AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

emhaser, aktiv melynyomo ules, renault master, mito, fiat grande punto ha, m, pioneer 3ő0 watt el, jvc autórádió beköté, seat altea rádio, autó hifi opel astra

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb okaAutóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Miért élvezhetetlen sok autóhifi hangja? Miért nem hallgatod nagy hangerővel a sok hangszórós méregdrága gyári, vagy utólagos autóhifi rendszeredet? Miért nem szeretsz hangosan zenét hallgatni?

Gondolnád, hogy a frissen vásárolt autórádiód hangminőségbeli tudásának kevesebb, mint a felét használod ki?

Ez, így elsőre lehet, hogy kissé furán hangzik, de sajnos így van!

Szeretnéd, ha az autóhifire költött pénznek nem csak a felét kellene élvezned?

Szeretnél Te is meglepődni azon, hogy mit lehet kihozni az autóhifi rendszered hangjából?

Szeretnéd, ha az autóhifi rendszered, az árához képest nem csak elfogadhatóan, hanem meglepően jól szólna?


Csak 10 percedbe kerül...

A következő egyszerű írásokból gyorsan és könnyedén átláthatod azt a folyamatot, ami a menetközbeni alapzajból, észrevétlen háttérzenéből, zeneélvezetet és élménnyel teli utazást vagy dugóban araszolást varázsol, mindezt anélkül, hogy egy forintot is feleslegesen kidobnál!

Néhány dolog amivel érdemes tisztában lenned...
 

Az autóhifi felesleges, vagy gyenge elemei élvezhetetlenné teszik a zenét...

Nincs egy hifi láncnak sem olyan eleme, ami ne rontana a hangminőségen, nincs olyan hangszóró sem, ami nem vesz el a jelforrás hangjából!

Érdekesen hangzik, de így igaz!

Miért? Az élő zenének tökéletes hangminősége van, ez viszont romlik már a hangfelvétel készítés során is. Nem mindegy milyen mikrofont, milyen kábelt használnak, nem is beszélve az ehhez szükséges elektronikákról, éppen ezért a boltokban kapható lemezek között is nagy hangminőségbeli különbségek vannak. Azok az emberek akik komoly hifi (high-end) berendezéssel rendelkeznek, gyakran csak bizonyos lemezkiadók felvételeit veszik meg.

Tehát a lemezen lévő anyag sem "101"-es, ezen tovább ront (nem javít!!!!) az audio lánc minden további eleme, a CD futómű, a DAC (Digital Analog Converter), az RCA kábelek, az erősítő, a hangfalkábelek, a hangfalak és a rendszer sok egyéb eleme is!

 

Ezért van az, hogy az igazán komoly, High-End szobai rendszerek egyszerűek, kevés egységből állnak össze, de azok értéke akár milliós nagyságrendet is képviselhet, éppen azért mert kevés "kütyüt" iktatnak be a jel útjába (még véletlenül sem használnak ekvalizert, DSP-t, a Loudness, a Bass és a Treble, áramkörökről nem is beszélve) mert az ezeken áthaladó jelet mindenképp veszteség fogja érni.

Egy trombita nagyon hangosan szól, mégsem fülsértő, egy elektromos gitár, még egy egyszerű gitárerősítővel is hatalmas hangerővel tud szólni, hangja mégis kellemes és élvezhető, mindenféle kiabálástól mentes...

Érdekes, hogy minél olcsóbb autóhifi, vagy szobai hifi rendszeren hallgatod ezek hangját annál inkább fülsértő az eredmény (ez a piacos magnó és a heavy metal tipikus esete) .

Mit jelent az, hogy fülsértő? Veled is előfordult már, hogy azt érezted, úgy szól egy rendszer, hogy a füled be kellett dugni, mert a hang leginkább arra a csikorgó zajra emlékeztetett, amit anno az iskolában halhattál, akkor amikor rajzolás közben az ember körme a táblához ért.


Miért is hallgatod most a 30, vagy akár 130ezres autórádiód hangjának jó esetben csak a felét?

1. Elrontod az autórádió által produkált jó minőségű jelet, azaz gyári hangszórókat használsz...

2. Elrontod az autórádió által produkált jó minőségű jelet, azaz nem gondosan kiválasztott és megfelelő minőségű utólag beszerelt hangszórókat használsz...

 

Miért okoz óriási javulást a gyári autóhifi hangszórók kicserélése?

Rengeteg autóhifit állítottunk már össze és heti gyakorisággal látok csodálkozást, vagy meglepetést a szkeptikusok arcán, akiknek miután (első lépésként) kicseréltük a gyári autóhifi hangszórókat az autójukban, leesik, hogy mi is volt az, amin idáig zenét hallgattak...

így gyakran hangzik el a következő mondat: "nem gondoltam volna, hogy ez az autóhifi így is szólhat"

Nincs tökéletes autóhifi hangszóró, a több milliós értékű high-end szobai hangfalak is azért szólnak olyan jól, mert keveset rontanak az autóhifi erősítőből érkező hangból.

És Te ulraalacsony költségvetésű gyári "autóhifi" hangszórókon akarsz élvezhetően zenét hallgatni?

Akinek régi Suzuki Swift-je van az tökéletesen értheti miről is beszélek, a 4db 10cm-es hangszórót szinte büntetés hallgatni.


Tévhit, hogy jól szól a gyári autóhifi rendszered...

Nem csodálkozom ha viszont most néhány új autó tulajdonosa a fejét csóválja és csak mosolyog...

"Mit beszél ez? Én tökéletesen elégedett vagyok a gyári autóhifi rendszerrel"

pedig pontosan Ők azok a szkeptikusok akik tágra nyílt szemekkel fogadják a hangszórócserét követő hangminőség javulást, majd elkezdenek zenét hallgatni az autóban.

Ha úgy érzed, jó a gyári rendszered, akkor ügyfeleink miért cserélik le egy utólag beépítettre?

Néhány új autó gyári autóhifi rendszere átlagon felülinek mondható, általában azért, mert nem szól úgy mint egy SOKOL rádió, hanem már van hallható mély (dübögés) is...

Ez viszont nem a hangszórók vagy a gyári rádió jó minőségének tudható be, hanem ezeknek az autóknak a megszokotthoz képest, jobb akusztikai adottságaik vannak!

Ahhoz, hogy élvezhetővé tedd a zenehallgatást, ez a dübögés kevés lesz, sőt sokan nem is erre vágynak...

Akinek a dübögés hiányzik az majd vesz magának mélynyomót, az ha kell dübög, vagy megfelelő mélysugárzó választás esetén szép mélyekkel dobja fel a rendszer hangját.

Hogyan nem kellene szólnia a gyári autóhifinek?

Csinálj meg egy egyszerű tesztet...

1. Ülj be az autódba és tekerd fel a hangerőt kb. háromnegyedig...

2. Tedd fel magadnak a következő kérdést: Ez most élvezhető?

Ugye hogy ordít, hangosnak és fülsértőnek érzed és semmiképpen sem mondható élvezhetőnek?

 

Háromnegyed, vagy akár fél hangerőn is fülsértően szólnak a gyári autóhifi rendszerek.

"De én nem szeretek hangosan zenét hallgatni!"

Szerinted ki akarná egy kicsit is hangosabbra venni az autórádiót, ha az már közepes hangerőn is fülsértően szól.

 

Egyszerűen azért nem hallgatod magasabb hangerőn a gyári autóhifi rendszered hangját, mert az fülsértően szól. Nincs zeneélvezet és nincs nagy hangerő, nincs koncertélmény az autódban.

 

Te is élvezed a hangos koncerteket, sőt jobban élvezed, mint a gyári autóhifin a zenehallgatást, de eszedbe sem jut feltekerni az autódban a hangerőt, mert egyszerűen nem akarod magad kínozni.

Nincs ilyen gondjuk azoknak, akik egy normális és nem egy szuperalacsony költségvetésű rendszert hallgatnak.


A gyári autóhifi megoldások alapvető problémája...

Az autógyáraknak nem éri meg egy alapszintű utólag beszerelt autóhifi rendszer minőségi szintjét megközelítő hangszórókészletet vagy autórádiót beépíteni.

A gyári autóhifi beépítések nem a normális zenehallgatást próbálják meg kiszolgálni, hanem vagy csak beraknak valamit, ami szól valahogy, vagy már nagyon ideális esetben ügyelnek arra is, hogy az esetleg ne legyen annyira fülsértő, kis jóindulattal, hallgatható legyen, ezek a gyári rendszerek viszont már súlyos százezrekbe kerülnek.

Persze Te ezt nem vetted észre, amikor elsőre beültél az autódba, hiszen nincs összehasonlítási alapod, nem tudhatod hogyan is szólhatna másképpen az az autó, kivétel ha egy ismerősödnek ugyanolyan autója van és jól választott bele utólagosan beépített autóhifi hangszórókat.

Jó példa erre: Egy barátom esete aki egy átlagos, nem túl drága, viszont gondosan összeválogatott és kellő szakértelemmel kivitelezett rendszert hallgatott új Passatjában.

 

Autóeladás előtt, kiszerelte a hifit és visszarakta a gyári rendszert, hiszen úgy sem fizeti meg az autó következő tulaja. Az eddig használt 5 hangszóró helyett visszakerült a gyári 8 hangszórós autóhifinek nevezett csoda és a szintén gyári sokszázezres LCD kijelzős, navigációs fejegység.

Tudta, hogy a gyári autóhifi rendszertől nem kell sokat elvárni ezért nem is számított a korábbi színvonalra, nem is foglalkozott azzal, hogy igazán mit is hallgat. Kis idő elteltével úgy érezte, hogy valahogy nem az igazi a "hangzás", hangosított a mély és magas szabályzókon, "így már nem is olyan rossz" mondta és még kb 10 percig hallgatta, majd megint a hangszínszabályzókat kezdte el piszkálni, majd néhány perc múlva inkább kikapcsolta a hozzávetőleg 500e Ft értékű gyári rendszert, mert büntetés volt hallgatni az utólagosan beszerelt korábbi autóhifi rendszeréhez képest.


Autóhifi az autógyártók szemszögéből...

Igaza van az autógyártóknak, felesleges egy drága előállítási költségű, hallgatható autóhifi rendszert adni az autóhoz, ha a felhasználók többnyire csak híreket hallgatnak, nem rajonganak a zenehallgatásért, vagy még ennek is örülnek, mert egyszerűen az otthoni "minihifi" ennél is rosszabbul szól.

A gyári autóhifi rendszerek nem arra születtek, hogy élménnyé varázsolják az utazást, vagy akár a dugóban araszolást, hanem mint kipipálandó extra, eladják az autót, hiszen autóvásárláskor sokan hasra esnek a 8, vagy 12 hangszórós gyári autóhifi hallatán...

Végül is szól az a 8-12db hangszóró, de neked fogalmad sincs arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek az autódban addig míg ki nem cseréled őket.
Nem kell 8-12 hangszóró egy koncert élményt produkáló autóhifihez, pontosan elég 5 db is.


A gyári autóhifi rendszerek óriási előnye...

Miután kivetted az autódból és kitetted a garázs polcára, jól jön majd autóeladás előtt, hiszen senki nem fogja megfizetni az utólag megvásárolt autóhifi rendszeredet, viszont autóeladáshoz ismét hibátlan megoldást fog nyújtani a gyári autóhifinek nevezett cucc!

A minőségi autóhifi rendszer pedig már épülhet is bele a következő autódba, csak egyszer kell megfizetni, viszont jó pár autócserét meg fog érni egy jó minőségű okosan összeszedett rendszer!


Tedd örömtelivé autóhifivel a dugóban araszolást...

Óriási javulást érhetsz el a gyári hangszórók lecserélésével, csak egyszer kell pénzt kiadnod érte, de jó néhány autócserét túlél egy okosan kiválasztott autóhifi hangszóró szett.

Idegeskedés helyett élvezd inkább a kedvenc lemezed!


Mire érdemes kicserélni a gyári autóhifi hangszórókat?

Szakmabeliek szokták mondani, hogy...

"a gyári autóhifi hangszóróknál minden csak jobb lehet"

...ez majdnem igaz,

csak ne ess abba a hibába, mint sok autóhifi tulajdonos, akik rendszere már százezres nagyságrendet képvisel és abban a tévhitben élnek, hogy utólagosan beépített autóhifi rendszerük jól szól, holott az tapasztalt füllel hallgatva árához képest csak tudásának a felét vagy sok esetben 20-30%-át nyújtja!

Miért rontod el az autórádió által produkált jó minőségű jelet, ha nem gondosan kiválasztott és megfelelő minőségű utólag beszerelt hangszórókat használsz?

Hiába érkezik nagyon jó minőségű jel az autós CD-ből ha annak egy gyenge hangminőségű autóhifi hangszóró szetten kell megszólalnia!

Néhány utólag megvásárolt hangszóró szett is képes gyakran még rosszabb minőségben szólni, mint egy gyári hangszóró szett, kiváltképp igaz ez néhány csábítóan olcsó 10 ezer alatti autóhifi hangszóró szettre!

Ahhoz, hogy rendszered szépen, élvezhetően és az átlagos rendszereket megszégyenítően szóljon nem elég csak hangszórót cserélned...

Téves elképzelés az, hogy a jó hangzáshoz kell egy pár mélyközép az ajtóba és két kis magas sugárzó a műszerfalra...

Ez kb. olyan mintha arra a kérdésre, hogy mi álmaid autója?

azt felelnéd, hogy autó...

Te sem autót akarsz, hanem van egy konkrét elképzelésed arról, hogy milyen márkát és ezen belül milyen típust szeretnél, ezeket pedig az az érzés határozza meg amire éppen vágysz, forma, kényelem, gyorsulás, stb...

Ha azt mondták neked, hogy jó autó a Ferrari, te akkor is megvennéd ha Neked pont terepjáróra van szükséged?


Hogyan NE vásárolj autóhifi hangszóró szettet...

Életed első hangszóró szettjének vásárlásakor, tapasztalat híján nem hallgatod meg azokat a szetteket amelyek beleesnek a rászánt pénzügyi keretbe.

Ehelyett kiválasztáskor dönt a Watt mennyiség, az eladó szava, a kinézet, az ár, a márkanév és jó esetben egy meghallgatás a demófalban. Az előbb felsorolt tényezők egyike sem fog hozzásegíteni a rendszeredhez és zenei ízlésedhez leginkább passzoló autóhifi hangszóró szett kiválasztásához.

Meg kell hallgatnod a szetteket és hamar világossá válik számodra is, hogy milyen különbséget jelent néhány ezer forintnyi árdifferencia...

Jó tanács! Ha demófalban tesztelsz autóhifi hangszóró szetteket, akkor nem árt bekalkulálnod azt, hogy az autóban a mélyközép hangszóró a bokád környékén a magas sugárzó pedig közel a füledhez a műszerfal tetején fog elhelyezkedni, ezáltal az a szett amelyik -ügyfeleink gyakran használják ezt a kifejezést- "tisztán szól" ( = erőteljes a magastartomány) az autóban kifejezetten idegesítően fog szólni, mert a mélyközép hangszórókat a füledtől távol a gyári helyekre rejtve halkabbnak fogod hallani és csak a magas sugárzók ordítása fog hallatszani.

Csak próbaképen hallgass meg egy magasabb kategóriájú hangszóró szettet is, biztos vagyok benne, hogy alaposan ki fog tisztulni a kép arról, hogy mi az igazi különbség autóhifi elsőszett és autóhifi elsőszett között, másrészt, ha egy igazi "nagyágyút" használsz a teszteléshez viszonyítási alapnak, nem fogsz belezavarodni az autóhifi tesztelésbe.
 

 

Mire figyelj autóhifi elsőszett kiválasztásakor?


Az autóhifi hangszóró szetteknél ugyanúgy, mint az erősítőknél is a legutolsó szempont a Watt a rangsorolásnál.

A Watt semmit nem jelent, nem utal a teljesítményre, nem utal arra sem, hogy mekkorát fog szólni a hangszóró, de legfőbbképpen az autóhifi hangszóró hangjára nem utal.

Azt, hogy végül mekkora örömöt és milyen zenei élményt fog neked egy első szett nyújtani, nem csak egy-két dolog határozza meg.

Kár azt állítani, hogy a papír membrános, titándómos, selyemdómos, vagy az alumíniumkosaras, vagy akár a nagy mágnesű hangszórók szólnak jól.

Ez körülbelül olyan, mintha azt állítaná valaki, hogy csak a spoileres, vagy csak a sportkipufogós autó a jó autó. Nyilván jó dolog a spoiler (aluöntvény kosár) és a sportkipufogó (nagy mágnes), de önmagában csak ezek megléte semmit nem ér, hiszen, ha ezek egy gyenge, romhalmaz autó (komplett szett) tartozékai, akkor inkább csak arra alkalmasak, hogy mosolyt csaljanak az emberek arcára.

Műszaki paraméterek, Wattok, frekvencia átvitel: sajnos ezek sem adnak megfelelő információt arról, hogy mit is várhatsz attól az autóhifi hangszórótól, amelyet egy "frekvencia átvitel: 15 - 22000Hz" felirat miatt vennél meg.

 

Miért?

Mert ezt körülbelül az autóhifi első szettek 98 százaléka tudja és kizárt az, hogy az egyforma paraméterek ellenére, mindegyik egyformán, de legalább hasonlóan szóljon.

Egy autóhifi hangszórónál rengeteg dolog van, ami befolyásolja az erejét és a hangját, ezzel együtt azt az élményt, amit tőle kaphatsz.

Érdemes tehát kerülni a Watt és frekvenciamenet alapján vásárlást, a hangszórómembrán anyagának firtatását, a kosár fricskázgatását, a mágnesek méregetését.


Egy jó autóhifi első szettnek illeszkednie kell...

a zenei ízlésedhez, nem mindegy milyen zenét hallgatsz, a különböző zenei stílusok más és más hangkarakterű hangszóró szetteket követelnek meg.

az autód sajátosságaihoz és akusztikai adottságaihoz, egyes autótípusokban ugyanaz az autóhifi hangszóró szett kiválóan, míg más autókban hallgathatatlanul szólnak, nem is beszélve a gyári helyek méretbeli különbségeiről.

már meglévő vagy jövőbeni terveidben szereplő autóhifi rendszeredhez, nem mindegy mi fogja hajtani azt az első szettet, autórádió, egy olcsóbb, vagy egy drágább erősítő, fog illeszkedni a hangja a mélyládádhoz???

 

 

Összefoglalva:

 

A fülsértő hang a gyári autóhifi, vagy az utólagosan beszerelt autóhifi esetén is legtöbbször a rosszul megválasztott autóhifi hangszóró szettre vezethető vissza.

 

A hagszóró szett sokkalta nagyobb mértékben képes lerontani az autóhifi hangját mint bármelyik másik autóhifi komponens (erősítő, autórádió, kábelek), ezért ezt kell a legnagyobb gonddal kiválasztanod.

 

Amennyiben lennének kérdéseid a témával kapcsolatban, kérdezd Zsoltit bátran a 70 - 450 644 0 számon.

 

 

 (12 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: suzuki swift hangszóró, suzuki swift gyári hangszóró méret, suzuki swift gyári hangszóró, suzuki swift elso hangszóró méret, autóhifi bolt dunakeszi, AUTOHIFI tipp, high end autóhifi, autóhifi, hangszóró szett, első szett

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka


Hangszóró méret

Tisztelt autóhifi!
Nemrég vásároltam egy Daewoo Lanost, a csomagtartóban lévő gyári hangszóró helyre szeretnék egy háromutas hangszórót.Kérdésem az lenne,honnan tudom hogy mekkora hangszóró kell oda,mert  a csavartávolságot lemértem ami hosszra 12cm szélre pedíg 10cm.
Kérném tanácsukat, mi alapján tudhatom meg mekkora átmérőjű hagszóró kell a gyári helyre.
Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel:Attila

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2011-12-28 17:13:10
Válasz erre a hozzászólásraDaewoo Lanos

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Ha emlékeim nem csalnak, márpedig nemszoktak akkor a te autódba hátra 13-as hangszóró kell.
13-as ból max két utast tudok adni.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2011-12-28 21:08:39
Válasz erre a hozzászólásraAccent

Smicy

Smicy


Dorog
Hozzászólások: 1
Reg.: 2012.09.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Tisztelt Autóhifi!
Érdeklődnék ,hogy Ön szerint milyen az általam összeállított szett : JVC KD-G322 fejegység,  4 db. Sony XS F1735 hangszoróból áll. Nekem mégis úgy tűmik, hogy nagyon "sután" szól. Nincs dinamika. Tehát a magas és a mély hangok valahol eltünnek. Szeretném kikérni a véleményét ,hogy min kellene változtatnom ,hogy tökéletes legyen a hangzás. 
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel micy 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Smicy - 2012-09-04 10:39:56
Válasz erre a hozzászólásraAccent autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
A sony koax hangszóróktól nem kell komoly minőséget elvárni, jó márka de a hangszóróit senkinek sem ajánlgatjuk.
Azért nincsenek magasaid, mert nem koax hangszórót kellett volna előre tenned, hanem első szettet, aminek a magassugárzóját fel lehet tenni a műszerfalra.
 
Ha lent van a magas a lábtérben, akkor mélyen el van rejtve a magassugárzó a rács mögé, át kell verekednie magát a hangnak a rácson és még akkor is csak boka magasságban lesz élvezhető a hang, lényeg, hogy ahol hallgatod a beépítés miatt már nem sok magasat fogsz hallani a magasakból.
 
 A szetteknek pont ez a lényege, hogy a magasat a műszerfalra helyezve nem vész el a hang legnagyobb része.
 
Mélyek azért nincsenek, mert alapvetően az a hangszóró nem az erő csúcsa, kicsi rajta a mágnes és gondolom a tekercselése sem arra készült, hogy jól megtolja a membránt.
 
Az autó hangszóró helyei sem idálisak a jó mélyekhez, az ajtó annyira jó hangfalnak, mint egy lemez postaláda, ilyenkor érdemes bitumenlappal masszívabbá tenni ezt a zörgő lemezdobozt, hogy jobban hasonlítson egy fa hangfalra. Ez rengeteget dob a mélyek erején és a minőségén. [katt] Nem kell olyan profi minőségben megcsinálni pár darab bitumenlap (autófesték boltban is kapható sokat fog javítani a mélyeken.
 
Akkor is előfordulhat, hogy nincs mély, ha a hangszórókat fordított polarítással kötötte be valami kókimester. Ilyenkor az ellenirányban, egymás ellen dolgozó hangszórók kioltják egymás mélyeit, érdemes tehát a bekötést is leellenőrízni, hogy a pozitív a pozítívra és a negatív a negatívra került e mindenhol.
 

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-04 13:20:24
Válasz erre a hozzászólásraAccent autóhifi

Smicy

Smicy


Dorog
Hozzászólások: 1
Reg.: 2012.09.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Köszönöm a gyors választ!
Ön melyik hangszóró szettet ajánlja előre illetve hátra?
A fejegység elfogadható(JVC), vagy azt is jobb lenne cserélni?
 A hanszóró polarítása elvileg jó, de átnézetem. A bitumenes megoldást hétvégén kipróbálom .
Üdv: Smicy

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Schmidt István - 2012-09-04 19:29:54
Válasz erre a hozzászólásraAccent hangszóró

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Tudnom kellene mekkora az anyagi keret maximum, amit a hangszórókra szánsz, mert biztos, hogy én kapásból a 60 és 80 ezer felettieket ajánlanám..... nem a kapzsiság, hanem a hangja miatt
 
A JVC-t nem cserélném le a helyedben, mert nagyon jó hangjuk van erősítő nélkül. 
 
A bitumenlapozást kipróbáltad? Jobb lett? 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-11 14:04:17
Válasz erre a hozzászólásraAudi A4 '96

 Tisztelt Autohifi City!
 
Érdeklődni szeretnék, hogy az audi a4-ben milyen átmérőjű magas hangsugárzók vannak az első ajtókban a kilincsnél.
Továbbá azt szeretném kérdezni Önöktől hogy a Mac Audio Mobile Street hangfal szett vagy a Pro flat szettet válasszam, esetleg önnek lenne egy jó ajánlata ebbe az autóba? És milyen fejegységet ajánl ön? Mert nem rég vettem és az összes hangszórót leakarom cserélni benne.
 
Válaszait előrre is köszönöm!
 
Üdvözlettel Zsolti

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
ExZsolti - 2012-11-09 14:12:02
Válasz erre a hozzászólásraAudi A4 '96

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Megmondom az őszintét, hogy még sohasem mértem le de eddig még bármilyen szettet szereltem A4-be mindig befért a magas.
Hangszóróból én a pro flat-et raknám bele. Beépítő keretre is szükséged lesz hozzá:
Rádióból bármelyik normális márkát választhatod. Én JVC-t vennék.
Ha fontos a jó ár és a minőség én ezt választanám:
Remélem tudtam segíteni.
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-11 07:17:15
Válasz erre a hozzászólásraHallgatható zene Polskiba

 Tisztelt Autohifi City!
 
Szeretném segítségüket, tanácsukat kérni az autóm "megzenésítéséhez". 
Az alany egy '84-es Kispolszki. Nincsenek komoly audiofil elvárásaim vele szemben, csak annyit szeretnék elérni, hogy ne fahangon szóljon a zene, és hogy a 'nyitott tolótető + fojtás nélküli kipufogó' páros háttérzaját még élvezhető hangminőségben tudja felülmúlni. És mindezt, ha lehet, szem elől a lehető legjobban elrejtve (pl. vékony kárpit mögött, vagy a kalaptartón az EÜ-ládába téve, stb).
Nem tudom, van-e tapasztalatuk ilyen autóval. Az ajtókban csak bokamagasságban van rendes hely, illetve található egy kb. 11 cm átmérőjű, 4 cm mélységű üreg majdnem az ajtó felső vonalában. Magassugárzóknak csak az A-oszlop és a tetőlemez találkozásánál találni helyet. A kalaptartó fém szerkezeti elem, bele nem, legfeljebb rá lehet erősíteni valamit. 
Rezégcsillapítás nem sok van az autóban, az ajtókban például egyáltalán nincs, de ha kell vagy segít, még tehetek. Ki lett azonban bélelve hő- és hangszigetelő polifoammal az egész belső felület a kárpitok alatt, nem tudom, ez számít-e valamit. 
A zene, amit hallgatni szeretnék a rendszeren, főleg blues, rock, enyhébb metál, tehát kb. Bill kapitánytól Alice Cooperig. 
A fentiek ismeretében tudnak-e javasolni néhány olyan összeállítást, amelyek tartalmazzák a célok eléréséhez szükséges hangszórókat (illetve, ha kell hozzá, akkor erősítőt), szerelvények és fejegység nélkül, kb. 35-45 ezer forintos összegben gondolkodva? 
Segítségüket előre is köszönve:
László Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
László Gábor - 2012-11-29 23:46:37
Válasz erre a hozzászólásraOpel Astra G-be fejegység mellé hangszóró szett

Kedves Zsolti!
Gyári rendszert szeretnék cserélni említett autómban.
Ha jól tudom előre 16, hátulra 13 cm-es hangszórók mennek (ritkán utaznak hátul, érdemes egyáltalán?).
Eddig sikerült egy JVC KD-SD631 fejegységet vennem, ehhez szeretnék hangszórószettet (30-50 között), és kábelt.
(Később erősítő is tervben lesz.)
Mit ajánlasz?
Köszönettel:
Csaba

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tóth Csaba - 2013-01-10 13:10:05
Válasz erre a hozzászólásraOpel Astra G-be fejegység mellé hangszóró szett

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Ha a későbbiekben komplet rendszert szeretnél építeni akkor amit rászánnál a hátsó hangszóróra inkább egy mégjobb elsőszett megvételére szánd.
Én a következő típusokat ajánlanám:
Hangszórókábelből pedig ezeket használnám:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-10 18:41:05
Válasz erre a hozzászólásraBMW e46 compact

Tisztelt Zsolt,
BMW-e46 compactomba szeretnék elsőkörben hangszórókat cserélni az ajtókban,esetleg hátul is.Fontos,hogy maradjon a gyári fejegység.Az ajtókban gyárilag 16cm-es mélyközép hangszórók vannak ezeket szeretném kidobni mert szörnyű ahogy szólnak és persze egyúttal a magas hangot sugárzókat is.A kérdésem az hogy milyen márkájuak legyenek a hangszórók és kell-e erősítőt is vennem?(később szeretnék egy kisebb mélyládát is)Köszi Vladi.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vladi - 2013-02-22 13:58:29
Válasz erre a hozzászólásraBMW e46 compact

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Én ezta típusu hangszórót javasolnám az autódba:
Erősítőt pedig belátásod szerint. Mindenképpen érdemes szerintem rakni, mivel sokat javít a teljesítményen és a minőségen.
Üdv. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-02-22 15:22:35
Válasz erre a hozzászólásraBMW e46 compact

Köszi a gyors választ!Ezekkel a hangszorokkal az a baj hogy nem jo a compactba A compactba 4 füles a fogat.Én ezekkel szemezek HertzDSK 130.1 ez csak 13 cm-es es tuti h belefer a foglalatba.Ezekrol mi a véleményed?Ehhez milyen erősítő passzolna?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vladi - 2013-02-22 15:47:56
Válasz erre a hozzászólásraBMW e46 compact

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
A DSK- 130-at kizárólag fejegységről való hajtásra javasolom. Ha erősítőt raksz bele akkor ezt a típust vedd meg:
üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-02-22 15:54:51
Válasz erre a hozzászólásraBMW e46 compact

És olyat lehet csinálni, hogy a fejre erősítő nélkül a  DSK- 130-at kapcsolom, és erősítőre pedig csak mélyládát?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vladi - 2013-02-22 16:12:44
Válasz erre a hozzászólásraBMW e46 compact

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Természetesen ez is megoldható.

Üdv.

 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-02-22 17:09:08
Válasz erre a hozzászólásraPassat első szett

 Szia,
 
Passat kombiba (2004) szeretnék beépíttetni a gyári helyett egy szép hangú (tisztán szólóelső rendszert.
A gyári Gamma egységet meghagynám, leginkább rádiót hallgatok, ritkán lemezt, arra meg tökéletes.... Nem?
Az eredeti helyeket használva, átalakítás nélkül mi a legtöbb amit ki lehet hozni belőle?
Ajtószigetelés? Erősítő? Mit ajánlasz?
Köszönöm
Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gergely Gábor - 2013-05-25 10:24:54
Válasz erre a hozzászólásraPassat első szett

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Én alapvetőleg a fejegység cseréjével kezdeném.
Utána ha az ki lett cserélve és meghalgattad utána kell gondolkozni a hangszóró kicserélésén.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-05-26 17:16:10
Válasz erre a hozzászólásraPassat első szett

 Szia,
A fejegységet nem szeretném kicserélni, mert szép is, jó is, kéken világít, növeli a hangerőt a sebesség emelkedésével, meg úgy általában a gyári cuccok híve vagyok.
Ha azt mondod, hogy fejegység csere nélkül nem lehet szebb hangzást elérni, Neked elhiszem, csak gondoltam hátha jobb élményt is ki lehet hozni más hangszórókkal, mint a mostaniak. Esetleg hangszóró+ erősítő? Meg vmi pendrive olvasó? 
Nem vagyok jártas a témában, ezért kérdezek ennyit.
Üdv
Gábor

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gergely Gábor - 2013-05-26 19:21:26
Válasz erre a hozzászólásraJumper

Üdv.
 
Citroen jumperbe szeretnék első szettet, erősitő hajtaná, és egy Alpine 9882 fejegység van a kocsiba. Mit ajánlanál?
Köszi
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horony Gábor - 2013-07-08 22:09:12
Válasz erre a hozzászólásraJumper

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Attól függ milyen árkategóriában gondolkozol.
Én árkategóriától függően ezeket raknám bele:
1-es kategória:
2-es kategória:
3-as kategória:
Én ezeket raknám bele az autódba attól függően, hogy mi az az árkategória amiben gondolkozol.
Üdv.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-09 19:50:00
Válasz erre a hozzászólásraJumper

Köszi, de az 1-est, 2-est nem hozza be , a 3-ast látom csak.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Horony Gábor - 2013-07-09 20:03:31
Válasz erre a hozzászólásraJumper

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-09 21:17:58
Válasz erre a hozzászólásrayakuza27

yakuza27


Bercel
Hozzászólások: 12
Reg.: 2013.06.21.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!Tegnap megjött a fejegység alpine ute-72Bt erre esett a választásom.Mert ugye a kenwoodot és ezt ajánlottad.Nekem a kocsiba az alpine előtt jvc kd-x40 volt.Viszont nem nagyon tetszik ahogy szól a láda vele.Olyan problémáim vannak,hogy a kocsi többi hangszórója már ordít,szinte sikítanak a láda meg csak úgy kopogósan szól vele.Már mindent megpóbáltam kezdve az erősítő hangosításával a fej állítgatásával de nem jó.De ugye én csak a jvc-hez tudom hasonlítani és ahoz képest lényegesebben rosszabul szól.A jvc-vel sokkal teltebben szólt a mély gyakorlatilag körbeszólt,dinamikusabb volt a láda,erősebb.Valahogy úgy éreztem mélyebbről szól. De ugye a jvc-vel le tudtam vágni a mély hangokat a hangszórókról.Borzasztó el vagyok keseredve,nem tudom mit csináljak.Ezért fordulnék hozád mi legyen!Köszi Üdv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
yakuza27 - 2013-07-16 21:41:13
Válasz erre a hozzászólásraAlpine

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Szerintem csak bekötési vagy beállítási gondjaid lehetnek. Szerintem menjél elegy szakemberhez és nézesd át a rendszeredet.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-07-17 13:18:28
Válasz erre a hozzászólásrayakuza27

yakuza27


Bercel
Hozzászólások: 12
Reg.: 2013.06.21.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Köszi ezt fogom tenni!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Káplár Csaba - 2013-07-17 17:10:25
Válasz erre a hozzászólásraFord puma

 Üdv.
Nemrég vásárolt Ford Pumámban szeretnék jobb hangzást jelenleg blank gyári cucc van mindenhol. Elöl az ajtóba mekkora hangszoro fér el? 10v13 cm? jelenleg rendelkezem az elözö kocsibol egy pár [katt]
vel. Ha netán 13 as méret fér el benne érdemes lenne akkorát tenni bele igaz? Hátul valami fura méret van ha jól tudom 5x7 talán? oda muszály azt a méretet használni vagy bele tudom tenni kerettel a szintén meglévö 

JBL CS-6 ot?

a kalaptartót nem szeretném vágni továbbá ládát sem szeretnék.
ez a konfiguráció mennyire életképes vagy ha nem akkor mit javasolsz a gyári helyekre? 
elöre is köszönöm válaszod

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lukácsi Zoltán - 2013-07-24 00:55:29
Válasz erre a hozzászólásraFord puma

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Előre és hátra is berakható a 16-os hangszóró.
Hátra beraknám a JBL coaxot, előre pedig ennek a coaxnak a szett változatát.
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-07-24 20:11:06
Válasz erre a hozzászólásraMazda 323

Szia Zsolti! A Jézuska meglepett egy Sony CDX-GT470UM fejegységgel. Hátul van egy Magnet Rock 800 erősítő mélyládával. Elől tönkrement az első szett aminek a cseréjében szeretnék segítséget kérni. Stílusilag nagyon összetett a zenemm. Rocktól elektronikus zenéig minden. . A keretem kb 15000 lenne erre a dologra. Segítséged előre is köszönöm! Üdvözlettel Misi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Misi - 2013-12-26 11:56:31
Válasz erre a hozzászólásraMazda 323

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Hanyas évjáratu a verda?

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-12-29 13:56:26
Válasz erre a hozzászólásraSzia! Egy 99-es sedánról lenne szó. Köszönettel!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Misi - 2013-12-29 14:42:03
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Milyen sedán?

Milyen típusu autó?

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-01-05 12:49:17
Válasz erre a hozzászólásraMazda 323

Szia! Egy 99'-es mazda 323 sedánról lenne szó. Amiben az első szettet kéne cserélni (az egyik hangszóró halála miatt). Hátul egy Magnet rock 800-as erősítő és egy mélyláda van. Ami meghalt szett, egy mac protect 2.16 volt, de a mostani keret olyan 15000 lenne erre. A fejegység egy sony. Cdx gt470um. Segítséged előre is köszönöm. Üdvözlettel Misi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Misi - 2014-01-05 18:02:12
Válasz erre a hozzászólásraÉrdeklődésképpen!

 Szia! Érdeklődésképpen kérdezném,hogy van egy honda civicem 95 ös évjárat és a gyári 10 cm-es hangszórókat kicseréltem kiemelő kerettel 16 cm re... a szett neve kicker ks6502. azt szeretném kérdezni,hogy a bitumenlapot hová kell ragasztanom, milyen mennyiségűt, és hogy maga ez a szett szépen szól e, vannak e szép mélyei? a fejegységem egy alpine 9883 as... válaszodat előre is köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zsolt - 2013-08-30 05:56:21
Válasz erre a hozzászólásraBang&Olufsen

Szia Zsolti!
 
Minnél többet olvasok az írásdból, annál inkább fogalmam sincs, hogy mit tegyek, vegyek és mit is csináljak. Leginkább attól, hogy akarva-akaratlanul is emelném a minőseget. Jó az amiket írsz. Így tudom mire is kell figyelni.
Volt egy tervem, de már fogalmam sincs, hogy valami is lesz belőle hangzásilag, vagy csapnivaló lesz az egész. Ez utóbbit inkább a gyári hangrenszerekre tett minőségi kifogásaidra értem. Ugyanis szereztem németországból (már nem emlékszem mit mondtak hogy BMW vagy Merciből van) Bang&Olufsen gyári szettet. Állítólag nagyon komolyak az eladó (odaadószerint, mert pénzt nem adtam érte, csak megvettem egy autót és kialkudtam a szemét hogy azt is adja oda. A kérdésem az lenne, hogy van értelme megpróbálni vagy felejtem el? Valamint azt is meg szeretném kérdezni, hogy Crunch PX2800 (2*30A) erősítőhöz milyen tápkábelt, RCA-t és milyen hangszórókábelt ajánlanál. Két 25-ös Ground Zerot GZTW 10 mk2-t szeretnék vele meghajtani. Szeretném még bőviteni egy 4 csatornás erősítővel és ha szerinted röptessem meg a szerzett hangszóróimat akkor természetesen azt is szeretnék olyan közép-alsó kategóriában.
Lancia Kappába lenne.

Köszi az ötleteket és a segítséget!

Üdv: Gábor

 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kasztner Gábor - 2013-09-02 21:05:10
Válasz erre a hozzászólásraBang&Olufsen

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
A Bang&Olufsen nagyon jó cucc.
Már csak az a kérdés, hogy be megy e a Lancia Kappába.
Az álltalad leírt erősítőhöz én ezeket a kábeleket használnám:
Én azt mondanám, hogy egy próbát megér.
Üdv.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2013-09-05 19:50:48
Válasz erre a hozzászólásraMazda 323 Sedan

petya84

petya84


Szűcsi
Hozzászólások: 1
Reg.: 2013.11.23.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia Zsolti!

Adott egy 2000-es évjáratú Mazda 323 Sedan amiben most cseréltem le a gyári "hifit"

Az első ajtóba ,gyári helyre a Kicx GFQ 165 coax hangszórókat raktam ,kalaptartóba szintén gyári helyre pedig a Kicx PRO 693-as oválokra esett a választásom.Ezek most fejegységgel hajtom. a fej egy Alpine CDA 9887 R amit viszont egy barátomtól kaptam kölcsön tartós használatra, mert Ő tovább "fejlesztett" Ez a jelenlegi felállás ,viszont adott hozzá még egy SAL XPRO 8000 4csatis erőlködőt is. Kérdésem az hogy szerinted beszereljem-é az erősítőt is és hogy mi a véleményed erről az összeállításról.  Azért vettem koaxot előre mert nem akartam hogy a fülembe sikítson a magas,de a sok tanácsot olvasva lehet hogy hiba volt. Valamint a ládáról is letettem mert önmagában sem nagy a csomagtartó. Ja és nem akartam én nagyon jó rendszert de igy fejjel hajtva... nem tudom bekívánkozik még az erősítő is ..  Zeneileg Music Fm, Coronita tehát többnyire tucc-tucc amit hallgatok és szeretem ha szépen szól minden hang.  Bocs ha bonyolultan írtam.

Segítséged , tanácsod és válaszod előre is Köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Hangódi Péter - 2013-11-23 19:59:20
Válasz erre a hozzászólásracd

hello.

az miért van hogy cd-n jobb a hangzás mint pendrive on vagy sd kártyán?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
zsolt - 2014-01-24 14:21:12
Válasz erre a hozzászólásracd

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

Szia!

Milyen formátumban van a cd írva és milyenben a digitális eszköz?

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-01-26 11:44:23
Válasz erre a hozzászólásracd

mp3 as cd mp3 as sd és mp3 as pendrive és a cd n szól a legszebben.

peiying py6334 fejegység.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
zsolt - 2014-01-26 13:19:14
Válasz erre a hozzászólásraW124 zene

Sziasztok!
Van egy szép gyári állapotú 124-es mercim, sajna a zene sokol rádió minőségű, terveznék valami féle átalakítást, de úgy hogy az autó gyári jellege megmaradjon. Annyi a gond hogy nagyon picik a hangszóró helyek. Van valami tapasztalatotok ilyen autónál?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Péter - 2014-03-16 18:40:56
Válasz erre a hozzászólásraKérdés

apuci001

apuci001


Tököl
Hozzászólások: 12
Reg.: 2014.04.29.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
 
A következő szakaszba lép a hifi bővítése. Az ajtókba szeretnék 16-os szettet. A kérdésem a következő lenne: mind a négy ajtóba tegyek vagy csak az elsőbe? Amit kinéztem az  vagy kicx ICQ-6.2 vagy Pioneer TS-A 172Ci lenne, és ehhez egy erősítő ami normálisan kihajtja. Mit tanácsolnál ? Válaszodat előre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
apuci001 - 2014-06-19 21:45:06
Válasz erre a hozzászólásraKérdés

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Én hátra nem raknék hangszórót. Amit a hátsóra szánnál inkább told bele egy még jobb első szettbe.
A kérdésem az lenne, hogy milyen erősítőt szeretnél, két vagy négycsatornást?
A másik, hogy az első szettre és az erősítőre milyen összeget szánsz.
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-06-20 07:12:45
Válasz erre a hozzászólásraKérdés

apuci001

apuci001


Tököl
Hozzászólások: 12
Reg.: 2014.04.29.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
 
Mivel azt javasoltad, hogy hátra ne rakjak hangszórót ezért csak kétcsatornás erősítő kellene. A keret nem túl nagy olyan 40-50 között lenne. Ebből szerinted lehet valami értelmeset összerakni? Még egy kérdés ha lehet. Az MNC hurricane 350 esetlegesen elég lenne az első szetthez?
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
apuci001 - 2014-06-20 11:11:25
Válasz erre a hozzászólásraAlap rendszer

 Hello! Egy 2000-es SEAT Ibizába szeretnék jobb hangzást biztosítani, de a gyári fejegységhez nem akarok nyúlni, mivel nem DIN-es. Elöl 16 cm-es hangszórók vannak, illetve tükröknél 2 magas. Első szettet olyan 20-25 ezer forint értékben szeretnék (mi a véleményed a Hertz DSK 165-ről), illetve hátra a kalaptartóba szeretnék még 30 ezer körül ovál hangszórókat. Főleg hip-hop, house zenéket hallgatok, fontos a mély hangzás nekem.
Vagy igazából bármilyen tanácsot szívesen meghallgatok, a lényeg, hogy én 40-50 ezer forintot szánok erre a célra.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Máté - 2014-08-31 17:16:24
Válasz erre a hozzászólásraAlap rendszer

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Hát igen. A te autód a csodálatos info centerrel van ellátva.
Ezt nem lehet cserélni, de van egy áthidaló megoldás. A fejegységet mindenképpen érdemes lecserélni. A gyári fej maradhat, és a kormány alatt lévő rekeszbe pont elfér egy mechanika nélküli fejegység. Már csináltam egy jó párat.
Első szettből én ezt ajánlanám:
Oválból pedig ezt:
beépítő keretből pedig előre erre van szükséged:
Garantáltan nem fogsz csalódni benne.
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-08-31 18:42:59
Válasz erre a hozzászólásraútinfó funkció kikapcsolása

 Tiszteletem! 
Annyi lenne a kérdésem, hogy a zenehalgatás közbeni autómata útinfó jelentést hogy tudom kikapcsolni? 
Jvc KD-R852BT 
Válaszod előre is köszönöm! 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tibi - 2014-10-29 09:13:50
Válasz erre a hozzászólásraútinfó funkció kikapcsolása

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Belépsz a Menu-be, és a Function-ba megkeresed a TI-tés átállítod off-ra.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-10-29 21:09:36
Válasz erre a hozzászólásraútinfó funkció kikapcsolása

 Tiszteletem!
Még mindig nem sikerült kikapcsolni a utinfó jelentés funkciót mert a fenti FUNKZION MENÜPONT nem található de az angol megfelelője sem..... mivel nekem csak német nyelvü használati útmutató van a rádió meg angolra vagy oroszra lehet állítani! Esetleg valami más ötlet ez ügyben?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tibi - 2014-10-31 21:52:25
Válasz erre a hozzászólásraútinfó funkció kikapcsolása

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
 Megnézem, hogy van e ehhez a típushoz magyar leírásom.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-11-01 06:19:21
Válasz erre a hozzászólásraútinfó funkció kikapcsolása

 Szia! Szeretnék érdeklődni hogy találtál e valami módot az útinfó kikapcsolására? Egy Opel Zafira gyári rádióval szintén ez a gondom!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tibi - 2014-11-06 09:49:03
Válasz erre a hozzászólásraútinfó funkció kikapcsolása

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Holnap délelőtt hívj fel.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-11-06 22:29:38
Válasz erre a hozzászólásraJani

 Szia olyan kérdésem lenne hogy adott egy 1992-es Mazda 323 bg (bukólámpás) az első ajtóba mekkora hangszóró fér be én úgy tudom hogy 16 cm a beépítési mélység pedig 50 mm max mien szettet ajánlanál a keretem 20 ezer ft egyenlőre egy m.n.c fejegység lenne hozzá Válaszodat előre is köszönöm. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Jani - 2015-11-22 00:34:29
Válasz erre a hozzászólásraJani

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Ebben az árkategóriában én ezt a szettet ajánlanám:
Bár én inkább első lépésben a fejegységet cserélném.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-11-22 15:52:06
Válasz erre a hozzászólásraToncsi47

Toncsi47


Bogács
Hozzászólások: 1
Reg.: 2016.04.16.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. A régi autómban (Opel Corsa B) volr egy alap Pioneer fejegység, meg egy Blaupunkt szett (elsó ajtókban mélyközép+magas, kalaptartóban 2 ovál), ami szerintem borzalmasan szólt. Kikötöttem az oválokat és próbaképp a helyére beraktam a csomagtartóba egy Canton pluc c 30cm-es zárt mélynyomót és hozzá canton combi 300-as szatelliteket ráraktam a kalaptartóra. Hülyeségnek tűnik, de nagyon megtetszett a hangzása, így sokáig ez maradt, nagyon szerettük. De új autót vettem (Mazda 323F), és a szatellitek nem férnek fel a kapaltartóra, (max fektetve, de kb. semmit nem látok tőlük hátra). Most valami régi kenwood kazettás magnó van, meg 4 hangszóró az ajtóban.
Új szett vásárlához kérném tanácsotokat. Mechanika nélküli fejegységet szeretnék és 2.1, vagy 4.1-es hangszórórendszert. Mindenképp az olcsóbb kategóriából, de a kívánalom az lenne, hogy visszafogott hangzású, selymes magassal rendelkező szettet és egy zárt mélyládát. Merre induljak, miket nézegessek?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Dulifuli - 2016-04-16 22:08:16
Válasz erre a hozzászólásraMazda 323F autohifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Én szettből mindenképpen ezek valamelyikét raknám be:
Erősítőből ezeket:
Mélyládából pedig ezt a két zártat ajánlanám hozzá:
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-04-17 09:33:49
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 Következő oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka, első szett, hangszóró szett, autóhifi, high end autóhifi, AUTOHIFI tipp, autóhifi bolt dunakeszi, suzuki swift elso hangszóró méret, suzuki swift gyári hangszóró, suzuki swift gyári hangszóró méret, suzuki swift hangszóró

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!Hozzászólások


Autohifi City 08:36: Szia! Igen ez kell hozzá. A rendelésnél írd bele azt, hogy JVC ...

22:58: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet egy ...
MECATRON Skoda Fabia Dupla DIN rádió beépítő keret 572276-TT Autospecifikus rádiókeret 2DIN
ojozsef 20:12: Szia! Ha jól nézem, ez az illesztő kell 2009-es Megane II-höz (UpdateList-es rádió). Kell még ...

17:33: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, skoda ...

17:32: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, ...

13:38: Szia! Ez a szerencsés benson HITELTÁRSASÁG. Ennél a cégnél élethosszig tartó hitelezési lehetőséget ...
Segítség autóhifi választáshoz

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

ZsKH'CAhcWI
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfőn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsőszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Előre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erősítő hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erősítőn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erősítőt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
szia
nemrég hozzám került egy crunch drive series fat boy 550w 4ohm 30cm-es mélynyomó milyen erősítőt ajánlanál hozzá ?
Autohifi City 21:57: Szia!
Sajnos a legolcsóbb ilyen típus ez lenne:
JVC KD-X361BT Bluetooth Mechanika nélküli autórádió autórádió - Autóhifi (autohifi-city.hu)
Üdv.

Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


ojozsef
ojozsef
Szekszárd

Moralis
Moralis
Orosháza

Nánási
Nánási
Túrkeve

Kiss Zoltán
Kiss Zoltán
Kunágota

Zotyi
Zotyi
Kaposszerdahely