AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

bose , bose erősítő, suzuki ignis cd rádi, citroen xsara picass, volvo s80 rádió, 4 ohm mélynyomó, golf 3 2 din, set, audi a4 b5 hangszóró, vw golf 3 antenna

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Vajon mitől füstölt el a hangszóród?Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Te is azt gondolod, hogy túl nagy teljesítményű az erősítőd és azért égett le, vagy ment tönkre a hangszóród? Azt gondolod, hogy nagyobb teljesítményű hangszórókat kellene venned az erősítődhöz? Tévedsz, a hangszóróiddal nincs gond…

Ha ezt az írást olvasod, akkor gondolom Veled is előfordult már, hogy hirtelen elhallgatott egy magassugárzód, vagy elfüstölt a mélysugárzód a csomagtartóban.

Könnyű azt gondolni, hogy túl nagy az erősítőd teljesítménye, ami tönkrevágja az autóhifid hangszóróit.

TÉVEDÉS! Nem a túl nagy, hanem pontosan a túl kicsi erősítő a hiba oka…

Érdekes, hogy pont a fordítottja a válasz, mint amire az ember először gondolna. Elmesélek egy érdekes esetet, amely tökéletesen megmagyarázza a fentieket.

Egyszer csak úgy szórakozásból rákötöttünk egy kis gagyi gyári Ford hangszórót egy több százezer forintos autóhifi erősítő monstrumra. Látni akartuk, ahogyan pillanatok alatt megsemmisül a kis papírhangszóró az óriási terhelés alatt, de nem ez történt…

Egy olyan erősítőt használtunk, amelyet hangnyomás versenyeken szoktunk, de ahelyett, hogy a kis nyamvadt hangszóró egy másodperc alatt füstté vált volna, állta a sarat és az istennek sem tudtuk meggyilkolni. Igaz, akkora membránkitérésre késztette az erősítő, hogy nem felkoppant, hanem a tekercse folyamatosan a mágnesét kalapálta, de nem füstölt el!!!
Mi a tanulság?

A túl nagy erősítő teljesítménytől nem ég le a hangszóród, hanem csak felkoppan, vagy fizikailag széthullik...

Mit jelent az, hogy felkoppan? Ha ez történne, akkor Te is azonnal meghallanád, ugyanis ez egy hatalmas nagy csattanással jár. A csattanás oka, hogy a hangszóró membránját mozgató elektromágneses tekercs a nagy beérkező jeltől annyira kimozdul, hogy visszatéréskor a tekercs nekiütődik a hangszóró hátsó pólusvasának.

Ha csattanást hallasz, akkor tehát túl nagy az erősítőd teljesítménye a hangszóródéhoz képest, legyen az mélynyomó, vagy középhangszóró.

Mi okozza akkor a hangszóród tekercsének leégését?

Azért égetik le nagyon sokan főként a mélyládájuk hangszóróját, mert a csomagtartóban elbújtatott szubláda esetén nem annyira észrevehető, hogy torzít a hang, mint az autó többi hangszórójánál. Tudod ez az, amikor felcsavarod a hangerőt és elkezd torzítani a rendszer.

A torzítást sokan tévesen a hangszóróknak tulajdonítják, de itt valójában az erősítő hangja válik torzzá. Ilyenkor nem nagyobb teljesítményű hangszórót, hanem nagyobb teljesítményű erősítőt kell keresni.

Miért torzít az erősítő

A bal oldali kék jel nem torz, szépen görbül, míg a jobb oldali jelen látszik, hogy a szaggatott vonal felett, ami az erősítő maximális teljesítményét mutatja, görbületek helyett kilapul. Na ez a nagy hangerőn jelentkező torz hang oka. Ebben az esetben, mint ahogyan a jelen is látszik, a hangszóró nem mozdul, de folyamatosan feszültséget kap.

Miért gond ez?

A hangszórók úgy vannak kitalálva, hogy a membránt mozgató tekercs hőjét a mozgás során keletkező légáramlás hűtse le. Torz jel esetén nincs meg a hűtést segítő mozgás, de a tekercs folyamatosan áram alatt van és ennek hatására szépen el is füstöl a hangszóró.

Mit kell tenned, hogy ne égesd le a hangszóróidat?

Ha nagyobb hangerőre van szükséged, vagy torznak, fülsértőnek találod az autóhifid hangját, akkor egy komolyabb erősítőt kellene vásárolnod.

Próbáld meghallani a mélynyomód torzítását! Ha bedugod a csomagtartóba a fejed és szépen elkezded emelni a hangerőt, akkor észre fogod venni, hogy egy bizonyos hangerő felett, eléggé ronda hangokat kezd el kiadni a mélysugárzód. Próbáld meg meghallani ezt a hangot az autódban ülve és ne lehetőleg ne menj e fölé.

Ha jó az erősítőd és nem szeretnél nagyobbat venni, akkor a nagyobb hangerő eléréséhez, javíthatsz a hangszóróid hatásfokán is. Ne egy mélysugárzót, vagy hangszóró szettet hajts, hanem többet. Több hangszóró nagyobb felületet jelent, ami több megmozgatott levegőt, ezáltal nagyobb hangerőt jelent, ugyanakkora erősítő teljesítménynél. Kicserélheted a szubládádat, nagyobb hatásfokú reflex ládára, vagy nagyobb átmérőjű mélynyomóval is kísérletezhetsz.
 (19 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: duplatekercses hangszóró bekötése, miért torzít a hangszóró, nagy teljesítményű hangfal építés, duplatekercses mélynyomó bekötése, autóhifi kis hangeron torz, autó leégett hangszóró, milyen a túl nagy mélyláda, miért tórzít a magassúgárzó, hangszóró leégés, sal ahp 13s

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Vajon mitől füstölt el a hangszóród?


torzító kérdés

 Szia Zsolti!
Sok olvasás után neked tenném fel a kérdésem:
Adott egy Skoda Felicia. idős 65Ah akkuval.
A töltés 13,5V állandóan.
Az autót a gyári Philips kazettás magnóval vettem. 
Mint kiderült egy pár Helix Blue 52 hangszórópár a mags sugárzókkal volt benne. A rendszer már kis hangerőnél is torzított, csúnyán szólt. Később került bele egy AIWA cd-s rádió. Ezzel sokkal szebben szólt, de a torzítás nem javult.
Vettem bele egy új Sony CDX-GT450U-t. A hangzás még szebb, tisztább lett. A hangerőt nem lehet továbbra sem emelni, mert a közép frekvencián jelentősen torzít. A magas tiszta, és a mély torzítás is csak nagyobb hangerőn tapasztalható, de ekkor már élvezhetetlen a hang.
A kábelezés renben van, viszont a net szerint a hangszóróhoz hangváltó volt. Ez nincs benne az autóban.
A kérdéseim:
1. Hangváltó beszerelés megoldhatja-e a problémát, ha nem a magas torzít? Ha igen, milyet vegyek?
2. A hangerő amíg tiszta a hangzás annyira alacsony, hogy menetközben nem lehet hallgatni. Remélem, hogy ez nem az erősítő hibája. ha a hangszóró a rosz, milyet lenne érdemes a magnóhoz venni, amit hallgatni is lehet. Erősítőt, sub-ot nem tervezek az autóba. Pénzem sem sok van. Nem tuc-tuc-ot akarok, de nem bánom, ha tisztán szól. Leginkább rádiót, vagy akusztikus zenét, rock-ot hallgatok. 
Sajnos nincs a környéken senki, akinek meg mutathatnám, hogy mi a problémám, és tanácsot kérhetnék. 
Előre is köszönöm a választ!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
St.Rob - 2012-08-05 16:36:46
Válasz erre a hozzászólásraAutórádió torzít

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Talán ha előttem lenne az autó, akkor többet tudnék segíteni, de megpróbálom...
 
Ezt nem tudom olvastad-e: [katt]
Bár mondtad, hogy annyira halk, hogy menetközben nem is lehet hallani, így gondolom nem arról van szó, hogy rosszul értelmezed az autórádió hangerő skáláját, bár a cikket mindenképpen olvasd el, mert lehet megtalálod benne a megoldást.
 
Ezeket tudnom kellene:
Mennyire biztos, hogy nincs benne hangváltó? Ha nincs benne, akkor a magassugárzóknak már régen tönkre kellett volna menniük, szólnak egyáltalán?
 
Mennyire biztos, hogy jól van bekötve? Ha az egyik oldalt fordított polarítással kötik be, akkor ellenütemben, egymás ellen dolgoznak, de ettől függetlenül szólnak a hangszórók,  csak ha a balalnce középre van állítva, akkor kioltják egymás hangjának jelentős részét.
 
Nem ér le valahol az autórádió hangszóró kábelezése a testre?
 
A kérdéseidre válaszolva:
Ha nem volt benne hangváltó, akkor valószínűleg már döglött a magassugárzó, ha még szól, akkor mindnképpen érdemes beletenni. A problémát ez nem fogja megoldani, de javítani fog a helyzeten.
 
Nem hinném, hogy annyira kicsik lennének a hangszórók, hogy ne tudjanak hallható hangot adni, de ha mindegyik szól, akkor nem cserélném le, hanem a kalaptartóba tennék egy pár ovál hangszórót. Ezek nem drágák, viszont nagy felületűek, a csomagtartó jó ládát képez nekik, és önnállóan is szépen beszólják az egész utasteret. A rádiód 4 hangszórós, a szett kettőnek számít, tehát ezeket még simán rákötheted hátulra. Itt találod őket: [katt]

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-05 17:45:25
Válasz erre a hozzászólásratorzító kérdés - válasz-

 Kedves Zsolti!
 
Köszönöm a gyors választ! A csipogók szólnak, szép tisztán, torzítás nélkül. Nem szedtem szét őket, lehet hogy belül van kondi a házban. A hangváltó hiányát onnan gondolom, hogy a Helix Blue 52 gyári fotóján rajta van a hangváltó átlátszó doboza is. Ilyen az autóban nincs. 
A kábelezés utólagos, jó minőségű,  igényes munkának látszik, de a din csatlakozó után a váltók helyén sodorva voltak a kábelek, én forraszottam őket össze. Hátul is volt korábban valami, a vezetékelés alapján.
Zárlatot nem kerestem, de a polaritást multiméterrel ellenőriztem, még forrasztáskor. (kb 7 éve, mikor a kocsit vettem.) A cikket olvastam, e-miatt is írta, mivek tetszik az oldal, és kapcsolat veletek! Mégegyszer kösz a gyors választ.
Ja, és azon gondolkoztam, hogy fordított polaritás esetén nyitott ajtóknál nem kellene viszonylag hangosabbnak érzékelni a hangot?

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
St.Rob - 2012-08-05 20:23:25
Válasz erre a hozzászólásraHangváltó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hol van a magas?
Ha a műszerfalon van, akkor nem feltétlenül kell az iso mögött  lennie. Sokan a műszerfal mögé rejtik el ahol van hely, van aki a lábtérbe, a szőnyeg alá, vagy a küszöb körnékére tesz.
 
Ha az ajtóban van a magas, akkor valahol az ajtóban kellene lennie a hangváltónak is, de szerintem, ha nem ment tönkre, tutira van benne valahol.
 
A jó polaritást elemmel tudod a legjobban leellenőrízni, mert a hangváltó előtt és után is be lehet kötni fordítva. Ebben a cikkben találod az elemes műsort: [katt]
 
Ha kinyitod az ajtót és jobban szól, akkor gyanús, hogy tényleg a közép van valahol fordítva bekötve, mert akkor már nincsenek egymáshoz annyira közel, hogy sokat oltsanak ki egymás hangjából.
 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-05 22:52:34
Válasz erre a hozzászólásraTeszt

asd

asd


Hozzászólások: 0
Reg.: 2018.05.18.
0 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Teszt hsz

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tezst Elek - 2018-05-18 12:28:16
Válasz erre a hozzászólásraMembrán gond

 Helo.
Nekem az lenne a gondom, hogy a hangszóróm membránja nem mozdul meg. Ha ráteszem a kezem akkor érzem hogy egy kicsit rezeg, de a mozgása nem látszik egyáltalán. Mély hangokat szinte alig ad. Itt llehet gond az hogy az erősitő nem birja el?
A választ előre is köszönöm.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gergő - 2012-11-13 22:04:58
Válasz erre a hozzászólásraMilyet?

Szia Zsolti.
Van egy blaupunkt gta 475-ös erősítőm és szeretnék az első két csatornára hangszórót kötni.

Főként 13cm-es szettbe gondolkozom, de nem szeretném felkoppintani sem sehogy károsítani.
Olyan hangszórót keresek ami normálisan együtt tud dolgozni ezzel az erősítővel.

Én a kicx stc 5.2 -őt néztem, de meghallgatok más ajánlatot is. (az erősítő 4ohmon 4x75w névleges teljesítményt ad le gyári adat szerint)
Meghalgatok más lehetőséget is de nem akarok nagyon elszállni az árral, esetleg betuszkolok egy 16centis szettet (kicx stc 6.2? )ha az jobban bírja az erősítőt hasonló árban. 
Gyakran ajánlod az icq-t a kérdezőknek, én is szimpatizálok vele (kizárólag a 13cm-esel), de tartok tőle hogy nem lesz rá keretem úgyhogy ha az stc valamelyik modelje is megbirkózna ezzel a feladattal akkor azt választanám. 
Vagy ha ebben az árban nem szeretik az erősítőt a szettek,akkor koax hangszórókbol is ha esetleg ajánlanál egyet kettőt. 

Remélem tudsz segíteni. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Trikolor - 2012-11-24 21:54:02
Válasz erre a hozzászólásraMilyet?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! A választásod nem rossz, de ha ajánlhatok neked akkor én inkább az ICQ5.2-t venném meg. Nem sokkal drágább de nagyon megéri. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-25 13:21:00
Válasz erre a hozzászólásrarecsegés

 helló! van egy sal. 4 csatornás 300w os erösítöm, és egy zárt 250w os sal. ládám. a keresztfiam meghajtotta és egyszer csak recsegni kezdett. (szerintem széteset.nem volt rendesen behangolva, nagyobb hangnál torzitott.)nem ad ki hangot.
az a kérdésem milyen hangszórót vegyek bele nagyon sokat nem akarok rászánni.
kösz.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
m vik - 2013-03-03 18:43:50
Válasz erre a hozzászólásrahangváltó nuku

Lucas

Lucas


Budapest
Hozzászólások: 14
Reg.: 2013.09.29.
8 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

RX6.2C

Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy ha adott egy renegade 16os első szett. A hangváltóját szétszedtem a nyákon csak egy jó nagy kondi van. Nem néztem meg, hogy a hangváltó magas és középhangszórójának is ugyanaz a kondi szolgáltatja e a vágási feladatokat, de gyanítom igen... (mivel a mélyet kondival nem lehet szűrni normálisan oda tekercs is kéne meg egy két dolog) Bekötöttem ahogy írták de elég halk volt a magas. Egy külső házi erősítőre dugva tökéletesen szólt (ht 550 orion 5.1 hangrendszer) a közép és magas hangokért felelős hangfalak kimenetére kötve...  Lehet azért mert az eleve vágott frekvencia volt? A lényeg hogy a kocsiba kötve (mvh 150 uifejegység) nagyon gagyin szólt... Ezért lehúztam a "hangváltó"-ról őket és direkt a fejegységre kötöttem a magasat az első 2 kimenetre a közepet a hátsó 2 kimenetre és beállítottam a fejegységen a felüláteresztést 160-200hz-re. magas kristálytiszta de a közép nem nagyon hallani (kalaptartó.
Kérdés: a magasaknak így ugye nem lesz baja a fejegységen? 160-200hz vágáson.

Köszi a választ.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lucas - 2013-11-11 12:52:14
Válasz erre a hozzászólásraLucas

Lucas


Budapest
Hozzászólások: 14
Reg.: 2013.09.29.
8 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

illetve majdnemel is felejtetem: a magashangszóróknak mekkora a teljesítményük?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Lucas - 2013-11-11 12:53:40
Válasz erre a hozzászólásraBűzlik a láda:)

 Sziasztok! 
Minap behangoltam a rendszeremet úgy ahogy itt az oldalon írtátok,fasza lett nagyon viszont kicsit kevesebb lett szerintem a mély nem nagyon merem feljebb tolni, mert magas hangerőnél bűzlik a tekercs és elég meleg a màgnesnél is a cucc, semmi torzítás nincs de büdös. A rendszer elemei:
 
hifonics zeus zx6400 erölködő
fusion  CP-SW120 [katt] (kis help hogy melyik is ez)
illetve a fusionnek ugyanebből az árkategóriából választott komponens szettje de ez lényegtelen.
kérdésem az lenne, hogy ez a szag és a melegedés normális jelenség vagy nem kène erőltetni, jelzem csak nagy hangerőnél jelentkezik és nem tűnik torznak a hang!?

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács Tamás - 2014-05-28 00:45:34
Válasz erre a hozzászólásraBűzlik a láda:)

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Milyen fejegységről van megtáplálva az erősítő?
Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-05-28 18:46:58
Válasz erre a hozzászólásraFejegyseg

 Szia. A sonynak egy gagyibb fejegysege dsx-a42ui
esetleg ha lecserelnem ugy hogy csak egy tablet legyen az ugy jo?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács Tamás - 2014-05-28 19:27:59
Válasz erre a hozzászólásraFejegyseg

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

 Szia!

A Tablet még rosszabb lenne. Inkább vegyél egy normális fejegységet, aminek 4V-os az RCA kimenet.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-05-28 19:51:58
Válasz erre a hozzászólásraFejegység.

 Köszönöm a segítséget. Annyit szeretnék még, hogy esetleg mivel nem használom a fej hangszóró kimenetét arra esetleg egy jelszintátalakítóval ami 4 voltot dob esetleg megoldaná gondot?
köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kovács Tamás - 2014-05-28 19:55:22
Válasz erre a hozzászólásraFejegység.

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Nem igazán oldaná meg. Sajnos a kisjel/nagyjel csak ront a dolgon.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-05-28 20:00:53
Válasz erre a hozzászólásraszubcső

 Hello, nekem ugyanez lenne a problémàm csak egy 360 wattos M.N.C szubcsővel. Nekem mostanában jelentkezett csak ez a probléma. De nem tudom mitől lehet. Kb fél éve van meg a hangcucc a kocsiba de olyan 2-3 hete van ilyen gond. Nagy hangerőn is,szól rendesen csak kb 4-5 perc után elkezd szaglani. Tudnál tippet adni mitől lehet? 

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Viktor - 2014-06-26 22:21:37
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Duke

Duke


Papkeszi
Hozzászólások: 4
Reg.: 2014.07.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Kedves Zsolti  
99- es ford escort-ból szeretnék annyit kihozni, hogy a "falu másik végén" hallják ha megszólal a zeném szép tiszta hangzást szeretnék és max 3/4 - ig tekerem csak a hangerőt de az tényleg a max. komplett szettnek mit tudnál ajánlani??? 100- 150 ezerből mit lehet kihozni ??? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Duke - 2014-07-04 16:33:07
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
A leírt összegben miknek kell benne lenniük?
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2014-07-05 07:40:18
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Duke

Duke


Papkeszi
Hozzászólások: 4
Reg.: 2014.07.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 a 4 hangszóró az autóba, mélyláda, erősítő, fejegység, kábeleik. bár az ár mehet feljebb is ha kell mert apránként összejönne
előre is köszönöm 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Duke - 2014-07-06 07:23:16
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Akkor én a következőket ajánlanám:
[katt] + 13500Ft hozzá a láda.
Plusz a szerelési anyagok, nagyjából 25-30 ezer forint.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2014-07-06 09:49:28
Válasz erre a hozzászólásrateljesítmény

Duke

Duke


Papkeszi
Hozzászólások: 4
Reg.: 2014.07.04.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
köszönöm szépen, aranyos dolgok nincs más hátra mint beszerezni és beépíttetni  

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Duke - 2014-07-07 15:00:48
Válasz erre a hozzászólásratuning

Szia! 
Adott egy 2011 accord premium sound 10 hangszórós .
A prémium szó nem tudom mit takar , biztos nem a rendszer minőségét.Kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne életet lehelni eme remekműbe, a legkisebb anyagi ráfordítással?
A hangszórók 2 Ohmosak , így önmagában egy első komponens szett csere nem megoldható , csak erősítővel.(gondolom, ha jól gondolom)Mit tanácsolnál, te mit tennél a helyembe ahhoz hogy a tuning után, mosolyt csaljon az arcomra?
mit cseréljek ki és mire?
nem akarok 100 ezreket rákölteni csak a szükséges lépéseket meglépni ahhoz ,hogy érezhető változás legyen.
Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
boy - 2014-10-20 18:11:47
Válasz erre a hozzászólásratuning

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

 Szia!

Mi az amivel nem vagy megelégedve a rendszeredben?

Légy szíves fejtsd ki.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-10-20 22:39:59
Válasz erre a hozzászólásratuning

Szia,
Köszönöm a gyors reakciót!
Színpad kép, részletesség, a mélyek nem elég pontosak.
40 es skála van, ami egy gyári cd esetében 26-28 as hangerőnél már már csak hangosan szól ,de a minőség teljes rovására....
A kalaptartóba integrált free air 8" mély gyenge minőségű,
nem szól tisztán, szerintem pontatlan is.
Szeretném tuningolni a rendszert de csak lépésekben, ezért gondoltamelső lépésnek egy első komponens szettre.
nem bizos hogy ez a jó megoldás, ezért is kérdezek olyat aki ért ehhez
Szeretem a minőségi zenehallgatást, otthon egy 2.0 aktív studio monitor szolgáltatja az élményt.(2x 100w, ami ha akarná a fejem leszakítaná, de én nem akaramo persze, csak nagyon ritkám, de ha lehetőség adott )
tudom a kocsiszekrény speckó környezet a zenehallgatásra, de valami hasonlót szeretnék elérni...
elméletben tudom mit szeretnék ,de gyakorlatban nem értek az autó hifihez....
remélem tudsz segíteni
 
mottóm: Jó Jó , de lehetne Jobb is
üdvözlettel
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
boy - 2014-10-21 08:35:14
Válasz erre a hozzászólásraAccord autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

 Szia!

Ha nagyon jót akarsz akkor az mindenképpen zsebbe nyúlósabb téma lesz. 

Mennyit szánnál erre a műveletre?

Csak azért mert ide már kellene egy hangproci, mivel a gyári fejet nem lehet cserélni. Egy jó 4ch erősítő, egy minőségi első szett, és egy jó láda.

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-10-21 22:40:25
Válasz erre a hozzászólásratuning

szia,
mint írtam csak lépésekben szeretném fejleszteni.
mit javasolsz első lépésnek, és esetleg mit ajánlanál konkrét típust.
 
köszi ! 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
boy - 2014-10-22 07:46:11
Válasz erre a hozzászólásraAccord autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Én első lépésben a szettet cserélném az autóban.
Konkrétan én ezek közül választanék, attól függően menyit szánsz rá:
Második lépésben az erősítő és a proci:
És végül a láda:
Plusz 11200Ft hozzá a láda.
Én ezeket raknám bele.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2014-10-22 22:57:36
Válasz erre a hozzászólásratuning

Szia,
köszönöm a válaszod! 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
boy - 2014-10-27 18:16:28
Válasz erre a hozzászólásraEső után

Szia Zsolti!
 
2 hete szerelték be nekem az új autómba (VW Polo 2004) az autóhifit. 2 csipogó, 2 első 2 hátsó ajtó hangszóró, 1 Mac Audio MPX2000 erősítő, egy Mac Audio ST110 mélyláda, fejegység: Sal Voxbox vb x001. Az előző autómban is ők muzsikáltak. 
Amiben segítséget szeretnék kérni, hogy vajon mitől lehet az, hogy eső után, főleg ha az kiadós, elszállnak a hangszórók. Olyan mintha valahol vizet kapna vagy pára vagy nem tudom. Beülök az autóba, gyújtás, indul a fejegység, egy dbig szól minden. Változó idő intervallum alatt, egyszercsak elhallgat az összes hangszóró, kivétel a mélyláda amit ugye az erősítő hajt. Elég érdekes jelenség. Lenne bármi ötleted rá? Köszönöm előre is!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2015-06-29 11:02:31
Válasz erre a hozzászólásraEső után

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Hát erre elég nehéz bármit is mondani.
Szerintem fejegység hiba.
Esetleg tudsz valakitől egy hétre kölcsön kérni egy fejegységet?
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-06-29 23:39:35
Válasz erre a hozzászólásraEső után

Köszönöm szépen!
Megpróbálok, de nem hiszem hogy tudok.
Eddig nem csinálta, mármint az előző autómba, ami pedig sajnos be is ázott. Nem lehet hogy valami bekötési probléma?
Köszönettel 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2015-06-30 07:45:25
Válasz erre a hozzászólásraEső után

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Nem gondolnám.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2015-06-30 20:53:24
Válasz erre a hozzászólásra Szia! Nemrég került bekötésre egy Pioneer MVH-170 ui fejegység!Az lenne a kérdésem hogy milyen programot kell letöltenem a telefonomra hogy érzékelje és tudjak zenét hallgatni. A telefonom Huawei .
Előre is Köszönöm!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Kotsis Istvàn - 2015-08-29 22:21:32
Válasz erre a hozzászólásraHÁZILAG ORVOSOLHATo

 Vetem tegnap egy új ato rádiot de sajna a mai nap folyamán meg halt a vég fok bene házilag orvosolhato a probléma ? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2016-02-09 13:05:46
Válasz erre a hozzászólásraHÁZILAG ORVOSOLHATo

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Sajnos nem. Vidd szakemberhez.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2016-02-09 17:57:28
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró melegszik

Szia!
Adott egy 54 literes láda bass reflex nyílással.
Benne 2x4 ohmon egy Pioneer TSW311D4 (1400W/400W) a hangszóró közepe pár perc után eléri a 40-50 fokot meghajtva.(Lézeres hőmérővel mérve).
Hang kimenet Pioneer VSX-916K,Hangerő 50% -> BASS Kimenet
Mély erősítő szobai Pioneer A-503R. Mind két tekercs külön végfokra kötve. Bemenet mono CD.
Hangszóró kilengése 2-3-4 cm torzítás mentesen. Szobában 25-27 fok van, de néha nem tudom, hogy a hangfal szigetelésben lévő fa ragasztó szagát érzem, vagy a membrán melegszik túl. Hangfal 3 hónapja lett összerakva. Hangszóró új, nem sokszor lett kínozva.
Üdv:
Vasördög

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Vasördög - 2016-03-02 08:53:13
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró melegszik

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Ha égett lak szagot érzel akkor gond van. Addig semmi baj nincs.
Ha a hangszóró RMS 400W, akkor viszont legalább egy RMS 400W-os erősítő kell hozzá, hogy normálisan meghajtsd.
A kevés teljesítmény miatt is melegedhet a hangszóró.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-03-02 17:46:48
Válasz erre a hozzászólásraGyári vs Márkás hangszóró fejegységről hajtva...

 Üdv!
Adott egy Vectra C családi Kombi. Szeretnék javítani a zene minőségén az autóban. Kezdésnek a hátsó ajtót bontottam meg, mert ez az egyszerűbb, ott nincs elektromos ablak. Gyári hangszórók szemre jó állapotúak, de nem kellően dinamikusak. Korábbi rendszerből volt itthon 3 különböző szettem ( MAC audio DVD 2.16. Spectron, Impact) mélyközép megegyezik a gyárival méretben, kiemelő keret kellett csak. (165mm-es) Mindegyikhez van hangváltó is, ezi is beépítettem. (maximális terhelhetőssége ezeknek a hangszóróknak olyan 50-60W körüli, és érzékenysége 89-90decibel körüli mindegyiknek) Szépen sorba elkezdtem beépíteni a szetteket a bal hátsó ajtóba, a jobb oldalon maradt a gyári cumó. Balansszal játszottam azonos hangerőn, és így próbáltam különbséget tenni. Gyári Opel CD70 fejegységgel hajtva. Azt tapasztaltam hogy mind visszalépés minőségben, dinamikában és úgy összesen mindenben, a gyárihoz képest.
Fórumon mások cserélték neves gyártó hangszórójára, ami direkt Opelekre van méretezve, mármint nem kell kiemelő keret, eleve egybe van a hangszóró a kiemelő kerettel, ami ugyancsak szinte teljesen megegyező az álltalam használt műanyag kiemelő kerettel, nincs hangváltó sem, csak a magas sugárzót egy ellenállás védi a mély hangoktól, ennek ellenére mindenki nagyságrendekkel jobb minőséget kapott, aki cserélte a gyári hangszórókat. Maximális teljesítménye ugyancsak 50W, és érzékenysége 89db. 
Most akkor ez hogy van? Mi ennek az oka?
Hangszórók felépítésében van a különbség?
 
Várom a válaszod Köszi 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tamás - 2016-03-29 19:51:32
Válasz erre a hozzászólásraZajos a mélysugárzó

 Szia Zsolti!
Nemrég vettem egy DLD 500+ mélynyomót, gyári, 50l reflex ládával. Ma átvittem egy barátomhoz kiprobálni, mivel nekem még nincs meg a hozzá való erősítő (Kicx RTS 2.100). 
Az amp amivel kipróbáltuk, egy Mac Audio MX 1000.
Egy bizonyos hangerőig egészen szépen "dorombolt" a láda, majd egy bizonyos szint fölé érve elkezdett erősen torzítani.
A magasabb frekvenciákat tökéletesen leadta, 50Hz körül még jó volt. Azonban ha egy kicsit mélyebre ment, egyből elkezdett torzítani. Olvastam a gyenge erősítők torzításáról, és tisztában vagyok vele, hogy az említett darab nem éppen egy fenevad. Ez a torzítás viszont nem olyan volt, mint amit korábban gyenge erősítőtől hallottam. Nem "ciripelt", nem adodd ki magas hangot, szimplán csak jobban mozgott a membrán, és hallani lehetett a mozgásával arányos zajt, főleg a reflex nyíláson keresztül. Próbáltuk a levegő útját elzárni, de csak a belülről jövő hang szűnt meg, a hangsugárzóból ugyanúgy lehetett hallani a hangot. Elöl, a kocsiban ülve, zárt csomagtartóval nem hallottam a torzítást, teljesen hallgatható volt a hangja.
 
Mi lehet a probléma? Lehetséges, hogy tényleg az erősítő torzít? Függ az erősítő torzítása a leadott frekvenciától? A nyomó szerintem nem szállt el, a membránt benyomva is tökéletesen átjárható, nem akad el, nem ad hangot.
Válaszodat előre is köszönöm.
Ádám

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ádám - 2016-06-24 18:00:45
Válasz erre a hozzászólásraZajos a mélysugárzó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Az erősítő borzasztóan gyenge.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2016-06-26 07:40:35
Válasz erre a hozzászólásraÉlet a gyári hangszórókon túl

ewing03

ewing03


Budapest
Hozzászólások: 0
Reg.: 2017.03.26.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Üdv!
Vettem egy Yaris Verso-t (2003), melybe szeretnék a gyári hifitől kicsit komolyabbat. A fejegységet megvettem (clarion cz301e), ehhez szeretnék hangszórókat. Ha minden igaz mind a négy 13 cm-es gyárilag, de előre 16-os is betehető (csak a vastagságra kell figyelni, nehogy beleérjen az ablakba). Erősítőt nem szeretnék, csupén egy 16-os (ami bemegy) és egy 13-as hangszórót, összesen kb 20e ft értékben.
Reménytelen?  
Előre is köszönöm a választ!
Üdv. ewing03
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
ewing03 - 2017-03-26 20:14:31
Válasz erre a hozzászólásraÉlet a gyári hangszórókon túl

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

 Szia!

Hát ha valami normálist szeretnél, akkor legalább ezek kellenének:

[katt]

[katt]

Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-03-27 06:56:08
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó

 Szia Zsolti,
Az autóban tönkrement a fejegység és egy másikat kell venni, de olyat szeretnék, amibe a 4 db gyári hangszórón felül egy mélynyomót is be szeretnék kötni. A mélynyomó még nincs megvásárolva. Technikailag mire kell figyelnem?
Az új  fejegység milyen legyen, milyen kritériumoknak kell megfelelnie, hogy ráköthessem a mélynyomót? Kell hozzá venni külön erősítőt? Hogyan tudom eldönteni, hogy az új fejegység milyen mélynyomót tud működtetni és hogy milyet vegyek?
 
Min múlik a megfelelő mélynyomó megtalálása?
 
Előre is köszönöm a válaszod.
Üdvözlettel:
Attila
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2017-04-10 10:57:35
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Hívj fel.
06704506440
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-04-10 13:26:45
Válasz erre a hozzászólásraElégettem?

Szia Zsolti!
Tanácsot/segítséget szeretnék kérni tőled.
5-6 évvel ezelőtt építettem zenét az autómba az alábbi komponensekből:
Fejegység: Pioneer MVH-X560BT
Erősítő: Egy 4 csatornás Clarion APX4241E
Első szett: Pioneer TS-A172CI
A ládában: Clarion SW1251
Kondenzátorom nincs.

Az első szett ugye 1-1 csatornán van, de láda pedig hídba van kötve a maradék kettőre.

A hétvégén egy autós találkozón volt hangnyomás mérés is. Korábban soha nem indultam ilyenen (nem érdekelt), de most kíváncsiságból lemérettem mit tudunk.

Viszonyításként leírom, hogy korábban 15-ös és 30-as hangerőszint között hallgattam zenét a kocsiban, ha "eldurvultam" akkor 40-ig szoktam tekerni, de ilyen csak ritkán fordult elő, itt már elég nagyot szólt.

Most, a méréskor 55-59-ig tekertük. Akkor minden rendben volt, megvolt a mérés, visszavettük a hangerőt kikapcsoltam a fejet, majd leállítottam az autót. Ma reggelre viszont az alábbi jelenséggel állok szemben.
Zenétől függően 17-19-es hangerő szinten reccsenik egyet az első szett és elhallgat a zene. Az első szett és a láda is. Ilyenkor csak a fejegység kikapcsolása és visszakapcsolása segít, de ahogy emelem a hangerőt és újra elérem a 17-19-et ismét reccs és némaság.
Kipróbáltam, hogy a fejegység menüjében kikapcsoltam a ládát, ilyenkor semmi baja az első szettnek, tökéletesen szól bármilyen hangerőn, bármilyen zenével.

Az lenne a kérdésem, hogy mit tehettem tönkre?
Hol kezdjem el keresni a hiba okát?
Létezik, hogy a fenti hibajelenség állt elő és elégettem a sub-ot?
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv,
Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2017-04-24 08:41:28
Válasz erre a hozzászólásraElégettem?

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői

 Szia!

Valószínű, hogy a mélysugárzó megfőtt.

Üdv.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2017-04-24 16:55:45
Válasz erre a hozzászólásraSzia, nagyon köszönöm a válaszod.
Igen, közben kiderült, hogy ez történt.
Még egyszer köszönöm!
Üdv,
Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2017-04-24 18:58:57
Válasz erre a hozzászólásraZero uranium 12x 1000/2000

Üdv jelen esetembe van 1 Impuls sd1200 mono és a nyomó 1 kérdés miért melegszi a nyomó ? Jvc kd lh300 fejes 4v rca 25ipari táp kábel duplán átthuzva

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
krisztián - 2018-04-11 22:35:54
Válasz erre a hozzászólásraTeszt

asd

asd


Hozzászólások: 0
Reg.: 2018.05.18.
0 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
jklkl

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tezst Elek - 2018-05-18 12:30:08
Válasz erre a hozzászólásraddd

autóhifi club

autóhifi club


Hevesaranyos
Hozzászólások: -1
Reg.: 2011.06.25.
2 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
dghdgd

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Szbópista - 2018-05-18 12:30:20
Válasz erre a hozzászólásraTeszt

asd

asd


Hozzászólások: 0
Reg.: 2018.05.18.
0 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Teszt

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Tezst Elek - 2018-05-18 12:34:30
Válasz erre a hozzászólásraElég lesz-e az erő, rendszer véleményezése

Szia! Először is köszönöm a sok hasznos cikket. Teljesen kezdőként kérem a véleményed a következők alapján. Rock stílusú zenét hallgatnék egy első szériás (2003) Mazda 6 Hatchback-ből (5 ajtós kivitel). Amit már sikerült beszereznem a szettből: - Hifonics Titan TX880-as erősítő, - Focal ES 165K2 komponens szett, - Audio System HX 12 SQ zárt ládával, - 14m Bass Face ofc 3,3mm-es hangszórókábel (kb 12m a komponenshez és 2m a mélynyomóhoz) - 6-7m kicker 25mm-es "ezüst színű" kék borítású tápkábel, sajnos jobban nem tudom beazonosítani. Az 1 dines beépítő keretre várok és már kinéztem a fejet is, ami Kenwood KMM-304BT lenne elképzeléseim szerint. Abban szeretném kérni a véleményedet, hogy vajon ez a Hifo erő le tudja-e terhelni megfelelően a HX12-t. Sejtem, hogy az erősítő lesz a rendszerem gyenge pontja, de minőségi zenehallgatás a célom, nem pedig a rendszert teljesen kitekerve üvöltetni. Ez a 20-25-ös tápkábel megfelelő lesz az erősítőhöz? (80A-es biztosítéka van.) Próbáltam minden témának utánaolvasni, több helyről is tájékozódni, de egy rendszer nagyon összetett, kezdőként pedig tapasztalatok nélkül nehéz eligazodni. Szívesen fogadom további észrevételedet is. Köszönettel, várom válaszod.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Unnerved - 2019-02-18 16:03:40
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó

Szia! Remélem tudsz segíteni nekem. Adott egy Sal Bs10/A aktív mélyláda. Tavaly decemberben kötötték be nekem ,minden klappolt szépen szólt ,tökéletes volt. A minap kikellett vennem az akkut a kocsiból,hogy feltöltsem,keveset használom az autót így hidegben kicsit gyorsabban merül.feltöltöttem akksit vissza kocsiba és azóta meg sem szólal a mélynyomó. Ez mitől lehet? Maga a membrán mozog és ad némi basszust ,de hiába próbálok állítani a crossover vagy a volume gombon semmi változást nem produkál. Hátul az in put L-R nél két kék kábel bedugva ,a 12v nél vastag piros kábel ami az akksi pozitív pólusára van kötve , rem vékony kék kábel, gnd fekete test kábel. eddig szépen szólt de mióta kivettem és visszatettem az akkut azóta semmi. led világít membrán mozog basszust ad nagyon halkan a két gomb állításával semmi sem változik. Remélem tudsz segíteni mi lehet a baj, válaszod előre is köszönöm

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Anita - 2021-10-20 15:00:14
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?, sal ahp 13s, hangszóró leégés, miért tórzít a magassúgárzó, milyen a túl nagy mélyláda, autó leégett hangszóró, autóhifi kis hangeron torz, duplatekercses mélynyomó bekötése, nagy teljesítményű hangfal építés, miért torzít a hangszóró, duplatekercses hangszóró bekötése

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!Hozzászólások


Autohifi City 08:36: Szia! Igen ez kell hozzá. A rendelésnél írd bele azt, hogy JVC ...

22:58: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet egy ...
MECATRON Skoda Fabia Dupla DIN rádió beépítő keret 572276-TT Autospecifikus rádiókeret 2DIN
ojozsef 20:12: Szia! Ha jól nézem, ez az illesztő kell 2009-es Megane II-höz (UpdateList-es rádió). Kell még ...

17:33: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, skoda ...

17:32: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, ...

13:38: Szia! Ez a szerencsés benson HITELTÁRSASÁG. Ennél a cégnél élethosszig tartó hitelezési lehetőséget ...
Segítség autóhifi választáshoz

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

ZsKH'CAhcWI
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfőn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsőszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Előre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erősítő hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erősítőn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erősítőt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
szia
nemrég hozzám került egy crunch drive series fat boy 550w 4ohm 30cm-es mélynyomó milyen erősítőt ajánlanál hozzá ?
Autohifi City 21:57: Szia!
Sajnos a legolcsóbb ilyen típus ez lenne:
JVC KD-X361BT Bluetooth Mechanika nélküli autórádió autórádió - Autóhifi (autohifi-city.hu)
Üdv.

Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


ojozsef
ojozsef
Szekszárd

Moralis
Moralis
Orosháza

Nánási
Nánási
Túrkeve

Kiss Zoltán
Kiss Zoltán
Kunágota

Zotyi
Zotyi
Kaposszerdahely