AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

renault megane, seat altea rádió has, nissan qashqai fejeg, gyári autóhangszóró, autóhifi csepel, suzuki swift hangszó, jbl fejegység, ford focus hangszóró, marka specifikus aut, ford focus rádió cse

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Kell-e neked autóhifi mélysugárzó, miért van rá szükség? A sikeres autóhifi mélysugárzó választás titka... Hány wattos autóhifi mélynyomót vegyek? Melyek a jó autóhifi mélynyomó ismérvei?

Ezt a témát hosszasan lehet vesézni, mivel rengeteg tévhit kering az autóhifi mélynyomók körül, ezért megpróbálom nagyjából célirányosan megválaszolni a gyakori kérdéseket.

Ha minden szempontból jó autóhifi mélyládát szeretnél, akkor szánj rá pár percet és olvasd el az egész cikket, mert akkor biztos, hogy kevesebb esély lesz arra, hogy a jövőben bármilyen hülyeséget elhitethetnek veled.
 Kell-e neked autóhifi mélysugárzó, miért van rá szükség?
 


Az autóhifi mélysugárzó láda a hallgatott zenei anyagtól függetlenül mindenképpen szükséges. Még ha a legprofibb első hangszóró szettet is vásárolod, annak sem lesz olyan minőségű mélye, mint amit egy profi mélyláda képes produkálni.

Sajnos sokak szemében az autóhifi mélyládáról kialakult kép a hülyegyerekekről szól, akik csak azért vásárolják, hogy ezzel feltűnést keltsenek.

Nekünk ezeket a vásárlói igényeket is ki kell szolgálni. Ezek az emberek miután összeraktuk rendszerüket, nem arra kíváncsiak, hogy hogyan szól a zene az autóban, hanem az a fontos nekik, hogy tíz, vagy akár száz méternyi távolságból hallatszik-e a dübögés.

Akinek már van némi autóhifis tapasztalata, könnyűszerrel felismeri ezeket az autókat, ugyanis már messziről hallatszik, hogy alapvetően egy silány minőségű, belülről hallgathatatlan rendszer van az autóban és minden erőfeszítés csak azt szolgálja, hogy mindenki messziről hallja az autóhifis "dücc-düccöt".

Ellenben, ha egy izmos, profi hangminőségű rendszer honol az autódban, meg kell barátkoznod azzal a ténnyel, hogy azt nagy hangerőn fogod hallgatni és azt hallani fogja más is.

 


Már volt autóhifi mélyládám és nem hiányzik a "tuc-tuc".
 


Ha korábban volt már mélysugárzó az autódban és úgy érzed a normális zenehallgatáshoz nem hiányzik a monoton hátulról érkező morajlás, akkor egy rosszul kiválasztott, vagy gyenge minőségű autóhifi mélynyomó vette el a kedved.

 

A jó mélyláda úgy szól, hogy észre sem veszed a jelenlétét, hangja tökéletesen illeszkedik az első szett hangjához.

 

Ez nem azt jelenti, hogy a jó autóhifi mélysugárzó halkan szól, a jó mélysugárzó, izmos, gyors, pontos és precíz, ennek köszönhetően nem fog lemaradni az első szettektől, nem fog külön életet élni a csomagtartóban és nem fog az őrületbe kergetni a folytonos duruzsolásával, még akkor sem, ha az erejétől már mozog a szélvédő! (nem vicc)
 A sikeres autóhifi mélysugárzó választás titka...

 

Az első autóhifi mélynyomó vásárlásakor, tapasztalat híján senki nem hallgatja meg azokat a mélysugárzókat, amelyek beleesnek a rászánt pénzügyi keretbe.

Ehelyett kiválasztáskor dönt a Watt mennyiség, az eladó szava, a kinézet, az ár, a márkanév és jó esetben egy meghallgatás a 10-20, vagy akár 100 négyzetméteres üzletben.

 

Az előbb felsorolt tényezők egyike sem fog hozzásegíteni a rendszeredhez és zenei ízlésedhez leginkább passzoló autóhifi mélysugárzó kiválasztásához.Miért nem érdemes az üzletben autóhifi mélyládát meghallgatni?


Azért mert más méretű láda szól jól egy nagy üzletben, más méretű szól jól egy kisbuszban és teljesen más méretű egy kispolszkiban, ahányféle autó van kb. annyiféle autóhifi mélyládát lehetne gyártani.

 

Nem csak az autó mérete lényeges, számít a hallgatott zenei anyag is.

Más mélyládát kíván a rap, techno, rock és jazz zene, számít az autóban lévő erősítő, hangja és ereje is (szándékosan nem teljesítményt írtam).

Mindezek után, ami a legjobban számít, az a Te ízlésed!

Hogy lehet ezek után biztosra menni? Sehogy!

Ha teheted, kérd ki az autóhifi eladó véleményét (ha az a ritka eset áll fent, hogy ért is ahhoz, amit csinál) és kérd meg arra, hogy ajánljon néhány mélyládát az általad hallgatott zenei stílushoz és az autódhoz. Ilyenkor már jó esetben leszűkül a kör néhány darab autóhifi mélyládára, amelyeket már a saját autódban, a saját rendszereden, a saját lemezeiddel össze tudsz hasonlítani.

Jó tanács!

 

Csak próbaképen hallgass meg egy magasabb kategóriájú autóhifi mélyládát is, biztos vagyok benne, hogy alaposan ki fog tisztulni a kép arról, hogy mi az igazi különbség mélynyomó és mélynyomó között, másrészt, ha egy igazi "nagyágyút" használsz a teszteléshez viszonyítási alapnak, nem fogsz belezavarodni a tesztelésbe.
 Hány wattos autóhifi mélynyomót vegyek?
 


Az autóhifi mélynyomóknál, ugyanúgy mint az erősítőknél is, a legutolsó szempont a Watt a rangsorolásnál.

Semmit nem jelent, nem utal a teljesítményre, nem utal arra sem, hogy mekkorát fog szólni a mélynyomó, de legfőbbképpen az autóhifi mélynyomó hangjára nem utal.

 

Miért?

Mi már rengeteg első helyezést gyűjtöttünk autóhifi hangnyomás versenyeken 1 hangszórós kategóriában, egy olyan hangszóróval, ami 300W Wattos, 40ezer forintba kerül, 30cm átmérőjű, és egymagában képes 149,8dB-es hangnyomást produkálni az autóban. (Viszonyításképpen a Jumbo Jet repülőgép felszállásakor csak 120dB a hangnyomás)

Ezt a hangnyomást gyakran, akár több (4-6db), Wattok alapján nagyobb teljesítményű hangszóróval sem tudják produkálni. Miért?

Mert a mélynyomóra írt Wattok semmit nem jelentenek.

Egy másik dolog: egy pl. 500 Watt teljesítményű hangszórónak a hangja lehet kopogós, vagy túlságosan sub-os, hangos vagy halk, lötyögős, pontatlan, lehet gyors, lehet lassú, lehet olyan, ami tetszeni fog és lehet olyan is, ami nem fog tetszeni, az egyik kifejezetten "feka-zenén" lesz ideális míg egy másik pont rock zenére lesz a legjobb választás, az egyik lehet 10.000.- Ft, míg a másik 350.000.- Ft.

 

500Watt - 500Watt,

madár - madár,

autó - autó,

szőke nő - szőke nő,

 

Szerintem Te sem "autót" akarsz venni, hiszen ebbe a fogalomba beletartozik a Suzuki Alto-tól a legújabb Audi A8-ig minden, ugyanígy az 500 Wattos mélysugárzó és az 500 Wattos erősítő is lehet Alto, vagy AUDI A8 kategóriájú, amit az árak elég gyakran tükröznek is.
 

 


Melyek a jó autóhifi mélynyomó ismérvei?

A műszaki adatok? A Wattok? A membrán anyaga, a mágnes mérete?


Azt, hogy végül mekkora örömöt és milyen zenei élményt fog neked egy autóhifi mélysugárzó nyújtani, nem csak egy-két dolog határozza meg.

Kár azt állítani, hogy a papír membrános, vagy az alumínium kosaras, vagy akár a nagy mágnesű hangszórók szólnak jól.

Ez körülbelül olyan, mintha azt állítaná valaki, hogy csak a spoileres, vagy csak a sportkipufogós autó a jó autó.

Nyilván jó dolog a spoiler (aluöntvény kosár) és a sportkipufogó (nagy mágnes), de önmagában csak ezek megléte semmit nem ér, hiszen, ha ezek egy gyenge, romhalmaz autó tartozékai, akkor inkább csak arra alkalmasak, hogy mosolyt csaljanak az emberek arcára.

Műszaki paraméterek, Wattok, frekvencia átvitel: sajnos ezek sem adnak megfelelő információt arról, hogy mit is várhatsz attól az autóhifi mélynyomótól, amelyet egy "frekvencia átvitel: 15 - 7000Hz" felirat miatt vennél meg.

Miért?

Mert ezt körülbelül az autóhifi mélysugárzók 95 százaléka tudja és kizárt az, hogy az egyforma paraméterek ellenére, mindegyik egyformán, de legalább hasonlóan szóljon.
 

 

 

Mire figyelj egy mélynyomó kiválasztásánál?

 


Egy mélynyomó hangszórónál rengeteg dolog van, ami befolyásolja az erejét és a hangját, ezzel együtt azt az élményt, amit tőle kaphatsz.

Ilyenek lehetnek:

A mágnes erőssége: szándékosan nem mágnes méretet írtam, hiszen léteznek már NEODYMIUM mágneses mélysugárzók, amelyek a megszokott Ferrit mágnesekhez képest meglepően kis méretű "motort" cipelnek, de ezek ereje mégis többszöröse a hagyományosnak.

Minél nagyobb ereje van a mágnesnek, a mágnesben mozgó, membránt mozgató tekercs (elektromágnes) annál nagyobb erővel képes a membránt elmozdítani.

Ennek köszönhetően a hangszóró hangja súlyosabb, precízebb és erőteljesebb lesz, mert így könnyebb és pontosabb lesz a membrán mozgatása, illetve kis méretű zárt ládánál kevésbé jelent majd gondot neki a membrán nagy kimozdulásakor keletkező "vákuum", ami miatt a gyengébb hangszórók hangja kopogóssá válhat.

Fontos! gyakran volt már téma internetes fórumokon az, hogy sok olcsó gagyi hangszóró óriási mágnessel van felvértezve, hangjuk mégis csapnivaló, ennek oka többnyire az, hogy a tekercselés olyan bennük, mint egy komolyabb, kalaptartóba rakható ovál hangszóróban. Nem érdemes bedőlni ennek a trükknek.

Tekercselés: ez a mágnes erősségén kívül a másik legfontosabb tényező.

Minél nagyobb ármérőjű és minél hosszabb a lengőcséve annál nagyobb és erősebb tekercs (elektromágnes) fér el rajta.

Az sem mindegy milyen hosszúságú ez a tekercselés, az átlagos mélysugárzóknál ez kb. 20mm, míg ez a komoly autóhifi mélysugárzóknál elérheti a 42, vagy akár a 65mm-es hosszúságot is, így az autóhifi mélysugárzó tekercse nagy hangerőn (nagy membránkitéréseknél) is továbbra is benne marad a mágneses térben és lineáris tud maradni, tehát nem fog eltűnni nagy hangerőn sem a mélytartomány legalja.

Ha egy olyan mélysugárzót találtál amelynek a motorja rendben van, akkor már jó esetben nyugodtan hátra is dőlhetsz, mert jó úton haladsz, igaz ritka az a hangszóró, amelybe bele lehet látni, de ha egy legalább 6cm hosszú tekercs néz veled farkasszemet egy 3" vastagságú csévén és a karod már kezd görcsbe rándulni a hangszóró súlyától (kivétel ha az NEODYMIUM mágneses), akkor már nincs sok ok az aggodalomra.
 

Mélynyomó hangnyomásra, vagy hangminőségre?


Nincs olyan, hogy egy autóhifi mélynyomó kifejezetten hangnyomásra, vagy hangminőségre lesz jó, azt csak a hangszórónak épített láda fogja meghatározni. Az az autóhifi mélysugárzó, amelyik erős, az ideális esetben ennek következtében pontos is és emiatt tökéletes választás lehet dücc-dücc mentes jazz zenére is.
 

A membrán anyagának, vagy a mélynyomó kosarának jó megválasztása csak másodlagos...

A membránnak rendkívül merevnek és könnyűnek kell lennie, a hangszóró kosárnak pedig masszívnak, a komolyabb autóhifi hangszórókon ez alumíniumból készül, ennek haszna az, hogy nem "zenél" mint mondjuk az, amelyik lemezből készült.

Egy űrtechnológiával készült membrán és egy hangszórókosár nem fogja pótolni a gyenge mágnest és a tekercselést.

Ezek az alkotóelemek azonban szorosan összefüggenek egymással, sok dolognak kell összhangban lenni egy hangszóróban ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Érdemes tehát kerülni a

  • Watt és frekvenciamenet alapján vásárlást,

  • a hangszórómembrán anyagának firtatását,

  • a kosár fricskázgatását és pöckölgetését,

  • a mágnesek méregetését és

  • a kész mélyládák membránjának ütögetését.

Helyette hasznosabb, egy már bekötött autóhifi erősítővel és némi szabadidővel elindulni vásárolni és meghallgatni a saját autódban, a saját rendszereden és a saját zenéddel, hogy melyik lesz az a mélysugárzó, amelyikkel együtt szeretnél élni.

 

 

 

Nem vagyok elégedett az autóhifi mélysugárzóm hangjával!
 


Ennek sok oka lehet, ilyenkor célszerű személyesen megkeresned minket, de íme néhány ötlet a hibaelhárításhoz.

A leggyakoribb probléma az, hogy a mélysugárzó láda késik, külön szól a rendszertől, hangja kifejezetten hátulról hallható:

Fordítsd meg a mélyládán a polaritást, azaz kösd be fordítva. Ne félj nem lesz baja a hangszóródnak, mi ha tehetjük minden autóba így kötjük be, sőt ez már lassan íratlan szabály is a hozzáértő autóhifisek köreiben. Első hallásra szokatlan lesz a hang, úgy érzed majd, hogy halkabbak a mély hangok, de ilyenről szó nincs, csak megszűnt a hátulról érkező monoton zaj.

Ha ez nem segített a problémádon akkor nem árt megnézni miből is áll össze az a rendszer, nem kell csodát várni 10-20ezer forintos hangszóróktól és erősítőktől. Egy (Wattokban kifejezett teljesítménytől függetlenül) gyenge hangszóró mindig is késni fog.

 


Nem akarok autóhifi mélyládát, mert sok helyet foglal!

Bizonyos mélynyomó ládák nem foglalnak el sok helyet, csak minimum 8-20 litert vesznek el a csomagtartódból.

Kivehetőek, ha nagy bevásárlás előtt kiveszed az autódból, akkor továbbra is ugyan úgy pakolhatsz ahogy előtte.

Még valami! Beépíthetjük a ládát rejtve is, kérdezd erről Zsoltit!

Ha nincs legalább 20 liternyi szabad hely a csomagtartódban, és a hét legtöbb napján tele van pakolva a csomagtartó, akkor valóban nincs sok esélye egy autóhifi mélynyomó ládának.Nem akarok mélyládát, szétrázza az autómat,

kilazulnak a ponthegesztések és már volt, akinek berepedt a szélvédője.
 

ÚRISTEN!!!! Ilyen nincs!

 Ritka nagy marhaság ilyet állítani, egy autó minden eleme sokkal nagyobb mechanikai igénybevételnek van kitéve a közlekedésből és az utak minőségéből adódóan, mint amit egy első szélvédőt is 2-3mm-es mozgásra kényszerítő brutális rendszer okozhat.

Aki ilyeneket mond az csak frenkizni akar, jó színben szeretné feltüntetni gyenge rendszerét.(18 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: autóhifi tippek, rejtett mélynyomó, jó mélynyomó választás, mélynyomó hangnyomásra, milyen mélynyomót vegyek, milyen mélynyomót vegyek autóba, milyen mélynyomót vegyek, autóhifi hangnyomás, mélyláda, autohifi szabályai

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.


kérdés ...


....mint amit egy szélvédőt is 2-3mm-es mozgásra kényszerítő brutális rendszer okozhat.


A 150W már brutális rendszer ? Mert kb annyi kell 2-3 mm-es mozgáshoz de ha már az ajtók fél centit járnak az biztos roppantja a pontheggesztéseket ... vagy ha csavarokat ujra kell húzgálni az ülésvezető sínben ....

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
con_blade - 2012-02-27 11:46:21
Válasz erre a hozzászólásraMozgások, lazulások és egyebek

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
 
A ponthegesztés nem roppan el, nagyon durva mechanikai igénybevétel kell ahhoz, (ütközés) hogy az elváljon.
 
Azt kell tudni, hogy az erősnek számító autóhifi rendszerek, nem veszik jobban igénybe az autó kaszniját, mint a "normál" autózás. Biztos veled is előfordult már, hogy földúton egyik bukkanóról a másikra hajtva hallatszott, ahogy nyikorognak a műanyag burkolatok, ilyenkor csavarodik a kaszni és az autó simán bírja, egy brutális zene nem csinál ilyet...
 
Pont valamelyik nap volt egy autós műsorban, ahol szupersportkocsik kabrió változatait tesztelték, hogy nem okoz akkora örömöt a kabrió változat, mint a normál, mert csavarodik a kaszni kanyarban és nem olyan jól kezelhető az autó, tehát még a komoly autók is csavarodnak.
 
Ha mozgatja az ajtót? Dőlj neki belülről és látni fogod, hogy akkor is kimozdul az ajtó, egy zene ugyanezt csinálja.
 
Nekem is volt már rengeteg zeném, építettünk sok hangszórós hangnyomás autókat is, de odáig még nem jutottunk el, hogy kárt tegyünk a saját autónkban. Volt olyan autó aminek 2 centit mozgott a teteje, de ezek csak olyan részek, amelyek egyébként is mozognak, ha kézzel megnyomja az ember.
 
A ponthegesztéseknél meg annyira erős az autó, hogy azok maximum egy nagy balesetnél szakadnak el, ha láttál már jó alaposan szétroncsolódott autót, akkor ott is látszik, hogy sokszor hamarabb elszakad a lemez, minthogy szétnyíljon egy ponthegesztés.
 
Kilazul az ülés sín? Macskaköves, vagy kátyús út kb. ugyanakkora igénybevétel az autó csavarjainak, mint egy jó autóhifi, ha kilazul, meg kell húzni, de nem kell az zenére fogni.
 
A szöveget javítom, az az első szélvédőre vonatkozik, a hátsó az még többet is mozdul.
 
De, ha valamire való, versenyzésben jártas autóhifis berkekben kérdezősködsz ők is megnyugtathatnak, hogy kettő, vagy három 30-as mélynyomó nem fog kárt tenni az autódban.

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-02-27 14:44:01
Válasz erre a hozzászólásraEsetleg tudtok valamilyen mélynyomót ajánlani ami neodímiumos és tekercselése is eléri vagy megközelíti a 42 mm-et és azért wattokbol sem szenved hiányt? ha van olyan ami neodímium nélkül a megszokottal is gyönyörűen szól akkor talán az is jó lessz,de tekercselés elérhetné a 42-őt Igazából olyan kellene amit halkan nyugodtan, mesterien gyönyörű mélyet ad, de mellette képes is legyen a szélvédő hullámozni ha maxra tekerem. De első sorban mindenképp a gyönyörű hangzás a fontos.
mindenféle stílusu zenét ugyanolyan arányban hallgatok.
Az alpine swx 1243d keltette fel az érdeklődésemet, de az itt leírtak alapján erőssen nem tom hogy megfelelő lessz-e. Inkább hallgatok a tapasztalatra
Ha nem gond akkor tudnál többet is felsorolni? Ha inkább e-mailra írnád akkor: attila_eros@freemail.hu
válaszodat előre is köszi.

(5 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2012-05-18 01:09:12
Válasz erre a hozzászólásramélyláda választás

dávid

dávid


Hódmezővásárhely
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.05.27.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 csaóó!
van nekem egy cerwin vega vega 500.1 monoblock erősítőm és ehez szeretnék egy jó mélyládát. (rapp zene szokott szóli) 
Előre isköszi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
dávid - 2012-05-28 20:47:52
Válasz erre a hozzászólásraMélyláda választás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia Dávid!
 
Hogy tudjak neked segíteni, tudnom kellene mi a rendszer többi eleme, (első szett, első szettet hajtó erősítő, autórádió típusa), és azt is érdemes lenne tudnom, hogy milyen autóba kellene, valamint a rászánt anyagi keret nagysága sem lenne mellékes információ.
 
Már csak azért sem, mert egy jó mélynyomó sokféle lehet, van aki egy 30 ezer forintossal is boldog és van aki a 230 ezres hangjától is elhánnya magát  

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-29 20:40:58
Válasz erre a hozzászólásradávid

dávid


Hódmezővásárhely
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.05.27.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Helló!
Egy volvo s80-ban lesz, a rádióm egy JVC KD-R621, a hangszóróknak az erősítője egy 4 csatornás JBL GT5A604E, az első szett Mac Audio Pro Flat 2.20, a hátsó hangszóró JBL GTO 608C szettnek csak a mélyközép hangszórói, mélynek akkor a cerwin vega vega 500.1 eserősítő+ 1 farrados kondi és a régi mélynyomóm (ami most elfüstölt) JBL GTO1214BR volt.
várom a válaszot
hlló! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Magyar Dávid - 2012-05-30 12:31:40
Válasz erre a hozzászólásraKevés mély

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Több okból is elfüstölhetett a mélyládád. Az erősítő torz jele tette tönkre, de az ok mindenképpen az volt, hogy több mélyet szerettél volna, de az erősítő nem bírt többet, ezért torzított és a torz jel nyírta ki a hangszóródat.
 
Ezen több módszerrel lehet segíteni:
 
Veszel egy erősebb erősítőt, ami nagyobb hangerőn sem fog torzítani, max csak felkoppantja a mélynyomódat, de nem égeti le.
 
Veszel egy hatékonyabb hangszórót, ami ugyanolyan erősítő teljesítmény mellett nagyobbat szól, ezek közül csak a hangszórók kerülnek több mint 70ezerbe. Az a JBL nem egy nagy durranás, ettől találsz hatékonyabb hangszórót, a láda már néhyány ezres mellé. [katt] ezek a 60ezer feletti 30as mélysugárzók.
 
Még megoldás a kevés mélyre, ha dupla ládát veszel, mert az adott erősítő teljesítmény az sokkal nagyobbat szól.
 
Ha hívsz telefonon, akkor többet tudok még segíteni: 06 70-450-64-40
 
De itt van két cikk a témáról, amiben van még pár okosság: [katt]  [katt]

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-05-30 13:43:43
Válasz erre a hozzászólásradávid

dávid


Hódmezővásárhely
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.05.27.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
éértettem kössz szépen asegítséget!
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Magyar Dávid - 2012-05-31 17:34:58
Válasz erre a hozzászólásradávid

dávid


Hódmezővásárhely
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.05.27.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 és még annyi hogy szerinted ez a láda milyen lenne? Emphaser ebp112t

 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Magyar Dávid - 2012-05-31 17:47:00
Válasz erre a hozzászólásraEmphaser láda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Nagyon jók az Emhaser-ek, nekem is Emphaser mélysugárzóm van, csak zárt és egy ettől magasabb sorozatból való a hangszóró.

 
Az általad mutatott hangszóróval nincs gond, csak a Bandpass ládával, ez a ládatípus nem igazán szól egyik autóban sem jól. Neked reflexet lenne érdemes venni. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-31 18:27:02
Válasz erre a hozzászólásradávid

dávid


Hódmezővásárhely
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.05.27.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 értem okés kössz a segítséget
csaóó

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Magyar Dávid - 2012-05-31 20:48:23
Válasz erre a hozzászólásradávid

dávid


Hódmezővásárhely
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.05.27.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 és boccs már a sok kérdéssel de mi lenne haegy 38-as hangszórót raknék be ebből az emphaserből elbirná e az erősítőm?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Magyar Dávid - 2012-05-31 20:57:02
Válasz erre a hozzászólásra38 cm-es autóhifi mélynyomó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
[katt] ezt olvasd el... 
A 38-as lusta, ráadásul marha nagy láda kell neki, hogy normálisan szóljon. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-31 22:04:11
Válasz erre a hozzászólásradávid

dávid


Hódmezővásárhely
Hozzászólások: 4
Reg.: 2012.05.27.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
értemokés kössz a segítséget
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Magyar Dávid - 2012-06-01 12:04:45
Válasz erre a hozzászólásraVélemény

Szia!
 
Van egy Fiat Bravom hátul két pioneer 260w-os hangszóróval elől két gyári 100w-sal!
Ehez szeretnék mélyet adni! Mint gondolom tudod elég kicsi a csomagtartó és én meg ha lehetséges nem szeretném minden egyes alkalommal kivenni a mélyládát ha elmegyek valahova pár emberrel! Tudnál ajánlani valamilyen mélynyomót? nem szükséges, hogy eget rengető hangja legyen csak szépen szóljon. néztem egy blaupunkt gtb 8a-t ugye ez egy aktív mélynyomó. elég kevés helyet foglal és azt olvastam hogy hasonló méretű autoban elég normálisan szól. néztem még a mac audio mpx box 112-t de emellé még kellene erősítő i, viszont ez jóval nagyobb, mind teljesítményben mind méretben! Az összeg kb. 20-30 között! Mondom még egyszer nem versenyekre akarok járni csak, adni pluszt mélyet az autoba! 
 
üdv,
 
Petya

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Petya - 2012-07-03 11:20:05
Válasz erre a hozzászólásraFiat Bravó Blaupunkt

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Nem rossz választás a Blaupunkt aktív mély amit néztél, ha kisegítő mélyre van szükséged. Ha viszont a későbbiekben fejleszteni szeretnéd a rendszeredet mindenképpen érdemes külön erősítőben és mélyben gondolkozni.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-07-03 13:01:47
Válasz erre a hozzászólásraKng

Kng


Budapest
Hozzászólások: 2
Reg.: 2012.08.29.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Kedves autohifi-city!
Eddigi rendszerem mac zx4500, illetve  audio system x-ion AS 165+HS 25pro! Az elsö ajtok STP-vel szigetelve lettek, es most vasaroltam egy x-ion 15-1000, amihez most fogok keszitettni egy 92l-es dupla szubcsöves ládát!A 38cm-es hangszoro valoszinuleg nekem lassu lesz, d&b es neha deep house-t hallgatok! de ha megse, elegendo-e hozza a zx, vagy szukseg lesz egy kulon erolkodore? ha igen, milyenre? es ha mar 2 van, a 4 csatornas hidba kotve kuldheti csak az elso szettet?vmint szamomra ertelmezhetetlen az FWX keresztvalto beallitasai! Van vmi koztes megoldas-beallitas, amit erre ajanlani tudnatok? koszonom!
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kng - 2012-08-29 02:43:30
Válasz erre a hozzászólásraExtra erősítő

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Mindenképpen jobb lesz a hang, ha még egy külön erősítőt is használsz. Lehet simán a szettet hídba kötve hajtani a 4 csatisról.
 
A láda mérete túl nagy lesz. Nem tudom milyen autód van, de ha a túl nagy láda miatt a hangszóró, vagy a reflex cső a nagy ládaméret miatt túl közel lesz a csomagtartó falához, akkor borzalmasan fog szólni.
 
Annak a hangszórónak én egy 60 liter körüli zárt ládát csinálnék. A hangszóró már eleve lusta a nagy mérete miatt és én nem tetézném még a bajt egy böszmenagy lusta reflexládával is. Csinálj neki zártat mert az gyorsabb, ha nem, akkor útálni fogod a rendszered hangját, mert a mély folyamatos és késő dübögése egy idő után az idegeidre fog menni. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-29 13:16:45
Válasz erre a hozzászólásraKng

Kng


Budapest
Hozzászólások: 2
Reg.: 2012.08.29.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 
Értem! koszonom a gyors valaszt! Tehat egy zarttal szebben szol majd,illetve gyorsabba teheto a nagy meretü is? Méretekben kifejezve, egy 45*45*40/20-as jo valasztas lehet? közepes meretü 3 ajtos autom van, aranylag nagyobb csomagterrel, persze nem szeretnem csak ezzel beteliteni!
A többi kerdesemre nem tertel ki, milyen erositot ajanlanal ehhez a mélyhez, illetve az x-ion vagasaban tudsz-e nekem nehany mondatban segiteni?
koszonom!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kng - 2012-08-29 18:40:34
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
A zárt láda gyorsabb hangra, mint a reflex, ezért egy lomha hangszóróhoz inkább az lenne jó. 
A méretek, amit írtál jók lesznek.
Az erősítő beállításához itt van egy teljes leírás [katt] ha esetleg elakadsz, akkor telefonon többet tudok neked segíteni. 
 
A hangszórót meghajtja a 4 csatornás is, de ha megteheted válassz hozzá minél drágább mono, vagy 2 csatis erősítőt, direkt nem negyobb teljesítményűt írtam, mert a drágább erősítők, sokszor kevesebb wattosak, mint a gagyi sokwattosnak feltüntetett, de valójában harmatgyenge erősítők. Egyébként, ha az audio system vonalon maradsz az erősítő vásárlásnál is, akkor nem fogsz mellényúlni. Bár a nevét Gladen Audio-ra változtatták, úgyhogy így keresd. [katt]
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-30 18:26:12
Válasz erre a hozzászólásramilyen mélyládát építsek?

 Üdv!
Csak azt szeretném meg tudni, hogy van egy Magnat xtc1200-as mélynyomóm és ehhez szeretnék ládát építeni. Az adatai a következők melyek szükségesek:
1200Watt névleges/600watt RMS
TPS: 34Hz/0.28/70L
Nos a kérdés az, hogy hány cm3-s ládát építsek hozzá? Azt tudom, hogy bass-reflexnek kell lennie az adatok alapján. A 70L az annak felel meg, hogy 70 literes legyen a láda, és úgy a 34Hz-et fogja erősebben leadni?
Üdv!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vító - 2012-10-12 09:06:48
Válasz erre a hozzászólásraLáda méretezés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Régebben rengeteg ilyen hangszórót adtunk el, eszedbe ne jusson neki 70 literes ládát csinálni, mert az az adat nem arra vonatkozik.
 
48 literrel fog ez a hangszóró jól szólni reflexben, 70 liternél teljesen erőtlenné fog válni és borzalmasan késni fog.
 
Gyárilag én úgy emlékszem, hogy harmincvalahány litert ajánlanak neki, ami szintén marhaság (látszik meg sem hallgatták a tervezők ilyen ládában autóban) mert ilyen kis méretnél rettentő kopogós és búgós lesz a hangja.
 
10 cm átmérőjű cső kell hozzá, kb 20 cm hosszúságban.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-12 09:17:39
Válasz erre a hozzászólásraVálasz a láda méretezésre.

 Üdv!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ!!
Üdv!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vító - 2012-10-12 09:45:42
Válasz erre a hozzászólásraattirush

attirush


Szentendre
Hozzászólások: 7
Reg.: 2012.11.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Üdv!
 
Lenne 3 kérdésem.Én csak technot halgatok!!Mi a véleményed eme márkárol és hány literes és milyen láda kellene hozzá?Mit gondolsz a 8 Ω-os erősítőről a kocsiba?
Előre is köszi!!
Gyártó: MNC
Megjegyzés:
Méret: 10 coll/254 mm
Mélység: 140 mm
Teljesítmény: 350/700 W
Impedancia: 2x4 Ohm
Frekvencia: 30 Hz - 1 kHz
Lengőcséve: 63,8 mm
Érzékenység: 92 dB/W/m
Mágnes méret: 2x50 oz
Szuperstabil CNC megmunkált alumíniumöntvény káva, precíziós krómozott póluselemek, nagy terhelhetőségő BASV lengőtekercs, extrém mechanikai igénybevételre tervezett felfüggesztő elemek. Basszusreflex, ill. Bandpass dobozokhoz ajánlott típusok. A duplalengőtekercses típusok kettős mágnessel szerelve.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
attirush - 2012-11-04 14:26:42
Válasz erre a hozzászólásraattirush

attirush


Szentendre
Hozzászólások: 7
Reg.: 2012.11.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Elcsesztem!!! A láda ok. a titer a lényeg.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
attirush - 2012-11-04 14:30:49
Válasz erre a hozzászólásrablaupunkt érdeklődés

 Üdv!
 
Egy 2005-ös Daewoo Nubirám van, most van benne egy pioneer deh-140ub fejegység, elől hertz dsk 165 hangszóró, hátul pedig a gyári hangszórói vannak(valamilyen régebbi blaupunkt, nem szól rosszul). Tervezem hozzá egy mélyláda vásárlását is, nézegettem több félét is, főleg olyanokat, amelyek csomagba vannak (láda, erősítő, kábelek). Nagyon sok pénzt nem tudok rá szánni, a Blaupunkt Bass Pack 2011 tube-ot néztem, nemtudom, hogy hogy szólna ebben a kocsiban a többi paraméter mellett. Hallottam olyat is, hogy a csövek nem olyan jók mint a boxok, szerinted érdemes ilyet venni?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
beats93 - 2012-11-21 20:46:32
Válasz erre a hozzászólásraElső láda

 Üdv!

Még csak most ismerkedek az autóhifivel, de már elég régóta megvan az igényem a minőségi zenére, szóval elhatároztam hogy egy mélyládát rakok a Carinánkba. Adott egy JVC fejegység, elől egy pár pioneer hangszóró.

Zárt mélyládát szeretnék, viszont nem tudom milyen erősítőtípus kell ilyen felépítés alapján.

A kiszemeltem egy JBL CS1204B, hozzá pedig tudnék vagy egy JBL GTO 260-at, vagy egy JBL GTO 75.2-t. Sajnos egyáltalán nem értek hozzá, így a kérdésem is az lenne, hogy ezek közül alkalmes-e valamelyik-a meghajtásra.

Egyébként használt termékekben gondolkozom, mire érdemes odafigyelni vásárlásnál, már ha oda lehet ?Válaszát előre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Dani - 2012-11-21 22:19:26
Válasz erre a hozzászólásraláda

 
Hello!
 
A kérdésem a következő lenne audio system x-ion15 vagy ground zero uranium12es mélynyomó lenne jobb golf3 3ajtósba kéne és ehhez mien erőlködőt ajánlasz? Első szettem egyenlőre 1 clariob de le akarom azt is cserélni olyanra mint ami nálatok van hertz 40ezer körül esetleg ha abból tudsz jobbat azt is szivesen meghallgatom köszi válaszod

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
taki - 2012-11-29 08:16:58
Válasz erre a hozzászólásraláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Az x-ion15 jó választás. Kifutó szériás de van belőle 1db. Erősítőből ezt venném hozzá: [katt] Ez az összeállítás tuti befutó lenne. Első szettből a Hertz jó választás,vagy esetleg még ezt nézd meg: [katt] Ezt most 55-be oda tudom adni. Ha érdekel a dolog hívj, és megbeszéljük. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-29 10:48:06
Válasz erre a hozzászólásraJBL CS1204B mélysugárzó

holipaido

holipaido


Dorog
Hozzászólások: 2
Reg.: 2012.12.16.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia, lenne egy problémám,
 
Van az autóban egy MACAUDIO MPX4500-as erősítő és egy JBL CS1204B láda.
A probléma az vele, hogy az erősítőn beállítottam, hogy csak mélyet adjon a láda, de nem csak azt ad hanem magasat is. Bárhogy állítom, van amikor több, van amikor kevesebb magas jön ki belőle, de meg nem szünik egyik állásban sem. Van egy ugyanilyen láda a családban ami már 5. éves, ha azt kötjük a rendszerbe akkor tökéletesen szól, nem ad magasat csak ha azt "engedjük" az erősítőn... Másik kérdésem az lenne, hogy be kell járatni a mélynyomót? Van aki azt mondja, h igen van aki azt, hogy nem... A választ köszönöm  
 
(Erősítőre csak a mélynyomó van rákötve.)

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
holipaido - 2012-12-16 21:11:23
Válasz erre a hozzászólásraJBL CS1204B mélysugárzó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Ha a másik ládával tökéletes akkor csak a mélynyomónak lehet baja. nem szorul a membrán?
Lehet, hogy meg van égve a tekercs, vagy a kosár el van hajolva és emiatt szorul a tekercs.
És igen. Érdemes 10-20 órát közepes hangerőn járatni a mélyet is.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-17 14:31:23
Válasz erre a hozzászólásraholipaido

holipaido


Dorog
Hozzászólások: 2
Reg.: 2012.12.16.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia, köszi a választ, bejáratom, aztán ha nem jó gariban remélem kicserélik... Még egyszer köszi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
holipaido - 2012-12-17 21:10:42
Válasz erre a hozzászólásraSzia Zsolti!
Mi a véleményed az infinity mélysugárzóiról?Esetleg ha ismered közelebbröl a Reference 1260w-re gondolok!Ennek szeretnék építeni MDF-ből egy minőségi L-portos ládát.Esetleg ha tudnál segíteni nekem a méretezésben azt nagyon megköszönném! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor90 - 2013-01-31 00:04:14
Válasz erre a hozzászólásraInfinity Reference 1260w

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Igazából nem volt még hozzá szerencsém de elvileg egy rewferencia minőségü mély.
Reflex láda méret kb 45-50 l közti láda kellene hozzá.
Reflexcső átmérő 100mm hossz pedig kb 200mm.
Ezt kellene megépíteni.
Ha újonnan rendeled a hangszórót lennie kellene benne egy leírásnak melyben le van irva, hogy zártba és reflexben milyen ládaméretet ajánlanak hozzá.
Üdv. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-31 12:10:27
Válasz erre a hozzászólásra Hello ! 
Abban kérném a segítséged ,h milyen mélyládát vegyek. Van egy fiat bravom amiben ground zero rendszer van elől Ground Zero Iridium GZIC 650X teljesítménye 100 watt RMS és emellet van egy GROUND ZERO Iridium sztereo erősítőm 2x150W és volt egy GROUND ZERO Iridium 30 cm-es 350W-os  mélyládám is de azt kinyirtam sajnos ,mert nagyon tapasztalatlan voltam és széthajtottam. Mivel abszolút tanácstalan vagyok ,h milyet vagy egyátalan ,h keressek jó mélyládát nagyon hálás lennék ha segitenél. Lényeg ,h nem akarom megváltani a világot csak szeretném élvezni a zenét a kocsiban Összegben ugy 20-30 ezer ft-ot szánnék a dologra. A kocsiban minden össze van kötve és szerelve csak egy mély kell h rákapcsoljam és minden jó. 
Előre is köszi a segitséget!

 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
M. Ákos - 2013-04-30 22:27:13
Válasz erre a hozzászólásraFiat mélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Az álltalad megjelölt árkategóriában én ezt venném:
Üdv. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-05-01 10:08:11
Válasz erre a hozzászólásraSzett összeálíltás

 Tiszteletem!

Közeljövőben tervezem egy E34 525 beszerezni és abba kellene egy szett.

Te miket ajánlanál hogy vegyek?

Zenei izlésemről annyit hogy nincs konkrét kedvenc stílusom, mivel általában ha van zene ami számomra nem szépen szólt azt mindig megszerkesztettem.

Nem akarok még egy ilyen hibába esni hogy "Sony no meg Xplod is, az mindent visz" mivel nagyot csalódtam benne. Volt/van (csak nem használom már) egy "szettem" 

fejegységony Xplod CDX-GT35U
erősítő: XM-GTX6020
kondenzátor: nuku
mély: JBL CS1214
mélyláda: házi tákolmány de nagyon szépen szól (BassBox Pro val tervezett mélyláda)
közép: valami Pioneer cucc
magas: nuku

de ez a szett elég nagy csalódást okozott mivel nem 1000W hoz való, ezért fogadtam meg hogy szakembert kérek a következő vásárláshoz (áraktól függetlenül mehet a választás).

Tehát légyszíves úgymond "állíts össze" nekem egy hangtechnika rendszert ami nagyot szólna kocsiba és max 4-5 százezer. Imádom a zenét ezért is szánnék ennyit rá.

Előre is köszönöm a segítséget!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Roland - 2013-06-07 10:11:55
Válasz erre a hozzászólásrakomplett szett kérés

Hello, nekem olyan kérésem lenne, hogy tanácsot szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogy milyen "cuccokat" (erősítő, hangszórók stb) érdemes ranki a kocsiba. vettem egyik ismerősömtől egy
blaupunkt gtw 1000 mk ii 200w rms 800w max mélyládát és milyen erősítő passzolna hozzá milyen hagszórók stb. a normális "élvezhető" hatás eléréséhez.

válaszodat előre is köszönöm (bocsánat ha túl primitíven fogalmaztam)

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Antal - 2013-08-01 13:47:56
Válasz erre a hozzászólásrakomplett szett kérés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Milyen autóba szeretnéd rakni a cuccot?
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-08-02 23:10:22
Válasz erre a hozzászólásraHangrendszer

 jó napot az lenne a kérdésem, hogy vettem egy gladen xl 250c2 erősítőt, a láda 500+dld 30cm 500rms az elsőszett audio system 165 plus.. Kérdésem a ládához jó az erősítő? Elsőszettre kell e erősítés vagy jó fejről kapnia? .. remélem a cuccokkal nem nyúltam mellé.. köszönöm válaszát

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
ÁRVAI RÓBERT - 2013-08-11 15:25:16
Válasz erre a hozzászólásraHangrendszer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Teljesen jó az erősítő választásod. Nagyon jól meg fogja hajtani a DLD-t.
Én az első szettet is mindenképpen erősítőről hajtanám.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-08-12 12:34:46
Válasz erre a hozzászólásraMélyhangszóró

 Szia Zsolti!
Egy kis információra lenne szükségem, mégpedig olyan témában, hogy egy autóhifi mélyhangszóró mennyire állja meg a helyét lakásban? Egy kb 10 m2 -es szobában egy 25-30 cm -es jobb minőségű autóhifi mélyhangszórót jól lehet használni? Vagy teljesen felejtős a dolog, mert egyáltalán nem szólnak be nagyobb teret ezek a hangszórók? 
Köszönöm a választ!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gergő - 2013-09-06 18:32:07
Válasz erre a hozzászólásraMélyhangszóró

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Nem lesz rosz, de igazándiból jobban jársz ha olyat veszel amit otthoni felhasználásra gyártanak.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-09-08 13:47:39
Válasz erre a hozzászólásra25-ös

Üdv,

Egy teljesen alap, belépő szintű rendszer van az autómban.

A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni:

Jelenleg egy Alpine CDE-120RR fejegységről hajtok egy MacAudio APM 2.16 komponens szettet, illetve egy Magnat Bullpower reflex 130 láda van a csomagtartóban, egy MacAudio MX2000-es, két csatornás erősítővel.

Mivel egy 97-es, 3 ajtós swiftről van szó, úgy gondolom elég lenne egy 25-ös nyomó a jelenlegi 30 centis helyett.

Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy milyen 25-ös nyomót ajánlanál a jelenlegi "rendszerhez" a 30-as helyett, illetve maradhat-e az erősítő, vagy azt is cserélni kellene?

Az autóban hallgatott zenék stílusban elég vegyesek, de leginkább drum n bass, hip-hop, electro műfajok közül válogatok. Néha, nagyon ritkán egy kis akustikus zene is becsúszik.

 

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv,

Feri

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
T. Ferenc - 2013-11-12 07:56:50
Válasz erre a hozzászólásra25-ös

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Mindenképpen érdemes 25-ös re váltani. Ha javasolhatom akkor zárt ládában érdemes gondolkozni, mivel nincs akkora mélye mint egy reflexnek de sokkalta pontosabb.

Én az erősítőt is cserélném egy 4 csatornásra, hogy a szettet is erősítő hajtsa. Sokkalta jobb lesz a rendszer dinamikája.

Mélyből én ezt raknám be:

[katt]

Erősítőből pedig ez passzolna hozzá:

[katt]

Remélem tudtam segíteni.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-11-12 18:32:46
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm szépen a tanácsot. 

Gondolom szerencsés lenne személyesen elmenni a ládáért, és külön az autóban meghallgatni.

 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
T. Ferenc - 2013-11-12 20:45:12
Válasz erre a hozzászólásraIlletve még annyit kérdeznék, hogy a jelenlegi setup tartalmaz egy 0,5 fahrados helix kondit.

De ahogy olvastam a tudásbázist, felmerült a kétség, hogy szükséges-e egyáltalán a rendszerembe a kondi, főleg, hogy jön a tél, és a hideg így is szívja az akksit valamennyire, így nem biztos, hogy a kondi folyamatos áramfelvétele jót tenne neki. Jelenleg egyébként a gyári 36-os akksi helyett egy 45 Ah Bären profi akku van az autóban.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
T. Ferenc - 2013-11-13 07:02:52
Válasz erre a hozzászólásra25-ös

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Nem fontos bepróbálni, mivel már szereltem be ezt a típust ebbe a fajta swift-be így biztosra tudom azt mondani, hogy jól fog szólni.

A kondi pedig nem fogja leszívni az aksidat, ha napi szinten jársz az autóddal.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-11-13 08:47:17
Válasz erre a hozzászólásrakondi kontra akksi

Lucas

Lucas


Budapest
Hozzászólások: 14
Reg.: 2013.09.29.
8 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Leszívni nem fogja főleg ha nem 5 km eket használja, de gyorsabban tönkreteszi.... ezért kell rákötni egy akksi plust.. az egy akkumulátor regenerátort...

Ezt meg én mondom tapasztalatból... ha nincs 95 Ah akksid legalább akkor kéne.
[katt]

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lucas - 2013-11-13 13:33:56
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 Következő oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2., autohifi szabályai, mélyláda, autóhifi hangnyomás, milyen mélynyomót vegyek, milyen mélynyomót vegyek autóba, milyen mélynyomót vegyek, mélynyomó hangnyomásra, jó mélynyomó választás, rejtett mélynyomó, autóhifi tippek

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!Hozzászólások


Autohifi City 08:36: Szia! Igen ez kell hozzá. A rendelésnél írd bele azt, hogy JVC ...

22:58: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet egy ...
MECATRON Skoda Fabia Dupla DIN rádió beépítő keret 572276-TT Autospecifikus rádiókeret 2DIN
ojozsef 20:12: Szia! Ha jól nézem, ez az illesztő kell 2009-es Megane II-höz (UpdateList-es rádió). Kell még ...

17:33: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, skoda ...

17:32: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, ...

13:38: Szia! Ez a szerencsés benson HITELTÁRSASÁG. Ennél a cégnél élethosszig tartó hitelezési lehetőséget ...
Segítség autóhifi választáshoz

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

ZsKH'CAhcWI
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfőn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsőszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Előre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erősítő hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erősítőn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erősítőt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
szia
nemrég hozzám került egy crunch drive series fat boy 550w 4ohm 30cm-es mélynyomó milyen erősítőt ajánlanál hozzá ?
Autohifi City 21:57: Szia!
Sajnos a legolcsóbb ilyen típus ez lenne:
JVC KD-X361BT Bluetooth Mechanika nélküli autórádió autórádió - Autóhifi (autohifi-city.hu)
Üdv.

Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


ojozsef
ojozsef
Szekszárd

Moralis
Moralis
Orosháza

Nánási
Nánási
Túrkeve

Kiss Zoltán
Kiss Zoltán
Kunágota

Zotyi
Zotyi
Kaposszerdahely