQ-nak csak akkor van haszna, ha nincs erősítőd és csak a gyári, vagy az utólag beépített hangszórók hangját akarod hallgathatóbbá tenni.

 

Miért feleslegesek ezek ha külső autóhifi erősítőt használsz?

 

Ha a legjobb hangú autóhifi rendszert akarod kihozni a rendelkezésedre álló X forintból, akkor nem ezeken fog múlni a jó végeredmény.

 

Olyan fejegységet kell választanod, ami minden hangszínszabályzás nélkül a legjobb hangot nyújtja, mert az amelyik gyengébb hangminőségű, azon már nem fog segíteni semmilyen csodaprocesszor sem.

 

Gondolj csak bele: előkaparod a padlásról nagymamád SOKOL rádióját majd rákötöd a pénzen vásárolható legjobb ekvalizátort és hangprocesszort. Fog úgy szólni mint egy alap mini hifi?

 

Bizony nem.

 

Ugyanez a helyzet a hangprocesszorokkal is, tapasztalt autóhifi versenyzők is csak a verseny ideje alatt használják, mert amellett, hogy - hosszas kísérletezés és munka után - gyönyörű színpadot lehet vele varázsolni az autóba, mesterségessé is teszi a rendszer hangját.


Nem éppen szolgáltatás, de szorosan ide tartozik a jól csengő autórádió MÁRKANÉV is. Nem törvényszerű, hogy az X márkajelzés alatt futó, termékek, a legjobbat fogják neked nyújtani az adott árkategórián belül.

 

Lehet, hogy X márka már bevált mint házimozi, televízió készülék, kézi mixer vagy villanyborotva, de mint autórádió, biztos, hogy a legjobbat fogod kapni X-ből?

 

A jó márkanévnek még van egy másik hátulütője is, ugyanis az csak addig jó, amíg nincs nála egy sokkal jobb.

 

Sok, fejegységeket gyártó cég van piacon, az Y márkájú rádiók 10 vagy akár 1évvel ezelőtt a legjobbat nyújtották minden tekintetben, de fél évvel ezelőtt gondolt egy olyat a Z nevű konkurens, hogy most jobban belehúz a fejlesztésbe és mára Z lett a jobb, minden szempontból. Te pedig még ma is a jóval gyengébb Y-ra akarod a pénzed kiadni.

 

Természetesen az előbbiek semmiképpen sem vonatkoznak a feltűnően olcsó márkátlan készülékekre. A "YAMAKASI" MP3/DVD/kékledesfullextra autórádió tízezerért soha nem lesz jó vétel, mert többet fog a szervizben tanyázni, mint a műszerfalban, még akkor sem ha a "nagytudásu" eladó vagy kereskedő esküszik a típusra.(44 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autórádió, legjobb autorádio, autórádió vásárlási tanácsok, legjobb autoradio, melyik a legjobb autorádio, autórádió vásárlás, autórádió fantomtáp, eladó használt pionir autó rádio, melyik a legjobb autoradio, milyen olcsó autórádiót vegyek

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autórádió vásárlási tippek


Avensis

Egy elfogadható minőség !

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2020-11-19 08:14:42
Válasz erre a hozzászólásraAutórádió

Szia! Autoradiot szeretnék venni. Mindenképpen Bluetooth-os és mechanika nélküli, max 30 ezerig. Mit ajánlanál? Előre is köszi!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Richie - 2020-11-22 18:01:06
Válasz erre a hozzászólásraAutórádió

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 7797
Reg.: 2008.01.01.
6403 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Ezt a típust tudnám ajánlani: [katt] Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2020-11-22 19:59:59
Válasz erre a hozzászólásraElőző oldal1 2 3 4 5  

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autórádió vásárlási tippek

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autórádió vásárlási tippek, milyen olcsó autórádiót vegyek, melyik a legjobb autoradio, eladó használt pionir autó rádio, autórádió fantomtáp, autórádió vásárlás, melyik a legjobb autorádio, legjobb autoradio, autórádió vásárlási tanácsok, legjobb autorádio, autórádió

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!


 

HozzászólásokÚj autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

Autohifi City 20:15: Szia!
Ez jó lenne hozzá:
[katt]
Üdv.
Szevasz Zsolti!

A napokban vásároltam egy Opel Meriva 2008-as kiadású autót. A gyári antennával nem férek be a garázsba, minden beálláskor ki kell tekernem, majd kiálláskor vissza. Tudnál valami megoldás a problémára, olyanra gondolok amilyen a Renault Thalia-kon van.

Köszönettel: Katona Zoltán
Sziasztok! Rcd510 vw rádióhoz keresek iso adaptert 2005-ös tranyoba szeretném beépíteni.
Illetve fakra rádió adapter. Köszi: Feri
Autohifi City 16:12: Szia!
Car light szál.
Elvileg a gyári ISO kábelben is meg kell, hogy legyen.
Hívj fel Hétfőn.
06704506440
Üdv.
tataratatata 08:52: Helló Zsolt!
Segíts nekem abban, hogy az ISO táp csatlakozó bekötésnél a 6-os számú narancs vezetéket az autón mire kellene rákötnöm, hogy a kijelző Szinét megtudjam változtatni?
Előre is köszi a választ.

Szia Zsolti. Van egy E46-os kabriom 2002.01 havi gyártású. Hátsó oldal kárpitban lévő hangfalaimat szeretném kicserélni ( átmérő 130mm mélység max. 50mm ) mindenképpen csak a gyári helyre szeretném beszereltetni az újakat. Mit ajánlanál ? Akár szetben is érdekel,ami tartalmazhat mélynyomót is, esetlegesen az ülés alá szerelhető. Igényeim nem nagyok,de szépen,tisztán szóljón és a gyári hangerejénél minimum a duplája legyen. Ajánlatot küldhetsz a breueristvan@gmail.com email címre is. segítségedet előre is köszönöm üdv István
Autohifi City 21:33: Szia!
Meg tudsz csörgetni Hétfőn.
06704506440
Üdv.
Üdv!

Adott egy 2000-es 3 ajtós 2-es clio. Jelenleg elől Magnat Utra 213-as hangszórók vannak. Szeretnék bele valami normális hangzást varázsolni nem milliókból.
Sal Voxbox VB 6000-es rádióm van. (tudom lehetne jobb is)

Mit tudnál ajánlani? (csak előre két hangszóró, szubláda, stb...)
Köszönöm szépen a választ!
Autohifi City 18:50: Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Jelenleg még csak próba képen (lengőbe)bedugtam a mikrofon mini jacket a hátsó aljzatba. Nincs berakva az A oszlopba.
De ennek szerintem nincs köze ahhoz, hogy be van -e szerelve.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


eetee85
eetee85
Budapest

Ichi14
Ichi14
Csemő

Roli_87
Roli_87
Kőszegszerdahely

bozsó
bozsó


Edu
Edu
Arnót