AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERÕSÍTÕ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi keresõ


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

honda civic viii, 2DIN, mitsubishi colt, suzuki ignis blaupun, skoda swing radio, fiat doblo hangsz?r, citroen xsara picass, android 1 din, seat, subwoofer kimenet

Autóhifi gyártókAutóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végzõ partnereket keresünk a következõ városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Gyõr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezõvásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllõ Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykõrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Ez az egyik leggyakoribb probléma, melynek köszönhetõen sokan megutálják az autóhifit és visszatértek a gyári autórádió és hangszóró alkotta, hatalmas nullához. Pedig a megoldás rém egyszerû.

A szomorú helyzet az, hogy ezt a megoldást sokszor még autóhifi mûhelyek, sõt, magukat szakértõnek titulált autóhifisek sem ismerik, pláne nem is használják.
Nem is lenne szabad autóhifit úgy beszerelni, hogy ez a trükk ne legyen bevetve.

Trükk?

Tulajdonképpen ez nem is trükk, hanem ez lenne a helyes módszer autóhifi mélyládák bekötéséhez.

Na, akkor mit is kellene csinálni, hogy ne hátulról dübögjön a mély?

Fordított polaritással kell bekötni a mélynyomót, vagy fordítva, azaz fenékkel kifelé kell becsavarozni a ládába.

Ennyi. Ez a nagy varázslat és azonnal megszûnik a hátulról érkezõ dübörgés.

Miért mûködik?

Normál esetben a szobai hifik, vagy akár az élõ zene esetén is a mély hangok dob beütések elõröl érkeznek. Beüt a dob és csúnyán fogalmazva a levegõ megmozdul a fülünk irányába.

Autóhifinél más a helyzet, hiszen a mélyhangok ketté vannak szedve. Az ütõs mélyek elõröl az elsõ szettbõl érkeznek, a mély hangok alsó része pedig hátulról a csomagtartóból.
Mondhatjuk azt, hogy egy mély beütésénél indul hullám elõröl és hátulról is, a fülünk pedig képes arra, hogy megállapítsa, hogy honnan indulnak a hangok.

Mi történik, ha hátul megfordítod a mélysugárzó polaritását, vagy fenékkel kifelé szereled be?
A beütéseknél az elsõ szett kifelé mozdul, a mélyláda pedig befelé fog. Mondhatjuk azt, hogy az elsõ szett megtolja feléd a levegõt, a mögötted lévõ láda pedig szívja.
Az eredmény az lesz, hogy a beütés pillanatában a levegõ hátrafelé mozdul el az autóban, ugyanúgy mintha szobai hifit hallgatnál.

Ennyi az egész, egyszerûen csak be kell csapni a füledet azzal, hogy úgy mozgatod a levegõt, mint ha elõtted lenne a mélyláda.

Polaritást fordíts, vagy mélynyomót?

Mi a polaritás fordítása? A mély hangszóródon nem a pozitívot a pozitívra és a negatívot a negatívra kötöd, hanem fordítva, azaz negatív a pozitívra és a pozitív a negatívra.

Ha fordított polaritással kötöd be a hangszórót, akkor a membrán a jelre nem kifelé, hanem befelé fog elmozdulni, ugyanez történik, ha nem a vezetékek bekötését fordítod meg, hanem fenékkel kifelé csavarozod be a hangszórót.

Hang szempontjából én a fenékkel kifele beszerelt hangszórót preferálom, állítólag a hangszórók erõsebbek, ha kifelé kell tolniuk és nem befelé kell vonzaniuk a membránt. Az elsõ beütésnél ez pedig igencsak fontos, mert itt mozdul a legnagyobbat a hangszóró és pont itt nem kellene esélyt adni a késésre, lemaradásra.

Készülj fel, mert furcsa érzés lesz…

Annyira furcsa lesz a hátulról eltûnõ mély, hogy hirtelen azt fogod érezni, hogy kevesebb lett a mély. Érzetre kevesebb lesz, de mennyiségre nem.

Csak azért érzed így, mert megszoktad az elõzõ felállás hangját, a hátulról duruzsolást te mélytöbbletként fogtad fel.
Ne aggódj, az ülés és a levegõ ugyanúgy fog mozogni, ugyanúgy fogod érezni a mellkasodban a mélyládád erejét, és még a hangnyomás is pontosan annyi decibel marad, mint elõtte csak meg kell szokni.

Mi lehet az oka, ha ennek ellenére mégis hátulról szól a mélyládád?

A legfõbb okok, hogy túl hangos, vagy késik a mélyládád hangja.

Vedd vissza a mélyládád teljesítményét, hogy olyan hangerõvel szóljon, mint az elsõ szett. Ha kevésnek érzed így a hangerõt, akkor komolyabb, vagy több elsõ szettre kell beruházni, hogy az a megfelelõ hangerõvel tudjon megszólalni a mélyládához képest is.

Az is lehet az ok, hogy kicsi a mélyládád hatásfoka és a hátulról jövõ torz hangot érzékeled. Ha torzít, akkor elég nyomorult hangja van a mélyhangszóródnak és ezt is hallhatod hátulról. Ilyenkor nagyobb erõsítõ, vagy több, esetleg egy nagyobb mélynyomó hangszóró beszerzése lehet a megoldás.

Gyenge a mélysugárzó hangszóród és késik. Ez is oka lehet a hátulról dübögésnek. Ha nincs elég erõs motorja a mélysugárzódnak, akkor nem tudja olyan gyorsan követni az elsõ szettek hangját és lemarad. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy ütemmel késik az elsõ szett zenéjétõl.
Kicsi késés ez, de ahhoz pontosan elegendõ, hogy a hátulról dübögés érzését keltse. A megoldás egy izmosabb (drágább) hangszóró beszerzése.

Késik a ládád! Ez is elég gyakori ok, amely fõleg reflex, vagy bandpass ládák esetében fordul elõ.
Zárt ládák esetén a ládában keletkezõ vákuum azonnal visszarántja a mélysugárzó membránját így nem lesz lehetõség arra, hogy a mélyláda mellédumáljon.
A reflex vagy a bandpass ládák pontosan emiatt a mellédumálás miatt érezhetõek hangosabbnak, a reflexcsõbõl érkezõ extra hang a késés oka.
Kókány módszer, de próbaként dugd be a reflex láda nyílását egy szivaccsal. Egy próbát megér.
Igazi megoldás viszont egy zárt láda beszerzése lesz hosszú távon.(38 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: mélyláda, szubláda építés, dübögo zenék, subwoofer bekötése lg 311, kondenzátor mélyládához, anyósülés alá mélynyomo, torzít a mélynyomó, ülés alá rakható mélynyomó, aktív mélynyomó ülés alá nyíregyháza, kicsi reflex láda hibája

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így elõre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifirõl... Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?


Megane kombi aktív sub

 Sziasztok,
A korábbi autómban "klasszikus" elsõ szett+erõsítõ+mélyláda volt.
Az új Megane kombimba helykímélés céljából más megoldást keresnék. Ebben Arkamys 3D rendszer van, ami elég jól szól, de egy kis kiegészítés jól jönne alul...szóval aktív szubra gondoltam...
Mit ajánlotok?
Nézegettem az anyósülés alá való és a pótkerékbe tehetõt is, de ahol eddig kérdeztem, mindenhol rendelésre vannak csak, így pedig elég lutri, lévén 60-100e Ft-os cuccok jellemzõen...
Nálatok esetleg kipróbálható valamelyik megoldás?
 
köszi
AA

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Aranyos Attila - 2012-02-21 00:46:36
Válasz erre a hozzászólásraAktív sub

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
 
Az a helyzet ezekkel az aktív subbokkal, hogy elég kicsi 13-20 cm-es mélyomókkal jönnek ki, ráadásul nem egy nagy durranás minõségre egyik sem, fõleg ha azt nézzük, hogy ilyen összegbõl mit lehet összeállítani.
 
A másik gond ezekkel, hogy az ülés alá tehetõ, vagy a pótkerékbe rakható elég gyengén szól, így célszerû a csomagtartót foglaló megoldást választani, de ha pakolni akarsz, akkor nem csak ki kell húzni a mélybõl a csatlakozót, hanem a beépített erõsítõ tápját és bemenetét is ki kell kötni egy aktív sub esetében.
 
Én azt javaslom, hogy egy kisebb erõsítõt rejtsünk az ülésed alá, és egy kisebb subot tegyünk a csomagtartódba, amit könnyen ki tudsz kapni az autóból, ha nagyon pakolni akarsz, ez ugyanennyi pénzbõl simán kijön, ráadásul sokkal jobban fog szólni, mint bármelyik aktív sub.
 
Olyan ez az aktív subbos, dolog, hogy cuki, sexi, kipróbálná az ember, de egy hét múlva inkább kihajítaná az autóból.
 
Ha ráérsz, csörgess meg és ajánlok neked egy olyan szettet, ami kis méretû és sokkal jobban szól, mint ezek a kis mûanyag dobozos játékszerek és nem lõsz ki velük az ûrbe feleslegesen 60-100 ezret.
 
Üdv:
Zsolti

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-02-21 10:23:28
Válasz erre a hozzászólásra 
Sziasztok! Nekem lenne egy Citroen BX-em (nem kombi) arra gondoltam, hogy a csomiba egy magnat edition B30-at tennék! ülés alá bedig az erõsítõt. A hely nem fontos, ugyanis soha nincs a csomiban semmi! Erröl mi a vélyemény? És a ládárol is kérnék véleményt ha lehet! Válaszotokat elörre is köszönöm! Üdv!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vitya - 2012-04-25 21:56:38
Válasz erre a hozzászólásraZárt mélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Jó ára van a B30-nak, csak az nagyon kicsi láda a hangszóró igényeihez képest és rettentõ kopógósan fog szólni, tapasztalataink szerint, ezeknek a Magnat hangszóróknak minimum 40 liter kellene zártban, ez pedig közel sem annyi.
 
Ami árban hasonló és jobban szól az ez: [katt] és ez [katt] együtt összeszerelve kb. 500 Ft-tal több csak árban. De én ezt is nagyobb ládával venném a helyedben, ami már 3000-4500 forinttal lenne több mint a Magnat, ez az: [katt] vagy ez: [katt]
 
Az erõsítõ simán mehet az ülés alá, jó a terv

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-26 09:04:09
Válasz erre a hozzászólásraZárt vagy nyitott mélyláda??!!

 
Üdv megint!
A kérdésem az leenne, hogy szerintetek meik a jobb láda a nyitott vagy a zárt? vagy ez hangszorrótol függ e?
És még az lenne a kérdésem, hogy erröl a mélyládárol mi lenne a véleményetek??
Link: [katt]
Válaszotokat elörre is köszönöm!! Üdv!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vitya - 2012-04-28 11:18:53
Válasz erre a hozzászólásraZárt vagy nyitott mélyláda??!!

 
Üdv megint!
A kérdésem az leenne, hogy szerintetek meik a jobb láda a nyitott vagy a zárt? vagy ez hangszorrótol függ e?
És még az lenne a kérdésem, hogy erröl a mélyládárol mi lenne a véleményetek??
Link: [katt]
Válaszotokat elörre is köszönöm!! Üdv!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vitya - 2012-04-28 11:36:03
Válasz erre a hozzászólásraZárt vagy reflex mélyláda?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Hogy melyik a jobb az attól függ milyen hangra vágysz. Tapasztaltabb hifisek csak zárt ládát hallgatnak, mert nem késik, pontosabb, precízebb a mélye, és megfelelõ méretezés mellett mélyebbre megy, mint a reflex.
 
A legtöbben mégis a reflex ládákat szeretik, mert sokkal nagyobbat szól, mint a zárt. Igaz, hogy késik és jobban érzed, hogy hátulról dübög, de jó nagyot szól és nem kell dupla láda két méllyel, hogy megfelelõ ereje legyen.
 
 Gyanítom, hogy nem lennél boldog elsõre egy zárt ládával, ezért inkább reflexben érdemes gondolkodnod. A linken lévõ motyó olcsó, de egy gyenge "kétforintos"  kínai mély van egy rosszul méretezett ládában, egy manapság már gyengének számító erõsítõvel, szerintem ez nem az a kategória ami boldogítani fog téged. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-28 11:49:34
Válasz erre a hozzászólásraTeeljesitmény!

Üdv! A kérdésem ezuttal az lenne, hogy mit kell nézni a hangszoró teljesitményénél? Valaki aztmondta, hogy RMS-t, valaki azt, hogy zenei-t!! most akkor mit figyeljek?  Köszönöm a válaszotokat elörre is!! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vitya - 2012-04-28 14:15:13
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró teljesítmény

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Semmit....
 
Ezt olvasd el, ebben benne van a magyarázat, ami erõsítõs példával van ugyan, de totál igaz a mélynyomókra is: [katt]
 
Az olcsó és gyenge hulladékokra kilowattokat írnak és emiatt a normális jó hangszóró gyártók is rákényszerülnek arra, hogy hülyeségeket írjanak a hangszóróra. Nincs egységes szabvány a mérésre, tehát mindenki büntetlenül azt írhat a készülékre amit csak akar.
 
Ráadásul a hangszóróra írt teljesítmény még cseppet sem utal arra, hogy a hangszóró mennyire lesz gyors, pontos, mennyire lesz ereje a mélyebb tartományban stb....
 
Lényeg, hogy a Wattokat nagy ívben felejtsd el, a helyzet az, hogy 15 ezer Ft alatt az összes mélynyomó egy gyenge ipari hulladék, ami miatt a legtöbb ember egy életre megutálja az autóhifizést. 
 
Ár alapján érdemesebb választani, de ott is ügyelni kell arra, hogy a szuper ismert gyártók mélynyomói kicsit drágábbak, tehát kevésbé ismert márkát kell keresni és abból is a 15e felettieket. Amiket korábban ajánlottam neked, azok ilyen szempontból teljesen megfelelõek.  

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-28 15:01:17
Válasz erre a hozzászólásraKöszönet!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és használhatóvá vált tanácsokat! Télleg sokat segitenek nekem!
Remélem ha lesz még kérdésem fordulhatok Önhoz! Üdv! További szép napot!

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vitya - 2012-04-28 16:52:15
Válasz erre a hozzászólásraOpel Astra H -can bus-

 Sziasztok!
Egy H Astrába szeretnék hifit. De rögtön kérdésbe ütköztem. A Board Computerbe, hogy ha lecserélem a gyári can bus -os fejegységet amin a BC funkcio gombjai vannak, akkor az már nem is fog mûködni? vagy van -e olyan fejegység vagy más megoldás amivel azért müködik majd?
Mondták páran, hogy elbucsuzhatok a BC-tõl, ugyhogy válogattam is párat a fejegységek között... milyennek látjátok a DLD acousics 30 cm sub+bass r láda és egy dld 2x 400 w -os erõsitõ mellé jo választás lenne -e egy jvc kw-av70bt vagy kd-r90bt? Vagy esetleg más alternativa?
köszönöm a választ!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ferenc - 2012-06-18 21:57:39
Válasz erre a hozzászólásraH Astra

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Elõször is szeretném elnézésedet kérni, hogy csak most válaszolok.
Kérdésedre válaszolva léteznek olyan fejegységek amelyek kompatibilisak a can bussz-al. ABM márkanévre halgatnak és gépjármû specifikusak, tehát megszólalásig hasonlítanak a gyárira.
A JVC fejegységeket szintén csak ajánlani tudom számodra. Megbízható, a hangja kiváló és nagyon üzembiztos.
Mélyládából a DLD nagyon jó választás. Ár érték aránya kiválló, és ami nem elhanyagolható, hogy akár zárt akár reflex kivitelben is ugyan olyan nagyszerû mélyet ad. És igen jól passzolna az álltalad leirt erõsítõhöz.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-06-22 17:51:04
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ helye+beállítása

Üdv!Lenne elsõsorban egy olyan kérdés,hogy zavarja-e a mélyládát(itt a ciripelésre,búgásra..stbre gondolok)ha az oldalára teszem az erõsítõt és az erõsítõ hõleadásában lesz-e valami negatívum.A kérdés másik része az lenne, hogy az erõsítõmõn(2 csatornás) olyan beállítás van hogy LPF:50-250-ig, HPF:120-3k-ig namost én hídban 1 mélyládát szeretnék vele hajtani tudom van ilyen cikk de ott nem ezek az értékek vannak mint ezen így csak annyit szeretnék hogyha az LPF-t 50-re a HPF-t pedig 120ra azaz minimumra veszem akkor körülbelül csak az ütõs mélyek fognak hallatszani ugye?

Elõre is köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Petya - 2012-10-28 19:52:17
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Ha a ládára csavarozod, akkor csak úgy fogod tudni kivenni a ládát (pl. ha pakolnod kell) hogy kikötöd azt erõsítõt,  de ilyenkor a tápot is le kell szigetelned.
 
Nem lesz baja, ha a ládára csavarozod, de célszerûbb, ha  mondjuk az ülés háttámlájára, mert akkor ha pakolni kell könnyebben ki fogod tudni dobni a ládát az autóból.
 
Csak akkor tudsz alul és felül is szûrni, ha BP, vagy Bandpass felirat van a hangváltó kapcsolóra írva. Ha nincs, akkor csak LP, vagy HP.
De miért akarod levágni az 50Hz alatti hangokat a ládáról???????  Semmi értelme, vagy kick bass hangszórókat hajtasz vele az ajtódban?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-10-29 14:08:57
Válasz erre a hozzászólásraErõsítõ helye+beállítása

Üdv!Köszönöm a válaszod!Közben rájöttem hogy kissé hülyeséget kérdeztem...3 állású a kapcsoló az erõsítõn HPF,LPF,Full,tehát annyit kell tennem hogy LPF-re állítom és az LPF potméterét pedig 50-250 közé tekerem hogy a láda és az elsõ szett között ne legyen rés(ahogyan a leírásodban is van...hallás után).Az elsõ kérdésre adott válaszod pedig érthetõ és logikus,csak nem akartam furkálni ha nem muszály,de szerintem megfogadom a tanácsod!Köszönöm még egyszer!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Petya - 2012-10-29 16:15:35
Válasz erre a hozzászólásraBlaupunkt Gtb 8A

Üdv.
Vettem egy ilyen extramini aktív szubládát.
Nem vártam tõle csodákat,de elég jól szól.
A kérdésem csak az lenne hogy ebbõl hogy lehet a lehetõ legjobbat kihozni? Csak azért vettem meg mert a fizikai méretei nagyon jók,sokat tudok a csomagtartóba pakolni és van egy kis mélyhang is a hifi mellé. Haveromnak is van, filléres cucc,õ belül kitömte ilyen rezgéscsillapító szivaccsal,azt mondta kicsit lágyabb lett a hangja. Szerinted ez igaz lehet vagy kamu? Mi a véleményed errõl a kütyürõl? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gabesz - 2013-01-19 01:43:27
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Árához képest nem olyan rossz kütyü.
 
Kitömni teljesen nem szabad mert csak rosszabb lesz, hanem a falára lehet egy kis kúpmintás szivacsot ragasztani, ettõl kicsit mélyebb szubosabb lesz a hangja, ha most kopgós hordó hangúnak érzed.
 
Ha nincs elég mélyed, nem jön át rendesen az utastérbõl a hang, akkor nem segít rajta semmi, csak egy rendes erõsítõ és mélyláda kombó. Esetleg még a beállításokat érdemes átnézni: hangerõ rendesen fel van-e csavarva és a vágási freki nincs-e túl magasra állítva, mert kb 60-70Hz alatt kellene dolgoznia.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-19 12:18:32
Válasz erre a hozzászólásraBlaupunkt Gtb 8A

Üdv.
Köszönöm a tanácsot, a kúpmintás szivacsból milyet ajánlanál? És hova érdemes ragasztani,csak az oldalaira vagy a tetejére és aljára is? Egy kicsit kopogós a hangja nagy hangerõn,és jó lenne azt picit visszábbvenni ezért gondoltam a belsõ kúpmintás szivacsra. Egy picit rezegteti is a kasztnit ez a nevetségesen pici doboz, segíthet ezen is a szivacs? És lenne egy olyan kérdésem is, hogy ugye a láda a csomagtartóban van. A kalaptartóba nekem semmi lyuk nincs,teljesen zárt egy pici rés sincsen. Haverom szerint ha vágnék rá egy lyukat,amit mondjuk egy reflexcsõ véggel takarnék (hogy mégse legyen csak egy lyuk vágva), akkor a kis reflexcsõn mégtöbb mélyhang jönne ki a csomagtartóból és a ládának nem kellene átküszküdni a mélyhangokat a zárt kalaptartó alól. Mi a véleményed errõl,mûködhet? Mennyire több lenne a mély?

Néztem egy hifis oldalon ezt a Dynamat típusú hangszigetelõ anyagokat,mennyire segít abban hogy mégjobb legyen a hangzás?

Nekem az lenne a lényeg hogy szépen,erõteljesen szóljon,láda nagyon pici helyet foglaljon,és kívül ne hallatszon a hifibõl semmi. Nem nagyon érdekelnek a wattok,sem a decibelek,csak egy igényesen szóló hifit szeretnék építeni.
Várom válaszod.
Köszönöm. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2013-01-20 21:45:06
Válasz erre a hozzászólásraÜdv!
olyan kérdésem lenne, ha nekem van egy 25 cm hangszoróm aminek a papírjai szerint 30 literes zárt ládára van szüksége de a hely ahova beépiteni szeretném kb 60-65 liter?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
K.Balázs - 2013-01-26 15:29:44
Válasz erre a hozzászólásraMélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8272
Reg.: 2008.01.01.
6723 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia!
Mindenképpen érdemes betartani a megadott ládaméretet.
A 60l nagyon sok, nem fog jól szolni.
Üdv. 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2013-01-26 16:51:58
Válasz erre a hozzászólásraJbl Music1

 Szia. Van 2 db Jbl music 1 típusú subom. Ezt szeretném egy opel calibrába belerakni. A hangzás tekintetében tudnál-e ajánlani hogy milyen erõsítõvel hajtsam meg, illetve hogyan szólna.