AUTÓRÁDIÓ AUTÓHANGSZÓRÓ MÉLYNYOMÓ AUTÓS ERŐSÍTŐ KONDENZÁTOR SZERELÉSI ANYAG
AUTÓHIFI OUTLET

AUTÓHIFIAutóhifi kereső


Keresett autóhifi termék neve:

Autóhifi Keresés
Részletes autóhifi keresés

A 10 utolsó autóhifi keresés:

lcd fejtámla monitor, vw passat magno, peugeot 407 gyári fe, seat toledo gyári ha, rca jelszint átalakí, peugeot 206 cc hangs, fejtámla monitor, gyári vw golf 4 han, kenwood autórádió ha, 2din 1din átalakító

Autóhifi gyártók


Autóhifi gyártók

Autóhifi címkékAutóhifi partner


Viszonteladó és autóhifi beszerelés végző partnereket keresünk a következő városokba:
 
Budapest Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti 

 

 

 

Autóhifi - Autóhifi mélynyomó választási tippek 1.Autóhifi mélynyomó választási tippek 1.

Ha valóban elégedett szeretnél lenni az autóhifid hangjával és nem akarsz mellélőni egy rosszul megválasztott mélynyomóval, akkor ezt mindenképpen el kell olvasnod. Rengeteg mélysugárzó közül lehet választani, de ha tudod mire kell odafigyelned a kiválasztásnál, akkor könnyen meg fogod találni a számodra legjobb vételt.

Könnyű melléfogni a mélysugárzó választásnál, mert rengeteg a félrevezető műszaki adat, sokszor a mélysugárzók robosztus külalakja azt sugalmazza, hogy erős hangszóród lesz, holott ennek épp az ellenkezője lesz a tapasztalatod. A barátok, a tapasztalatlan, vagy magukat tapasztatnak gondoló kereskedők és tanácsadók is hozzásegíthetnek egy rossz választáshoz.

Előfordulhat, hogy még Te magad sem vagy tisztában azzal milyenek is legyenek az elvárásaid egy mélynyomó hangjával kapcsolatban.

Akkor fogod tudni kiválasztani a legjobb mélysugárzót, ha gyorsan szerzel némi tapasztalatot a mélysugárzók hangjáról, meghallgatsz több árkategóriájú mélynyomót a saját autódban és ami még fontosabb, hogy hosszabb távon megpróbálsz ezekkel együtt élni.

Legalább 10 fajta mélynyomót hosszú távon próbálgatni persze lehetetlen feladat, hacsak nem nyitsz Te egy saját autóhifi üzletet, éppen ezért, most itt összefoglalom neked mi az, ami félrevezethet.

Hagyd a Wattokat a fenébe...

Ha magad is elkezdesz mélysugárzókat tesztelni, akkor hamarosan észre fogod venni, hogy tulajdonképpen teljesen lényegtelen a hangszóróra felfirkált teljesítményadat. Lényege csak abban van, hogy támpontot adjon a tévesen Wattok alapján válogató vevőknek.

A gond az, hogy főleg az olcsó kínai mélysugárzókon, olyan teljesítményadatok vannak feltüntetve, melyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal és sajnos nem is büntetik az effajta nagyotmondást. Ezek után persze a neves gyártóknak is be kell állni a nagyotmondók sorába, ha el akarják adni drágább és jobb minőségű termékeiket, a kínai csodák mellett és ők is a marketingosztály tanácsadói alapján kitalált watt számot fogják a hangszóróra pingálni.

A Wattok tehát repkednek össze-vissza, éppen ezért ne is akard megérteni, miért 2000 Wattos egy 8 ezer forintos mélynyomó, míg a 80 ezres társa csak 200 Wattocskás.

Az általad jónak ítélt mély nem biztos, hogy valóban jó...

Ennek a tényezőnek akkor van jelentősége, ha nem volt még mélynyomód. Az újdonság varázsa az, hogy végre van mély, ráadásul nem is kevés. Első hallásra Te is könnyen szerelmes lehetsz még egy gyenge minőségű és rossz, főleg hosszútávon bántó hangú mélynyomóba is, mert elvarázsol az eddig nem hallott mélyek tömege.

Ebben az esetben akár hetekig is élvezheted a dübögést, de utána unni fogod, sőt idegesíteni fog az állandóan duruzsoló mélyládád. Sokan pontosan emiatt hagynak fel az autóhifizéssel, úgy érzik kinőttek a dübögős autós korszakukból és soha nem vásárolnak autóhifit.

Vajon eléggé tapasztaltak a tanácsadóid?

Gondot okozhat a tapasztalatlan tanácsadó is. A barátok, ismerősök, olyan bolti eladók, akik egy hete még csak a hűtőgép osztályon dolgoztak, vagy a magukat tapasztaltnak gondoló kereskedők, akiknek egy-két márka termékein kívül nem sok mélynyomó fordult meg az autójukban.

Az tud igazán jó tanácsot adni neked a mélynyomó kiválasztását illetően, aki már rengeteg mélynyomót tesztelt és hosszú távon hallgatott is. Minden mélysugárzó másképpen szól, a drágábbak jobban és szebben, aki élt már együtt kellően sok és drága mélynyomóval, az nem fog rád erőszakolni egy olyan hangszórót, amellyel csak hetekig leszel elégedett.

Egy jó mélyláda nem él külön életet az autódban...

Egy jó mélynyomó nem dübög, észre sem lehet venni a jelenlétét, azt az érzést kelti, mintha a mély előröl érkezne, hangja pedig abszolút nem válik külön az első szettek hangjától. A jó mélynyomó nagy hangerőn sem bántó még akkor sem, ha már úgy érzed, hogy súlyt dobnak a mellkasodra, minden egyes dobütésnél.

A jó mélynyomó hangja precíz, gyors és rettentő mélyre megy. Akkor jó a hangja, ha nem tesz hozzá, nem színezi, tehát nem változtat semmit a CD-n lévő zenei anyag mélyein.

Ne tévesszen meg a brutális külső...

90%-ban talán megállja a helyét az a gondolat, hogy egy mélynyomó tényleges tudását, erejét és hangminőségét az ára határozza meg.

Léteznek brutális erőművekre hasonlító mélysugárzók, amelyek ettől függetlenül mégis gyengébbek, mint egyszerű nem túl hivalkodó, de esetlegesen drágább konkurenseik.

A gyártók tisztában vannak azzal, hogy aki pénzt szán mélynyomóra, hamarabb leemeli majd az üzlet polcáról a már külsejében is erőt és brutalitást sugalló darabot. Olcsó alapanyagokból is lehet erőműnek látszó hangszórót csinálni, ám hiába nagyméretűek a mágnesek, ha gyengék...

Ne hidd azt , hogy a nagy teljesítményű erőmű csúnyán szól, ne hidd azt hogy egy komoly mélynyomó hangosan dübög...

„Nem kell olyan hangos!”
„Nem kell, hogy nagyon dübögjön!”
„Nem kell olyan komoly!”
Sok vásárló szájából elhangzik a fenti mondat, amely egy óriási tévhit!

Pontosan az olcsóbb és gyengébb mélysugárzókat fogod hangosnak dübögősnek érezni.
Ezek a mélynyomók gyengébb motorral rendelkeznek, pontatlanabbak, erőtlenebbek és emiatt késnek, pontatlanul színezetten szólnak. A pontatlan erőtlen mélynyomók hangját fogod dübögősnek „hangosnak” érezni.

A valóban erős, komoly és ezáltal drágább mélynyomók erejüknek köszönhetően pontosabbak, így hangjuk nem fog késni, nem fog külön lógni a közép magas hangszórókétól. A valóság tehát pontosan a tévhit fordítottja.

Milyen mélynyomót próbálj meg választani?

A legjobb megoldás az lenne, ha tesztelhetnél, a kész rendszereddel gurulj be kereskedőkhöz és hallgass meg minél több mélynyomó hangszórót. Ez persze nem mindig kivitelezhető bonyolult és fáradtságos feladat.

A legjobb tanács, amit adhatok, hogy ne félj a magasabb árkategóriájú hangszóróktól és lehetőség szerint hallgass meg minél többet ezek közül.

Figyelj arra, hogy ne vigyen tévútra a nagy dübögés. Olyan hangszórót keress, amely amellett, hogy nagyot szól, erős, mégsem hátulról duruzsol és nem válik külön a hangja az első szettől.

20, 25, 30, 38 cm? Milyen méretű mélysugárzót keress és hány darabot válassz?

Kis membránfelület = szebb és pontosabb hang

Minél kisebb a mélysugárzód átmérője, annál gyorsabb és precízebb hangot kapsz. Ez magától értetődő, hiszen mélynyomó motorjának minél kisebb membránt és légtömeget kel tologatnia, annál kevesebbet „hibázhat”.

Rock és jazz zenéhez, 25 cm-es mélynyomót érdemes vásárolnod a késésektől mentes gyors hanghoz.

Nagy mélyekkel operáló rap zenékhez választhatsz hatalmas akár 38 cm-es mélynyomókat is, mert itt még akár előny is lehet, ha egy kicsit késik a hangszóród, de a 38-asok nagy, testes és tocsogós hangja valószínűleg tetszeni fog.

A 30 cm-es hangszórók jelentik az átmenetet, kellően kicsik ahhoz, hogy ne késsenek, de kellően nagyok ahhoz, hogy már 1 hangszóróval is elegendő mennyiségű mélyet adjanak.

Több mélynyomó hangszóró = nagyobb mély

Ültél már olyan jól megépített autóban, amelyben 3, vagy több mélynyomó volt?

Érdemes meghallgatni egy ilyet, megmondom miért...

Ha van egy jó zenéd, amelyet nagy hangerővel szeretnél hallgatni, akkor egy bizonyos szint után kevésnek bizonyulhat a mélynyomód.
Akkor is ez a helyzet áll elő, ha olyan nagy és leszigetelt az autód, hogy nem jönnek át rendesen a csomagtartóból a mélyek.

Ahhoz, hogy legyen elegendő mélyérzeted, több levegőt kell megmozgatniuk a mélynyomóknak. Ilyenkor a nagyobb átmérő lehet a megoldás, de mint már tudod, a nagyobb átmérőjű hangszórók hangja pontatlanabb, éppen ekkor jön el az ideje több hangszóró beépítésének.

Ha több mélynyomó hangszórót használsz, akkor a hang minőségének megőrzése mellett élvezetesebben hallgathatod majd kedvenc zenéidet, mert nagyobb hangerőn is ugyanolyan jól és pontosan fogod megkapni a mélyeket, mint előtte.
 


(26 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: mélynyomó, mélynyomó autóba, autóhifi tanácsok, autós mélynyomó hány ohmos, mélynyomó kalaptartoba, autóhifi tippek, autóhifi tanácsok, fli aktív mélyláda autóba, autohifi mélynyomó tanács, mélyláda márkák

Autóhifi kérdéseidre az

autóhifi szaki válaszol...


Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor három dolgot lenne érdemes csinálnod.

 

1. A legjobb, ha ilyenkor felhívod Zsoltit, gyorsan kikéred

     a véleményét és tanácsait az autóhifiddel kapcsoltban

     a 70 - 450 644 0 telefonszámon .

 

2. Rengeteg autóhifi okosság és autóhifi tipp van a

     tudástárunkban, amelyet ide kattintva át is

     böngészhetsz.

 

3. Felteheted az autóhifis kérdésedet itt lent

     hozzászólás formájában is, igyekszünk gyorsan

     megválaszolni.

 

 

Tetszik ez az autóhifi tipp?

 

Ha sokaknak tetszik, még több ilyen autóhifi segédletet fogok írni, így előre is köszönöm a lájkot és a +1-et!

 

 

 Kérdezz az autóhifiről... Autóhifi mélynyomó választási tippek 1.


?

 Sziasztok!
Nagyon hasznos ez a cikk, örülök, hogy megírtátok!
Egy kérdésem lenne: van egy régi 95-ös kis renault clio-m, gyári hangszórókkal egy tuti rádióval. Ha beépítek egy jó mélyládát hátra+egy erősítőt akkor már élvezhető lesz a zene? Elég egy mélynyomót+erősítőt vennem?
Egy 30 cm-es mélynyomóra gondoltam, talán kalaptartóba építve (ha lehet ilyet), mit ajánlanátok?
Előre is köszi!

(3 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bálinth Kristóf - 2011-05-29 09:09:33
Válasz erre a hozzászólásraClio autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia Kristóf!
 
Ha kiegészíted a Clio-dat egy mélynyomóval és egy  erősítővel  (gondolom 2 csatornást akarsz ), akkor a következő lesz a gond...
 
A Clio-ban 10 centis mini hangszórók vannak, amelyek nem szólnak szép telt hanggal, nem adnak élvezhető középtartományt, pláni a gyári minimágneses papírhulladék . Ha hátra berakrsz egy erősítővel megtámogatott "dübögőgépet", akkor élvezhetelen lesz az eredmény. Fülsértően és torzan fognak ordítani a 10cm-es hangszóróid és egy állandó idegesító dübögést kapsz hátulról.
 
1-2 napig biztosan élvezetes lesz, hogy hégre van egy jó nagy mély az autódban, de 1 hónap múlva már nem fogod szívesen hallgatni, a rendszer csak rajolásra, utcai tuctuccolásra lesz alkalmas, élvezetes zenehallgatásra nem.
 
Amit javaslok:
 
A Clio ajtajában (ha jól emlékszem) elfér a térképzseb mellett egy 16-os hangszóró szett. A két közép bemegy az ajóba a magassugárzó pedig fel a műszerfalra. A 10-es hangszórókat ki kell kötni, mert csak rontanak a hangzáson.
 
Érdemes 4-csatornás erősítőben gondolkodnod, mert a rádiód teljesítménye kevés ahoz, hogy a ládával egy szinten tudja megszólaltatni az első szettet.
 
Egy jó rendszerhez ez a 3 dolog kell: első szett, 4 csatornás erősítő és egy láda. Ez gondolom azért több lesz mint a rászánt keret, de érdemes hosszabb távra gondolkodnod.
 
A mélynyomót eszedbe ne jusson kalaptartóba építeni, mert borzasztóan gyengén fog szólni. 1db 25 centis mélynyomó is nagyobbat szól ládával, mint 2db 30 centis kalaptartóba építve.
 
Remélem tudtam segíteni
 
Üdv: Zsolti
 
 
 

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2011-05-29 10:46:51
Válasz erre a hozzászólásramilyen ládát?

Szia Zsolt!
Segtségedet kérném, mert nem tudom milyen mélyhangszórót vegyek ugyanis elpolradt a 12+ éves Kicker (sajnos nem lehet róla többet megtudni) mélyemnek a membránja.
Van egy Magnat RX44-es 4 csatornás erősítőm (4x125 vagy 1x325W nominál 4 ohm-on), első szettem egy reference szériás MB Quart QM 218.03, és most egy üres bass reflex ládám, aminek 25cm-es átmérőjű kör kivágása maradt. (46,2 literes, 7,5 cm belső átmérőjű,  11cm hosszú reflex csővel)
Magnat Xpress10, Rockford Fosgate R1S410 felé kacsingatok, de meggyőzhető vagyok.
Sajnos zenében nem tudok segíteni, mert a Tankcsapdától a Metallica-n keresztül George Michael-ig, Vivaldi-ig mindent szeretek ami jó.
Talán az még segítség lehet, hogy 20e Ft körül megállnék, nem költenék rá többet.
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv.:
Gábor

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2012-01-17 21:58:03
Válasz erre a hozzászólásraMélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Én ezt tudnám ajánlani számodra. Nem fogsz csalódni benne.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-01-17 22:52:24
Válasz erre a hozzászólásrare: mélyláda

Köszi Zsolt a gyors választ! Rendelek egyet tőletek, sztem még ma, hogy a héten már hallgathassam
Üdv:
Gábor

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Gábor - 2012-01-18 08:10:59
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó probléma

Szia Zsolt!
Van egy Boxxer SAL XB-10/A aktív mélynyomóm a következő problémával: Jól szól, látszólag semmi baja, aztán egyszer csak elhallgat, és ha hangerőt adnék rá a mélynyomó membránja elkezd puffogni, ki-be rándul ritmusosan, ugyan ezt teszi, ha nincs az RCA rádugva. Azt vettem észre, ha kicskit pihen feszültségmentesen, akkor egy darabig ismét jó, és aztán később újra elkezd puffogni. ha találkoztál már ilyen problámával, akkor kérlek írd meg.
Köszönöm, István

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bondor István - 2012-03-15 23:52:43
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó probléma

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Nagy valószínüséggel a beépített erősítő rossz. Túlmelegszik benne valami, emiatt csinálja azt amit leírtál.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-03-16 22:27:41
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó probléma

Szia!
 
Köszönöm, utánajárok!
István

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bondor István - 2012-03-16 22:35:19
Válasz erre a hozzászólásraRCA sub

Helló!
Az szeretném kérdezni, hogy a fejegységemen van sub kimenet (2RCA) amit szeretnék összekötni az erősítővel. Ez a legegyszerűbben tudom 1pár RCA kábellel volna lehetséges. De nincs, és ha nem muszály nem vennék.
Van viszont helyette egy sima RCA kábel és 2 db Y elosztó/közösítő.
Ha ezzel oldam meg a sub összekötését, megfelelő-e, vagy mindenképpen kegyek dupla RCA kábelt?
Válaszodat előre is köszönöm!
Barnabás

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bóczér Barnabás - 2012-03-21 14:18:17
Válasz erre a hozzászólásraSub kimenet

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
 

Amit leírtál az is megoldás, de én inkább azt javasolnám, hogy vegyél hozzá egy rendes RCA kábelt. Nem nagy befektetés, de megéri.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-03-22 09:31:36
Válasz erre a hozzászólásraKöszönöm szépen a választ!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bóczér Barnabás - 2012-03-22 10:23:33
Válasz erre a hozzászólásrakokányolás

Kókány

Kókány


Hozzászólások: 0
Reg.: 2012.03.31.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Hello
vettem nemrégiben egy sal rx-10/a   aktiv méjládát 
és egy szobai erösitövel szeretném öszeházasitani 
de nem megy sehogy sem .
tudsz nekem segiteni?
mien tápot vagy hogy kösem össze? 
elöre köszönöm 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Jandó László - 2012-03-31 21:13:14
Válasz erre a hozzászólásraAutós mélyláda

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Kell egy masszív 12 voltos tápegység hozzá, ami árban kb annyi, mint egy házimozihoz való mélynyomó. Akkor tudod esetleg használni, ha letelepítesz egy akksit és egy töltőt a házimozid mellé, de el kell hogy keserítselek, mert az a mélynyomó még autóban sem számít nagy durranásnak, a nappaliba pedig félelmetesen kevés lesz.  Pakold nyugodtan vissza az autóba, mert a házimozihoz teljesen más méretezésű láda kell mint az autóhifihez.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-04-06 10:50:58
Válasz erre a hozzászólásratransitba zene

 szia zsolti                                                                                   kb,10éve elég komoly zene volt a kocsimba,aztán ez a hobbi elmult nem foglalkoztam vele most egy ford transit jumbom van 3 személyes szeretnék bele egy komoly zenét de nem tudom hogy inuljak el akkor még phoenix gold 350 450 voltak meg rainbow csp első szettek de most hu azt se tudom hol kezdjem mindenképpen olyan zenét szeretnék ami 2-3 év mulva is ugyanugy lehet halgatni ebben szeretnem a segitségedet kérni kőszőnet                                      norbi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
gal norbert - 2012-04-12 20:38:59
Válasz erre a hozzászólásraFord Transit autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Azok nem voltak rossz cuccok, most is bármit össze lehet állítani, a kérdés csak az, hogy mennyi rá a keret és milyen zenét hallgatsz és mi fér bele a tranzitba.
 
Azok a cuccok akkor sem voltak olcsóak, a helyzet ma is ez, a jó zene még mindíg annyiba kerül, csak akkor még nem voltak olcsó hulladékok, most vannak, de ne tévesszen meg a látszat a jó zene, amit évek múltán is szívesen hallagat az ember, az még mindig annyi mint régen.
 
Ha lesz időd csörgess meg és átbeszéljük mire lenne érdemes "feleslegesen elpazarolni" az autóhifire szánt keretet.
 
06 70-450-64-40
 
Üdv: Zsolti

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-13 20:20:21
Válasz erre a hozzászólásraAktív mélynyomó

Hello!
A következő rendszer van a kocsimban: Sony CDX-GT930 fejegység, Pyle PLM401 erősítő, ami 4 DLS hangszórót hajt, elöl 10 cm-es , hátul 2 utas ovál. Ez így jól is szól/t. Került mellé egy SAL RX-12/A aktív bass reflex sub. Az a gondom, hogy amikor bekapcsolom a magnót, a mélynyomó egy nagy "dübbenéssel " kapcsol be és amellett, hogy ez zavaró gondolom hiba is lehet. Használat közben viszont semmilyen más hibajelenséget nem produkál, a tudásának megfelelően szépen szól.
A fejegység is , és a mélynyomó is használtan került hozzám -  természetesen garantáltan javításmentesen -  így nem tudom, hogy melyikkel lehet a gond.
Arra sajnos nincs lehetőségem, hogy a fejegységet, vagy a mélynyomót más rendszerben teszteljem, hogy melyik okozhatja a hibajelenséget, ismerős megbízható szerelő híjján pedig félek szerelőhöz vinni, a lehúzás veszélye miatt.
Annyit még, hogy a hangszórók 4 ohmosak, az aktív mély hangszórójában pedig 2x4 ohmos tekercs van párhuzamosan kötve - gyárilag -  így az 2 ohmos. Lehet, hogy ez miatt csinálja a fejegység esetleg a hibát?
Segítő válaszodat előre is köszönöm!
 
Üdv!
Barnabás

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Bóczér Barnabás - 2012-04-20 18:18:26
Válasz erre a hozzászólásraRe: Aktív Mélynyomó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Ha a Pyle erősítőd nem "dübbenéssel" kapcsol be, akkor 100% hogy az aktív láda a rossz. Olcsó kínai cucc, magyar felirattal, ezeknél teljesen "normális", hogy ilyesmit produkálnak. Érdemesebb lecserélni egy nem kínai erősítő mélyáda párosra, már csak a hang miatt is. 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-04-21 09:19:55
Válasz erre a hozzászólásramelynyomo kivalasztasa

 Szia Zsolt nagyon hasznos a cikk koszonom,van egy 1998-as Chrsyler Stratus-om eredeti magnoval meg hangszorokal és szeretnék egy igazán jo kelemes hangzásu mélynyomot amit észre se lehet venni ahogy te irtad hanem csak élvezni a jo zenét tudnál nekem segiteni a jo választásban? Kinéztem egy sencor WA 0802-es mélynyomot amit ülés allá kell beszerelni de félek megveni egy nem tudom hogy mit tud kettö még tapasztalatlan vagyok ilyen téren és biztos hogy rosszul választanák.Megvárom válaszodat mert inkáb egy szakembere halgatok mint magamra kösszi válaszod

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
SZANTO LASZLO - 2012-05-14 17:15:40
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hááát ez marhára nem az a kategória, amiről a cikk szól...
 
Ezt a 30ezret, amibe a Sencor kínai csoda kerül, csak egy 25-ös mélysugárzóba kellene beleömleszteni, amihez kell még egy láda, egy ilyesmi árú erősítő, a kábel és a beszerelés is. Ez sokkal több, de haszálhatóbb, neked is jobban tetsző megoldás lenne. 

 
Bár jóval többe is kerül...
 
Azt javaslom várj és gyűjtögess még egy kicsit, vaaaaagy!!! Inkább vásárolj egy jó minőségű 16-os szettet 30-40 ezer felett, tegyük be az ajtódba, és bitumenezzük ki az ajtót, akár hiszed, akár nem, az nagyobb élmény lesz úgy, hogy még profi mélyek is lesznek az autódban.

 
Mondjuk a gyári rádiót is érdemes lenne lecserélni, mert az is rengeteget ront a hangon.
 
Nem akarom elvenni a kedvedet, de az ilyen 30 ezres megoldásokon én is átestem már kezdő koromban, sőt az ügyfeleim is nap mint nap szaladnak bele az ilyen szupercsodákba.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-14 17:57:21
Válasz erre a hozzászólásraautóhifi kiválasztása

 Szia Zsolt!
Van egy opel astra g kocsim,fejegységem már van hozzá,kellene még valamilyen 4 csatis erősítő és mélyláda,a gyári hangszórók vannak benne,ha a keret engedi azokat is lecserélném.Összesen 50-et tudnék áldozni rá.A hangzással kapcsolatban azt akarom szépen szóljon,egyenletesen az első szett a mélyládával,rap zenét hallgatok,viszont szoktam rádiót is,azt akarom,hogy tisztán érthetően szóljón a rádió és a rap is,ha énekelnek benne,de dübörögjön is a mélyláda.Nekem a focal solid 4 erősítőt ajánlották.Bocs,ha kicsit hülyén írtam le,remélem tudsz nekem segíteni.Köszi a válaszod.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Attila - 2012-05-20 10:06:25
Válasz erre a hozzászólásraautóhifi kiválasztása

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia Attila!

Az igazság az, hogy nagyon nehéz ebben az árkategóriában olyan termékeket ajánlani melyek az általad leírt követelményeknek megfelel.

Erősítőből a következő típusok jöhetnek szóba:
[katt]
[katt]
[katt]

Mélyládák:
[katt]
[katt]
[katt]

Kábelszett:
[katt]
[katt]
[katt]

Szerintem ezek azok a kategóriák ami a minimum ahhoz, hogy élvezd azt amit vettél.
Remélem tudtam segíteni.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-20 12:33:49
Válasz erre a hozzászólásraMélysugárzó

Van egy 2003-as Saab 9-3-asunk eredeti hangszórókkal.Ehez szeretnénk  2 mélysugárzót a kalaptartóba. De az eddig olvasottak alapján nem ajánlottad a kalaptartóba szerelést.
Nem kellene hatalmas teljesítményű cucc csak valami ami azért tisztán szól. Álltalában rock szól a kocsiban.
A kalaptartóban megvan a helye 2 ovál hangszórónak és az eredeti takaró ráccsal szeretnénk fedni a hangszórót hogy a kocsi elegáns maradjon.
Kb 20.000Ft-ot akarunk szánni rá.Remélem tudsz valamit ajánlani.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Magyar Erika - 2012-05-29 16:38:45
Válasz erre a hozzászólásraMélysugárzó kalaptartóba

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Ha csak mélysugárzót akartok az autóba, akkor a meghajtáshoz mindenképpen kelleni fog erősítő is. Olyan erősítő, amelyben van hangváltó, mert a középtartomány is szólni fog a mély hangszórókból. Akárhogy nézem ez a megoldás még ha járható út is lenne mindenképpen bőven túlmutat a 20ezres kereten.
 
Kalaptartóba semmiképpen sem javaslom a mélyeket, mert  két mélynyomó sem szól olyan jól kalaptartóba építve, mint 1db ládában, tehát ez sem túl kifizetődő megoldás.
 
Ha ennyi a keret és nem akartok erősítőt, valamint ládát a csomagtartóba, akkor érdemes ebből a pénzből megvenni a lehető legjobb minőségű koax (kétutas) hangszórót hátra: [katt] . Valamivel több mélye lesz, mint most az ajtóban lévőknek és a gyári rács is eltakarja rendesen.
 
Amit én csinálnék, az az lenne, hogy inkább vennék egy drágább jobb minőségű 30e feletti első szettet az ajtóba: [katt] és zajcsillapító bitumenlapokkal kiragasztanám az ajtót.
 
Ezzel a módszerrel nagyon jó minőségben, jó mélyekkel előről szólna a zene  (mert hát élő metál koncerten sem háttal szokás villázni a zenekarnak)...
 
Az ismerőseim, akik sub nélkül akarnak jó zenét mindig ezt csinálják. Veszenek egy profi 16-os szettet, zajcsillapítják az ajtót és kész is.
 
A Saab 9.3-ba befér előre a 16-os szett, ne tévesszen meg a jelenlegi gyári első szett hitvány hangja, mert a bitumenlapozás és a komolyabb szett teljesen más lesz és a hőn áhított mélyek is meg fognak jelenni.

(2 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-05-29 20:27:03
Válasz erre a hozzászólásraA régi a utóból megvan a MacAudio erősítő és a láda csak az emberem már nem akarta beletenni a Saab-ba, mert akkor mindenképp valami autó hifis szerelőhöz kell vinni az autót és az meg nem lenne olcsó, meg nem akarta hogy véletlenül is megsétrsék valahol a kárpitozást. A 2 hangszórót meg ő megtudta volna oldani magának.
És ha bele tesszük a ládát akkor is kikellene cserélni az első hangszórókat, de akkor már csak közép és magas hangtartományról kéne gondoskodni. Igaz? 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Magyar Erika - 2012-05-31 12:17:07
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Maradhattok a gyári szettnél is, de annak pocsék hangja van a 30e feletti szettekhez képest, ezért azt mindenképpen érdemes lenne lecserélni, ha nem akarjátok hogy fülsüketítő legyen a metál
(nem vicc, rock zenénél jobban kijönnek a gagyi hangszórók hibái)
 
A ládát és az erősítőt mindenképpen érdemes bele visszapakolni, ha szeret szerelni a kedves párod, akkor egy hétvégén a cikkeink segítségével ő is meg tudja oldani, csak előtte olvassa el ezeket:  [katt] [katt] [katt]
 
Egy kábel szett, ha az nem lett kimentve a régi autóból 5000 Ft körül van pl: ez [katt] és minden benne van a bekötéshez.
 
A hátsó hangszórókat, már ha van benne valamilyen gyári, akkor kikötném és a ládát fordított polarítással kötném be. A rádióhoz még szerintem kelleni fog egy 1000 Ft-os csati, hogy rá tudja kötni az erősítőt és kész is.
 
Ha jól be van kötve és jól be van állítva a rendszer, akkor szeretni fogjátok a hangját, csak olvassátok el a belinkelt cikkeket.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-05-31 12:52:56
Válasz erre a hozzászólásraHello. Amit elküldtem linket az alapján neked mi a vélenyed a termékről? szerinted ez az MNC leadja a 400W -ot? vagy nézzek másik után?

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Cseh Endre Péter - 2012-07-02 13:06:17
Válasz erre a hozzászólásranagyon olcsó mélynyomó Neeeeeeeeeeeeeeeeee!

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Áhhh, 20.000 Ft alatt minden felejtő, ezek a árkategóriájú mélyládák, (bár mi is tartjuk azért, hogy ne mondhassa senki, hogy nem tartjuk) csak nehezéknek jók.
 
Szerintem várj még egy kicsit a vásárlással míg nagyobb lesz a keret, mert egy életre meg fogod útálni az autóhifizést. Tapasztalatból mondom sok ügyfelünk beleesett már abba a hibába, hogy egy olcsó kínai autóhifi miatt soha többé nem vett normális hifit az autóba.
 
A wattokat nagyon nem érdemes nézni, ha szétnézel a tudástárban, akkot tudni fogod miért [katt]
 
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-07-02 14:05:02
Válasz erre a hozzászólásraHangszóró szett

kölyök

kölyök


Marcali
Hozzászólások: 0
Reg.: 2014.03.16.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Sziasztok!
Nemrég autóhangszóró vásárlásra kellett hogy tegyem a fejem mivel a jelenleg használt jobb oldali elszállt.
Még nem vásároltam meg viszont nézegelődöm 20-24.000ft értékben.
Egy lada 2105-be kellene és nem szeretnék a csomagtartóba dübörgő mélyládát mert számomra fontos a hely .
Egy domotec 3utas 12cm-es hangszóró szólt az első ajtókban ami az előző hangszóróhoz képest nagy méllyel rendelkezett.
Kinéztem magamnak egy ALPINE SPE-17CS 16,5cm-es Hangszórószettet
szeretném kikérni a tanácsukat,hogy ez a hangszórószett milyen hangzással rendelkezik illetve mennyire szépen szól vagy inkább felejtsem el?
Hangszórókiemelőt saját magam készítem így a beépítése megoldott. Vagy kalaptartóba tegyem ?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Ricskó - 2012-07-08 09:50:45
Válasz erre a hozzászólásraLada 2105

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Én mindenképpen az első ajtóba raknám. Ha a kalaptartóba is akarsz rakni oda mindenképpen Ovált rakjál.
Az általad nézett Alpine típus már kifutott széria, nem kapható.
Én amit ajánlanék számodra azok a következők lennének:
Ezekben nem fogsz csalódni. Garantáltan meg leszel velük elégedve. Tapasztalatból mondom.
Remélem tudtam segíteni számodra.

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Autohifi City - 2012-07-08 13:12:05
Válasz erre a hozzászólásraseca

seca


Budapest
Hozzászólások: 1
Reg.: 2012.07.07.
1 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 
Szia!
 
Segitseget szeretnek kerni.
Ismerosom eladna melynyomojat es erositojet.
A tipust meg nem tudom de kepet kuldott rola, ebbol meg tudod mondani, hogy milyen erdemes e megvenni?
Gondolom sok ilyem cuccot lattal mar ezert gondoltam, hogy felismered.
Fotoimhoz feltettem a kepet. 30at kerne ertuk.
 
koszi elore is.
 
seca

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
seca - 2012-07-08 20:19:35
Válasz erre a hozzászólásrahifi volvoba

VolvosJoci

VolvosJoci


Vésztő
Hozzászólások: 0
Reg.: 2012.08.08.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Kedves Zsolt!
 
Szeretnék tanácsot kérni tőled!
Új vagyok még a szakmában. Régóta szeretnék már egy kisebb-nagyobb hifit a kocsimba(volvo s40). Most jött el az ideje, hogy úgy döntöttem, veszek bele idén..
Mik azok a márkák amiket ajánlanál nekem? Ha megkérlek, küldesz nekem itt linket egy pár, általad ajánlott hifi összeállításról?
 
Előre is köszönöm szíves segítséged!
 
Üdv:Józsi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Volvo-s Józsi - 2012-07-29 23:43:42
Válasz erre a hozzászólásrahifi volvoba

VolvosJoci

VolvosJoci


Vésztő
Hozzászólások: 0
Reg.: 2012.08.08.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Lehagytam azt, hogy egy erősítőre gondoltam, egy mélyládára, és még esetleg elölre vagy a kalaptartóba hangszórókra.. erre lenne kb 100-130 ezer forintom

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Volvo-s Józsi - 2012-07-29 23:46:34
Válasz erre a hozzászólásraVolvo S40

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia!
Ha nem csal az emlékezetem az S40-be 13-as hangszóró kell.
Az én javaslataim a következők lennének:
Szett
Erősítő
Láda
Ezek közül bármely jó választás.
Remélem tudtam segíteni. Ha bármilyen kérdésed van még esetleg, nyugodtan hívj vagy üzenj.
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-08-06 19:17:09
Válasz erre a hozzászólásraAlfa 147

Üdv!
Szeretnék hangnyomás versenyre építeni zenét az alfámba 147-es.Egyelőre tanácstalan vagyok mivel nem csak a verseny a cél így első és hátső ajtókba is kellene szett.Meg ugye egy mély láda Én egyelőre ezt néztem ki Neki mélynyomó:
Pioneer Ts-W3002D4.Vagy ha esetleg mást tanácsolsz meghalgatnám azt is.Illetve a szetteket és a mélyet külön erősítőről kellene meghajtani vagy elég egy több csatornás erősítő?

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rimár Gábor - 2012-09-11 06:54:23
Válasz erre a hozzászólásraAlfa 147

Lemaradt hogy erősítőt is tudnál-e esetleg ajánlani?Illetve kondit ha kell és milyet?Előre is köszi.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rimár Gábor - 2012-09-11 06:56:18
Válasz erre a hozzászólásraAlfa 147 hangnyomás autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Hol is kezdjem.....
 
Ha valóban szeretnél kupákat is hozni hangnyomás versenyekről, ha nem csak a részvétel a fontos és nem csak a leggagyibb autóhifiket, hanem a már profibbakat is meg akarod szorongatni, akkor a következőket érdemes mérlegelned.
 
Zsebbenyúlós lesz, tehát ennél drágább +30e , nem Pioneer márkájú hangszórót kell venned. Jó hangszóró, amit kinéztél magadnak, de (bár ezt állítják a cég marketingesei) nem hangnyomás versenyre való és ebben az árban én is mást választanék magamnak.
 
2 féle ládát kell csináltatnod, azaz kell egy, ami alkalmas lesz normál zenehallgatásra és kell egy másik, ami zenével ocsmányan fog szólni, de hangnyomásra kiváló lesz. A kettő nem megy együtt.
 
Erősítőből is olyan 100e felett kell keresgélned, mert az olcsóbb erősítők csak a hangszóród leégetésére lesznek jók. Hamar torzítanak és a torz jel leégeti a mélysugárzód tekercsét.
 
Természetesen van létjogosultsága, annak, hogy ugyanazzal a rendszerrel versenyezz, amit hallgatsz, mert már mi is csináltunk ilyen autót, 149,8 dB (ez soknak számít, nem versenyautótól) volt amit elértünk utcai autóval egy hangszóróval.
 
Ha nem akarsz 200 ezret mono erősítőre és mélysugárzóra költeni, akkor inkább jobb lenne, ha egy olyan rendszert próbálnánk meg összeállítani, ami nagyot szól és szépen, versenyre nem lesz jó, de élvezni fogod a hangját.
 
Sokat segítenél az ajánlásban, ha leírnád milyen komponenseket szeretnél és mennyiből: pl szeretnék első szettet, erősítőt a szettenek, erősítőt a ládának, mélysugárzót ládával, kondit, kábelezést beszerelést és az egészet szeretném kihozni X-ből...
 
Esetleg azt kellene még tudnom, hogy lépcsőzetesen akarsz mindent megvenni, vagy egyszerre.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-11 16:13:08
Válasz erre a hozzászólásraAlfa 147

Szia tudom hogy drága lesz de megszálottja vagyok a zenének lépcsőzetesen venném meg.Néztem drágább nyomókat is de autó hifibe most kezdő vagyok így ez jónak tűnt de hallgatok rád ha ajánlassz valami mást.Ottthoni cuccom se két fillér szóval idővel kialakulna a dolog az is 2 év alatt lett meg ezt picit gyorsabbra tervezem.Egyelőre a gyári szórók vannak az ajtókba azthiszem Bose egy pioneer fejegység  pioneer erősítő "Pioneer GM 5100 T" és ezt hajtja:Pioneer Ts-W 306 C ezt cserélném le.Azt néztem hogy az erősítő száz fölött érdemes megvenni csak azt nem tudom hogy kettő hajtsa a rendszert vagy csak egy több csatornás.Szetteket is néztem 30-50 ezer ft környékén.Gondolom a mostani kábelezés az kevés lesz.Szóval ha ajánlanál egy rendszert versenyre és egyet ahogy írtad élvezetes zenére akkor meglátom mit tudok kihozni belőle.Vagy csak némi információt hogy mit keressek ami jó és nem pocsékolom fölöslegesen a pénzt.Előre is köszi.Nem csak a részvétel a fontos a versenyen szeretek jó lenni abban amit elkezdek.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rimár Gábor - 2012-09-11 16:41:21
Válasz erre a hozzászólásraAlfa 147 autóhifi

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Csak azért írok így késve, mert rá kellett kérdeznem az importőröktől, hogy mennyire elérhetőek a termékek, mert most van éppen modellváltás.
 
Erősítőből én ezt használnám a mély hajtására: [katt]
Ez egy marha nagy 2 csatornás, lehet még digitális monoblokkot is használni de az jóval drágább.
 
Mélysugárzóból én ezt használnám: [katt]
SPL mélysugárzó, ne tévesszen meg, mert nem csak hangnyomásra való, egy jó ládával nagyon súlyos, de megfogott mélyei vannak, ami akár jazz-re is kiváló választás lehet. Ez a hangszóró most fut ki, de jövő héten meg tudják mondani, hogy van e belőle a németeknek raktáron.
 
Ez a két cucc lenne a mély rész. Ha hangnyomásozni akarsz, akkor mindenképpen 2 db 2 csatornást kell használnod, a 4 csatis kevés lesz.
 
A teljes rendszerhez, már csak egy 60-80e Ft körüli szettet vennék és egy kisebb, de minőségi 2 vagy 4 csatornást az első szett hajtásához.
 
Érdemes 4 csatornásat venni a szetthez, mert akkor Bi-amp-ben tudod hajtani a szettet, ami sokkal nagyobb hangerőt és szebb hangot ad. Ilyenkor az 4 csatornás első két csatornája csak a magasakat, a hátsó kettő pedig csak a közepeket. Egyébként az én autómban is hasonló zene van. SPL mélysugárzó zárt ládában, nagy monoblokkal hajtva és egy 4 csatornás, ami Bi-amp-ben hajt egy 90ezres első szettet. + egy kondi.
 
Első szetthez ez: [katt] , vagy ez: [katt]
Ugyanaz a gyártó mindkettő, csak névváltás volt nemrég.
 
Első szettnek ezt tennén: [katt] , vagy ez: [katt]
 
Az ajtókat kizajcsillapítanám, tennék be egy kondit, a kábelezést kicserélném 2db 20-as kábelre és kész is.  
 
 
Ez az összeállítás már hatalmas flash zenehallgatásra és egy másik ládával le tudsz vele nyomni jó pár nagyarcot is a hangnyomás versenyen  

(1 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-09-14 09:47:33
Válasz erre a hozzászólásraAlfa 147

Köszi a segítséget Úgy érzem belevágok ezek beszerzésébe.Köszi még egyszer

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Rimár Gábor - 2012-09-14 13:34:38
Válasz erre a hozzászólásraSzia!
2db MNC Big Gun-t (260/520W) szeretnék venni csak nem tudom hogy mekkora erősítő lenne elég hozzá.
Többen mondták hogy az erősítőnek kissebnek kell lenie mint a mélysugárzónak és akkor nem fogja kinyírni a mély-t.
Amúgy erre az erősítőre gondoltam.: [katt]

Itt van a mélysugárzó is : [katt]

Mi a véleményed? elég a kisseb erőlködő vagy vegyek nagyobbat?
Előre is köszi

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Soma0520 - 2012-11-05 13:36:07
Válasz erre a hozzászólásraAutohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Ne nézd az erősítő teljesítményét és a hangszóróét sem, mert felesleges. Marhaságok vannak ráírva, a drágább és komolyabb autóhifi cuccokra kevesebb van írva pedig valójában sokkal nagyobbat (és szebben) szólnak, mint a sokezerkamuwattos olcsó cuccok. De itt egy cikk a témáról: [katt] és [katt]
 
Egyik ismerősödnek sincs igaza, ha a teljesítményeket nézik, erről itt egy írás: [katt] Ne nézd a wattokat, de mindenképpen a nagyobb erősítő a jobb.
 
A hárombetűs márkát semmiképpen sem ajánlom, ha normális hangú zenét akarsz, max csak dísznek. Made in China és abból sem a legjobb, ha érted mire gondolok....
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-05 21:38:56
Válasz erre a hozzászólásra Szia! 
Nekem egy Peugeot 307-esem van! Jelenleg van benne 2 db Sony xplod 17 cm-es az első ajtókban a hátsó ajtókban 2 db szintén Sony Xplod 13 cm majd tettem két ovált is a kalaptartóban szintén Sonyt ezeket csak a rádióval hajtom!Nem szól olyan rosszul csak hiányzik a magas a műszerfalról.
Először is az lenne a kérdésem, hogy nem tudod esetleg, hogy a gyári magassugárzókat a műszerfalban milyen tipusú hangszóróval tudnám helyettesíteni, mert eddig nem nagyon találtam olyat, ami bele illene????? Ha estleg létezik olyan !!!!!
A második kérdésem, hogy megéri-e vennem egy erősítőt és azzal hajtani legalább az oválokat és a többit csak a rádióval??? Vagy dobjam ki az oválokat és tegyek bele egy mélysugárzót+erősítőt????
Erre a tipusra gondoltam: 

Subwoofer PIONEER TS-WX77A

Válaszodat előre is köszönöm!!!!!!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Zsigmond - 2012-11-09 22:53:24
Válasz erre a hozzászólásraPeugeot 307

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia!
Én mindenképpen a mélynyomó+erősítő kombinációt javasolnám számodra.
Előre szinte minden típusú magast be lehet rakni. álltalában a rács hátoldalára szoktuk patex pisztollyal felrögzíteni.
Szerintem elöl cseréld ki egy szettre a sonyt és a gyári magasat.
Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-11-10 06:31:33
Válasz erre a hozzászólásra..

VolvosJoci

VolvosJoci


Vésztő
Hozzászólások: 0
Reg.: 2012.08.08.
1 követő
Autóhifi rendszereBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
 Szia Zsolti!
 
Van egy dls r5a szettem amit egy alpine 3554 erő hajt aktívban egy pioneer p88rs2 fejegységről... már csak a mély tartomány hiányzik, és szeretnék tőled tanácsot kérni, hogy milyen erősítő+mélynyomó párosítást ajánlanál ehhez a rendszerhez?
 
inkább minőségibb mélyeket szeretnék.
 
Köszönöm előre is!

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
VolvosJoci - 2012-11-13 12:26:35
Válasz erre a hozzászólásra Szia Zsolti!

A Tanácsodara lenne szükségem. 30centis mély hangszórót szeretnék venni. Egy band bass ládám van üresen. Az erősítőm 500w. Az autó amibe kerül csak első ülések vannak. se kárpit se hátsó ülés. A kocsi kicsi. 
Elgondolkodtam a cikk olvasása után. Eddig a következőket fontolgattam:
- JBL 1000 mert azt kipróbáltam és szép meg jó csak nem tudom mihez viszonyítani. a SAL ládámhoz képest jobb volt... 
- Carpower CRB 30HQ itt az oldalatokon láttam először és máshol nem is. youtubeon is pár videot látni róla. Tetszik mert olyan brutálul néz ki és 600w zenei teljesítménye miatt nem aggódnék hogy az erősítőm széthajtja. Ugyanakkor az írásod alapján ez beleillik a '20e ft alatti brutálul kinéző kínai selejt' kategóriába! De nem tudom tényleg oda tartozik e
Ajánlasz e másik 30cm hangszórót? A ládám plexis és szeretnék belülről mutatós hangszórót. szóval külső is számít. Ja és minél nagyobb kilengés előny! )) 
Most biztos feladtam a leckét De köszi előre is
 

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Mike - 2012-11-29 23:20:02
Válasz erre a hozzászólásraMélynyomó választás

Autohifi City
Admin
Autohifi City


Debrecen
Hozzászólások: 8259
Reg.: 2008.01.01.
6694 követő
AutóhifijeBlogjaKépeiVideóiVásárlásai
ÜzenőfalKövetői
Szia! Először is jó lenne tudni milyen típusú az erősítőd. Minél nagyobb teljesítményű az erősítő annál jobb mivel annál kevesebb esély van rá, hogy széthajtsad. Ha megírod az erősítőd típusát tudok neked ajánlani hozzá olyan mélyet mely a legjobban passzol hozzá. Üdv.

(0 szavazat)Értékeld az autóhifis kolléga a hozzászólását!
Papp Zsolt - 2012-12-01 16:09:49
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 Következő oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Autóhifi mélynyomó választási tippek 1.

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Autóhifi mélynyomó választási tippek 1., mélyláda márkák, autohifi mélynyomó tanács, fli aktív mélyláda autóba, autóhifi tanácsok, autóhifi tippek, mélynyomó kalaptartoba, autós mélynyomó hány ohmos, autóhifi tanácsok, mélynyomó autóba, mélynyomó

 

 

Közösség


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelsz?

Autóhifi szerelő
Segíthetek neked?
Zsolti vagyok az Autohifi-City szerelője, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+3670 450 644 0
5 perc alatt rengeteg okosságot tudsz kiszedni belőlem, amelyek segítségével garantáltan nem lesz, olyan autóhifid, amely nem Neked való és borzalmasan szól...
Tovább
Autóhifi tudásbázis
Tudd meg, mire kell odafigyelned, autórádió, mélyláda, erősítő, vagy bármilyen autóhifi kiválasztásánál...
Tovább
Házhoz visszük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ajándékot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős garancia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi kupon
50.000 és 100.000 Forint feletti vásárlás esetén kérdezés nélkül küldünk Neked egy 5%-os, vagy 10%-os kupont. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Autóhifi beszerelés
Az autóhifid beépítését műhelyünkben, közel 20 éve a szakmában dolgozó szakemberekre bízhatod. Kattints és tudj meg többet...
Tovább

Autóhifi tippek


Miért melegszik túl az autóhifi erősítőm?

Autórádió bekötése és ISO csatlakozó bekötése

Miért ordít túl hangosan a magassugárzód?

Ajtópanel készítés házilag autóhifihez

Milyen RCA és hangszóró kábel kell autóhifihez?

Miért torzít az autóhifi rendszered hangja?

Hány Wattos autóhifi hangszórót vegyek?

Autóhifi erősítő beállítása

Autóhifi beszerelés és autóhifi bekötési rajz

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárláskor

Autórádió vásárlási tippek

Milyen mélynyomó? Reflex? Zárt? Bandpass?

Autóhifi mélynyomó választási tippek 2.

Autóhifi és a fülsértő hangzás legfőbb oka

Autóhifi beszerelés

Miért dübög zavaróan hátulról egy mélyláda?

Vajon mitől füstölt el a hangszóród?

Számít-e, hogy hány Wattos az autórádiód?

Bassreflex mélyláda választási tanácsok...

Autóhifi kondenzátor választási tanácsok...


Autohifi LIKE!Hozzászólások


Autohifi City 08:36: Szia! Igen ez kell hozzá. A rendelésnél írd bele azt, hogy JVC ...

22:58: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet egy ...
MECATRON Skoda Fabia Dupla DIN rádió beépítő keret 572276-TT Autospecifikus rádiókeret 2DIN
ojozsef 20:12: Szia! Ha jól nézem, ez az illesztő kell 2009-es Megane II-höz (UpdateList-es rádió). Kell még ...

17:33: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, skoda ...

17:32: Szia! Segítséged szeretném kérni. Szeretnék beszerelni egy 2din-es kínai érintős fejegységet, ...

13:38: Szia! Ez a szerencsés benson HITELTÁRSASÁG. Ennél a cégnél élethosszig tartó hitelezési lehetőséget ...
Segítség autóhifi választáshoz

Új autóhifi blogÜzenőfal


Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére

ZsKH'CAhcWI
ZsKH,()(()'").
ZsKH
Autohifi City 20:27: Szia!
Megoldható.
Hétfőn hívj fel.
06704506440
Üdv.
gyzolee69 01:00: Szia. Vásároltam nálatok egy Hertz K 165 16 cm-es elsőszettet ([katt]) 2 éve, ilyen szetthez szeretnék csak magassugárzókat venni. Megoldható? Előre is köszi a választ! Üdv Zoltán
Autohifi City 17:37: SZia!
Csörgess meg holnap.
06704506440
Üdv.
Szia! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy van egy e46 típusú autóm, benne egy JBL GT5-1204BR mélyláda, melyet egy Toxic-1000 erősítő hajt meg, a gond hogy egyáltalán nem szól. Viszont ha az erősítőn összehidalom egy kábel segítségével a Pozitívat és Remet akkor megszólal a láda de mintha épp ki szeretne szakadni olyan hangon. Mi lehet a gond? Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!

Autohifi City 17:25: Szia!
Én ezt az erősítőt raknám hozzá:
[katt]
Üdv.
szia
nemrég hozzám került egy crunch drive series fat boy 550w 4ohm 30cm-es mélynyomó milyen erősítőt ajánlanál hozzá ?
Autohifi City 21:57: Szia!
Sajnos a legolcsóbb ilyen típus ez lenne:
JVC KD-X361BT Bluetooth Mechanika nélküli autórádió autórádió - Autóhifi (autohifi-city.hu)
Üdv.

Autóhifi ElejéreAutóhifi VisszaAutóhifi KövetkezőAutóhifi Végére


Fórum kategóriák


Autóhifi

A fórumon...Új autóhifik


Új autóhifi videókÚj autóhifi képekÚj tagok


ojozsef
ojozsef
Szekszárd

Moralis
Moralis
Orosháza

Nánási
Nánási
Túrkeve

Kiss Zoltán
Kiss Zoltán
Kunágota

Zotyi
Zotyi
Kaposszerdahely