AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERÕSÍTÕ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi keresõ


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

jvc kd sd631 bt csat, subwoofer ground zer, grund zero 2?xact, ground zero gztb 2?, ground zero m?lynyo, a legerosebb grund z, ground zero aktiv su, gztb 2?xact test, opel astra g hifi, audi a4

Autóhifi gyártókAutóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végzõ partnereket keresünk a következõ városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Gyõr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezõvásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllõ Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykõrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Vajon mitõl füstölt el a hangszóród?Vajon mitõl füstölt el a hangszóród?

Te is azt gondolod, hogy túl nagy teljesítményû az erõsítõd és azért égett le, vagy ment tönkre a hangszóród? Azt gondolod, hogy nagyobb teljesítményû hangszórókat kellene venned az erõsítõdhöz? Tévedsz, a hangszóróiddal nincs gond…

Ha ezt az írást olvasod, akkor gondolom Veled is elõfordult már, hogy hirtelen elhallgatott egy magassugárzód, vagy elfüstölt a mélysugárzód a csomagtartóban.

Könnyû azt gondolni, hogy túl nagy az erõsítõd teljesítménye, ami tönkrevágja az autóhifid hangszóróit.

TÉVEDÉS! Nem a túl nagy, hanem pontosan a túl kicsi erõsítõ a hiba oka…

Érdekes, hogy pont a fordítottja a válasz, mint amire az ember elõször gondolna. Elmesélek egy érdekes esetet, amely tökéletesen megmagyarázza a fentieket.

Egyszer csak úgy szórakozásból rákötöttünk egy kis gagyi gyári Ford hangszórót egy több százezer forintos autóhifi erõsítõ monstrumra. Látni akartuk, ahogyan pillanatok alatt megsemmisül a kis papírhangszóró az óriási terhelés alatt, de nem ez történt…

Egy olyan erõsítõt használtunk, amelyet hangnyomás versenyeken szoktunk, de ahelyett, hogy a kis nyamvadt hangszóró egy másodperc alatt füstté vált volna, állta a sarat és az istennek sem tudtuk meggyilkolni. Igaz, akkora membránkitérésre késztette az erõsítõ, hogy nem felkoppant, hanem a tekercse folyamatosan a mágnesét kalapálta, de nem füstölt el!!!
Mi a tanulság?

A túl nagy erõsítõ teljesítménytõl nem ég le a hangszóród, hanem csak felkoppan, vagy fizikailag széthullik...

Mit jelent az, hogy felkoppan? Ha ez történne, akkor Te is azonnal meghallanád, ugyanis ez egy hatalmas nagy csattanással jár. A csattanás oka, hogy a hangszóró membránját mozgató elektromágneses tekercs a nagy beérkezõ jeltõl annyira kimozdul, hogy visszatéréskor a tekercs nekiütõdik a hangszóró hátsó pólusvasának.

Ha csattanást hallasz, akkor tehát túl nagy az erõsítõd teljesítménye a hangszóródéhoz képest, legyen az mélynyomó, vagy középhangszóró.

Mi okozza akkor a hangszóród tekercsének leégését?

Azért égetik le nagyon sokan fõként a mélyládájuk hangszóróját, mert a csomagtartóban elbújtatott szubláda esetén nem annyira észrevehetõ, hogy torzít a hang, mint az autó többi hangszórójánál. Tudod ez az, amikor felcsavarod a hangerõt és elkezd torzítani a rendszer.

A torzítást sokan tévesen a hangszóróknak tulajdonítják, de itt valójában az erõsítõ hangja válik torzzá. Ilyenkor nem nagyobb teljesítményû hangszórót, hanem nagyobb teljesítményû erõsítõt kell keresni.

Miért torzít az erõsítõ

A bal oldali kék jel nem torz, szépen görbül, míg a jobb oldali jelen látszik, hogy a szaggatott vonal felett, ami az erõsítõ maximális teljesítményét mutatja, görbületek helyett kilapul. Na ez a nagy hangerõn jelentkezõ torz hang oka. Ebben az esetben, mint ahogyan a jelen is látszik, a hangszóró nem mozdul, de folyamatosan feszültséget kap.

Miért gond ez?

A hangszórók úgy vannak kitalálva, hogy a membránt mozgató tekercs hõjét a mozgás során keletkezõ légáramlás hûtse le. Torz jel esetén nincs meg a hûtést segítõ mozgás, de a tekercs folyamatosan áram alatt van és ennek hatására szépen el is füstöl a hangszóró.

Mit kell tenned, hogy ne égesd le a hangszóróidat?

Ha nagyobb hangerõre van szükséged, vagy torznak, fülsértõnek találod az autóhifid hangját, akkor egy komolyabb erõsítõt kellene vásárolnod.

Próbáld meghallani a mélynyomód torzítását! Ha bedugod a csomagtartóba a fejed és szépen elkezded emelni a hangerõt, akkor észre fogod venni, hogy egy bizonyos hangerõ felett, eléggé ronda hangokat kezd el kiadni a mélysugárzód. Próbáld meg meghallani ezt a hangot az autódban ülve és ne lehetõleg ne menj e fölé.

Ha jó az erõsítõd és nem szeretnél nagyobbat venni, akkor a nagyobb hangerõ eléréséhez, javíthatsz a hangszóróid hatásfokán is. Ne egy mélysugárzót, vagy hangszóró szettet hajts, hanem többet. Több hangszóró nagyobb felületet jelent, ami több megmozgatott levegõt, ezáltal nagyobb hangerõt jelent, ugyanakkora erõsítõ teljesítménynél. Kicserélheted a szubládádat, nagyobb hatásfokú reflex ládára, vagy nagyobb átmérõjû mélynyomóval is kísérletezhetsz.
 (19 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: duplatekercses hangszóró bekötése, miért torzít a hangszóró, nagy teljesítményû hangfal építés, duplatekercses mélynyomó bekötése, autóhifi kis hangeron torz, autó leégett hangszóró, milyen a túl nagy mélyláda, miért tórzít a magassúgárzó, hangszóró leégés, sal ahp 13s

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így elõre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifirõl... Vajon mitõl füstölt el a hangszóród?


torzító kérdés

 Szia Zsolti!
Sok olvasás után neked tenném fel a kérdésem:
Adott egy Skoda Felicia. idõs 65Ah akkuval.
A töltés 13,5V állandóan.
Az autót a gyári Philips kazettás magnóval vettem. 
Mint kiderült egy pár Helix Blue 52 hangszórópár a mags sugárzókkal volt benne. A rendszer már kis hangerõnél is torzított, csúnyán szólt. Késõbb került bele egy AIWA cd-s rádió. Ezzel sokkal szebben szólt, de a torzítás nem javult.
Vettem bele egy új Sony CDX-GT450U-t. A hangzás még szebb, tisztább lett. A hangerõt nem lehet továbbra sem emelni, mert a közép frekvencián jelentõsen torzít. A magas tiszta, és a mély torzítás is csak nagyobb hangerõn tapasztalható, de ekkor már élvezhetetlen a hang.
A kábelezés renben van, viszont a net szerint a hangszóróhoz hangváltó volt. Ez nincs benne az autóban.
A kérdéseim:
1. Hangváltó beszerelés megoldhatja-e a problémát, ha nem a magas torzít? Ha igen, milyet vegyek?
2. A hangerõ amíg tiszta a hangzás annyira alacsony, hogy menetközben nem lehet hallgatni. Remélem, hogy ez nem az erõsítõ hibája. ha a hangszóró a rosz, milyet lenne érdemes a magnóhoz venni, amit hallgatni is lehet. Erõsítõt, sub-ot nem tervezek az autóba. Pénzem sem sok van. Nem tuc-tuc-ot akarok, de nem bánom, ha tisztán szól. Leginkább rádiót, vagy akusztikus zenét, rock-ot hallgatok. 
Sajnos nincs a környéken senki, akinek meg mutathatnám, hogy mi a problémám, és tanácsot kérhetnék. 
Elõre is köszönöm a választ!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
St.Rob - 2012-08-05 16:36:46
Válasz erre a hozzászólásraAutórádió torzít

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Talán ha elõttem lenne az autó, akkor többet tudnék segíteni, de megpróbálom...
 
Ezt nem tudom olvastad-e: [katt]
Bár mondtad, hogy annyira halk, hogy menetközben nem is lehet hallani, így gondolom nem arról van szó, hogy rosszul értelmezed az autórádió hangerõ skáláját, bár a cikket mindenképpen olvasd el, mert lehet megtalálod benne a megoldást.
 
Ezeket tudnom kellene:
Mennyire biztos, hogy nincs benne hangváltó? Ha nincs benne, akkor a magassugárzóknak már régen tönkre kellett volna menniük, szólnak egyáltalán?
 
Mennyire biztos, hogy jól van bekötve? Ha az egyik oldalt fordított polarítással kötik be, akkor ellenütemben, egymás ellen dolgoznak, de ettõl függetlenül szólnak a hangszórók,  csak ha a balalnce középre van állítva, akkor kioltják egymás hangjának jelentõs részét.
 
Nem ér le valahol az autórádió hangszóró kábelezése a testre?
 
A kérdéseidre válaszolva:
Ha nem volt benne hangváltó, akkor valószínûleg már döglött a magassugárzó, ha még szól, akkor mindnképpen érdemes beletenni. A problémát ez nem fogja megoldani, de javítani fog a helyzeten.
 
Nem hinném, hogy annyira kicsik lennének a hangszórók, hogy ne tudjanak hallható hangot adni, de ha mindegyik szól, akkor nem cserélném le, hanem a kalaptartóba tennék egy pár ovál hangszórót. Ezek nem drágák, viszont nagy felületûek, a csomagtartó jó ládát képez nekik, és önnállóan is szépen beszólják az egész utasteret. A rádiód 4 hangszórós, a szett kettõnek számít, tehát ezeket még simán rákötheted hátulra. Itt találod õket: [katt]

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-05 17:45:25
Válasz erre a hozzászólásratorzító kérdés - válasz-

 Kedves Zsolti!
 
Köszönöm a gyors választ! A csipogók szólnak, szép tisztán, torzítás nélkül. Nem szedtem szét õket, lehet hogy belül van kondi a házban. A hangváltó hiányát onnan gondolom, hogy a Helix Blue 52 gyári fotóján rajta van a hangváltó átlátszó doboza is. Ilyen az autóban nincs. 
A kábelezés utólagos, jó minõségû,  igényes munkának látszik, de a din csatlakozó után a váltók helyén sodorva voltak a kábelek, én forraszottam õket össze. Hátul is volt korábban valami, a vezetékelés alapján.
Zárlatot nem kerestem, de a polaritást multiméterrel ellenõriztem, még forrasztáskor. (kb 7 éve, mikor a kocsit vettem.) A cikket olvastam, e-miatt is írta, mivek tetszik az oldal, és kapcsolat veletek! Mégegyszer kösz a gyors választ.
Ja, és azon gondolkoztam, hogy fordított polaritás esetén nyitott ajtóknál nem kellene viszonylag hangosabbnak érzékelni a hangot?

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
St.Rob - 2012-08-05 20:23:25
Válasz erre a hozzászólásraHangváltó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Hol van a magas?
Ha a mûszerfalon van, akkor nem feltétlenül kell az iso mögött  lennie. Sokan a mûszerfal mögé rejtik el ahol van hely, van aki a lábtérbe, a szõnyeg alá, vagy a küszöb körnékére tesz.
 
Ha az ajtóban van a magas, akkor valahol az ajtóban kellene lennie a hangváltónak is, de szerintem, ha nem ment tönkre, tutira van benne valahol.
 
A jó polaritást elemmel tudod a legjobban leellenõrízni, mert a hangváltó elõtt és után is be lehet kötni fordítva. Ebben a cikkben találod az elemes mûsort: [katt]
 
Ha kinyitod az ajtót és jobban szól, akkor gyanús, hogy tényleg a közép van valahol fordítva bekötve, mert akkor már nincsenek egymáshoz annyira közel, hogy sokat oltsanak ki egymás hangjából.
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-05 22:52:34
Válasz erre a hozzászólásraTeszt

asd

asd


Hozzszlsok: 0
Reg.: 2018.05.18.
0 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Teszt hsz

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tezst Elek - 2018-05-18 12:28:16
Válasz erre a hozzászólásraMembrán gond

 Helo.
Nekem az lenne a gondom, hogy a hangszóróm membránja nem mozdul meg. Ha ráteszem a kezem akkor érzem hogy egy kicsit rezeg, de a mozgása nem látszik egyáltalán. Mély hangokat szinte alig ad. Itt llehet gond az hogy az erõsitõ nem birja el?
A választ elõre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gergõ - 2012-11-13 22:04:58
Válasz erre a hozzászólásraMilyet?

Szia Zsolti.
Van egy blaupunkt gta 475-ös erõsítõm és szeretnék az elsõ két csatornára hangszórót kötni.

Fõként 13cm-es szettbe gondolkozom, de nem szeretném felkoppintani sem sehogy károsítani.
Olyan hangszórót keresek ami normálisan együtt tud dolgozni ezzel az erõsítõvel.

Én a kicx stc 5.2 -õt néztem, de meghallgatok más ajánlatot is. (az erõsítõ 4ohmon 4x75w névleges teljesítményt ad le gyári adat szerint)
Meghalgatok más lehetõséget is de nem akarok nagyon elszállni az árral, esetleg betuszkolok egy 16centis szettet (kicx stc 6.2? )ha az jobban bírja az erõsítõt hasonló árban. 
Gyakran ajánlod az icq-t a kérdezõknek, én is szimpatizálok vele (kizárólag a 13cm-esel), de tartok tõle hogy nem lesz rá keretem úgyhogy ha az stc valamelyik modelje is megbirkózna ezzel a feladattal akkor azt választanám. 
Vagy ha ebben az árban nem szeretik az erõsítõt a szettek,akkor koax hangszórókbol is ha esetleg ajánlanál egyet kettõt. 

Remélem tudsz segíteni. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Trikolor - 2012-11-24 21:54:02
Válasz erre a hozzászólásraMilyet?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Szia! A választásod nem rossz, de ha ajánlhatok neked akkor én inkább az ICQ5.2-t venném meg. Nem sokkal drágább de nagyon megéri. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-25 13:21:00
Válasz erre a hozzászólásrarecsegés

 helló! van egy sal. 4 csatornás 300w os erösítöm, és egy zárt 250w os sal. ládám. a keresztfiam meghajtotta és egyszer csak recsegni kezdett. (szerintem széteset.nem volt rendesen behangolva, nagyobb hangnál torzitott.)nem ad ki hangot.
az a kérdésem milyen hangszórót vegyek bele nagyon sokat nem akarok rászánni.
kösz.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
m vik - 2013-03-03 18:43:50
Válasz erre a hozzászólásrahangváltó nuku

Lucas

Lucas


Budapest
Hozzszlsok: 14
Reg.: 2013.09.29.
8 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

RX6.2C

Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy ha adott egy renegade 16os elsõ szett. A hangváltóját szétszedtem a nyákon csak egy jó nagy kondi van. Nem néztem meg, hogy a hangváltó magas és középhangszórójának is ugyanaz a kondi szolgáltatja e a vágási feladatokat, de gyanítom igen... (mivel a mélyet kondival nem lehet szûrni normálisan oda tekercs is kéne meg egy két dolog) Bekötöttem ahogy írták de elég halk volt a magas. Egy külsõ házi erõsítõre dugva tökéletesen szólt (ht 550 orion 5.1 hangrendszer) a közép és magas hangokért felelõs hangfalak kimenetére kötve...  Lehet azért mert az eleve vágott frekvencia volt? A lényeg hogy a kocsiba kötve (mvh 150 uifejegység) nagyon gagyin szólt... Ezért lehúztam a "hangváltó"-ról õket és direkt a fejegységre kötöttem a magasat az elsõ 2 kimenetre a közepet a hátsó 2 kimenetre és beállítottam a fejegységen a felüláteresztést 160-200hz-re. magas kristálytiszta de a közép nem nagyon hallani (kalaptartó.
Kérdés: a magasaknak így ugye nem lesz baja a fejegységen? 160-200hz vágáson.

Köszi a választ.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lucas - 2013-11-11 12:52:14
Válasz erre a hozzászólásraLucas

Lucas


Budapest
Hozzszlsok: 14
Reg.: 2013.09.29.
8 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

illetve majdnemel is felejtetem: a magashangszóróknak mekkora a teljesítményük?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lucas - 2013-11-11 12:53:40
Válasz erre a hozzászólásraBûzlik a láda:)

 Sziasztok! 
Minap behangoltam a rendszeremet úgy ahogy itt az oldalon írtátok,fasza lett nagyon viszont kicsit kevesebb lett szerintem a mély nem nagyon merem feljebb tolni, mert magas hangerõnél bûzlik a tekercs és elég meleg a màgnesnél is a cucc, semmi torzítás nincs de büdös. A rendszer elemei:
 
hifonics zeus zx6400 erölködõ
fusion  CP-SW120 [katt] (kis help hogy melyik is ez)
illetve a fusionnek ugyanebbõl az árkategóriából választott komponens szettje de ez lényegtelen.
kérdésem az lenne, hogy ez a szag és a melegedés normális jelenség vagy nem kène erõltetni, jelzem csak nagy hangerõnél jelentkezik és nem tûnik torznak a hang!?

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács Tamás - 2014-05-28 00:45:34
Válasz erre a hozzászólásraBûzlik a láda:)

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Milyen fejegységrõl van megtáplálva az erõsítõ?
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-05-28 18:46:58
Válasz erre a hozzászólásraFejegyseg

 Szia. A sonynak egy gagyibb fejegysege dsx-a42ui
esetleg ha lecserelnem ugy hogy csak egy tablet legyen az ugy jo?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács Tamás - 2014-05-28 19:27:59
Válasz erre a hozzászólásraFejegyseg

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

 Szia!

A Tablet még rosszabb lenne. Inkább vegyél egy normális fejegységet, aminek 4V-os az RCA kimenet.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-05-28 19:51:58
Válasz erre a hozzászólásraFejegység.

 Köszönöm a segítséget. Annyit szeretnék még, hogy esetleg mivel nem használom a fej hangszóró kimenetét arra esetleg egy jelszintátalakítóval ami 4 voltot dob esetleg megoldaná gondot?
köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács Tamás - 2014-05-28 19:55:22
Válasz erre a hozzászólásraFejegység.

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Nem igazán oldaná meg. Sajnos a kisjel/nagyjel csak ront a dolgon.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-05-28 20:00:53
Válasz erre a hozzászólásraszubcsõ

 Hello, nekem ugyanez lenne a problémàm csak egy 360 wattos M.N.C szubcsõvel. Nekem mostanában jelentkezett csak ez a probléma. De nem tudom mitõl lehet. Kb fél éve van meg a hangcucc a kocsiba de olyan 2-3 hete van ilyen gond. Nagy hangerõn is,szól rendesen csak kb 4-5 perc után elkezd szaglani. Tudnál tippet adni mitõl lehet? 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Viktor - 2014-06-26 22:21:37
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Duke

Duke


Papkeszi
Hozzszlsok: 4
Reg.: 2014.07.04.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Kedves Zsolti  
99- es ford escort-ból szeretnék annyit kihozni, hogy a "falu másik végén" hallják ha megszólal a zeném szép tiszta hangzást szeretnék és max 3/4 - ig tekerem csak a hangerõt de az tényleg a max. komplett szettnek mit tudnál ajánlani??? 100- 150 ezerbõl mit lehet kihozni ??? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Duke - 2014-07-04 16:33:07
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
A leírt összegben miknek kell benne lenniük?
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2014-07-05 07:40:18
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Duke

Duke


Papkeszi
Hozzszlsok: 4
Reg.: 2014.07.04.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 a 4 hangszóró az autóba, mélyláda, erõsítõ, fejegység, kábeleik. bár az ár mehet feljebb is ha kell mert apránként összejönne
elõre is köszönöm 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Duke - 2014-07-06 07:23:16
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Akkor én a következõket ajánlanám:
[katt] + 13500Ft hozzá a láda.
Plusz a szerelési anyagok, nagyjából 25-30 ezer forint.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2014-07-06 09:49:28
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Duke

Duke


Papkeszi
Hozzszlsok: 4
Reg.: 2014.07.04.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
köszönöm szépen, aranyos dolgok nincs más hátra mint beszerezni és beépíttetni  

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Duke - 2014-07-07 15:00:48
Válasz erre a hozzászólásratuning

Szia! 
Adott egy 2011 accord premium sound 10 hangszórós .
A prémium szó nem tudom mit takar , biztos nem a rendszer minõségét.Kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne életet lehelni eme remekmûbe, a legkisebb anyagi ráfordítással?
A hangszórók 2 Ohmosak , így önmagában egy elsõ komponens szett csere nem megoldható , csak erõsítõvel.(gondolom, ha jól gondolom)Mit tanácsolnál, te mit tennél a helyembe ahhoz hogy a tuning után, mosolyt csaljon az arcomra?
mit cseréljek ki és mire?
nem akarok 100 ezreket rákölteni csak a szükséges lépéseket meglépni ahhoz ,hogy érezhetõ változás legyen.
Megtisztelõ válaszodat elõre is köszönöm! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
boy - 2014-10-20 18:11:47
Válasz erre a hozzászólásratuning

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

 Szia!

Mi az amivel nem vagy megelégedve a rendszeredben?

Légy szíves fejtsd ki.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-10-20 22:39:59
Válasz erre a hozzászólásratuning

Szia,
Köszönöm a gyors reakciót!
Színpad kép, részletesség, a mélyek nem elég pontosak.
40 es skála van, ami egy gyári cd esetében 26-28 as hangerõnél már már csak hangosan szól ,de a minõség teljes rovására....
A kalaptartóba integrált free air 8" mély gyenge minõségû,
nem szól tisztán, szerintem pontatlan is.
Szeretném tuningolni a rendszert de csak lépésekben, ezért gondoltamelsõ lépésnek egy elsõ komponens szettre.
nem bizos hogy ez a jó megoldás, ezért is kérdezek olyat aki ért ehhez
Szeretem a minõségi zenehallgatást, otthon egy 2.0 aktív studio monitor szolgáltatja az élményt.(2x 100w, ami ha akarná a fejem leszakítaná, de én nem akaramo persze, csak nagyon ritkám, de ha lehetõség adott )
tudom a kocsiszekrény speckó környezet a zenehallgatásra, de valami hasonlót szeretnék elérni...
elméletben tudom mit szeretnék ,de gyakorlatban nem értek az autó hifihez....
remélem tudsz segíteni
 
mottóm: Jó Jó , de lehetne Jobb is
üdvözlettel
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
boy - 2014-10-21 08:35:14
Válasz erre a hozzászólásraAccord autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

 Szia!

Ha nagyon jót akarsz akkor az mindenképpen zsebbe nyúlósabb téma lesz. 

Mennyit szánnál erre a mûveletre?

Csak azért mert ide már kellene egy hangproci, mivel a gyári fejet nem lehet cserélni. Egy jó 4ch erõsítõ, egy minõségi elsõ szett, és egy jó láda.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-10-21 22:40:25
Válasz erre a hozzászólásratuning

szia,
mint írtam csak lépésekben szeretném fejleszteni.
mit javasolsz elsõ lépésnek, és esetleg mit ajánlanál konkrét típust.
 
köszi ! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
boy - 2014-10-22 07:46:11
Válasz erre a hozzászólásraAccord autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Én elsõ lépésben a szettet cserélném az autóban.
Konkrétan én ezek közül választanék, attól függõen menyit szánsz rá:
Második lépésben az erõsítõ és a proci:
És végül a láda:
Plusz 11200Ft hozzá a láda.
Én ezeket raknám bele.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-10-22 22:57:36
Válasz erre a hozzászólásratuning

Szia,
köszönöm a válaszod! 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
boy - 2014-10-27 18:16:28
Válasz erre a hozzászólásraEsõ után

Szia Zsolti!
 
2 hete szerelték be nekem az új autómba (VW Polo 2004) az autóhifit. 2 csipogó, 2 elsõ 2 hátsó ajtó hangszóró, 1 Mac Audio MPX2000 erõsítõ, egy Mac Audio ST110 mélyláda, fejegység: Sal Voxbox vb x001. Az elõzõ autómban is õk muzsikáltak. 
Amiben segítséget szeretnék kérni, hogy vajon mitõl lehet az, hogy esõ után, fõleg ha az kiadós, elszállnak a hangszórók. Olyan mintha valahol vizet kapna vagy pára vagy nem tudom. Beülök az autóba, gyújtás, indul a fejegység, egy dbig szól minden. Változó idõ intervallum alatt, egyszercsak elhallgat az összes hangszóró, kivétel a mélyláda amit ugye az erõsítõ hajt. Elég érdekes jelenség. Lenne bármi ötleted rá? Köszönöm elõre is!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2015-06-29 11:02:31
Válasz erre a hozzászólásraEsõ után

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Hát erre elég nehéz bármit is mondani.
Szerintem fejegység hiba.
Esetleg tudsz valakitõl egy hétre kölcsön kérni egy fejegységet?
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-06-29 23:39:35
Válasz erre a hozzászólásraEsõ után

Köszönöm szépen!
Megpróbálok, de nem hiszem hogy tudok.
Eddig nem csinálta, mármint az elõzõ autómba, ami pedig sajnos be is ázott. Nem lehet hogy valami bekötési probléma?
Köszönettel 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2015-06-30 07:45:25
Válasz erre a hozzászólásraEsõ után

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Nem gondolnám.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-06-30 20:53:24
Válasz erre a hozzászólásra Szia! Nemrég került bekötésre egy Pioneer MVH-170 ui fejegység!Az lenne a kérdésem hogy milyen programot kell letöltenem a telefonomra hogy érzékelje és tudjak zenét hallgatni. A telefonom Huawei .
Elõre is Köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kotsis Istvàn - 2015-08-29 22:21:32
Válasz erre a hozzászólásraHÁZILAG ORVOSOLHATo

 Vetem tegnap egy új ato rádiot de sajna a mai nap folyamán meg halt a vég fok bene házilag orvosolhato a probléma ? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2016-02-09 13:05:46
Válasz erre a hozzászólásraHÁZILAG ORVOSOLHATo

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Sajnos nem. Vidd szakemberhez.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2016-02-09 17:57:28
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró melegszik

Szia!
Adott egy 54 literes láda bass reflex nyílással.
Benne 2x4 ohmon egy Pioneer TSW311D4 (1400W/400W) a hangszóró közepe pár perc után eléri a 40-50 fokot meghajtva.(Lézeres hõmérõvel mérve).
Hang kimenet Pioneer VSX-916K,Hangerõ 50% -> BASS Kimenet
Mély erõsítõ szobai Pioneer A-503R. Mind két tekercs külön végfokra kötve. Bemenet mono CD.
Hangszóró kilengése 2-3-4 cm torzítás mentesen. Szobában 25-27 fok van, de néha nem tudom, hogy a hangfal szigetelésben lévõ fa ragasztó szagát érzem, vagy a membrán melegszik túl. Hangfal 3 hónapja lett összerakva. Hangszóró új, nem sokszor lett kínozva.
Üdv:
Vasördög

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vasördög - 2016-03-02 08:53:13
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró melegszik

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Ha égett lak szagot érzel akkor gond van. Addig semmi baj nincs.
Ha a hangszóró RMS 400W, akkor viszont legalább egy RMS 400W-os erõsítõ kell hozzá, hogy normálisan meghajtsd.
A kevés teljesítmény miatt is melegedhet a hangszóró.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-03-02 17:46:48
Válasz erre a hozzászólásraGyári vs Márkás hangszóró fejegységrõl hajtva...

 Üdv!
Adott egy Vectra C családi Kombi. Szeretnék javítani a zene minõségén az autóban. Kezdésnek a hátsó ajtót bontottam meg, mert ez az egyszerûbb, ott nincs elektromos ablak. Gyári hangszórók szemre jó állapotúak, de nem kellõen dinamikusak. Korábbi rendszerbõl volt itthon 3 különbözõ szettem ( MAC audio DVD 2.16. Spectron, Impact) mélyközép megegyezik a gyárival méretben, kiemelõ keret kellett csak. (165mm-es) Mindegyikhez van hangváltó is, ezi is beépítettem. (maximális terhelhetõssége ezeknek a hangszóróknak olyan 50-60W körüli, és érzékenysége 89-90decibel körüli mindegyiknek) Szépen sorba elkezdtem beépíteni a szetteket a bal hátsó ajtóba, a jobb oldalon maradt a gyári cumó. Balansszal játszottam azonos hangerõn, és így próbáltam különbséget tenni. Gyári Opel CD70 fejegységgel hajtva. Azt tapasztaltam hogy mind visszalépés minõségben, dinamikában és úgy összesen mindenben, a gyárihoz képest.
Fórumon mások cserélték neves gyártó hangszórójára, ami direkt Opelekre van méretezve, mármint nem kell kiemelõ keret, eleve egybe van a hangszóró a kiemelõ kerettel, ami ugyancsak szinte teljesen megegyezõ az álltalam használt mûanyag kiemelõ kerettel, nincs hangváltó sem, csak a magas sugárzót egy ellenállás védi a mély hangoktól, ennek ellenére mindenki nagyságrendekkel jobb minõséget kapott, aki cserélte a gyári hangszórókat. Maximális teljesítménye ugyancsak 50W, és érzékenysége 89db. 
Most akkor ez hogy van? Mi ennek az oka?
Hangszórók felépítésében van a különbség?
 
Várom a válaszod Köszi 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tamás - 2016-03-29 19:51:32
Válasz erre a hozzászólásraZajos a mélysugárzó

 Szia Zsolti!
Nemrég vettem egy DLD 500+ mélynyomót, gyári, 50l reflex ládával. Ma átvittem egy barátomhoz kiprobálni, mivel nekem még nincs meg a hozzá való erõsítõ (Kicx RTS 2.100). 
Az amp amivel kipróbáltuk, egy Mac Audio MX 1000.
Egy bizonyos hangerõig egészen szépen "dorombolt" a láda, majd egy bizonyos szint fölé érve elkezdett erõsen torzítani.
A magasabb frekvenciákat tökéletesen leadta, 50Hz körül még jó volt. Azonban ha egy kicsit mélyebre ment, egybõl elkezdett torzítani. Olvastam a gyenge erõsítõk torzításáról, és tisztában vagyok vele, hogy az említett darab nem éppen egy fenevad. Ez a torzítás viszont nem olyan volt, mint amit korábban gyenge erõsítõtõl hallottam. Nem "ciripelt", nem adodd ki magas hangot, szimplán csak jobban mozgott a membrán, és hallani lehetett a mozgásával arányos zajt, fõleg a reflex nyíláson keresztül. Próbáltuk a levegõ útját elzárni, de csak a belülrõl jövõ hang szûnt meg, a hangsugárzóból ugyanúgy lehetett hallani a hangot. Elöl, a kocsiban ülve, zárt csomagtartóval nem hallottam a torzítást, teljesen hallgatható volt a hangja.
 
Mi lehet a probléma? Lehetséges, hogy tényleg az erõsítõ torzít? Függ az erõsítõ torzítása a leadott frekvenciától? A nyomó szerintem nem szállt el, a membránt benyomva is tökéletesen átjárható, nem akad el, nem ad hangot.
Válaszodat elõre is köszönöm.
Ádám

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2016-06-24 18:00:45
Válasz erre a hozzászólásraZajos a mélysugárzó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Az erõsítõ borzasztóan gyenge.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-06-26 07:40:35
Válasz erre a hozzászólásraÉlet a gyári hangszórókon túl

ewing03

ewing03


Budapest
Hozzszlsok: 0
Reg.: 2017.03.26.
1 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Üdv!
Vettem egy Yaris Verso-t (2003), melybe szeretnék a gyári hifitõl kicsit komolyabbat. A fejegységet megvettem (clarion cz301e), ehhez szeretnék hangszórókat. Ha minden igaz mind a négy 13 cm-es gyárilag, de elõre 16-os is betehetõ (csak a vastagságra kell figyelni, nehogy beleérjen az ablakba). Erõsítõt nem szeretnék, csupén egy 16-os (ami bemegy) és egy 13-as hangszórót, összesen kb 20e ft értékben.
Reménytelen?  
Elõre is köszönöm a választ!
Üdv. ewing03
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
ewing03 - 2017-03-26 20:14:31
Válasz erre a hozzászólásraÉlet a gyári hangszórókon túl

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

 Szia!

Hát ha valami normálist szeretnél, akkor legalább ezek kellenének:

[katt]

[katt]

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-03-27 06:56:08
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó

 Szia Zsolti,
Az autóban tönkrement a fejegység és egy másikat kell venni, de olyat szeretnék, amibe a 4 db gyári hangszórón felül egy mélynyomót is be szeretnék kötni. A mélynyomó még nincs megvásárolva. Technikailag mire kell figyelnem?
Az új  fejegység milyen legyen, milyen kritériumoknak kell megfelelnie, hogy ráköthessem a mélynyomót? Kell hozzá venni külön erõsítõt? Hogyan tudom eldönteni, hogy az új fejegység milyen mélynyomót tud mûködtetni és hogy milyet vegyek?
 
Min múlik a megfelelõ mélynyomó megtalálása?
 
Elõre is köszönöm a válaszod.
Üdvözlettel:
Attila
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2017-04-10 10:57:35
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
 Szia!
Hívj fel.
06704506440
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-04-10 13:26:45
Válasz erre a hozzászólásraElégettem?

Szia Zsolti!
Tanácsot/segítséget szeretnék kérni tõled.
5-6 évvel ezelõtt építettem zenét az autómba az alábbi komponensekbõl:
Fejegység: Pioneer MVH-X560BT
Erõsítõ: Egy 4 csatornás Clarion APX4241E
Elsõ szett: Pioneer TS-A172CI
A ládában: Clarion SW1251
Kondenzátorom nincs.

Az elsõ szett ugye 1-1 csatornán van, de láda pedig hídba van kötve a maradék kettõre.

A hétvégén egy autós találkozón volt hangnyomás mérés is. Korábban soha nem indultam ilyenen (nem érdekelt), de most kíváncsiságból lemérettem mit tudunk.

Viszonyításként leírom, hogy korábban 15-ös és 30-as hangerõszint között hallgattam zenét a kocsiban, ha "eldurvultam" akkor 40-ig szoktam tekerni, de ilyen csak ritkán fordult elõ, itt már elég nagyot szólt.

Most, a méréskor 55-59-ig tekertük. Akkor minden rendben volt, megvolt a mérés, visszavettük a hangerõt kikapcsoltam a fejet, majd leállítottam az autót. Ma reggelre viszont az alábbi jelenséggel állok szemben.
Zenétõl függõen 17-19-es hangerõ szinten reccsenik egyet az elsõ szett és elhallgat a zene. Az elsõ szett és a láda is. Ilyenkor csak a fejegység kikapcsolása és visszakapcsolása segít, de ahogy emelem a hangerõt és újra elérem a 17-19-et ismét reccs és némaság.
Kipróbáltam, hogy a fejegység menüjében kikapcsoltam a ládát, ilyenkor semmi baja az elsõ szettnek, tökéletesen szól bármilyen hangerõn, bármilyen zenével.

Az lenne a kérdésem, hogy mit tehettem tönkre?
Hol kezdjem el keresni a hiba okát?
Létezik, hogy a fenti hibajelenség állt elõ és elégettem a sub-ot?
Elõre is köszönöm a válaszod!
Üdv,
Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2017-04-24 08:41:28
Válasz erre a hozzászólásraElégettem?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzszlsok: 8279
Reg.: 2008.01.01.
6739 követõ
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi

 Szia!

Valószínû, hogy a mélysugárzó megfõtt.

Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-04-24 16:55:45
Válasz erre a hozzászólásraSzia, nagyon köszönöm a válaszod.
Igen, közben kiderült, hogy ez történt.
Még egyszer köszönöm!
Üdv,
Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2017-04-24 18:58:57
Válasz erre a hozzászólásraZero uranium 12x 1000/2000

Üdv jelen esetembe van 1 Impuls sd1200 mono és a nyomó 1 kérdés miért melegszi a nyomó ? Jvc kd lh300 fejes 4v rca 25ipari táp kábel duplán átthuzva

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
krisztián - 2018-04-11 22:35:54
Válasz erre a hozzászólásraTeszt

asd

asd


Hozzszlsok: 0
Reg.: 2018.05.18.
0 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
jklkl

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tezst Elek - 2018-05-18 12:30:08
Válasz erre a hozzászólásraddd

autóhifi club

autóhifi club


Hevesaranyos
Hozzszlsok: -1
Reg.: 2011.06.25.
2 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
dghdgd

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szbópista - 2018-05-18 12:30:20
Válasz erre a hozzászólásraTeszt

asd

asd


Hozzszlsok: 0
Reg.: 2018.05.18.
0 követõ
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenõfalKövetõi
Teszt

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tezst Elek - 2018-05-18 12:34:30
Válasz erre a hozzászólásraElég lesz-e az erõ, rendszer véleményezése

Szia! Elõször is köszönöm a sok hasznos cikket. Teljesen kezdõként kérem a véleményed a következõk alapján. Rock stílusú zenét hallgatnék egy elsõ szériás (2003) Mazda 6 Hatchback-bõl (5 ajtós kivitel). Amit már sikerült beszereznem a szettbõl: - Hifonics Titan TX880-as erõsítõ, - Focal ES 165K2 komponens szett, - Audio System HX 12 SQ zárt ládával, - 14m Bass Face ofc 3,3mm-es hangszórókábel (kb 12m a komponenshez és 2m a mélynyomóhoz) - 6-7m kicker 25mm-es "ezüst színû" kék borítású tápkábel, sajnos jobban nem tudom beazonosítani. Az 1 dines beépítõ keretre várok és már kinéztem a fejet is, ami Kenwood KMM-304BT lenne elképzeléseim szerint. Abban szeretném kérni a véleményedet, hogy vajon ez a Hifo erõ le tudja-e terhelni megfelelõen a HX12-t. Sejtem, hogy az erõsítõ lesz a rendszerem gyenge pontja, de minõségi zenehallgatás a célom, nem pedig a rendszert teljesen kitekerve üvöltetni. Ez a 20-25-ös tápkábel megfelelõ lesz az erõsítõhöz? (80A-es biztosítéka van.) Próbáltam minden témának utánaolvasni, több helyrõl is tájékozódni, de egy rendszer nagyon összetett, kezdõként pedig tapasztalatok nélkül nehéz eligazodni. Szívesen fogadom további észrevételedet is. Köszönettel, várom válaszod.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Unnerved - 2019-02-18 16:03:40
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó

Szia! Remélem tudsz segíteni nekem. Adott egy Sal Bs10/A aktív mélyláda. Tavaly decemberben kötötték be nekem ,minden klappolt szépen szólt ,tökéletes volt. A minap kikellett vennem az akkut a kocsiból,hogy feltöltsem,keveset használom az autót így hidegben kicsit gyorsabban merül.feltöltöttem akksit vissza kocsiba és azóta meg sem szólal a mélynyomó. Ez mitõl lehet? Maga a membrán mozog és ad némi basszust ,de hiába próbálok állítani a crossover vagy a volume gombon semmi változást nem produkál. Hátul az in put L-R nél két kék kábel bedugva ,a 12v nél vastag piros kábel ami az akksi pozitív pólusára van kötve , rem vékony kék kábel, gnd fekete test kábel. eddig szépen szólt de mióta kivettem és visszatettem az akkut azóta semmi. led világít membrán mozog basszust ad nagyon halkan a két gomb állításával semmi sem változik. Remélem tudsz segíteni mi lehet a baj, válaszod elõre is köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Anita - 2021-10-20 15:00:14
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Vajon mitõl füstölt el a hangszóród?

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Vajon mitõl füstölt el a hangszóród?, sal ahp 13s, hangszóró leégés, miért tórzít a magassúgárzó, milyen a túl nagy mélyláda, autó leégett hangszóró, autóhifi kis hangeron torz, duplatekercses mélynyomó bekötése, nagy teljesítményû hangfal építés, miért torzít a hangszóró, duplatekercses hangszóró bekötése

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Autóhifi szerelõ
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelõje, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belõlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erõsítõ, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütõs garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését mûhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erõsítõm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erõsítõ beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértõ hangzás legfõbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitõl füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!HozzászólásokÚj autóhifi blogÜzenõfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére

Üdvözlöm!
Van egy 2006os Ford Focus Mk2. Gondoltam lecserélem a gyári rádiót egy Pioneer dmh-a240bt fejegységre. Vettem még hozzá Átalakító keretet, antennaátalakítót, és mivel nem akartam forrasztgatni egy csatlakozóátalakítót is. Kérdésem az lenne, hogy, ha beteszem az indítókulcsot és elfordítom 1-es állásba akkor autómatikusan bekapcsol a készülék. Hogyan tudnám átalakítani úgy, hogy csak akkor kapcsoljon be amikor én akarom? Köszönettel: Laci
Szia! Van egy Toyota Pro Ace City Verso 2000 évjáratú autó, a gyári alap fej egységet le lehet cserélni digitálisra?
szia olyan 13cm-es hangszórót keresek ami nem kis fülekkel kell felfogatni hanem a peremben van benne a felfogatás
Autohifi City 12:09: Szia!
Ez kell hozzá:
[katt]
Üdv.
Üdvözletem,
Pioneer MVH-S620BT-hez keresek kormánytávvezérlõhöz kábelt.
Ford Focus MK2 facelift 2009 évjáratú autóba szeretném beépíteni.
Melyik típus lenne jó nekem?
Köszönettel:
István
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfõn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsõszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Elõre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezõAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
szluko Hangminõség autóhifije
Audison autóhifi
Ernõ85 Hangminõség autóhifije
JVC, Audison, Gladen autóhifi
Golf3 Hangnyomás autóhifije
autóhifi
5hR3kY Normál autóhifije
autóhifi
További autóhifi rendszerek...

Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


SQL: select * from `9_felhasznalok` where `valid` = 1 and `nick` not like '[t?r?lt felhaszn?l?]' and `bannolt` = 0 order by `datum` desc limit 5
Illegal mix of collations (utf8mb3_hungarian_ci,IMPLICIT) and (utf8mb4_general_ci,COERCIBLE) for operation 'like'